Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Βασιλοκτονία

Σήμερον, ως γνωστόν, τα μέσα ενημερώσεως απήργησαν και μείναμε ανενημέρωτοι. Προφανώς όμως θα έχετε ενημερωθεί για κάποια γεγονότα, όπως ότι έπεσαν κάτι ψιλαί (έως και χοντραί) εις το κέντρον των Αθηνών και ότι τα μάρμαρα πέριξ της Μ. Βρετανίας εβάφησαν κόκκινα - παραλίγο δηλαδή να έχομε βουλευτοκτονίαν.
Ωστόσο η είδησις δεν είναι αυτή. Μόνον από τον Κωνσταντίνον Καντακουζηνόν θα ενημερωθείτε για την πραγματικά καυτήν είδησιν της ημέρας. Και δεν είναι άλλη από την  πιστοποίησιν της κεφαλής του βασιλέως της Γαλλίας Ερρίκου Δ'.


Ο Ερρίκος Δ' υπήρξε ένας από τους δημοφιλέστερους βασιλείς της Γαλλίας και εβασίλευσε από το 1589 έως το 1610 οπότε και εδολοφονήθη, όπως και ο προκάτοχός του Ερρίκος Γ'. Ο διαπράξας την βασιλοκτονίαν (régicide) εθανατώθη με χαρακτηριστικώς φρικτόν τρόπον. Απόπειρα βασιλοκτονίας (από τον Robert-François Damiens) έγινε το 1757 και εναντίον του Λουδοβίκου XV. Ο κίνδυνος να απωλέσουμε το Λουί Κενζ στιλ επίπλων ήτο ορατός και ο παρολίγον βασιλοκτόνος έπρεπε να θανατωθεί πάραυτα. (Υπήρξε ακόμη μία βασιλοκτονία εις την ιστορίαν της Γαλλίας, αλλά την φορά τούτη έλαβε χώραν με πανηγυρικόν τρόπον: ο αποκεφαλισμός του Λουδοβίκου XVI μετά την Γαλλικήν Επανάστασιν...)


Εννοείται πως δεν θα ήτο δυνατόν να μην είμαι παρών ΚΑΙ εις την θανάτωσιν του Damiens, αναμνήσεις από την οποίαν θα καταθέσω ευθύς αμέσως.
Την 28η Μαρτίου 1757 λοιπόν, 3 μέρες μετά και 64 χρόνια πριν από την εθνικήν μας εορτήν, όλη η καλή κοινωνία των Παρισίων είχε συγκεντρωθεί εις την Place de Grève. Τα καλύτερα μπαλκόνια είχαν ενοικιασθεί εις τα κυρίας της αυλής, αι οποίαι είχαν έρθει ντυμέναι λες και επήγαιναν εις συναυλίαν της Lady Gaga (ποιες ήτο εντελώς γκαγκά περιττόν να είπω). Εγώ καθόμουν δίπλα εις την μετρέσαν του βασιλέως, την περίφημην Madame de Pompadour, η οποία με αποζητούσε κολασμένα, αλλά κάποιαν στιγμήν με πήρε η μπόχα της και κατέβηκα κάτω. 
Για να μη με αναγνωρίσει το πλήθος και κινδυνεύσω και εγώ με τεμαχισμόν από την αγάπην του γαλλικού λαού ενεφανίσθην ως πλανόδιος πωλητής φωνασκών: "τσιπς, καφέδες, αναψυκτικά..." Κάποια στιγμή έφεραν τον Damiens επάνω εις καρότσαν. Το πλήθος άρχισε να παραληρεί μόλις ο Damiens έκανε ένα εκπληκτικόν νούμερον air guitar. Ακολούθησαν απανωτά stage diving κατά τα οποία οι θαυμασταί του Damiens έσκισαν τα ρούχα του. Γύρισα εις το θεωρείον της Madame de Pompadour (η οποία με έψαχνε εναγωνίως) και την είδα να κάνει την χαρακτηριστικήν μέταλ χειρονομίαν του κεράτου (μάλλον εννοούσε ότι εκεράτωνε τον βασιλέα και με άλλους).
Το κοινόν όμως ήτο ανικανοποίητον. Αφού ξέσκισε τα ρούχα του Damiens, ήθελε να ξεσκίσει και τον ίδιον (δυστυχώς ουχί σεξουαλικώς αλλά κυριολεκτικώς). Δεν θα περιγράψω τον τρόπον θανατώσεως του βασιλοκτόνου με λεπτομερείας, διότι αλλιώς το ιστολόγιον θα γινόταν ακατάλληλον δι' ανηλίκους. Θα είπω μόνον ότι και η πιο τρελή σπλατεριά του Ιερού Δάσους (αγγλιστί Hollywood) ομοιάζει μάλλον με Μίκυ-Μάου ενώπιον του κομματιασμού με τανάλιες, της εγχύσεως καυστικών υγρών επί των πληγών των βασιλοκτόνων και του τεμαχισμού τους με πρόσδεσιν εις τέσσερα άλογα (περισσότεραι πληροφορίαι για τον τρόπον θανατώσεως από τον φιλόσοφον Μισέλ Φουκώ εδώ - καλά τα λέγει ο φιλόσοφος, αλλά δεν αναφέρει τίποτα για τα παραλειπόμενα της εορτής...


Μετά το τρελόν χάπενινγκ πήγαμε όλοι οι γαλαζοαίματοι εις το γνωστόν παριζιάνικον κλαμπ Queen, όπου ο βασιλεύς είχε οργανώσει πάρτι, βίδεον του οποίου παραθέτω: 



Ειμί Κωνσταντίνος ο βασιλοκτόνος και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.1: Εις το βίδεον θα με δείτε με καυτόν σορτς να χορεύω μετά της Madonne de Pompadour.
Υ.Γ.2: Για να επανέλθω: αν οι παρολίγον βασιλοκτόνοι τιμωρούνται με φρικτά βασανιστήρια, τεμαχισμόν και κάψιμον εις την πυράν, η απόπειρα βουλευτοκτονίας πώς πρέπει άραγε να τιμωρηθεί;
Υ.Γ.3: Πάντως αυτός που διατηρούσε την μουμιοποιημένην κεφαλήν του Ερρίκου Δ' εις το κάστρον του με τρομάζει περισσότερον από τον τεμαχισμόν των βασιλοκτόνων...
Υ.Γ.4: Όπως αντιλαμβάνεσθε, κινδυνεύω.

Υ.Γ.5 (προσθήκη): Αδικία: μαζί τα φάγαμε, αλλά το ξύλο θα το φάνε μόνοι τους.

27 σχόλια:

  1. Ακριβέ Μεγαλειοϋπέρτατε (τι γλωσσοδέτης θεε μου!),

    Πολλά νούμερα και ονόματα .... Λουδοβίκος 15ος , 16ος , των Ανωγείων, των Κατωγείων.... μπερδεύθηκα η τίμια θνητή....
    Παρόλα αυτά , κατάφερα και έβγαλα άκρη!

    Θαυμάσιο ποστ! Εξαιρετικός σχολιασμός (ούτε sport caster τέτοια ευφράδεια)!

    Μην ανησυχείτε Υπερμεγέθιστε, για την σωματική σας ακεραιότητα.
    Ειδικά για εσάς, θα προτάξουμε τα στήθη μας!
    Εσείς διαφέρετε από όλους τους υπόλοιπους! Σεις, ενδιαφέρεστε για το καλό του λαουτζίκου! Σεις μεταμφιέζεστε ως ένας καθημερινός άνθρωπος, αρνούμενος την ευγενική καταγωγή και τις πανώριες αμφιέσεις σας, μόνο και μόνο για να έρθετε κοντά στο λαό!
    Σεις, τρέχετε σε λαϊκές, σε μανάβικα, χασάπικα και νοσοκομεία και ακούτε τον πόνο και τα παράπονα μας!
    Ακόμη και αν αποφασίσετε, να γίνεται βεζίρης στη θέση του βεζίρη, ωχ! Εννοώ ... ξέρετε τι εννοώ , μην τα λέω και όλα ανοιχτά διοτι και οι τοίχοι έχουν αυτιά, αν αποφασίσετε λέγω , εμείς , σύσσωμος ο λαός σας θα σας στηρίξουμε και υα σας υποστηρίξουμε!


    (Ως αναφορά το προηγούμενο ποστ, πηγα και είδα το λινκ.Πρώτη μουρη σκάει τύπος με βγαλμένο φρύδι! Και αν ... αν λέω... σκεφτώ και το καυτό σορτσάκι στο σημερινό ποστ... δεν ξέρω ποιος Λουδοβίκος κουνούσε την αχλαδιά , ο Ήλιος, αλλά μην κάνετε πολύ παρέα μαζί του!! Σας χαλάει!)

    Με πλήρη επίγνωση , απόλυτο σεβασμό, σκύβω (χωρίς φόβο, το φρύδι βλέπεις) και ασπάζομαι την άκρη της αυτοκρατορικής σωβρακοφανέλας σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εθύς ως ο σύγχρονος τέως βασιλεύς (μετά άκρας σχολαστικότητος και επιμονής διατηρών τον τίτλον και ουχί μόνον) του βασιλέως γενικώς, άνευ της προσθήκης της λέξεως "τέως", άλλως γνωστός και ως "Κοκκός", πληροφορηθή την ύπαρξίν σας και ελευθέραν κυκλοφορίαν σας εν τοις οδοίς των πόλεων του τέως βασιλείου του, μέλλει προσλαβείν πλείστους όσους προστάτας της φυσικής του υπάρξεως, προκειμένου να επισκεφθή την (τέως) χώραν αυτού. Κατ' αξιοπίστους δε φήμας, ενδέχεται να προβή και εις την προμήθειαν τεθωρακισμένου οχήματος (κοινώς "τανκ") προκειμένου να επισκεφθή περιοχάς οπαδών αυτού, ως η Μεσσηνία και η Λακωνία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή Καπετάνισσα, τι έχουμε εδώ; Τοιαύτη μακροσκελής παρέμβασις δύναται να θεωρηθεί ως αμφισβήτησις της πρωτοκαθεδρίας μου εις το παρόν ιστολόγιον, δηλαδή έγκλημα καθοσιώσεως που εξομοιούται με βασιλοκτονίαν (και τα περαιτέρω τα γνωρίζετε...)
    Το βγαλμένον φρύδιον των μονδέλων των εσωρούχων XTG, που είδατε εις την προηγουμένην απάντησίν μου, είναι διότι έχουν καθαρόν βλέμμα και καθαρόν κούτελον, δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν, όλα στο φως κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητόν Heliotypon (ωραία φωτογραφία παρεμπιπτόντως: κι εσείς μοντέλων των εσωρούχων XTG;),
    επιτέλους κάποιος που ομιλεί ελληνικά! Ειδικώς με αυτό το "μέλλει προσλαβείν" δεν θέλετε να μάθετε τι έκανα...
    Εις το θέμα μας, ο γιαλαντζί τέως βασιλεύς (ο οποίος, όπως έχω ήδη πει τρέφει αισθήματα μίσους προς την οικογένειάν μου: δείτε π.χ. εδώ http://konstantinoskantakouzinos.blogspot.com/2010/08/blog-post_21.html και εδώ http://konstantinoskantakouzinos.blogspot.com/2010/10/blog-post_23.html) δεν κινδυνεύει εν Ελλάδι. Δείτε π.χ. πώς του συμπεριεφέρθησαν οι διαμαρτυρόμενοι φορτηγατζήδαι (http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=43227&catid=3) - εν αντιθέσει με τον κ. Χατζηδάκην που έφαγε της χρονιάς του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διάβαζα το πόστ σου και είπα να πιω λίγο νερό. Στο σημείο "Για να μη με αναγνωρίσει το πλήθος......ο Damiens έκανε ένα εκπληκτικόν νούμερον air guitar", παραλίγο να με χάσετε.
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου αρέσει ο τρόπος που συσχετίζεις τα γεγονότα! Ετσι για να ξερουνε μερικοι μερικοι, πως μπορει να μην πηγανε φυλακή, αλλά θα αναγκαστουν να φυλακιστουν στο σπιτι τους για να μη τους κάνει μαυρους στο ξυλο ο εκνευρισμένος λαουτζίκος! Γιατί ξέρεις ε; δε θα θες να ερθεις μουρη με μουρη με εναν εκνευρισμενο λαουτζικο!
    Και δεν εννοω εσενα προσωπικά γιατι ω ναι για σενα θα προταξουμε τα στηθη (ουου)

    μετα τιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωωωωω ... υπερλαμπρότατε!!!

    Ουδέποτε αμφισβήτησα την πρωτοκαθεδρία σας!! Ίσα ίσα , παρασύρω τα γυναικεία πλήθη (κούλα και λοιπές πληβείες) να παρατάξουν τα στήθη των, εις πάσα ένα εχθρό σας!

    Δια τούτο και μόνο έπρεπε να κατέχω μία ιδιαιτέρα θέσιν εις την αυτοκρατορική αυλή σας.

    (Το τερπνόν μετά του ωφελίμου! Κάνα μπιχλιμπίδι θα μου δώσετε! Καιροί κρίσης βλέπετε και το καραβάκι έχει έξοδα κίνησης!)

    Σκύβω μπλα μπλα .... ασπάζομαι ....μπλα μπλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. xaxxa από το ίδιο γεγονός πήραμε έμπνευση, το ίδιο βίντεο παρ΄ολίγον να βάλουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητή Georgia, "απαγορεύεται η κατανάλωση φαγητού και ποτού σε όλους του χώρους" του παρόντος ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητή Coula, το πιάσατε. Βέβαια εις το δικόν μου παράδειγμα, ο λαουτζίκος ετεμάχισε τον βασιλοκτόνον αντί του βασιλέως που εθαύμαζε. 35 χρόνια όμως μετά ήρθε και εκείνου η σειρά:

    Ο Βασιλεύς απέθανε - Ζήτω η Τρομοκρατία (http://en.wikipedia.org/wiki/Reign_of_Terror)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητή Καπετάνισσα, αν σκοπεύετε να προτάξετε τα στήθη σας, παρακαλώ να το κάνετε όπως η Madonne de Pompadour εις το βιδεοκλίπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ mahler, όντως, το παρετήρησα και εγώ εις το ιστολόγιόν σας. Με την διαφοράν ότι ήμουν παρών ΚΑΙ εις την Γαλλικήν Επανάστασιν (είδα έναν γάτον που γελούσε όταν αποκεφάλιζαν τον Βασιλέα - εσείς ήσαστε;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μεγαλειότατε, άκρως εμπεριστατωμένον το άρθρον σας περί βασιλοκτονίας, πλην όμως ποίος θα ομιλήσει δια την στυγνήν δολοφονίαν του καλού γούστου υπό του Λουί Κενζ; Οι ομώνυμες πολυθρόνες είναι τόσο αποτροπιαστικαί ως οι συνθήκες θανάτωσης του μαρτυρήσαντος Damiens... Μήπως τελικώς να αρχίσομεν να πετάμε σεκρετέρ και Λουί Κενζ πολυθρόνες στους πολιτικούς μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητή pastaflora, θα σας αναγνωρίσω ένα δίκιον, σκεπτόμενος ιδίως το βλαχολουικένζ στυλ ελληνικών τηλεδημοπρασιών.
    Προσωπικώς προτιμώ το ναπολεόντειον νεοκλασσικόν "style Empire" (http://en.wikipedia.org/wiki/Empire_style), το οποίον, ως αυτοκρατορικόν, αντιλαμβάνεσθε ότι μου ταιριάζει καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μεγαλειώτατε με κάνατε και γέλασα μετά την καρδίαν μου!! Αναφέρομαι στο Υ.Γ.5 περί αδικίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ, εντάξει, κάναμε ένα λάθος, αλλά να μας λέτε και ότι δεν γνωρίζουμε να ομιλούμε την Ελληνικήν;; Απαπαπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ε μα δεν παίζεστε αγαπητέ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. μονο εσυ μπορεις να συνδιαζεις γεγονοτα αιωνες προσωπα και ιδεες
    για αλλη μια φορα σε λατρευω και στην επομενη πορεια προτεινω πανό με δικια σημαντικη αναρτηση 3 αραδων
    πες το και θα το κανω
    θα το κουβαλαμε εγω και η κουλιτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εσείς οι Βυζαντινοί κεφάλια δεν κόβατε αλλά κάτι μυτούλες -έχω την εντύπωση- τις κόβατε...
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητόν Λαγωνικόν, με το Υ.Γ.5 δεν γελάμε. Κλαίμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητή Ηώς, εγώ τας γνώσεις μου χρησιμοποίησα απλώς. Δεν έκανα καμία αξιολογικήν κρίσιν (δι' όσους δεν καταλαβαίνουν, παρακαλώ όπως ρίξουν μια ματιάν εις την ανάρτησιν της αγαπητής Ηούς: http://hws2.blogspot.com/2010/12/blog-post.html και τα σχόλιά μου εκεί).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπητή kihli, δεν παίζομαι, διότι δεν παίζω.
    Μόνον όταν βρω κανένα παιχνίδι με σασπένς (όπως ο τεμαχισμός) ρίχνω κανένα μπλαζέ βλέμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητέ άσωτε, σας χάνω: "προτεινω πανό με δικια σημαντικη αναρτηση 3 αραδων". "Δικιά σου" θέλετε να πείτε; Αν ναι, βάλτε το υστερόγραφον 5.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητέ Θωμά, εμείς ήμαστε πάντοτε πρακτικοί άνθρωποι και δεν αφήναμε τίποτα να πάει χαμένον. Ναι, κόβαμε και μύτες, βγάζαμε και μάτια (ενίοτε βγάζαμε και τα μάτια μας μεταξύ μας - με κάθε έννοια: σεξουαλική, αυτοκαταστροφική κτλ.)
    Η ωραιοτέρα όμως ποινή ήτο να αλείφουμε τους καταδικασμένους με πίσσαν, να τους κρεμάμε εις την είσοδον λιμανιού και να τους τσούζουμε φωτιάν, ώστε να λειτουργούν όλη την νύχταν ως φάροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. pes mou tora ti spoudases me efage i periergeia , filosofia?? andy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αγαπητή andy, δεν θα σας απαντήσω για τρεις λόγους:
    1) διότι δεν θέλω
    2) διότι δεν πρέπει
    3) για να σκάσετε

    Ωστόσο μπορείτε να (μην) μάθετε περισσότερα πράγματα για μένα διαβάζοντας αυτό εδώ:
    http://konstantinoskantakouzinos.blogspot.com/2010/10/blog-post_31.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας