Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Ο Βασιλάκης


Με την παρούσαν ανάρτησιν ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός ανοίγει επισήμως την προεκλογικήν περίοδον των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Με το κύρος, την συνέπειαν, την εμβρίθειαν και την αντικειμενικότητα που χαρακτηρίζουν το παρόν ιστολόγιον, θα αναλύεται κάθε φορά μία προσωπικότης από τον χώρον της αυτοδιοικήσεως. Εκκινούμε σήμερον από τον υποψήφιον της Νέας Δημοκρατίας για την περιφέρειαν Αττικής, τον κύριον Βασίλειον Κικίλιαν.
Ο κύριος Κικίλιας, όπως μας πληροφορεί και το βιογραφικόν του, είναι πρώην μπασκετμπολίστας, ειδικευόμενος ορθοπεδικός χειρουργός και δημοτικός σύμβουλος. Πολύ ωραία... Αλλά ας δούμε και από μιαν άλλην πηγήν το βιογραφικόν του: ο Βασίλης, όταν ήταν Βασιλάκης, έπαιζε μπάσκετ (προφανώς καλό μπάσκετ, διότι έπαιξε εις μεγάλας ομάδας). Όπως πολλοί αθλητές, είχε την ευκαιρίαν να γραφτεί εις όποιαν σχολήν επιθυμούσε. Οι γονείς του (πρώην πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά ο πατήρ και καθηγήτρια της Φιλοσοφικής η μήτηρ) τον έπεισαν να δηλώσει Ιατρική. Είναι από τους ελαχίστους που μπήκαν εις την Ιατρικήν ουχί με 19,9 αλλά με 40 (πόντους). Έτσι ξέρω κι εγώ! Και μου λέει μετά ο μπάρμπας μου, ο αυτοκράτωρ Ιωάννης ΣΤ': "διάβαζε, Κωνσταντίνε, για να μπει στο Πανεπιστήμιο". Να μην το ξέρω από μικρός να μπω εις την Εθνικήν ομάδαν ξιφασκίας ή ιππασίας, αθλήματα εις τα οποία ουδείς με φθάνει; Νόμπελ Ιατρικής θα είχα τώρα... Συγγνώμη, αλλά από ιατρούς σχετιζομένους με την πολιτικήν τρεις δεν θα ήθελα να βρεθούν εις τον δρόμον μου: η Νατάσα Καραμανλή, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος και ο Βασίλης Κικίλιας. Εύχομαι να είναι επαρκείς οι άνθρωποι ως ιατροί (για το καλό των ασθενών τους), αλλά θα προτιμήσω τον Γιακούμπ, κι ας μην παίζει καλόν μπάσκετ...
(Ερώτησις αδαούς: ας μπαίνουν οι αθληταί εις πανεπιστημιακάς σχολάς, αλλά γιατί πρέπει να μπαίνουν εις νομικάς και ιατρικάς; Δεν θα ήτο καλύτερον να υποχρεούνται εις τμήματα Φυσικής Αγωγής, που είναι σχετικά με το αντικείμενόν τους; Άλλη ερώτησις: τα παιδιά που κερδίζουν μαθηματικάς, υπολογιστικάς κ.α. ολυμπιάδας, μπαίνουν πουθενά αυτομάτως ή μένουν με το βραβείον εις το χέρι;)
Επιστρέφω εις το βιογραφικόν του Βασίλη: ως φοιτητής Ιατρικής εδραστηριοποιήθη κομματικώς και τον ετσίμπησε ο Νικήτας Κακλαμάνης για το υπουργείον Υγείας (επειδή είχε καλούς βαθμούς εις τα μαθήματα, φαντάζομαι).
Ο Βασίλης Κικίλιας όμως έχει προσβάσεις και εις τον Λευκόν Οίκον, διότι είναι φίλος του Άλεξ Γιαννούλια, που είναι επιστήθιος φίλος του προέδρου Ομπάμα. Με τον τρόπον αυτόν ο μέλλων περιφερειάρχης Αττικής θα συμμετέχει εις τας συνεδριάσεις του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ και από την γνώμην του θα εξαρτηθεί ενδεχόμενη επίθεσις εις το Ιράν. Επίσης θα πιέσει τον πρόεδρον Ομπάμα για λύσιν του Κυπριακού. Τέλος έχει προσβάσεις και εις το πρωινάδικον του Μέγκα (πράγμα που είναι σημαντικότερον), διότι δηλώνει πρσωπικός σωφέρ του Γιώργου Λιάγκα.
Ο Βασίλης Κικίλιας ήτο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων. Με την ιδιότητά του αυτή κατάφερε σπουδαία πράγματα, ένα εκ των οποίων ήταν ότι έκανε την Τατιάνα Στεφανίδου να δακρύσει. Επίσης μέσω του Οργανισμού λέγεται ότι έχει καταφέρει να καταπολεμήσει την ανεργίαν. Αλλά έτσι πάνε αυτά, όπως μάθει κανείς από το σπίτι του: κατά μάνα κατά κύρη κατά γιο και θυγατέρα...
Ο Βασίλης Κικίλιας έχει αποδυθεί εις αγώνα δρόμου να αποδείξει ότι είναι "νέος και άφθαρτος" (μην το δείτε όλον, θα κουραστείτε να ακούτε για τα ατίθασα νιάτα, για την αυτοδημιουργικότητά του κτλ. - τώρα πόσο άφθαρτος είναι, αν ισχύουν τα παραπάνω, δεν μπορώ να κρίνω). Τόσο κλαίγεται που τον πολεμούν, επειδή είναι νέος, άφθαρτος και αυτοδημιούργητος, ώστε νομίζω ότι θα έπρεπε από Βασίλης Κικίλιας να το κάνει Βασιλάκης Καΐλας. Ο νέος και άφθαρτος Βασιλάκης λοιπόν, επειδή οι μεγάλοι δεν τον καταλαβαίνουν, προσπαθεί να πιάσει το σφυγμόν της νεολαίας και δίδει συνεντεύξεις όπου βρεί: Down Town, Status, Hello, Woman Symbol (εις το οποίον μάλιστα αναλύει και το πρόγραμμά του: "Αγαπάω τις γυναίκες! Ανθίζουν την άνοιξη, ομορφαίνουν μαζί με τον καιρό και το καλοκαίρι πια είναι αχτύπητες. Με νέα γκαρνταρόμπα, πιο γυμνασμένες, με την αυτοπεποίθηση στα ύψη και τον αντρικό πληθυσμό να στενάζει!")
Βέβαια, επειδή εις τας εκλογάς δεν ψηφίζουν μόνον νέοι και άφθαρτοι, αλλά κυρίως γηραιοί και φθαρμένοι, του εκόλλησαν από δίπλα και τον πρώην συνδικαλιστήν-βουλευτήν κύριον Γιάννη Μανώλη (αυτόν που ήταν ένας από τους συνεπεστέρους βουλευτάς: αφού έκανε πρώτα τρελόν χαμόν ότι τα νομοσχέδια του Αλογοσκούφη είναι απαράδεκτα και απειλούσε με παραίτησιν, τελικώς τα εψήφιζε κανονικώς).

Έχει και άλλα ενδιαφέροντα η ιστοσελίς του Βασιλάκη: παραδείγματος χάριν, μας ζητά να γίνουμε φίλοι του. Εντάξει, να γίνω φίλος του, αφού δεν τον κάνει παρέα κανένα παιδάκι, αλλά τι θα κάνουμε; Μπάσκετ μαζί του πάντως εγώ δεν παίζω, γιατί θα με κερδίζει. Μήπως όμως, αν γίνω φίλος του, θα περιμένει και δώρον την Πρωτοχρονιάν και θα μου κρατάει μούτρα μετά; Επίσης με καλεί να πάρω μέρος εις την καμπάνιάν του: είτε διανέμοντας προεκλογικόν υλικόν (ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός να μοιράζει φυλλάδια εις τας στάσεις των λεωφορείων;! Ο μον ντιέ!) είτε δημιουργώντας έναν πυρήνα υποστήριξης εις το διαδίκτυον (ναι, και του βρήκα και ωραίον όνομα μάλιστα: "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς") είτε διοργανώνοντας μιαν εκδήλωσιν εις το σπίτι μου! Σιγά μην ανοίξω το Ιερόν μου Παλάτιον διά την πλεμπαρίαν της Αττικής, να μου 'ρθουν  όλα τα Καμίνια, η Λούτσα και τα Άνω Λιόσια!

Ειμί Κωνσταντίνος ο φίλος του Βασιλάκη και άρτι ωλοκλήρωσα.

10 σχόλια:

  1. Σεβαστέ Καντακουζηνέ,

    μόλις πραγματοποιήσατε την ορθολογικωτέραν και πληρεστέραν ανάλυσιν των προτερημάτων του υποφηφίου Κικίλια.
    Αρκούμαι να σημειώσω ότι προφανώς το πολυτιμώτερον όργανον εις το όνομα του υποψηφίου δεν είναι ο νους, αλλά τα χέρια, εφόσον μέσω αυτών εξασφάλισε την λαμπρή του σταδιοδρομία εις την καλαθοσφαιρικήν και την ιατρικήν.
    Ο μόνος λόγος που βρίσκω για να τον ψηφίσω είναι προκειμένου να τον κρατήσω μακριά από την χειρουργική τράπεζα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τον Βασιλάκη....δε ξέρω να πω....φαντάζομαι πως έχει απολυτο δίκιο η προγράψασα πως πρεπει να τον ψηφίσει οπωσδήποτε ο κοσμάκης μπας και γλυτώσει η Ιατρική!

    Αλλά ξέρω...χμ χμ χμ χμ την μανούλα του! Αν είναι αυτή που βάζει ο νους μου......τότε την εχω συναντήσει στα έδρανα! Και ρε γμτ η τυπισσα είναι πολύ καλή καθηγήτρια και large τύπος με άνεση και και και και
    Είναι και χειμερινή κολυμβήτρια...

    Νομίζω πως στη περίπτωση αυτή το μήλο δεν έπαισε κατω απο τη μηλιά!
    Αλλά θα μου πεις τώρα εύλογα: Τον πατέρα του τον ξέρεις; Όχι! κρίμα!

    Αν καταπιάστηκες με αυτό το θέμα....θα ρίξουμε πολύ γέλιο....απο τούδε και στο εξης.

    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και την στελλα ψηφιζω ( τι ποια στελλα? μια ειναι η στελλα η μπεζαντακου) προκειμενου να ξεφυγουμε απο την κακλαμανη, την δημαρχεια εννοω βεβαιως βεβαιως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανθισα την άνοιξη, ομόρφυνα το θέρος και τώρα τι? Θέλω διευκρινίσεις!

    Μετρ να του πάρομεν μια συνέντευξιν προκειμένου να μας παρέχει οδηγίες για όλες τις εποχές.

    Οι 4 εποχές του Κικίλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή Ιφιμήδεια, θέσατε ένα σπουδαίον ζήτημα: τα χέρια του. Προσωπικώς θα προτιμούσα να τα απασχολεί αλλού, γι' αυτό τον προτείνω διά το Master Chef.

    Αγαπητή (Cou)Coula, την μητέρα δεν την γνωρίζω, αλλά από μίαν πρόχειρον αναζήτησιν διαπιστώνω ότι διδάσκει Λατινική Φιλολογία και έχει γράψει αρκετά σχετικώς με τον Μεσαίωνα. Ντροπή της να γράφει για τους Φράγκους που επολέμησαν την οικογένειάν μου (εις τον Μυστρά και αλλού). Στην πυρά και αυτή!

    Αγαπητέ άσωτε, ομιλούμε για την περιφέρειαν Αττικής τώρα. Η σειρά των Δημάρχων δεν ήρθε ακόμη.

    Αγαπητή αβάδιστη, φαντάζομαι ότι αι γυναίκες το φθινόπωρο είναι ωραιότερες από ποτέ, διότι ψηφίζουν!

    Υ.Γ.: Ο παίκτης του Big Brother Ιωάννης εκ Κρήτης πώς θα προφέρει το επώνυμον του κ. Κικίλια; "Τσιτσίλιας";
    Έχουν άδικον μετά μερικοί Κρητικοί που θέλουν να γίνουν ανεξάρτητον κράτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μεγαλειότατε, προτείνω ο Βασιλάκης να τεθεί επικεφαλής του Ekali club, μετά του Νικήτα του Δενδροφάγου σε καθήκοντα βοηθού μαιτρ.
    Στην Εκάλη, αδερφές μου, στην Εκάλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο Βασίλης Κικίλιας υπήρξε και ο μεγάλος έρωτας του Σταμάτη Κραουνάκη οποίος οδηγήθηκε στην τρέλα μετά τον χωρισμό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θρήνος, αγαπητή pastaflora. Ο Δήμος Εκάλης αλώθηκε από τον Δήμον Κηφισιάς λόγω Καλλικράτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητή Randy Marsh, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες δεν έχουν θέσιν εις το παρόν ιστολόγιον, το οποίον έχει επίπεδον ισότιμον (ή και χαμηλότερον) αυτού του τρωκτικού. Δεχόμεθα μόνον ντοκουμέντα (και πλαστά, δεν έχομε πρόβλημα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας