Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Free Suzanne!

Η εξέγερσις του λαού της Αιγύπτου εναντίον του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητον τον Κωνσταντίνο Καντακουζηνό. Ουχί μόνον διότι η Αίγυπτος αποτελούσε τμήμα της αυτοκρατορίας των προγόνων του και είναι ευκαιρία ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός να ηγηθεί μιας μεταβατικής κυβερνήσεως αλλά και διότι, ως θαμών κοσμικών εκδηλώσεων, ενδιαφέρεται για το μέλλον του προεδρικού ζεύγους και κυρίως για αυτό της κυρίας Σουζάν Μουμπάρακ. Ήδη αρκετά ιστολόγια αγωνιούν για την τύχην της κυρίας Μουμπάρακ, γι' αυτό και αποφάσισα να ενώσω την φωνήν μου με τον δίκαιον αγώνα τους.

Λίγα λόγια για την κυρία: Η κυρία Μουμπάρακ είναι λάτρης του πολιτισμού, των γραμμάτων, των τεχνών (συμπεριλαμβανομένων των πορτρέτων Φαγιούμ και των μουμιών...), της ισότητος, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (ανά τον κόσμον πάντοτε), της φιλανθρωπίας κτλ. Συνέγραψε διδακτορική διατριβή (ΚΑΙ ΑΥΤΗ;;;;) το 1982 (θυμίζω ότι ο έως τότε αντιπρόεδρος σύζυγος έγινε πρόεδρος το 1981). Έχει τιμηθεί πλειστάκις για την κοινωνικήν της δράσιν (διαβάστε εις τον ως άνω σύνδεσμον τι της έχουν δώσει). Φημολογείται μάλιστα ότι η κυρία Μουμπάρακ, προκειμένου να καταλαγιάσει η οργή του λαού προς το καθεστώς του συζύγου της, προθυμοποιήθηκε να απονείμει εις κάθε Αιγύπτιον ένα από τα παράσημα, διπλώματα, τιμητικές πλακέτες, μετάλλια κτλ. που έχει λάβει (υπολογίζεται ότι μετά την απονομή θα της μείνουν 14.544.233 αντικείμενα τιμής). Επίσης η κυρία Μουμπάρακ είναι πρέσβειρα Καλής Θελήσεως - ουχί της ΟΥΝΕΣΚΟ, όπως αυτομάτως είμαστε όλοι έτοιμοι να συμπληρώσουμε (γιατί άραγε;), αλλά της FAO. Να θυμίσω εδώ ότι η σοφή ελληνική γλώσσα έχει δώσει εις τον όρον "καλοθελήτρα" ειρωνικά αρνητική χροιά. 

Δεδομένου ότι αποκλείεται τόσοι διεθνείς οργανισμοί, πανεπιστήμια, κυβερνήσεις, οργανώσεις κτλ. να σφάλλουν ως προς τους κοινωνικούς αγώνας της κυρίας, αναζητώ εις το διαδίκτυον εικόνες και βίντεο με την κυρίαν Μουμπάρακ να δέρνεται ανηλεώς από τους αστυνομικούς, να πετά πέτρες εις αστυνομικά τμήματα ή να καταλαμβάνει τανκς και να ανεμίζει την αιγυπτιακήν σημαίαν. Δυστυχώς ουδέν των παραπάνω έχω βρει, ουχί διότι η κυρία Μουμπάρακ δεν έχει κοινωνικούς αγώνες, αλλά διότι το καθεστώς Μουμπάρακ έχει κόψει τας συνδέσεις με τον έξω κόσμον και έχει ρίξει την κυρίαν Σουζάν εις τα μπουντρούμια της αιγυπτιακής κομαντατούρ. Τα ανείπωτα σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια που έχει υποστεί η κυρία Μουμπάρακ συγκλονίζουν την ανθρωπότητα: μουστακαλήδες Αιγύπτιοι ΕΣΑτζήδες καρφιτσώνουν τα παράσημά της πάνω στο σώμα της, την δέρνουν με τις τιμητικές πλακέτες της, την αναγκάζουν να τρέφεται αποκλειστικώς με τα διδακτορικά διπλώματα που της έχουν αφειδώς μοιράσει τα ανά τον κόσμον πανεπιστήμια και έχουν κρεμάσει στο κελί της πορτρέτα που την κοιτούν αινιγματικά.
Παρά τα φρικιαστικά βασανιστήρια και τις απηνείς διώξεις της κοινωνικής αγωνίστριας, κυκλοφορούν ακόμα στοιχεία της δράσεώς της και τα οφείλουμε όλα εις τα κεντρικά δελτία ειδήσεων του Mega και του Star που, ως γνωστόν, στηρίζουν κάθε κοινωνικόν αγώνα. Επί παραδείγματι, έχουμε παρουσίασιν της Διεθνούς Κινήσεως Γυναικών για την Ειρήνη "Σουζάν Μουμπάρακ" (το Star έχει το ίδιο θέμα εδώ). Σημειωτέον ότι μέλος του διοικητικού συμβουλίου είναι και η κυρία Βαρδινογιάννη, η οποία προσεκάλεσε όλη την κομπανίαν εις το Ζάππειον προ ετών για μία μόνον παράστασιν (κάντε τον κόπον να διαβάσετε το συγκλονιστικόν ρεπορτάζ της Καθημερινής για να καταλάβετε "γιατί και πώς ζουν ανάμεσά μας").
Να σημειώσω επίσης ότι, όπως κάθε κοσμική κυρία που σέβεται τον εαυτόν της, η κυρία Μουμπάρακ αγαπά και τα γράμματα και είναι αναμενόμενον ότι θα την βρούμε ως πρόεδρον του Διοικητικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας - μέλος του ιδίου Διοικητικού Συμβουλίου υπήρξε πάλι(;;;) η κυρία Βαρδινογιάννη. Αναρωτιέμαι όμως: γιατί επαύθη η κυρία Βαρδινογιάννη από τα καθήκοντά της; Μήπως το καθεστώς πολεμά εκτός από την Σουζάν και τις συναγωνίστριες φίλες της;

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλώ όπως υπογράψετε το παρακάτω κείμενον υποστηρίξεως προς την κυρίαν Σουζάν Μουμπάρακ:
  
"Σουζάν, οι Έλληνες μπλόγκερς είναι δίπλα σου. Γερά Σουζάν, μη λυγίσεις! Οι κοινωνικοί αγώνες που έχεις δώσει αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλους εμάς. Να ξέρεις ότι σε σκεφτόμαστε: χωρίς εσένα τα φιλανθρωπικά γκαλά είναι φτωχότερα, τα μουσεία δεν έχουν την ίδια λάμψη, τα γράμματα φαίνονται πεζά.
Ελευθερώστε την Σουζάν και όλες τις αντικαθεστωτικές κοσμικές κυρίες τώρα!"

Παράδειγμα: Πληκτρολογήστε "thavma" και πατήστε space για "θαυμα".
Επειδή δεν ξέρω αν οι Ελληνίδες φίλες της της έχουν μάθει ελληνικά, μεταφράζω το κείμενον εις τα αραβικά, για να το διαβάσει από το κελί της (ελπίζω τα καθάρματα που την έχουν φυλακίσει να μην της έχουν στερήσει ΚΑΙ το γουάιρλες):


سوزان ، والمدونين اليونانية هي بجانبك. سوزان قوي لا ينحني! والنضالات الاجتماعية التي أعطت مثالا ساطعا بالنسبة لنا جميعا. نعرف أن نفكر : بدونك حفل خيري أكثر فقرا ، والمتاحف لا يوجد لتلميع نفسه ، خطابات تبدو عادية.
مجانا لجميع السيدات وسوزان المنشق العلمانية الآن!

Ειμί Κωνσταντίνος ο αντικαθεστωτικός και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.1: Προτείνω να ιδρυθεί Κίνησις Γυναικών για την Απελευθέρωση της Σουζάν Μουμπάρακ (οι εγγραφές ξεκίνησαν - προλάβετε!), που θα οργανώνει ομιλίες, φόρουμ, φιλανθρωπικά γκαλά, συναυλίες, παιδικά πάρτι κτλ.
Υ.Γ.2: Να θυμίσω σε όσους πουν ότι πρόκειται για δραστηριότητες που προωθούν την τέχνη και τα γράμματα και δεν έχουν σχέσιν με τα πολιτικά μιας χώρας ότι οι λογοτέχναι εν Ελλάδι έπαψαν να γράφουν, όταν ήλθε το απολυταρχικόν καθεστώς της Χούντας. Επομένως ο συγχρωτισμός με τους ανθρώπους ενός καθεστώς το νομιμοποιεί - είτε πρόκειται για φιλανθρωπικά γκαλά είτε για Βιβλιοθήκες είτε για (Μη) Κυβερνητικές Οργανώσεις. Και δυστυχώς μεταξύ των διεθνών φίλων του ζεύγους Μουμπάρακ είναι καλλιτέχνες, λογοτέχνες, διανοούμενοι κ.α., άνθρωποι δηλαδή που θα περίμενε κανείς τόσα χρόνια να έχουν δώσει αγώνα εναντίον  του.
Υ.Γ.3: Αναζητείται μέγαρον επί της οδού Πατησίων για να στεγάσει το αιτούμενον άσυλον ζεύγος.
Υ.Γ.4: Ο αρχαιολάτρης κ. Αλαβάνος θα ταχθεί υπέρ της αποδόσεως ασύλου εις το ζεύγος; Θυμίζω ότι εις την τραγωδία του Αισχύλου "Ικέτιδες" το στόρι λέει για κυνηγημένην βασιλικήν οικογένειαν εξ Αιγύπτου.
Υ.Γ.5: Στο ρόλο της Σουζάν Μουμπάρακ η Αλίκη Βουγιουκλάκη:

12 σχόλια:

  1. αποκλειεται να διαβασω ολο αυτο
    θα δω μονο το βιντεο με την απιστευτη αλικη και το μακιγιαζ τελειο αλλα βασαισμενη
    ειμαι η μανα σου παιδι μου
    οχι κυρια κανετε λαθος,..."
    ανατριχιασα χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ άσωτε, ωραία: ούτε υπογράψατε ούτε διαβάσατε... Τζάμπα κάθισα και κέντησα το ως άνω εργόχειρον δηλαδή;
    Ελπίζω τουλάχιστον η Σουζάν να διαβάσει το μήνυμά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 28 φεβρουαρίου έχει γεννέθλια το κοπέλι! ελπίζω να προλάβει! με αυτόν τον καημό θα ζω, με αυτή την αγωνία!

    μα τι κακία, μη δείτε ένα άνθρωπο να είναι εύστροφος και να παίρνει διδακτορικά σε χρόνο ντε τε!αμέσως να τον φάτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ τοvenito, 28/2; Νομίζω ότι θα γιορτάσει τα γενέθλια βιώνοντας έναν δεύτερον μήνα του μέλιτος με ταξίδια ανά τας Ευρώπας...
    Ναι, ζηλεύω τους διδά/δικτά-τορες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. majestad, υπήρξατε διά μίαν ακόμα φορά έξοχος!
    Υπογράφω πάραυτα.
    Εκτιμώ δε ότι η Σούζαν θα βρει ζεστό καταφύγιο στην Εκάλη. Οι μούμιες δείχνουν κατανόηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ανθρωπιστικός σας οίστρος μας συνεκίνησεν βαθύτατα Μεγαλειότατε... Γοερώς συμπάσχοντες μετά της ταλαιπώρου Κυρίας δοκτορέσσας προσυπογράφομεν μεθ' όλων των οπλών ημών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λαουτζίκος εξοχότατε! Δε σκαμπάζει από κοινωνικό έργο! Με αυτό το μαράζι θα πάει κι η Μαριάννα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ apos, ευτυχώς υπάρχει πάντοτε μία βίλα ανοικτή εις κάθε κατατρεγμένον αγωνιστήν που επιθυμεί να ξεκουράσει το ταλαίπωρον σαρκίον του.
    Λυγμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ Conko, σας ευχαριστώ που προσυπογράφετε μεθ' όλων των οπλών - ίσως έτσι ο σύζυγος να σταματήσει να πολεμά μεθ' όλων των όπλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητή αβάδιστη, εμένα θα μου πείτε για τον λαουτζίκον και τας πλεμπαρίας που αδυνατούν να κατανοήσουν τι θα πει κοινωνικόν έργον την σήμερον ημέραν;
    Ξέρετε τι κοινωνικούς αγώνες έχω δώσει εγώ;
    Ο Tom Ford, ο Jean-Paul Gaultier και ο Christian Lacroix ακόμα μιλούν για την αγωνιστικότητά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ελπίζω με την σημείωσιν περί διδακτορικού να μην υπονοείτε κάτι δια την ευειδεστάτην Νατάσαν με παχύ σ όπως το επρόφερεν η αείμνηστος εθνική μας κακίστρω Τασώ, εξοχώτατε διότι όπως και να το κάνουμε η δική μας κυρία απλώς μεταπήδησεν από το Νηπιαγωγικόν στο Ιατροχειρουργικον κλάδον. Κατά τα άλλα είμεθα (πληθ. μεγα/πείας) παρά το πλευρόν σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ maxos, Νατάσα;;;
    Ah, this? Laaast year...

    (Καλά, πού την θυμηθήκατε τώρα αυτήν; Και πού θυμήθηκα και εγώ την διαφήμισιν;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας