Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Η φυλή των Euroba

Συνεργάτης του ιστολογίου, αφρικανολόγος και αφρικανολάτρης, με ενημέρωσε προσφάτως ότι εις την Δυτικήν Αφρικήν ευρίσκεται η περίφημος φυλή των Yoruba (Γιορούμπα), η οποία κατά την άποψίν του ομοιάζει μετά της δικής μας. Άλλωστε και τα ονόματα των δύο φυλών είναι κοντά, δεδομένου ότι η δική μας φυλή, η φυλή των Euroba (Γιουρόμπα) είναι μέλος της EU (Ευρωπαϊκής Ενώσεως), ασχολείται μόνον με τα euro (=λεφτά) και το euro(=ποδόσφαιρο) και έχει γίνει διεθνώς ρόμπα. Όλο μαζί; Euroba. Τυχαίο; Δεν νομίζω.
Προς επίρρωσιν λοιπόν της ανωτέρω δηλώσεως θα παρατεθούν ορισμέναι ατράνταχται αποδείξεις:
- Η Yorubaland διοικείται από τον Oba, φυλάρχον-βασιλέα ο οποίος θεωρείται θεός. Η Eurobaland διοικείται από πρωθυπουργόν, ο οποίος όταν κυβερνά θεωρείται "ο καταλληλότερος".
- Εις τους Yoruba υπάρχει μία βασιλική οικογένεια, εις τους Euroba τρεις.
- Ο Yoruba εργάζεται για ένα κομμάτι ψωμί. Ο Euroba δεν εργάζεται για κανένα κομμάτι ψωμί.
- Αι δημόσιαι υπηρεσίαι της Yorubaland είναι ανοιχταί από τις 8 έως τις 2. Αι δημόσιαι υπηρεσίαι της Eurobaland είναι κλεισταί από τις 8 έως τις 2 - μετά τις 2 οι υπάλληλοι σχολάνε και πάνε σπίτια τους.
- Ο Yoruba ζητεί από τον φύλαρχον να τον διορίσει. Ο Euroba ζητεί από τον φύλαρχον να δημιουργήσει άχρηστον οργανισμόν προκειμένου να τον διορίσει διευθυντήν εις θέσιν άνευ αντικειμένου και την δουλειά του να την κάνουν άλλοι Euroba.
- Χιλιάδες Yoruba δούλευαν ως σκλάβοι των Αμερικανών εις φυτείας του 18ου-19ου αιώνα. Χιλιάδες Euroba δουλεύουν ως σκλάβοι των Αμερικανών εις πολυεθνικάς του 20ου-21ου αιώνα.
- Ο Yoruba και ο Euroba είναι υπερήφανοι για τους προγόνους του. Όταν μιλάνε στον Yoruba για τους προγόνους μένει με το στόμα ανοιχτό. Όταν μιλάνε στον Euroba για τους προγόνους μένει με το στόμα κλειστό.
- Ο Yoruba πιστεύει ότι η φυλή του είναι καθαρή από προσμίξεις με άλλας φυλάς. Ο Euroba πιστεύει το ίδιο και για να το αποδείξει αλλάζει όλα τα σλαβικά και βουλγαρικά τοπωνύμια εις γιουρομπικά.
- Η Yorubaland για τον Yoruba είναι η ομορφοτέρα χώρα του κόσμου και την δείχνει υπερηφάνως εις τους αλλοδαπούς. Η Eurobaland για τον Euroba είναι η ομορφοτέρα χώρα του κόσμου και χρεώνει τους αλλοδαπούς υπερδιπλασίως των ημεδαπών, διότι του χρωστούν χάριν που ήρθαν.
- Εις την Yorubaland αι τράπεζαι επιβάλλουν τόκον 20% επί των χορηγουμένων δανείων. Εις την Eurobaland αι τράπεζαι απορρίπτουν την αίτησιν δανείου και επί του αιτουμένου ποσού επιβάλλουν τόκον 50% πληρωτέον αυθημερόν.
- Ο Yoruba καλλιεργεί την γη διά να πάρει σοδειά. Ο Euroba καλλιεργεί την γη διά να πάρει επιδότησιν.
- Ο Yoruba κόβει δέντρα, για να χτίσει μ' αυτά σπίτια. Ο Euroba καίει δέντρα, για να χτίσει εις την θέσιν τους σπίτια.
- Ο Yoruba κλέβει και φοβάται μην τον πουν κλέφτη. Ο Euroba κλέβει και λέει όλους τους άλλους κλέφτες - το αυτό ισχύει και διά την βρόμαν.
- Ο Yoruba δεν έχει αυτοκίνητο. Ο Euroba οδηγεί σαν να είναι ο μοναδικός κάτοικος της Eurobaland που έχει αυτοκίνητον.
- Ο Yoruba δεν έχει φανάρια εις τους δρόμους. Ο Euroba δεν βλέπει φανάρια εις τους δρόμους.
- Ο Yoruba πιάνει ένα κανάλι εις την τηλεόρασιν. O Euroba πιάνει 25 κανάλια, αλλά όλα δείχνουν το ίδιο.
- Ο Yoruba διαβάζει βιβλία για να μάθει άλλας γνώμας. Ο Euroba δεν διαβάζει βιβλία γιατί κανένα δεν ξέρει τη γνώμη του Euroba καλύτερα από τον ίδιο.
- Ο Yoruba φοράει τα καλά του για να πάει σε εορτές. Ο Euroba πηγαίνει σε εορτές, για να φορέσει τα καλά του.
- Εις τους Yoruba εν κοκτέιλ από μπανάνα, μάνγκο και ανανά κοστίζει όσο το σύνολον της αξίας των αντιστοίχων φρούτων. Εις τους Euroba το ίδιο κοκτέιλ κοστίζει όσο το σύνολο της αξίας των αντιστοίχων δέντρων.


Ακόμη και ο πολιτισμός των δύο φυλών ομοιάζουν. Παραδείγματος χάριν οι χοροί:


(σύζυγος φυλάρχου των Yoruba με παραδοσιακόν ένδυμα των Yoruba χορεύει παραδοσιακόν χορόν)



(ο μέγας φύλαρχος των Euroba με παραδοσιακόν ένδυμα των Euroba χορεύει τον ίδιον χορόν - έτεροι Euroba τον προσκυνούν).

Τέλος, ο εθνικός ύμνος των Euroba βασισμένος εις παραδοσιακήν τους μελωδίαν (Waka Waka - This time for Africa):

Ειμί Κωνσταντίνος ο αφρικανολόγος και άρτι ωλοκλήρωσα.

2 σχόλια:

  1. Μεγαλειότατε
    Μακράν ένα από τις πιο ωραίες σου αναρτήσεις.... Μου έφτιαξες την μερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Mikre Aliti, σας ευχαριστώ. Συμφωνώ με την παρατήρησίν σας, διότι και για μένα έχει ιδιαιτέραν αξίαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας