Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Κώδιξ προστασίας υπουργών

Το νέο HD σήμα της ΕΡΤ κάθε φορά που θα γίνεται αναφορά στο όνομα του κ. Δένδια


Τα σχόλια δύο τυχάρπαστων δημοσιογράφων που τόλμησαν και έπιασαν σήμερα το πρωί στο στόμα τους το πρότυπο της νεολαίας Υπουργό κ. Νίκο Δένδια, έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων (μάλιστα, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκλεισε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχόλια αυτά - και όχι  φυσικά, όπως διαδίδεται ψευδώς, λόγω του τυφώνα Σάντι). Έκανε πάρα πολύ καλά λοιπόν ο κ. Λιάτσος που εφρόντισε και απoκατέστησε την τάξιν αμέσως, κόβοντάς τους από την παρουσίασιν της εκπομπής. Ωστόσο, επειδή υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος να επαναληφθούν αντίστοιχα απαράδεκτα γεγονότα σε βάρος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, πρέπει όλοι μας να συμβάλωμε στην προστασία του Υπουργού Προστασίας, γι' αυτό και ανέλαβα την πρωτοβουλία να παρουσιάσω σειρά μέτρων, ώστε όσοι αναφέρονται στον υπουργό να αντιμετωπίζονται ως αυτό που είναι: εγκληματίαι του κοινού ποινικού δικαίου.

1) Άμεσα σκοπεύω να εισηγηθώ στην Ιερά Σύνοδο την θεοποίησιν του κ. Δένδια. Διπλούν το όφελος: θα απολαύει όχι μόνον της προστασίας του Ποινικού Κώδικος που διώκει την βλασφημία, ώστε κανείς να μην ξανατολμήσει να προφέρει το όνομά του, αλλά και των παραεκκλησιαστικών οργανώσεων και της Χρυσής Αυγής.

2) Ποινικοποιείται η εισαγωγή, εμπορία και διακίνησις αλλοδαπών εφημερίδων αι οποίαι, ως όργανα σκοτεινών κέντρων, έχουν αποκλειστική και καθημερινή τους απασχόλησιν την παρεμπόδισιν του έργου του κ. Δένδια. Περαιτέρω, ποινικοποιείται και η ανάγνωσίς τους - μάλιστα, ανάγνωσις με κουκούλα θα συνιστά ιδιώνυμο αδίκημα.

3) Άμεση αναμόρφωσις του Ποινικού Κώδικος προκειμένου να προστατευθεί αποτελεσματικώς ο Υπουργός: π.χ. αναθεώρησις του άρθρου που αφορά την εξύβρισιν ("όποιος προσβάλλει την τιμή του κ. Δένδια, θα τιμωρείται με θάνατο"). Επίσης, επειδή τα σκοτεινά κέντρα έχουν πολλά πλοκάμια, το άρθρον για την επαιτεία ("όποιος επαιτεί από φυγοπονία ή φιλοχρηματία ή κατά συνήθεια τιμωρείται...") προτείνεται να αναθεωρηθεί ως εξής: "όποιος επαιτεί προκειμένου να βλάψει την εικόνα του κ. Δένδια τιμωρείται..." Γενικώς, σε πάρα πολλά άρθρα του Κώδικος, ακόμη και στα μη προφανή, χρειάζεται άμεσον ρετουσάρισμα, για την προστασία του Υπουργού (παράδειγμα το άρθρο 296 - "παρακώλυση προμήθειας ψωμιού": "όποιος παρεμποδίζει την προμήθεια ψωμιού στον κ. Δένδια τιμωρείται με ισόβια").

4) Επαναφορά του θεσμού της μονομαχίας (η επαναφορά βεβαίως έχει ήδη γίνει, όπως παρουσίασα σε πανελλήνια αποκλειστικότητα εδώ), ώστε ο Υπουργός να μπορεί να υπερασπισθεί την τιμήν και την υπόληψίν του αποτελεσματικώς, δηλαδή να μπορεί να μονομαχεί με πιστόλι και ο αντίπαλός του με γάντια του μποξ.

5) Στις ελαφρυντικές περιστάσεις, προτείνεται να προστεθεί περίπτωση στ΄ ("κ. Δένδιας") στο άρθρο 82 παρ. 2: π.χ. ένας κατηγορούμενος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία (τυχαίο παράδειγμα), να μπορεί να επικαλεστεί τον κ. Δένδια και τις δηλώσεις του στη Βουλή.

Τέλος, προτείνεται να καθιερωθεί εις την ΕΡΤ επάθλον αμερόληπτης και αντικειμενικής δημοσιογραφίας "Νίκος Δένδιας". Στο τέλος της χρονιάς, το Δ.Σ. της ΕΡΤ θα συντάσσει λίστα με υποψηφίους και το Υπουργικό Συμβούλιο θα επιλέγει τον νικητή. Το βραβείο θα απονέμει ο Αιμίλιος Λιάτσος.

Ειμί Κωνσταντίνος ο πωλητής Προστασίας και άρτι ωλοκλήρωσα.


Υ.Γ.: Αναμένω υπουργοποίηση Λιάτσου στον επόμενο ανασχηματισμό.

Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

Μουσικοχορευτικό διάλειμμα


Ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός δηλώνει ότι είναι τόσο μπροστά, ακριβώς γιατί είναι τόσο πίσω:


Αν δυσκολεύεσαι να το χορέψεις, υπάρχει εναλλακτική χορογραφία στο 5:00.


Ειμί Κωνσταντίνος ο Πορτορικανός και άρτι ωλοκλήρωσα.


Υ.Γ.:Εσύ ακόμα στο Gangnam-style έχεις μείνει;