Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Μεσιτικόν γραφείον


Σάλος έχει προκληθεί με τας δηλώσεις των εκπροσώπων της Τρόικας ότι έχει συμφωνηθεί με την ελληνικήν κυβέρνησιν σχέδιον πωλήσεως κρατικής περιουσίας αξίας 50 δισ. ευρώ έως το 2015. Προσωπικώς πιστεύω ότι οι άνθρωποι δεν έκαναν τίποτε περισσότερον από το να ανακοινώσουν τα συμπεφωνημένα και αντιλαμβάνομαι την έκπληξίν τους - δεν γνωρίζουν από την υψηλήν πολιτικήν της Ελλάδος, όπου ναι μεν ξεπουλάμε, αλλά δεν πρέπει ποτέ να το λέμε, διότι είμεθα σοσιαλισταί.
Επειδή όμως σχόλια επί του ξεπουλήματος και των ξεπουλημένων δεν αξίζουν, δεν θα ασχοληθώ με τας δηλώσεις και τας αντιδράσεις. Αντιθέτως, με υψηλόν αίσθημα ευθύνης απέναντι εις την πατρίδα, θα προβώ εις προτάσεις ξεπουλήματος (ενίοτε δε και σκοτώματος) μερικών τεμαχίων από το στοκ της Ελλάδος (εκπτώσεις μέχρι και 50% - προλάβετε!), διεκδικώντας βεβαίως και την μίζα 10% που μου αναλογεί (τι, τζάμπα τα φοράμε τα στέμματα δηλαδή;).
Όπως αντιλαμβάνεσθε, αγαπητοί αναγνώσται, ανοίγω σήμερον Μεσιτικόν Γραφείον (ή, κατά το παπανδρεϊκότερον "Γραφείον Συμβούλων Επενδύσεων") και προτείνω τους κάτωθι αγοραστάς΅, οι οποίοι θα φροντίσουν για την αρίστην αξιοποίησιν των πωλουμένων αντικειμένων:

1) Πύραυλοι S-300 - αγοραστής: Οσάμα Μπιν Λάντεν
2) Δορυφόρος Hellas Sat - αγοραστής: Βόρειος Κορέα
3) Εθνικόν Κέντρον Πυρηνικής Φυσικής "Δημόκριτος" - αγοραστής: Μαχμούτ Αχμαντινετζάντ
5) Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας - αγοραστής: Steve Wynn (ιδιοκτήτης καζίνο και ξενοδοχείων στο Las Vegas)
6) Νήσος Σπέτσαι - αγοραστής: οικογένεια Νιάρχου (πάει σετ με την Σπετσοπούλα)
7) Καστελόριζο - αγοραστής: Τουρκία (έτσι λύνονται τα προβλήματα της ΑΟΖ και των κοιτασμάτων πετρελαίου - πολύ νιονιό θέλει;) 
8) ΕΡΤ - αγοραστής: Γ. Αλαφούζος (για να πάψει ο Σκάι να τρώει τα λυσσιακά του με την ΕΡΤ)
9) Ελληνική συμμετοχή στην Eurovision - αγοραστής: Star Channel (ή μήπως την έχει ήδη αγοράσει;)
10) Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών - αγοραστής: Άση Μπήλιου - εναλλακτικώς Λίτσα Πατέρα (αν η πρώτη έχει ανάδρομο)
11) Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) - αγοραστής: Άδωνις Γεωργιάδης
12) Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης - αγοραστής: Νάντια Μπουλέ
13) Εθνική Λυρική Σκηνή - αγοραστής: Ελένη Φουρέιρα
14) Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού - αγοραστής: Σταματίνα Τσιμτσιλή
15) Εθνικό Θέατρο - αγοραστής: Ζέτα Μακρυπούλια
16) Παρθενών - αγοραστής: Coca-Cola (για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι)
17) Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) - αγοραστής: Μητροπολίτης Άνθιμος
18) ΟΑΕΔ - αγοραστής: Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ)
19) Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) - αγοραστής: ΔΝΤ (αν αγοράσει μαζί και το χρέος, δεν νομίζω να έχει κανείς αντίρρηση)
20) Εθνική Πινακοθήκη - αγοραστής: Θανάσης Λάλας (παρακαλώ να προσεχθεί ιδιαιτέρως ΑΥΤΗ ΕΔΩ η φωτογραφία με τον καλλιτέχνη, την Προστάτιδα των Τεχνών και το Έργον Τέχνης από πίσω)
21) Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης - αγοραστής: Τζούλια Αλεξανδράτου
22) Ελληνική Βουλή - πολλοί αγορασταί έτοιμοι να αξιοποιήσουν το κτίριον ως Mall, multiplex, ξενοδοχείον κτλ. (αι δυνατότητες αξιοποιήσεως του περιεχομένου παραμένουν ωστόσο εξαιρετικώς περιορισμέναι)

Ειμί Κωνσταντίνος ο μεσίτης και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.1: Απορία: δεδομένου ότι η λέξις "τρόικα" σημαίνει εις τα ρωσικά "έλκηθρον συρόμενον υπό τριών ίππων", μόνον εγώ φαντάζομαι τρία άλογα να τρέχουν αφηνιασμένα και τους επιβάτας να πίνουν, να φορούν κωνοειδή καπέλα και να σκορπούν παντού σερμπαντίνας και κομφετί; Ίσως φταίει η καρναβαλική μου διάθεσις - ή το γεγονός ότι οι διαχειρισταί της εξουσίας, ημεδαποί και αλλοδαποί, είναι καρνάβαλοι.
Υ.Γ.2: Ο απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Ελλάδα λέγεται Κλάους Μαζούχ. Μετά τας ατυχείς δηλώσεις του θα αντικατασταθεί από τον Μαρκήσιον ντε Σαντ.
Υ.Γ.3: Ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, για ακόμη μίαν φοράν πρωτοπόρος, είχε προτείνει ξεπούλημα νήσων από τον Ιούνιον καθώς και μίαν πατένταν που θα μας γλιτώσει από το χρέος και το ΔΝΤ. Η πρότασίς του πέρασε απαρατήρητος και ιδού τώρα τα αποτελέσματα...

26 σχόλια:

  1. Να σημειώσω ότι στον μπάρμπα μου, τον Ιωάννη ΣΤ', άρεσε πολύ το 4 - γούστα είναι αυτά. Μάλιστα, σκέπτεται να παραγγείλει ένα ζευγάρι μοκασίνια από φώκια Αλοννήσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πρότασή σου πέρασε απαρατήρητη όπως και οτιδήποτε γίνεται καλοκαίρι όταν κάνουμε τα μπάνια μας και φλερτάρουμε στα μπιτς-μπαρ.
    Ο θείος σας αλήθεια σε ποιά πλαζ συχνάζει γιατί μου έχει δημιουργηθεί μια αδήρητη ανάγκη να τον δω από κοντά σε πιο λάιτ καταστάσεις.
    Αλμυρός μπάρμπας...

    Όπως λες, η διαφωνία με την Τρόικα ήταν όχι ως προς τους όρους που ανακοινώθηκαν (καθώς αυτοί είχαν ήδη συμφωνηθεί) αλλά για αυτή καθαυτή την ανακοίνωση.
    Το αστείο είναι το Σπαρτιάτικο ύφος με το οποίο μετά είπαν οι κυβερνητικοί στους κακούς τροϊκανούς εκείνο το " ΑΑααα όλα κι όλα! Εμείς βάζουμε τα όρια της ανάμιξης σας στα εσωτερικά μας!"
    Προσωπικά ζητήματα - συζήτηση κομμένη, που έλεγε και παλιός υδραυλικός της τηλεόρασης.
    Έλεος δηλαδή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγω θελω να πουλησω και γνωστ υπερβαρο πολιτικο σε μια φυλη στην αφρικη, ΜΑΣΑΕΙ τους λενε, θα κανουμε και καλο
    θα τρωνε ενα χρονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο λούλης τοποθετήθηκε για το 15!
    χαχα, απολαυστικό το πωλητηριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή AnD, ο μπάρμπας μου κυκλοφορεί εις όλας τας in παραλίας της Μυκόνου, αλλά αφού πέσει το σκοτάδι και φύγει η κάμερα του Star.
    Αυτοί της τρόικας είναι απαράδεκτοι: από την αρχή η κατανομή των ρόλων ήταν ως εξής: αυτοί θα διατάζουν και η κυβέρνησις θα ανακοινώνει. Όλα δικά τους τα θέλουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ άσωτε, μην κάνετε τον κόπον, δεν θα πιάσει πολλά.

    Φλασιά και απορία: εκείνος ο λογαριασμός υπέρ αποσβέσεως του Δημοσίου χρέους ξέρουμε μήπως αν υπάρχει ακόμα και σε τι ποσό ανέρχεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ tovenito, ο σύνδεσμος του 15 είναι από δηλώσεις προς απάντησιν εις τον κ. Λούλη. Αλλά θα γίνει Λούης ο Λούλης, όταν λάμψει το (α)ταλέντον της Ζέτας εις την Κεντρικήν Σκηνήν του Εθνικού.

    Εμένα πάντως άλλο με ανησυχεί: δηλώνει ο κ. Βουτσάς "μακάρι να είχαμε άλλες 15 Μακρυπούλιες".
    Τρομακτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. majestad, εξαιρετικόν το πωλητήριον. Σοκαρίστηκα πάντως με τη φωτό. Ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι κάποτε η μούμια ήταν νεώτερη και ο Λάλας παχύτερος! Γκρεμίστηκε ένα σύστημα αξιών μέσα μου. Μην σας πω και δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καμιά θεσούλα για έναν ταπεινό νοτάριο υπάρχει στο γραφείο σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με αφορμή το τελευταίο σχόλιο εκλαμπρότατε πιστεύω ότι βρήκα το μυστικό της επιτυχίας σας... έχετε μπάρμπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μεγαλειότατε, να τραγουδάει κι από πίσω ο Γιώργος το 'πωλείται όπως είναι επιπλωμένο/γεμάτο αναμνήσεις φορτωμένο' και τι στο κόσμο δηλαδή!! Δέχομαι και Πάριο 'το πουλάω το σπίτι'. Πιο κάτω δεν πέφτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Tον Aδώνιδα να δω υπεύθυνο του OEΔB και ας πεθάνω.

    Zήτω η Mπουμπούκα.

    Zήτω το Έθνος.

    Zήτω τα καλλιπλάστικα αντίγραφα αρχαίων Eλληνικών νομισμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ apos, όταν λέτε μούμια, εννοείτε το έργον εις το βάθος; Και έψαχνα να βρω τι προσπαθεί να μας μετακενώσει ο Καλλιτέχνης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητή sunnefoula, εμείς προσλαμβάνουμε μόνον μέσω ΑΣΕΠ και opengov - βεβαίως, αν έχετε και κανένα μεταπτυχιακόν από Κλαδική ή πολιτικόν γραφείον, θα προσμετρηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ Μικρέ Αλήτη, όντως έχω μπάρμπα, αλλά τι τα θέλετε... Ένας απλός πλην τίμιος αυτοκράτωρ Ρωμαίων είναι, δεν είναι και τίποτις σπουδαίον, όπως, ας πούμε, συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ Zero Point, μου προκαλείτε μιαν ενδιαφέρουσαν σκέψιν:να οργανωθεί φιλανθρωπικόν γκαλά με λαχειοφόρον, όπου θα ακούγονται τα συγκεκριμένα άσματα και οι νικητές θα κερδίζουν τα τεμάχια της αναρτήσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ pølsemannen, διαβάζοντας τα σχολικά βιβλία, αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο Άδωνις είναι ΗΔΗ υπεύθυνος του ΟΕΔΒ.
    Την συλλογήν νομισμάτων του θα προσπαθήσω να την προμηθευτώ πάραυτα, γιατί μας βλέπω να γυρίζουμε εις την μναν και τα τάλαντα (αν και από τάλαντα βρίθει η ελληνική τηλεόρασις οπότε δεν άγχομαι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητέ mahler76, πού είναι το πρόβλημα; Γνωρίζετε λυρικήν αοιδόν με καλυτέραν κόμμωσιν;
    (Μην ακούσω τίποτα για την φωνήν, γιατί αυτό δεν είναι κριτήριον τραγουδιστού. Μόνον η κόμμωσις, το ύψος, οι κοιλιακοί, το μακιγιάζ και η χορογραφία μετράνε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. majestad, βασικά εννοούσα τη μούμια ΜΠΡΟΣΤΑ από το έργο, η οποία -σατανική σύμπτωσις- είναι ντυμένη ίδιο χρώμα με το έργο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητέ apos, τι να σας πω, δεν καταλαβαίνω ποιαν εννοείτε - μάλλον την γηραιάν κυρίαν εις τα δεξιά που μας έχει γυρισμένη πλάτη.
    Εγώ πάντως μπροστά από το Έργον βλέπω μόνον την Προστάτιδα των Τεχνών - φρέσκιαν και ανανεωμένην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κωνσταντίνε
    (το ρε συ έχει απαλειφθεί προσωρινώς), μήπως έχετε παρακμάσει -ντιπ- εσύ και ο μπάρμπας, διότι το μόνο που μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο εκποίησης είναι το Νο 8 (δηλ. η ΕΡΤ, και αυτή με την έννοια ότι δεν θα ανταγωνίζεται με διαφημίσεις τα ιδιωτικά κανάλια, διότι άκουσον άκουσον, τα ανταγωνίζεται αθέμιτα...)φράγκο δεν σας βλέπω να θησαυρίζετε και αν σας λυπούμαστε εμείς που καθαρίζουμε τα παλάτια σας εκατονταετίες, βάλτε με το νου σας...

    Εις ποιαν κλιμακα ΦΠΑ υπάγεσθε, δια να αποστείλω το οφειλούμενον τιμολόγιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπητή Βαρίνια jr, ναι, πολύ φοβούμαι ότι το σχέδιον ξεπουλήματος δεν θα αποδώσει.
    Αλλά δεν ανησυχώ ιδιαιτέρως, διότι, εν τοιαύτη περιπτώσει, υπάρχει σχέδιον Β:
    θα πωλήσουμε τα σκλαβάκια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ούννος ο Βελανιδοφάγος17 Φεβρουαρίου 2011 στις 2:08 π.μ.

    Πρωτονοβελισσιμοϋπέρτατε,

    θερμά Σας ευχαριστεί η κοιλιακή μου χώρα δια τας τακτικάς μυϊκάς συσπάσεις της, των οποίων η τεκμηριωμένη επανάληψις συμπίπτει χρονικώς με την ανακάλυψιν του ιστολογίου Σας. Αν μη τι άλλον, συντρίψατε την ανησυχία μου, ότι το βασιλικόν χιούμορ απεβίωσε μετά του Ροΐδη καθώς και την ιταμήν προκατάληψίν μου, ότι το μόνον ελληνικόν της ειρωνείας είναι η καταγωγή της λέξεως.

    Με την θέρμη υγρού πυρός Σας ευχαριστούν δύο οφθαλμοί μου καθώς και η κακιά ψυχή μου, δια την ευλαβικήν αποφυγή της χρήσεως αποσιωπητικών, εισαγωγικών και λοιπών ειρωνειοκτόνων σημείων στίξεως και φράσεων (ιδιαιτέρως της λαοφιλούς "για να γελάσουμε και λιγάκι,...").

    Παρακαλώ όπως μεταφέρετε τους χαιρετισμούς αυτών, της γυμναζομένης πλέον κοιλιακής χώρας και του ζεύγους των οφθαλμών μου δηλαδή, εις Σβετλάναν.

    Μετά πάσης μοι δυνατής σοβαρότητος

    Ούννος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητέ Βελανιδοφάγε Ούννε, κατά πρώτον θα εκφράσω την ανησυχίαν μου: τα χλιδάτα αυτοκρατορικά μου ανάκτορα, μετά τας επιθέσεις της Βαρινίας (απογόνου του Σπαρτάκου), δέχονται τώρα και επισκέψεις Ούννων - ήτοι: η πτώσις της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας σε αληθή χρόνον (βαρβαριστί, δηλαδή εις την γλώσσαν σας, real-time).
    Κατά δεύτερον θα ήθελον να σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και για την κατανόησίν σας. Δεκανίκια σημείων στίξεων προτιμώ να μην χρησιμοποιώ, διότι πιστεύω ότι αι αναρτήσεις μου είναι από μόνες τους αρκετά ανόητες. Άλλωστε πιστεύω ότι το χιούμορ είναι αρκετά σοβαρή υπόθεσις για να την αφήσουμε εις τοιαύτας ευκολίας.

    Ερώτησις: τα βελανίδια πώς τα τρώτε; Τυλιγμένα σε αμπελόφυλλα με πέστο πράσινων ελιών ή τα κάνετε σούπα βελουτέ με κάρυ και μυρωδικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ούννος ο Βελανιδοφάγος17 Φεβρουαρίου 2011 στις 9:32 μ.μ.

    Βαρινία; Ποια είναι αυτή; Δεν προβλέπεται συμμετοχή της εις την τρέχουσαν επιχείρισιν, ίσως όμως την κρατήσω ως βοηθόν της Σβετλάνας. Ελπίζω να μη θεωρηθεί αδιακρισία η ευκολία μετά της οποίας σκιαγραφώ το μέλλον των ανακτόρων σας. Εάν επιθυμείτε αλλαγές επί του τελετουργικού της παραδόσεως, μπορείτε ευχαρίστως να αποδεχθείτε τας προτάσεις μου.

    Όσον αφορά την βρώσιν βελανιδίων και την τεχνοτροπία της, σας παραπέμπω εις τον κύριον Νικόλαον Αθανασόπουλον, τέως Αναπληρωτήν Υπουργού - θρυλείται ότι έχει πρόσβασιν εις αξιόπιστας πηγάς. Αν παρ ελπίδα δεν σας ικανοποιήσει το αποτέλεσμα των συνταγών του, εφαρμόσατε αυτάς επί αραβοσίτου, κατά προτίμησην επιδοτούμενου, έστω, δεδομένου ότι γιουγκοσλαβικόν ίσως δυσκολευτείτε να προμηθευθείτε.

    Κατά τα άλλα, τούτον τον χαλεπόν καιρόν δυστυχώς η Σκυθρωπότης μου περιορίζεται εις τον καρπόν του πουρναρίου, διότι η καρποφορία των προσφάτως παρ ημάς φυτευθέντων δρυών αρνείται πεισματικώς να επαρκέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας