Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Δραχμολαγνεία



Τας τελευταίας ημέρας έχει γίνει πανικός με την είδησιν ότι η Ελλάς στις 25 Μαρτίου 2011 θα επιστρέψει εις την δραχμήν. Ήδη μαθαίνω ότι παρενέβη η Εισαγγελία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν διεπράχθη το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων από ενημερωτικά ιστολόγια που αναπαράγουν μία επιστολή υψηλόβαθμου (;) στελέχους (;) τράπεζας (;). Έβαλα εις την γκούγκλαν λήμμα αναζητήσεως "25 Μαρτίου δραχμή" φοβούμενος ότι θα με οδηγήσει εις την σελίδα του Δρομοκαϊτείου, ωστόσο με οδήγησε εις άλλα ευαγή ιδρύματα που ασχολούνται με το θέμα. Έτσι έχουμε:  karxarias.blogspot.com, (παραπέμπω εις προσωρινώς αποθηκευμένην σελίδα, διότι προφανώς έμαθαν την παρέμβασιν του Εισαγγελέως, τρομοκρατήθηκαν και κατέβασαν την ανάρτησιν). Εις το τέλος αναφέρεται ως πηγή το ksipnistere.blogspot.com (δυστυχώς μάλλον και αυτοί κατέβασαν την επιστολήν ωστόσο βρήκα άλλην σχετικήν ανάρτησιν - παρεμπιπτόντως, φοβερός τίτλος ιστολογίου και ήδη σκέπτομαι να τους κλέψω πελατείαν ανοίγοντας το "ksipnisterezoagamotofelekimoumesa.blogspot.com"). Και, εννοείται, υπάρχει πάντοτε και η zougla.gr (προφανώς και άλλοι, αλλά βαριέμαι τώρα).
Το παρόν ιστολόγιον, επειδή είναι ΚΑΙ ενημερωτικόν (με αποκλειστικότητες, διεθνείς ανταποκρίσεις κτλ.) δημοσιεύει σήμερον νέαν ανώνυμην επιστολήν που ομοιάζει με την προηγουμένην και θα σκορπίσει τον τρόμον εις την χώραν:


"Είμαι μέλος της αυτοκρατορικής οικογένειας και αυτοκρατορικός μυστικοσύμβουλος και θέλω να σας ενημερώσω ότι από την προηγούμενη βδομάδα γίνεται της μουρλής με τα κεφάλαια των τραπεζών και των δοσίλογων υπηρετών του Σόρος και της εβραιοσιωνομασονικής Λέσχης Μπίλντεμπεργκ.
Ήδη τεράστια κοντέινερ με ευρώ φορτώνονται στο λιμάνι του Πειραιά με προορισμό το λιμάνι της Γενεύης. Το σχέδιο είναι σατανικό: τα κοντέινερ, για να μην κινήσουν υποψίες, περιέχουν φρούτα και λαχανικά, αλλά μέσα τους έχουν κρύψει χαρτονομίσματα και κέρματα ανάλογα με το χρώμα: π.χ. τα λεμόνια έχουν 2ευρα, τα μαρούλια 100ευρα και τα παντζάρια 500ευρα. Η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να κηρύξει πτώχευση για διάφορους λόγους που έχουν να κάνουν με το δημόσιο χρέος, τα 10ετή ομόλογα, τα swaps, τα CDS κτλ. - αλλά περισσότερα δεν χρειάζεται να γράψω, γιατί κάθε σοβαρός αναγνώστης του οποίου η ανάλυση είναι "ουστ ρε!", γνωρίζει πολύ καλά οικονομικά και ξέρει πως ο Σόρος και ο Ροκφέλερ έχουν βάλει στόχο τον αφανισμό της Ελλάδας εφαρμόζοντας τα σχέδια των Νεφελίμ.
Από άτομα που εργάζονται στην Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης έχω την πληροφορία ότι ο Πάγκαλος έχει ξεκινήσει εξαντλητική δίαιτα, ώστε μόλις ανακοινωθεί η χρεοκοπία και η επιστροφή στη δραχμή να δηλώσει: "μαζί θα πεινάσουμε" για να τονώσει το αίσθημα αδελφοσύνης του Ελληνικού λαού. Για το λόγο αυτό, μετά δεν θα πάει στα Βλάχικα της Βάρης για κοψίδια, αλλά θα παραγγείλει ντελίβερι.


Ο λόγος που γράφω τώρα αυτά είναι η συζήτηση που είχα με συντάκτη κεντρικού δελτίου ειδήσεων σήμερα το πρωί. Σας παραθέτω τι μου είπε:
"Η πτώχευση έχει προγραμματιστεί για τις 25 του μηνός, μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Ήδη η ΕΡΤ έχει κλείσει τη Λένα Αρώνη για την παρουσίαση του προγράμματος. Τα χορευτικά του Φωκά Ευαγγελινού είναι στις πρόβες και μαθαίνω ότι θα επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις με ανάποδες τούμπες κτλ. Μόλις τελειώσει ένα ντουέτο του Μιχάλη Χατζηγιάννη με την Ελένη Φουρέιρα που γράφει ειδικά για την πτώχευση ο Φοίβος, ο πρωθυπουργός θα απευθύνει διάγγελμα από τις Βρυξέλλες, στο οποίο θα μας καλεί να αγωνιστούμε για την οικονομική μας ανεξαρτησία, όπως το 1821 αγωνιστήκαμε για την εδαφική μας ανεξαρτησία. Για να γίνει πιο πειστικός, θα φορά περικεφαλαία και φουστανέλα και θα ξεκινήσει με την φράση "Ωρέ Έλληνες!"
Στη συνέχεια το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει στην Αγία Λαύρα, όπου ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος θα ευλογήσει τον αγώνα της κυβέρνησης κατά των spreads. Ταυτοχρόνως θα κρεμάσουν στο Σύνταγμα τους συντελεστές της σειράς "1821" ως προδότες, γιατί πάντα πρέπει να φταίει κάποιος για την κατάντια μας. Η ημέρα τυχαίνει να πέφτει Παρασκευή, επομένως δεν θα γίνει πανικός στις τράπεζες τις επόμενες μέρες, αλλά ο κόσμος θα φύγει για τριήμερο. Άλλωστε την επομένη κανείς δεν θα ασχολείται με την πτώχευση, αλλά με τα σκηνικά του προγράμματος, αν παίζει κάτι με Χατζηγιάννη-Φουρέιρα και ποια η θέση της Ζέτας Μακρυπούλια. Όπως βλέπετε, τα σκοτεινά κέντρα τα έχουν υπολογίσει όλα!
Και επειδή θέλω πάντα να μιλάω με ντο-κου-μέ-ντα, σας θυμίζω ότι οι δραχμές είναι έτοιμες στο Νομισματοκοπείο από το καλοκαίρι, τότε που ακούγαμε όλη τη νύχτα τις μηχανές να κόβουν δραχμές.
Εγώ έκανα ότι μου υπαγόρευε η συνείδησή μου, γι' αυτό δημοσιοποίησα τα παραπάνω. Ελπίζω να τα χάψετε και να κάνετε κι εσείς το καθήκον σας απέναντι στον ελληνικό λαό αναδημοσιεύοντάς τα.

Κ.Κ."

Ειμί Κωνσταντίνος ο καρχαριομάχος και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.1: Χαίρομαι που υπάρχουν άξιοι συνεχισταί του τρωκτικού, διότι μου δίδουν τροφήν για αναρτήσεις (με το τρωκτικόν είχα ασχοληθεί το καλοκαίρι). Απορία: πριν είχαμε το τρωκτικό, τώρα τον καρχαρία και τους φίλους του στη Ζούγκλα, αργότερα τι μας περιμένει; Ο τυραννόσαυρος Rex;
Υ.Γ.2: Καταγγέλλω το κράτος των εισαγγελέων που κάνει απηνείς διώξεις κοινωνικών αγωνιστών: μετά την επιστολήν και τα ιστολόγια που την αναπαράγουν, στρέφεται και κατά της Ιουλίας Αλεξανδράτου! Ντροπή σας, κύριοι εισαγγελείς - ή, όπως θα έγραφαν οι αναγνώσται των ενημερωτικών ιστολογίων: "ουστ ρε!" (το "ρε" είναι από τις ελάχιστες λέξεις που πετυχαίνουν στην ορθογραφία). Πάντως δηλώνω ότι θα παρακολουθώ εκ του σύνεγγυς την υπόθεσιν και ενδεχομένως να καταθέσω ως μάρτυς υπερασπίσεως της Ιουλίας
Υ.Γ.3: Αν με συλλάβουν και εμένα για διασπορά ψευδών ειδήσεων, παρακαλώ να μου φέρνετε εις το κελί μου ουχί τσιγάρα, όπως κάνει ο λαουτζίκος, αλλά πούρα Αβάνας τυλιγμένα και υγραμένα στα μπούτια δώδεκα μουλάτων παρθένων.

25 σχόλια:

  1. Για τις δραχμές δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι το όλο παιχνίδι του πανικού.
    Λοιπόν εσύ με την Ιουλία έχεις καρμική σχέση. Μα κάθε φορά, σε κάθε ανάρτηση να τη συζητάμε;;
    Μήπως έχεις τίποτα στα σκαριά για το επόμενο μέρος της τριλογίας της όμορφης φοροφυγάδος;
    Μήπως ήρθε η ώρα η Βυζαντινολογία να περάσει και σε μας τα κατώτερα στρώματα και η Ιουλία κλήθηκε να βοηθήσει;
    Μήπως μετά τον βρωμογάλλο και τους μαύρους το κορίτσι θέλει να κάνει στροφή στην ποιότητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σχέδιο μεγαλειότατε που αποκαλύπτεται είναι εξεχόντως σατανικό. Νομίζω ότι επιτελείτε ένα θεάρεστο έργο όπως πάντα και ότι η καριέρα της Ιουλίας Αλεξανδράτου αποτελεί φάρο για τη μετέπειτα πορεία μας. Εγκράτεια και σύνεση, το οποίο σημαίνει λιγοστά ρούχα και απλές καθημερινές χαρές σε οικονομικές συσγκευασίας (βλ. έσχατό της φιλμ νουάρ μετά δύο εγχρώμων)!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γαμώτο αφού το λέει και ο Μπαμπινιώτης, ότι το χρεωκοπώ γράφεται με Ω! Ασχετο! αλλά μου τη δίνει!

    Περαιτέρω... άνακτα μην ανησυχείτε, αν σας μπουζουριάσουν θα σας φέρνω γκουρμέ κέικ με λίμες κρυμμένες καλά εντός τους!

    Η Αβαδίστ είναι βαθύτατα συγκινημένη για την ολική επαναφορά του έθνους.
    Προσεχώς και γρόσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μωρε και με τη δραχμουλα καλά θα ειμαστε!!!
    Αλιμονο σε σας που εχετε τα πολλα...

    φιλουμπες Κων Καν μου

    ΥΓ Κανει διαιται ο Παγκαλος και λειπει ο Άσωτος;;;; κατσε να τον ειδοποιησω να ερθει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή AnD, με αναγκάζεται να αποκαλύψω την ιστορικού περιεχομένου ταινία που ετοιμάζω υπό τον τίτλον "Τζούλια - 5 κοιαίστορες του Ιερού Παλατίου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Zero Point, ελπίζω να έλθετε και εσείς να καταθέσετε ως μάρτυς υπερασπίσεως της Ιουλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητή αβάδιστη, η αλήθεια είναι ότι άλλοι την "χρεοκοπία" την γράφουν με "ω" (Μπαμπινιώτης) και άλλοι με "ο" (Κριαράς, Λεξικό Ιδρύματος Τριανταφυλλίδη). Πάντως φαίνεται πως και οι αρχαίοι είχαν θέμα:
    http://sarantakos.wordpress.com/2010/03/11/daneia/#comment-26994

    Γι' αυτό προτείνω την γραφήν "χραιοκωπυία" που είναι σίγουρα ορθή.

    Παρακαλώ μαζί με τις λίμες να μου φέρετε και τα λοιπά σύνεργα μανικιούρ. Θέλω επίσης μια αντιγηραντική, μια κρέμα ματιών, Άι-λάινερ (βοήθειά μας) και θαλάσσια άλατα για το μπάνιο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητή Coula, μου δίδετε ιδέαν για εναλλακτικόν σχέδιον:
    η πλεμπαρία να έχει δραχμάς και η αριστοκρατία ευρώ. Νομίζω ότι είναι η δικαιοτέρα λύσις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μου φαίνεται ότι ζουλέψατε τον υπερπρωτοεντιμότατο προφητάνακτα Δαβίδ και σκέπτεσθε τας παρθένους, μόνο που εκείνος τας ήθελε εφαπτομένας του μεγαλειώδους δέρματός του,έμπαζε και η σκηνή ένα αγιάζι! Απροπό, ο σείχης Αλ Κανταίφ καθεύδει εις την σειχικήν σκηνήν άραγε;
    Όσον δια την δραχμήν και τας περιπετείας της μην απατάσθε το λέγει και η λαική μούσα... πάλι με χρόνους με καιρούς πάλι δικιά μας θα'ναι, εκτός κι αν ο αρχοντουπέρτατος θείος σας σώσει το έθνος με τους χρυσούς σολίδους, που σίγουρα έχει εντοχίσει εις το ιερόν παλάτιον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. majestad, τρέμω πολλάν μήπως πάνω στο τζέρτζελο της επιστροφής στη δραχμή βρει την ευκαιρία η εθνική φιλάνθρωπος μούμια να μας κουβαλήσει την ετέρα μούμια Susan και έχουμε κακά ξεμπερδέματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανακτα, επιμένω Ω.
    Θαλάσσια άλατα με άρωμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τρελαινομαι για τη λέξη πλεμπαρία!!!!

    χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Μόλις τελειώσει ένα ντουέτο του Μιχάλη Χατζηγιάννη με την Ελένη Φουρέιρα που γράφει ειδικά για την πτώχευση ο Φοίβος"

    η φαντασία σας είναι αρρωστημένη. τέρμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Μόλις τελειώσει ένα ντουέτο του Μιχάλη Χατζηγιάννη με την Ελένη Φουρέιρα που γράφει ειδικά για την πτώχευση ο Φοίβος"

    η φαντασία σας είναι αρρωστημένη. τέρμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ syn-epikoure, το σχέδιον επιστροφής εις τα χρυσά σόλδια θα ενεργοποιηθεί αφού επιστρέψουμε εις την δραχμήν, διότι πάντα πρέπει να υπάρχει μια φημολογία καταστροφής. Έτσι θα περάσουμε από τας δραχμάς εις τον φοίνικα του Καποδίστρια, εις τα γρόσια, εις τα σόλδια κτλ. μέχρι να φτάσουμε πάλι εις την αθηναϊκήν δραχμήν.
    Σατανικόν το σχέδιον των εβραιομασώνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ apos, θέτετε νέα δεδομένα: υπάρχει δηλαδή κίνδυνος να αποκτήσουμε την αιγυπτιακήν λίραν; Τότε η φημολογία θα πρέπει να αλλάξει και να λέγει ότι στις 25 Μαρτίου θα επιστρέψουμε στις αιγυπτιακές πιάστρες (όχι αυτές που χρησιμοποιούμε για να πιάνουμε καυτά ταψιά - εις το προϊσχύσαν αιγυπτιακόν νόμισμα αναφέρομαι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητή αβάδιστη, σας έδωσα συμβιβαστικήν εναλλακτικήν "χραιοκωπυία" που έχει και ωμέγα. Τι δεν σας αρέσει εις την λέξιν;

    Θα σας ήμουν υπόχρεος αν βρίσκατε θαλάσσια άλατα με αρώματα:
    θέλω σοκολάτα, μπανάνα, καραμέλα και φιστίκι (με "ι" και ουχί "υ").

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητή Coula, ντιν-νταν... Ακούτε τις δραχμές σας πόσο ωραία ηχούν;
    Ενώ τα ευρώ μου αθόρυβα ταξιδεύουν προς Γενεύη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητέ mahler76 (x2), όπως λέγει και ο μέντοράς μου ο Λιακόπουλος: η πραγματικότητα ξεπερνά και την πιο αχαλίνωτη φαντασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θα ορίσομεν την ισοτιμίαν 1 δραχμή= 100 ευρά και θα τους πηδήσωμεν όλους!

    Ζήτω το Έθνος (όχι η εφημερίς, το άλλο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητέ pølsemannen, χαίρομαι που η ομάς Αίπσηλων, της οποίας τυγχάνετε εκλεκτόν μέλος (μπούτι), έχει έτοιμον σχέδιον εναντίον των εβραιοσιωνιστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μα είναι δυνατόν μετά από ένα εορταστικόν σαββατοκύριακον κραι-πάλης να διαβάζω αυτήν την ούτως ή άλλως δύσκολη Δευτέρα ότι διώκεται η γλυκιά Ιουλία; Ζήλεψε ο εισαγγελεύς που δεν είχε 2 μαύρους; Μην είναι εκείνος που διατηρούσε δεσμό με τη Τζένη (Χειλουδάκη) και την Άντζελα (Γιάννου) κι έκτοτε τρέφει ένα άσβεστο μίσος προς όλους τους ερωτευμένους; Δεν ήταν αγνός και άδολος έρως οι σκήνες που παρακολουθήσαμε με τη γλυκιά Ιουλία και εκείνα τα αγόρια; Ενίσταμαι και καταρρέω

    Όσο για τη δραχμή δεν με αφορά καθόλου, ως γνωστόν εμείς οι σουρικάτοι τον έχουμε τον τρόπο μας να επιβιώνουμε στα δύσκολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητέ Βλογάριε,

    Κατόπιν αναγνώσεως της παρούσας αναρτήσεώς σας, αποφάσισα να αποστείλω σχόλιον, κατά πρώτον δια να συστηθώ ως νέος αναγνώστης σας, και κατα δεύτερον για να μοιραστώ μαζί σας το ακόλουθο δίστιχον που ενεπνεύσθην υπό των λόγων σας:

    Οι αναρτήσεις φεύγουνε, μα η Κας του Γκουγκλ μένει.
    Ως μάρτυρας ότι ποτέ η βλακεία δεν πεθαίνει.

    Σας ευχαριστώ, και να είστε πάντοτε ευ-βλογ-ημένος. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητέ Σουρικάτε, πότε θα παρέμβει εισαγγελέας για τον εισαγγελέα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αγαπητέ Stelio, καλώς ορίσατε, αν και με πετυχαίνετε εις δύσκολην περίοδον. Αφού να φαντασθείτε εδυσκολεύθην να κατανοήσω το "Κας" που γράφετε: αρχικώς ενόμιζα ότι είναι συντομογραφία της "κυρίας" (κας), μετά εσκέφθην την Patricia Kaas, για να καταλήξω εις το ορθόν cache.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας