Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Στου Κουτρούλη τον γάμο

Φωτογραφία του πλήθους από τον γάμον Νικολάου-Τατιάνας (εντάξει, από τον γάμον Καρόλου-Νταϊάνας είναι, αλλά όλοι οι πριγκιπικοί γάμοι ίδιοι είναι πάνω-κάτω)
Μόνον εις τον Κωνσταντίνον Καντακουζηνόν σήμερον όλαι αι καυταί λεπτομέρειαι του γάμου της χιλιετίας!
Επέστρεψα μόλις εκ Σπετσών, όπου παρηκολούθησα τον γάμον του κοκωβιού (κοκωβιός εκ του κοκο-γιός, δηλαδή ο υιός του Κοκού) μετά της Τατιάνας Μπλάτνικ και θα σας ενημερώσω δι' όσα δεν σας ενημερώνουν τα ενημερωμένα ενημερωτικά μέσα ενημερώσεως (ενδεικτικώς αι ειδήσεις τους με λογοκριμένας φωτογραφίας εδώ και εδώ).
Μόνον όμως ένας γαλαζοαίματος, ως εγώ, ο πανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος, μπορεί να σας αποκαλύψει άγνωστας πτυχάς του γάμου. Εκκινούμε λοιπόν:
Θα είδατε προφανώς ότι τα άλογα της αμάξης της Τατιάνας δεν ήσαν δύο λευκά αλλά ένα καφέ. Η Τατιάνα αρχικώς είχε προγραμματίσει ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα, με το ένα τ'άλογο να είναι άσπρο σαν τα όνειρα που έκανε παιδί και το άλλο τ' άλογο να είναι (επίσης) άσπρο σαν την λευκή της την πριγκιπική ζωή. Τελικώς προετιμήθη η λύσις του καφέ αλόγου, διότι η αντανάκλασις τόσης ασπρίλας (αλόγων, νυφικού, νύφης, εκκλησίας, στολισμού) θα προκαλούσε προβλήματα εις τους δορυφόρους. Βεβαίως το καφέ άλογον (ένα μόνον -την περικοπήν επέβαλε το ΔΝΤ) είχε παράπλευρες απώλειες (ακριβέστερα: όπισθεν απώλειες) και έχει ήδη επιδικαστεί πρόστιμον εις την τέως βασιλικήν οικογένειαν. Τον καθαρισμόν θα καλύψει ο Αμπράμοβιτς (διά να μας θυμίσει ότι σκατά πιάνει, χρυσάφι γίνονται) εν είδει δώρου -ήρθε με άδεια χέρια ο γιούφτος. Η άμαξα ήτο "στολισμένη με λεβάντες, στάχυα και μήλα, στοιχεία άκρως ελληνικά" λέγουν τα ρεπορτάζ, ωστόσο δεν είναι ακριβή: στοιχεία άκρως ελληνικά είναι και τα καρπούζια, τα πεπόνια και οι γερμάδες, τα οποία προετίμησε τελικώς η Τατιάνα, που καθ'όλην την διάρκειαν της διαδρομής εφώναζε από μικροφώνου: "έλα, πάρε, πάρε" (ο Νικόλαος της έχει διδάξει τας βασικάς λέξεις διά την κλίνην). Έτερη περικοπή: το νυφικόν ήτο του βενεζολάνου βαρόνου της βελόνας Άνχελ Σάντσες και ουχί της Diane von Furstenberg εις την οποίαν εργάζεται η Τατιάνα -σιγά μην καθόταν η Diane να ράψει νυφικόν διά την βοηθόν μοδίστραν της. Τρίτη περικοπή: ως μας ενημερώνει το Star, οι υποψήφιοι αμαξάδες ήσαν πολλοί (είχε προηγηθεί επιλογή τους με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ), ωστόσο επελέγη ο συγκεκριμένος, διότι αποδέχτηκε την χαμηλοτέραν τιμήν εις τα παζάρια της Τατιάνας.
Ο γαμπρός έφτασε με το ναρκαλιευτικόν "Αφρόεσσα", το καΐκιον της μητρός του. Μόλις έδεσε εις την ιχθυόσκαλα Σπετσών, άρχισε να ξεφορτώνει από το καΐκιον τας κασέλας: η ψαριά ήτο καλή και εκτός από κολιούς του Αυγούστου, και κουτσομούρα είχε και μπαρμπούνι που σπαρταρά είχε και λιθρινάκι άλφα-άλφα και κωκοβιούς φρέσκους (ουχί, δεν αναφέρομαι εις τα αδέλφια του που ήσαν κι αυτά εις το καΐκιον, αλλά εις τους συμπαθείς ιχθύς).
Πάμε εις τους καλεσμένους: εκτός από τους φίλους της Τατιάνας και του Νικολάου που ήρθαν με πούλμαν (η ταμπέλα έγραφε Kokotours) οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι ήσαν όλοι υψηλοί: το 5ο παιδί του πρίγκηπα της Άνω Σιλεσίας (από την τρίτη του γυναίκα), το 2ο ξώγαμο του πρώην δούκα της Ανατολικής Κάτω Βουργουνδίας (όπως μπαίνετε, δεξιά -έχει μια ξύλινη ταμπέλα), ο πεντηκοστός έβδομος διάδοχος του φράγκικου πριγκιπάτου της Αχαΐας (σκέφτεται μάλιστα, μετά την ενθουσιώδη υποδοχήν, να θέσει υποψηφιότητα και για περιφερειάρχης Πελοποννήσου), η συννυφάδα της ανιψιάς του δούκα της Κορνουάλης και διάφοροι άλλοι πασίγνωστοι. Ανάμεσα εις τους προσκεκλημένους ανεκάλυψα και κάποια μέλη της οικογενείας μου που προσεκλήθησαν τελευταία στιγμή, αντί της βασίλισσας Ελισάβετ, του Καρόλου, της Καμίλας και άλλων ασήμαντων, που (όπως είχα εγκαίρως ενημερώσει) την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια. Η εξαδέλφη μου μάλιστα, η Ilinea Mary Elisabeth Cantacuzene, όταν με είδε ενδεδυμένον λουστράκον, με φώναξε να βγω εις την πρώτην σειράν των καλεσμένων, αλλά της εξήγησα ότι θα ένιωθαν μειονεκτικά οι υπόλοιποι υψηλοί προσκεκλημένοι, αν διαπίστωναν την παρουσίαν μου (ξέχασα να είπω ότι δια τας ανάγκας του ρεπορτάζ και αναλόγως την στιγμήν είχα ντυθεί λουστράκος, φιλοβασιλικός που αγκάλιαζε τον Κοκό φωνασκών "Βασιλιά μου, αγόρι μου, γύρισες στην πατρίδα, Βασιλιά μου!", κουτσός νεωκόρος και γκαρσόνι εις την δεξίωσιν).
Την τελετήν ε(ξε)τέλεσε ο Εφραίμ (ουχί ο ορίτζιναλ του Βατοπαιδίου -το κασέ του ήταν μεγάλον- αλλά ένας β' εθνικής μητροπολίτης, Σπετσών και Σπετσοπούλας, νομίζω). Εψάλησαν όλα τα μεγάλα σουξέ: "νίκας τοις βασιλεύσι", "βασιλεύ ουράνιε", "τις λαλήσει τας δυναστείας σου" κτλ. Εις την έξοδον, μαζί με τας απαραιτήτους ασημένιας μπομπονιέρας (επάργυραι ήσαν -έξυσα το ασήμι και από κάτω βγήκε μπρούτζος) ο τέως Βασιλεύς εμοίραζε και αναμνηστικά. Μόλις το ζεύγος βγήκε από την εκκλησίαν, λευκά περιστέρια απελευθερώθησαν, αλλά δυστυχώς το χάπενινγκ δεν είχε ευτυχές τέλος διότι πήγαν να βρουν το ταίρι τους εις τα φτερωτά καπέλα των κυριών. Να σημειώσω ότι τον Έλτοναν Ιωάννην (αγγλιστί Elton John) δεν τον είδα -μάλλον τελευταία στιγμή θα προέκυψαν τίποτε κηδείαι εν Μεγάλη Βρετανία, εις τας οποίας και ειδικεύεται.
Εις την δεξίωσιν εις το κτήμα Κουτσή στην Κουζουλού Σπετσών (από τα ονόματα αντιλαμβάνεσθε την χλιδήν) το μενού το είχε επιμεληθεί η ίδια η νύφη: η blogodiarroia με είχε εγκαίρως ενημερώσει ότι η νύφη κάνει καταπληκτικόν αβγολέμονον. Αναμενόμενον ήταν λοιπόν να σερβιρισθεί τούτο ως κυρίως πιάτο. Ως ορεκτικόν η νύφη είχε φτιάξει μαγιονέζα -επιδόρπιον δυστυχώς δεν επρόλαβε να φτιάξει και προσέφερε κρέμα γάλακτος νουνού. Μετά τον πλούσιον μπουφέ ακολούθησε γλέντι μέχρι πρωίας. Ξεκίνησε η γεννημένη εν Βενεζουέλα από Σλοβένον πατέρα και Γερμανίδα μητέρα και μεγαλωμένη εν Ελβετία νύφη με παραδοσιακόν χορόν της ιδιαίτερης πατρίδος της (επειδή και η ιδία μπερδεύτηκε, χόρεψε Madonna που είναι διεθνής). Εν συνεχεία χόρεψε κάτι ελληνικόν (δεν καταλαβαίνει η δύστυχη η Τατιάνα τους στίχους, αλλά της άρεσε η φωνή και η μελωδία). Ακολούθησε τσάμικος από τον τέως βασιλέα της Ελλάδος Κωνσταντίνον Β' με τον πατροπαράδοτον τρόπον του Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glucksburg της Δανιμαρκίας.
Ο τέως βασιλεύς Κωνσταντίνος μετά τον χορόν του εθυσίασε προς τιμήν του ζεύγους έναν βασιλικόν αετόν, έναν αυτοκρατορικόν πιγκουίνον, έναν βασιλίσκον και έναν κόκκοραν, σύμβολον εξουσίας και δυνάμεως (βασιλικής, μην ξεχνιόμεθα). Μόλις εθυσιάσθη ο κόκκορας, η σκηνή άνοιξε και μέσα από μίαν γιγαντιαία κορώνα ανεδύθη η Βαγγελιώ Χρηστιά που τραγούδησε "τρρττ... στου παιδιό μο τη χαρά εσφαξά ενάν κόκκόρά". Ενθουσιώδεις ιαχές ακούστηκαν από παντού και όλοι οι υψηλοί προσκεκλημένοι ανέβηκαν εις την πίσταν και εχόρεψαν μέχρι τας πρώτας πρωινάς ώρας. Ακολουθεί απόσπασμα από αποκλειστικόν βίδεο που ετράβηξα:

(Σημείωσις: Ο Σύλλογος Αργιθεατών Φαρσάλων που εμφανίζεται εις το κάτω μέρος της οθόνης ήτο επισήμως προσκεκλημένος εις την θέσιν της βασιλικής οικογενείας της Ολλανδίας, η οποία πρωτοτύπησε -και αυτή- και τελευταία στιγμή δυστυχώς δεν ημπόρεσε να έλθει).

Και εις τα δικά σας οι ανύπανδροι!
Ειμί Κωνσταντίνος ο νεόνυμφος και άρτι ωλοκλήρωσα.

7 σχόλια:

  1. Μερικές παρατηρήσεις, επειδή... ήμουν κι εγώ εκεί, ως παπαράτσα (η καντηλανάφτισσα, καλέ, που σας έριξε κατά λάθος το κιβωτιάκι με τα βερνίκια κι αναφωνήσατε "στραβομάρα, μωρή!"... ενθυμείσθε;! Ε, εγώ ήμουν!!!)

    α) προτιμήθηκε το καφέ άλογο, ούτως ώστε να μην εκληφθούν οι λευκοί ίπποι ως παράνυμφοι.

    β) τα περιστέρια, τζάμπα τα κουβάλησαν -μα, ήτο τελικώς ο Καρατζαφέρης καλεσμένος; Εάν ναι, ήτο παρών;
    Δε βρήκαν ώμο να κλάψουν και το 'ριξαν στα καπέλα -για τσουρομάδημα, βεβαίως!

    γ) ο κόκκορας εκλήθη και εδέχθη να θυσιαστεί, προκειμένου να περισώσει την χαμένη τιμή της νύφης (σιγά μην έκατσε ο κόσμος για το... "τρρττ... στου παιδιό μο τη χαρά εσφαξά ενάν κόκκόρά" -το σεντόνι περίμεναν, μόλις το 'δαν στο μπαλκόνι, την έκαμναν μ' ελαφρούς πήδους!


    ...
    Καταπληκτικό το ρεπορτάζ σας, Κωνσταντίνε!!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσείς ήσαστε; Ακόμα να φύγει η μαύρη μπογιά -για λευκό παρανυφάκι ξεκίνησα και επίσημος καλεσμένος με μαύρο φράκο κατέληξα...
    Έχετε δίκιον διά τους ίππους: άλλωστε ουδείς θα αντιλαμβανόταν την διαφοράν ανάμεσα εις τόσα άλλα ζώα.
    Τα περιστέρια διατί να κλαίουν; Μήπως αναφέρεσθε εις το άσμα του Σαββοπούλου "Τα πουλιά της δυστυχίας" όπου λέγει: "τελειώνει όμως η βραδιά, σκούζουν και κλαίνε τα πουλιά, γυρνούν στην εξορία"; Νομίζω ότι οι στίχοι αυτοί ταιριάζουν χειρόκτιον (βαρβαριστί γάντι) εις την πρώην βασιλικήν οικογένειαν που ζει στα ξένα...
    Σας καταγγέλλω ως προβοκατόρισσα: η νύφη ήτο αγνή παρθένος. Το βεβαιώνουν αυτό και οι φίλοι της που ήρθαν με πούλμαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγαλειότατε, φρονείτε ότι θα ήτο σικ να πλαισιώσουν την γαμήλια τελετή τα μαντολινάτα του Φώτη Αλέπορου συνεπικουρούμενα από τα μπαλέτα του Χάρη Μανταφούνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πρώτο, ή το δεύτερο -πούλμαν- Μεγαλειότατε;
    Δεν μου το διευκρινίζετε, δεν μου δίδετε σαφείς πληροφορίες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πρώτο πούλμαν ήτο διά τους φίλους της νύφης (δεν χωρούσαν όλοι και έβαλαν μόνον αυτούς που την έχουν δει περισσότερα από ένα βράδια) και το δεύτερον διά την (τ)αλαίπωρη μαντολινάτα και τα μπαλέτα (πώς συνεδυάσθησαν τα δύο τούτα, αδυνατώ να απαντήσω, διότι έφυγα λίγο μετά την σφαγήν του κοκκόρου μαζί με τον σύλλογον Αργιθεατών Φαρσάλων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απίστευτος!!!!Μπράβο για το ρεπορτάζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας