Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Το τέλος του Κωνσταντίνου Καντακουζηνού


           ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ
                Αυτοκρατορική Γραμματεία
                                 --------
                        Γραφείον Τύπου
                                 --------
Διεύθυνσις:    Ιερόν Παλάτιον, 
                    Πτέρυξ "Μιμή Ντενίση" (πρώην Θεοδώρα),
                    58ος διάδρομος, 
                    74η (μασωνική) στοά, 
                    γραφείον 834

Σιγίλλιον του αυτοκράτορος Ιωάννου ΣΤ' Καντακουζηνού για τον αδόκητο χαμό του ανιψιού του, πρωτονοβελισσιμοϋπέρτατου Κωνσταντίνου Καντακουζηνού


Ιωάννης εν Χριστώ τω Θεώ πιστός βασιλεύς και αυτοκράτωρ Ρωμαίων ο Καντακουζηνός
πάσιν οις το παρόν ημών ευσεβές επιδείκνυται σιγίλλιον


Μετά μεγάλης θλίψεως και αφάτου οδύνης επληροφορήθημεν τον θάνατο του πολυαγαπημένου μας ανιψιού, πρωτοπανεντιμοϋπέρτατου Κωνσταντίνου Καντακουζηνού, ο οποίος εχάθη στην τρυφερή ηλικία των 666 χρόνων.
Όπως συνηθίζεται στους κύκλους των γαλαζοαίματων, ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός διέθετε επτά ζωές, από τις οποίες έχασε έξι κατά τους ακολούθους φρικτούς τρόπους:


1. Όνειρον του Κωνσταντίνου Καντακουζηνού ήτο πάντοτε να "πάρει την Πόλη". Κατόπιν πολυετούς ερεύνης σπανίων χειρογράφων, κατέληξε σε μια καινοτόμο ερμηνεία της προφητείας, η οποία όμως τελικώς δεν ήτο η ορθή: γρήγορα αντελήφθη ότι δεν θα ήτο δυνατόν να πάρει 10.000.000 Τούρκους και Τουρκάλες, όσο συχνά και να έκανε σεξ. Ερευνώντας περαιτέρω το ζήτημα, κατέληξε ότι η προφητεία μπορεί να αναφέρεται και εις την ετέρα Πόλη, τη Ρώμη (την Αθήνα την έχει ήδη καπαρώσει ο κ. Τατσόπουλος). Η ανακοίνωσις επομένως της παραιτήσεως του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ' ήρθε κουτί εις τον Κωνσταντίνο, ο οποίος απεφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για νέος Πάπας. Δεδομένου μάλιστα ότι έχει ύφος 10 καρδιναλίων, είχε αυτομάτως προβάδισμα ψήφων έναντι των αντιπάλων του.  Ωστόσο η προφητεία λέγει ότι ο επόμενος Πάπας θα είναι μαύρος, με αποτέλεσμα ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός να βρεθεί απανθρακωμένος σε σολάριουμ της Καπέλα Σιξτίνα ύστερα από ολονυκτία σιξτίν ωρών.


2. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του prisonplanet.gr, της ιστοσελίδος του Δημοσθένη Λιακόπουλου, ο μετεωρίτης που έπεσε εις την Ρωσίαν δεν ήτο μετεωρίτης, αλλά μεσαίου μεγέθους σκάφος Λοσντβέχ από την Αράκουλα 1, το οποίο, στην προσπάθειά του να προσεγγίσει τη σύνοδο Λευκής και Μαύρης Αδελφότητος στη Μόσχα, χτυπήθηκε από σκάφος Μπαχομέχ. Ωστόσο οι πληροφορίες δεν είναι ακριβείς: το σκάφος Λοσντβέχ δεν ήταν από την Αράκουλα 1 αλλά από την Τραμπάκουλα 2 και το οδηγούσε ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, ο οποίος το είχε βάψει λιλά-σάπιο μήλο, για να σπάσει τη ντεμοντέ μονοτονία λευκού-μαύρου και να δώσει τον απαραίτητο τόνο τσαχπινιάς στη σύνοδο. Ο λόγος της πτώσεως δεν ήτο φυσικά το σκάφος Μπαχομέχ (σιγά μη φτουρίσουν οι ματρακάδες των Μπαχομέχ μπροστά στα Λοσντβέχ), αλλά κακός χειρισμός του πιλότου. Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος, θέλοντας να εντυπωσιάσει το πλήρωμα του αντιβαρυντικού του σκάφους, άρχισε να κάνει μαρσαρίσματα και κωλιές με το χειρόφρενο στα 67.000 πόδια. Το κέφι είχε ανάψει μέσα εις το κόκπιτ, τα μπιτ χτυπούσαν σαν τρελά πίσω από τα κλειστά φιμέ τζάμια, όταν το υπερυψηλής νοημοσύνης αντιβαρυντικό σκάφος λανθασμένα υπέλαβε το άσμα "Με καις" ως εντολή του πιλότου και χίμηξε στη γήινη ατμόσφαιρα βάζοντας 5η ταχύτητα αντί για 3η.


3. Ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, συμπληρώσας τα απαιτούμενα σύμφωνα με τον νέο νόμο 630 έτη εργασίας, εθεώρησε ότι ήρθε πλέον ο καιρός να υποβάλει αίτηση για συνταξιοδότηση από το ΤΕΒΕ (Ταμείον Εξυπηρετήσεως Βασιλικών Επιγόνων). Το φρικώδες τέλος του λόγω ελλείψεως τροφής, θερμάνσεως και υγειονομικής περιθάλψεως δεν είναι δυνατόν να περιγραφεί, διότι μας διαβάζουν και παιδιά.


4. Στο προηγούμενο επεισόδιο είδαμε τη Fatmagül τον Κωνσταντίνο Καντακουζηνό να αναλαμβάνει την ηγεσία των Ταγμάτων της Χρυσής Αυγής. Η επιτυχία του υπήρξε τόσο μεγάλη, που κάποιο βράδυ άγνωστοι τού κάρφωσαν πισώπλατα (γόβα-)στιλέτο σε μια εσωτερική εκκαθαριστική επιχείρηση που θα μείνει γνωστή στην Ιστορία ως "Νύχτα των Μεγάλων Τακουνιών".


5. Η Σβετλάνα, η μασέζ του Κωνσταντίνου Καντακουζηνού, σήκωσε ένα πρωί το ανάκτορο στο πόδι τσιρίζοντας σε σπαστά ελληνικά: "Εδηλητηριάσθη! Ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος εδηλητηριάσθη!"
Αμέσως τρέξαμε εις τα ιδιαίτερα δωμάτια του Κωνσταντίνου και τον βρήκαμε ακίνητο στο ανάκλιντρο. Το ραδιόφωνο έπαιζε "Εν Λευκώ". Μεταξύ των χιλιάδων παπαριών που εξεστόμιζαν οι άγνωστοι εκφωνηταί, ακούγονταν κάποια στιγμή και τσόντα 2-3 ψαγμένα τραγούδια (τόσο ψαγμένα που κανείς δεν θα τα βρει ποτέ - όχι ότι θα τα ψάξει). Στα χέρια του κρατούσε το βιβλίο του Θεόδωρου Γρηγοριάδη "Ο παλαιστής και ο δερβίσης", το οποίο, όπως μαθεύτηκε εκ των υστέρων, του είχε προτείνει ως πολύ καλό άνθρωπος που μέχρι τότε εμπιστευόταν τυφλά - με την πρότασή του όμως αυτή φάνηκε ολοκάθαρα ότι ήτο πράκτορας τουλάχιστον της Μοσάντ με ειδική αποστολή να δολοφονήσει τον Κωνσταντίνο. Όντως, ο ιατροδικαστής που καλέσαμε, αφού άκουσε τα ραδιοφωνικά σχόλια του "Εν Λευκώ" και εξέτασε προσεκτικά φράσεις του βιβλίου ("σαν τα δένδρα στη μέση του κάμπου, τις ψηλές λεύκες, ας πούμε, που δροσίζονται από τα παρακείμενα ποταμάκια αλλά ατενίζουν από μακριά τα δάση με τα πυκνά συμπλέγματα λικνίζοντας τις κορυφές τους", "σαν ένας λυγερός κορμός δένδρου που ξεκόλλησε και αποφάσισε να προχωρήσει" κ.α.) υπήρξε κατηγορηματικός: "δηλητηρίαση από υπερβολική δόση νεοελληνικής μετριότητος".


6. Βλέποντας την καταστροφή της χώρας να πλησιάζει, ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός απεφάσισε να αναλάβει δράση για τη σωτηρία της και να αγοράσει μια κρατική τράπεζα. Αφού πήρε δάνειο από άλλη τράπεζα (που χρωστούσε το ποσό του δανείου στην τράπεζα την οποία αγόρασε, οπότε είμαστε πάτσι), ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, ο οποίος είναι πολύ εκλεκτικός στο τι τρώει, αγόρασε το "καλό" κομμάτι της τράπεζας, δηλαδή στήθος (το "κακό", φτερούγα και μπούτι τράπεζας, άφησε να το φάει το Ελληνικό Δημόσιο, διότι έτσι επέτασσε το πατριωτικό του καθήκον, δεδομένου ότι εθνικός μας στόχος είναι να γίνουν επενδύσεις με έμφαση στην πραγματική οικονομία, ώστε να παραμείνουμε στο ευρώ τηρώντας στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας). Πρώτο του μέλημα (μετά τις εθελούσιες απολύσεις και τις διορθώσεις μισθών και ωραρίου εργασίας) ήταν να ξεκινήσει προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, μεταξύ των οποίων τα πολύ επιτυχημένα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά σχολικής ηλικίας με τίτλο "βάζω ενέχυρο τη μάνα μου για να πάρω δάνειο για το νέο iPhone" με προφανή στόχο να τονώσει την πεσμένη αγορά. Ακολούθησαν και άλλες δράσεις, όπως η καινοτομία να μοιράσει ρούχα των φτωχών στους πάμφτωχους με τη βοήθεια τηλεοπτικών σταθμών (στους οποίους επίσης είχε χορηγήσει δάνεια) ή (με τη βοήθεια της Εκκλησίας) να πάρει το μισοάδειο καλάθι της νοικοκυράς και να το δώσει στις οικογένειες που δεν έχουν να φάνε, εκπληρώνοντας έτσι και το χριστιανικό καθήκον της τράπεζας που από "Μαμωνάς Bank" μετονομάστηκε σε "Αγία Τράπεζα Private Banking". Δυστυχώς όμως οι φτωχοί, εκτός του ότι υπήρξαν, όπως πάντα, αχάριστοι για τις υπηρεσίες που αφιλοκερδώς τόσα χρόνια τους προσέφερε (πανωτόκια, πιστωτικές κάρτες, δάνεια, τοξικά ομόλογα κ.α.), του κόλλησαν και φτώχεια, και έγιναν αυτοί και μόνον η αιτία να μετατραπεί αιφνιδίως το καλό κομμάτι σε κακό, με αποτέλεσμα ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός να μην μπορεί να εισπράξει από τις δεκάδες επιχειρήσεις στις οποίες χορήγησε δάνεια χωρίς κάλυψη τα χρήματα που τους μοίραζε αφειδώς και να αναγκαστεί να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο το παιχνιδάκι του την τράπεζα (έναντι ανταλλάγματος φυσικά: χριστιανός είναι, όχι κορόιδο) και να απομονωθεί στο σαλέ του στην Αράχωβα. Εκεί βρήκε τραγικό θάνατο όταν κάνοντας σνόουμπορντ στο άσπρο -όπως τα όνειρα που έκανε παιδί- χιόνι κατέβηκε κουτρουβαλώντας μια μαύρη -σαν την πικρή του την κατάμαυρη ζωή- πίστα. Οι έρευνες της Αστυνομίας στρέφοντας προς την κατάληψη της βίλας Αμαλίας που ενοχοποιείται για το περιστατικό, ενώ σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε το όργιο ανομίας που παρατηρείται εκεί (στη βίλα Αμαλίας, όχι στην Αράχωβα - ούτε στην τράπεζα).
Μόλις μαθεύτηκε το τραγικό γεγονός, τηλεοπτικά αφιερώματα και ένθετα εφημερίδων τόνισαν το δυσαναπλήρωτο κενό που άφησε πίσω του (γύρω στα 30 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς) καθώς και την τεράστια συνεισφορά του στην ελληνική επιχειρηματικότητα και την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας.

Το βιβλίο συλλυπητηρίων, εντυπώσεων και σχολίων άνοιξε και σας περιμένει.Υ.Γ.: Παρά τα ως άνω τραγικά γεγονότα, ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός διατηρεί ακόμη μία ζωή. Ίσως να την εκμεταλλευτεί επανεμφανιζόμενος στο μέλλον - με άλλο όνομα, άλλη ιδιότητα και άλλο ύφος. Ίσως πάλι να προτιμήσει να αποσυρθεί εντελώς από τα εμμπλόγκια και να αφοσιωθεί σε άλλες δραστηριότητες που ασκεί παραλλήλως.
Μέχρι τότε, hasta la vista, babies - όπως συνήθιζε να λέει και ο δάσκαλός του Νικηφόρος Γρηγοράς.That's all, folks!
(κι αυτό του Νικοφόρου Γρηγορά)

21 σχόλια:

 1. δόξα τους Θεούς που δεν μας αποχαιρέτισες με Παντελίδη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Majestad, ευχαριστώ από καρδίας που αποδείξατε ότι το χιούμορ κ ο κοινός νους είναι τόσο σπάνια, όσο και οι Αυτοκρατορικοί Οίκοι.
  Στο επαναγράφειν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Στο καλό να πάτε, πανυπερλαμπρότατε. Και όταν επιστρέψετε για την τελευταία ζωή, να μας θυμηθείτε και εμάς τους απλούς γαλαζοαίματους.

  So long!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. E οχι ρε συ!!!!! Τι επαθες;;;;;;;;

  Θα σου στειλω mail στον Παραδεισο να σε ικετεψω να επιστρεψεις!!!

  Στεναχωριοσουν που δεν αφηνα σχολια;;;

  Ρε συ τα εχω διαβασει ολαααα........

  Α καλά, κατεβαινω απο το καλάμι.

  Χωρις πλάκα, θα μου λειψεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. μια μάχιμη φωνή σίγησε. μια φωνή που άφησε το στίγμα της στα εμπλόγκια και θα μας λείψει οικτρά. ελπίζω να σας ξαναδούμε διότι το καλό λαικό τραγούδι χρειάζεται τέτοιους μπλόγκερς που δίνουν την ψυχούλα τους και αυτό βγαίνει προς τα έξω.
  αν εμφανιστείτε στα εμπλόγκια ως κάτι άλλο για να σας αναγνωρίσουμε να κρατάτε μία κανελοκοραλί ορχιδέα στο πέτο.
  και να μην ξεχάσατε ότι σ ετούτο εδω το σπιτικό κάναμε το γαμήλιο πάρτυ μας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. εγω που σε ξερω τοσο λιγο , εγω που σαγαπω τοσο πολύ
  σδε το πιστεύω με τιποτα, ειμαι σιγουρος οτι εχεις ετοιμασει ηδη νεο μπλογκ και θα μας στη φέρεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Όχιιιιιιιιιιιιι!!!!!!
  Γιατίίίίίίίίίίί;;;;;;
  Τώρα που σε βρήκα σε χάνωωωω!!!
  Τι του ζήλεψες του κάτω κόσμου; Ωωωωωωω, ω! Ωωωωωω, ω! Αυτού βιολιά δεν παίζουνε, παιχνίδια δε βαρούνε! Αυτού συν δυο δεν κάθονται, συν τρεις δεν κουβεντιάζουουουουν!!! Δε σου 'μοιαζε λεβέντη μου στη μαύρη γης για νά 'μπεις!

  Μήτρος Ορχιδέας
  Υπομοίραρχος ε.α. Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής

  ΥΓ. Το μοιρολόι το λέω σπαραχτικότερα της Κορίνας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Γιατί αυτοκράτωρ? Μαλακία..ή μάλλον αυνανισμός (ταιριάζει καλύτερα με το ύφος του αποχαιρετισμού σας!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αγαπητέ Κωνσταντίνε γιατί;;;;Θα μας λείψετε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Για όλες τις αυτοκρατορίες υπάρχει τελικά το 1453 τους; Σημασία έχει τουλάχιστον να πέφτεις με χιούμορ...πάντα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Αυτό το τέλος δεν το περίμενα. Μαααα...από σνόουμπορντ;; Τον ΚΚ τον είχα για άσο στο σανίδι. Σίγουρα κάποια συνωμοσία κρύβεται πίσω από το τραγικό συμβάν.
  Ελπίζω αν επιστρέψει να μας σκουντήξει απαλά για να τα ξαναπούμε.
  Φιλιά Θείε, ζωή σε μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ένα επώδυνο login (δεν θυμόμουν κωδικό) είναι το ύστατο χαίρε μου σε εσένα μεγαλειότατε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Έχουν περάσει τρεις μήνες και, δεν θα το πιστέψετε, αλλά μου έχουν λείψει τρομερά οι 345 σύνδεσμοι που βάζατε κάθε φορά στις αναρτήσεις σας.
  Μήπως τελικώς είμαι του γιατρού;
  Πιθανόν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Τώρα έμαθα για τους τραγικούς θανάτους σας Αυκράτωρ μου!
  Οι πιστοί σας υπήκοοι κάψαμε για τη μνήμη σας τους ενόχους που ευθύνονται για τους φόνους σας ως απόδειξη ότι οι εχθροί του Αυτοκράτορος δε μένουν ατιμώρηροι πότε!

  Zieg Heil Αυτοκρατορα μας!
  Είθε να επιστρέψετε γρήγορα στα καθήκοντα σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Χρόνια πολλά για την γιορτή σας!
  Πυρόλυση-πυρπόλυση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Χρόνια Πολλά!!!
  Πυρόλυση-πυρπόλυση

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας