Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

10+2 επωφελείς χρήσεις των ΜΑΤ [updated]


Μουσικοχορευτικόν υπερθέαμα (φωτογραφία από εδώ)
Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών έχουν δημιουργήσει τεράστιες παρεξηγήσεις. Όλος ο κόσμος καταφέρεται εναντίον των ΜΑΤ με σχόλια έμπλεα ειρωνείας, θυμού και εχθρότητος για τους άθλους των απογόνων του Ηρακλέους. Επειδή το παρόν βασιλοχουντικόν ιστολόγιον στηρίζει διαχρονικώς τους τραμπούκους, τους γερμανοτσολιάδες, τους ταγματασφαλίτες, τους χίτες, τους παρακρατικούς, τους ΚΥΠατζήδες, τους ΕΣΑτζήδες και γενικώς όλες τις απαθείς κοινωνικές ομάδες, δεν είναι δυνατόν να μην σταθεί δίπλα εις τας επισήμους κρατικάς δυνάμεις της τάξεως που φροντίζουν καθημερινώς για την εμπέδωσιν του αισθήματος ασφάλειας (προσωπικώς όποτε περνώ μπροστά από κλούβα των ΜΑΤ νιώθω εκατομμύρια vibes ασφάλειας και μέριμνας για την Προστασία του Πολίτη - έτσι, με κεφαλαία).
Γι' αυτό λοιπόν πιστεύω ότι ήτο απλώς η κακιά η ώρα που οι διαδηλωταί εγλίστρησαν ομαδικώς και έπεσαν επάνω εις τα γκλομπ και ότι τα σχετικά βίντεο αποτελούν προϊόν μοντάζ από τα στούντιο της Ντίσνεϋ. Επιπλέον, όπως φαίνεται από την ψηφοφορίαν που διεξάγω επάνω δεξιά, με παρακολουθούν αρκετοί ΜΑΤατζήδες και δεν έχω καμίαν όρεξιν να σκάσει δακρυγόνον εντός του παρόντος ανακτόρου. Έχω και τον μπάρμπα μου τον Ιωάννη ΣΤ' με "άσμα", όπως μου είχε πει κάποτε ιατρός - ο εξυπνάκιας Κωνσταντίνος έσπευσε να ερωτήσει "ασμάτων;" αλλά ο ιατρός δεν έπιασε το αστείον και ενόμισε ότι έχει απλώς να κάνει με παρανοϊκόν (ομολογώ πάντως ότι έπεσε μέσα εις την διάγνωσιν). Επειδή λοιπόν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ είναι και αυτοί άνθρωποι (καλά, δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά), θέλω να αποκαταστήσω την τρωθείσαν φήμην τους προτείνοντας μιαν σειράν στόχων κατά των οποίων τα ΜΑΤ θα μπορούσαν να ρίξουν τα εκατοντάδες δακρυγόνα τους, ώστε να γίνουν τα αγαπημένα τέκνα της ελληνικής κοινωνίας:

1. Η μεγάλη του γέλιου σχολή (παράστασις του Μάρκου Σεφερλή εις το Δελφινάριον). Βεβαίως αντιλαμβάνομαι ότι τα ΜΑΤ θα δυσκολευτούν διπλά: αφενός διότι τους θυμίζει την αγαπημένην τους θρυλικήν αστυνομικήν Ακαδημίαν της οποίας οι σπουδασταί αποφοιτούσαν ως αριστούχοι εις την ανοησίαν (κάτι που προφανώς απετέλεσε πρότυπον για τις αντίστοιχες ελληνικές Ακαδημίες), αφετέρου διότι φαντάζομαι ότι ανήκουν εις το φανατικόν κοινόν του Μάρκου. Είναι ωστόσο η μοναδική ευκαιρία για το κοινόν να γελάσει μέχρι δακρύων - καλά, για το γέλιο δεν ξέρω, πάντως τα δάκρυα τα εγγυώμαι προσωπικώς.

2. Κεντρικόν Δελτίον Ειδήσεων του Mega: ακόμη μία δύσκολη αποστολή, διότι θέτει το ηθικόν δίλημμα αν επιτρέπεται να βαράς τους ινστρούχτορές σου (εντάξει, ο όρος χρησιμοποιείται καταχρηστικώς, αλλά ας αναλογισθούμε και το αριστερόν παρελθόν των μελών του Δελτίου). Τα ματωμένα Van Cleef & Arpels κοσμήματα της Όλγας Τρέμη και το λεκιασμένον από Maalox μαύρον κασμίρινον κοστούμι του Γιάννη Πρετεντέρη θα γίνουν σύμβολα αντιστάσεως (ή μάλλον αντιδράσεως, αν με εννοείτε) και θα εκτεθούν εις λαϊκόν προσκύνημα, προκειμένου η χάρις των Τιμίων Δώρων να εκχυθεί (wow!) επί κάθε λογής προσκυνημένων.

3. Live του "Greek Idol": Η κίνησις αυτή θα απαλλάξει την πατρίδα:
α) από τρεις κριτές που έχουν διαπρέψει στον χώρον τους (δηλαδή στο σπίτι τους - άντε και στη βεράντα),
β) από πλήθη που τσιρίζουν σε συχνότητες που μόνον αφτί σκύλου μπορεί να πιάσει και
γ) από συμμετέχοντες που νομίζουν ότι είναι τραγουδισταί και ότι θα κάνουν καριέραν (ναι, και εγώ πιστεύω ακράδαντα ότι το παρόν ιστολόγιον θα τιμηθεί με Νόμπελ Λογοτεχνίας - τίποτα άλλο;). Μάλιστα ηρωικοί διμοιρίται των ΜΑΤ θα προσπαθήσουν να χώσουν δακρυγόνον μέσα εις το στόμα μερικών εκ των διαγωνιζομένων, ώστε να μην τους ξανακούσουμε ΠΟΤΕ.

4. Μύκονος: η D-day της απόβασης πλησιάζει. Χιλιάδες ΜΑΤατζήδες με συμμαχικά σκάφη θα εκχυθούν (μ' άρεσε το ρήμα) εις τας παραλίας του νησιού, δέρνοντας αλύπητα παρουσιαστές, δημοσιογράφους, ηθοποιούς, τραγουδιστές, επιχειρηματίες και σελέμπριτις που νοικιάζουν την ξαπλώστρα 6000 ευρώ/μήνα. Βεβαίως αι απώλειαι στις τάξεις των ΜΑΤατζήδων θα είναι τεράστιες, δεδομένης της λυσσαλέας αντιστάσεως των επιτιθεμένων που θα εκσφενδονίζουν serum Peau Magnifique Youth Recruit της RéVive (οι 4 αμπούλες του 1ml ΜΟΝΟΝ 1500 δολάρια - εγώ έχω ήδη παραγγείλει έναν 5λιτρο ντενεκέ∙ αξία: ανεκτίμητη - για όλα τα υπόλοιπα υπάρχουν τα φέσια), πολύχρωμα παρεό Desigual, κοκτέιλ 24K Margarita (γαρνίρεται με χρυσόσκονη και φύλλα χρυσού) και νεσεσέρ Hermès (ελληνιστί "πλήρωνε, έρμε"). Σύμφωνα με πληροφορίες μου, το ΓΕΜ (Γενικόν Επιτελείον Μυκόνου), που στεγάζεται στη βίλα του Μιχάλη Ασλάνη, έχει εκπονήσει σχέδιον αμύνης, το οποίον περιλαμβάνει και παγίδευσιν των ΜΑΤατζήδων εις την γκέι παραλίαν "Ελιά (και Κώτσο βασιλιά)", όπου ετοιμοπόλεμοι λουόμενοι θα τους αναλάβουν διά τα περαιτέρω.

5. Λαϊκές αγορές: ουχί όμως αι συνηθισμέναι (αυτές άλλη φορά), αλλά εκείνες όπου ψωνίζουν οι σελέμπριτις, αφού οι ίδιοι οι πωληταί των αγορών ακόμη δεν τους έχουν πάρει με τις ντομάτες. Επίσης και τα ταχυφαγεία όπου σιτίζονται γνωστοί-άγνωστοι (γνωστοί τραγουδιστές με άγνωστους συνοδούς)

6. Πάπιες του Εθνικού Κήπου: αφού δεν  επιτρέπεται να πέσει κανένα δακρυγόνον εντός των κτηρίων που είναι γύρω από τον Κήπον, για εκτόνωσιν θα την πληρώσουν οι πάπιες.

7. Εκπομπή Δημοσθένη Λιακόπουλου: ο στόχος αυτός είναι εξαιρετικώς δύσκολος, διότι είναι σχεδόν αδύνατον να βρεθεί:
α) διότι φημολογείται ότι εκπέμπει από το άστρο X3$55sp!3#4 (αποκάλυψις: το "φερ' την κάμερα σε μένα" λέγεται ότι απευθύνεται στον ίδιον τον Απόλλωνα - Φοίβο - Ακερσεκόμη - Μουσηγέτη - Ζωηφόρο - Φωτοδότη - Αειγενέτη - (μ)Πήχτη - Σιντάλκα κλπ. - προφανώς καταζητούμενος είναι). Λέγεται μάλιστα ότι το άστρον είναι ουσιαστικά σκάφος αντιβαρυντικής έλξης του αναφορικού και βρίσκεται πίσω από το εξακοσιοστό πεντηκοστό δεύτερο ανάδρομο φεγγάρι του Κρόνου (όπως μπαίνεις δεύτερο στενό δεξιά, δίπλα στο κεμπαμπτζίδικο), επομένως θα πρέπει να εκσφενδονίσουμε αρκετούς ΜΑΤατζήδες στο διάστημα (χμ, δεν είναι άσχημη ιδέα).
β) διότι ο άνθρωπος απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Ωστόσο ας γίνει μια προσπάθεια, δεν χάνουμε κάτι.

8. Εκπομπή του Γιώργου Αυτιά: φοβούμαι όμως πως αλυσιτελώς θα πέσει δακρυγόνον εις την συγκεκριμένην εκπομπήν, διότι φαίνεται πως δεν την σταματάει ΤΙΠΟΤΑ (ούτε καν το καλοκαίρι) και αφετέρου θα την καταστήσει ακόμη πιο δακρύβρεχτη και νομίζω ότι δεν θα αντέξω άλλην δημοσιογραφικήν κλαψομουνίασιν πρωινιάτικα.

9. Τηλεάστυ. Όνειρόν μου είναι να μυρίσουν ολίγον δακρυγόνον διάφοροι αστέρες του καναλιού: από την Μαρία Μπεκατώρου και τον Θοδωρή Ρακιντζή, μέχρι τον Αρχηγό, τους αδελφούς Γεωργιάδη και τον Κωνσταντίνο Πλεύρη (αλήθεια, αυτός δεν κάνει πλέον εκπομπές; Γιατί ο μπάρμπας μου έχει λυσσάξει στο ζάπινγκ και αδυνατεί να τον βρει - πόση "Άλφα Ένα" να διαβάσει πια κι αυτός;)

10. Οικογενειακές ιστορίες. Πολλαπλά ψυχωφελής επέμβασις: θα σταματήσουν να σκούζουν διάφοροι ατάλαντοι που τους μάζεψαν από το σουπερμάρκετ και τους έκαναν πρωταγωνιστές. Επιπλέον, με βάση τα ΜΑΤ θα παρουσιασθούν επιτέλους αληθή πρότυπα ελληνικών οικογενειών. Π.χ.:
Λουκάς (55): δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο γιος του βγήκε ΜΑΤατζής,
Μαριλένα (49): περιμένει την επάνοδον των Ελοχίμ, ενημερώνεται από τον Σκάι και εμπιστεύεται τα ΜΑΤ,
Ζηνοβία (29): πάσχει από ΜΑΤοφιλία - στις επόμενες αποκριές θα ντυθεί διμοιρίτισσα,
Άδμητος (24): ΜΑΤατζής - βρέχεται στον ύπνο του κάθε φορά που βλέπει να τον δέρνουν ροζ αρκουδάκια.


Θα μου επιτραπούν, τέλος, και δύο χρήσεις για προσωπικούς λόγους:

α) Δακρυγόνα εντός της εν Αμαρουσίω οικίας του Κωνσταντίνου Καντακουζηνού και της Ελένης Βλαχάκη, μπας και ξεκουμπιστούν επιτέλους από εκεί και ησυχάσουμε τα μεσημέρια - και μπας και σταματήσει ο κόσμος να με συγχέει με τον Επίκουρο (και δεν εννοώ τον φιλόσοφο).

β) Ινστιτούτο Βυζαντινών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Αφενός διότι δεν έχουν διοργανώσει ακόμα διεθνές συνέδριον για το παρόν βυζαντινόν ιστολόγιον και αφετέρου διότι εδώ και χρόνια έχουν κάτι εκρεμμότητες και μάλλον πρέπει να πέσει δακρυγόνον για να ξυπνήσουν ορισμένοι εκεί μέσα.

Ειμί Κωνσταντίνος ο ΜΑΤατζής και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.1: Συμπληρώσατε τον κατάλογον με τις δικές σας παραγγελιές.
Υ.Γ.2: Φημολογείται ότι τα ΜΑΤ στον επόμενον τηλεμαραθώνιον ξύλου θα προσφέρουν τις εισπράξεις τους στο ΚΑΤ.


UPDATE (ελληνιστί: ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΣ)

Η ψηφοφορία ("Με ποια κυβέρνηση ευχαριστιέστε περισσότερο το ξύλο;") έκλεισε. Ο λαός εψήφισε. Ιδού τα αποτελέσματα:

1. Με μεγάλη διαφορά ο λαός εμπιστεύεται τα ΜΑΤ για το ξύλον του, ανεξαρτήτως κυβερνήσεως (η επιλογή "Με όλες. Τα ΜΑΤ είναι διακομματικά" έλαβε το 66% των ψήφων). Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη σταθεραί αξίαι εις τούτον τον τόπον.

2. Το παρόν ιστολόγιον είναι ένας ιδιαιτέρως ασφαλής προορισμός: το 15% των αναγνωστών του είναι ΜΑΤατζήδες ("Δεν ξέρω/δεν απαντώ, γιατί εγώ είμαι ΜΑΤατζής"). Μήπως να αρχίσουν σιγά-σιγά εκείνες οι απολύσεις από το Δημόσιον που λέγαμε;

3. Τρίτη επιλογή (13%) είναι η κυβέρνησις ΠΑΣΟΚ. Το αποτέλεσμα αποτελεί κόλαφον για την σημερινήν κυβέρνησιν, η οποία ελπίζουμε ότι εις την επομένην διαδήλωσιν θα βάλει τα δυνατά της και την φορά τούτη θα καταφέρει να στείλει όλους τους διαδηλωτάς εις το νοσοκομείον. Αν όμως βρεθεί έστω και ένας διαδηλωτής που θα πάει με τα πόδια σπίτι του, νομίζω ότι θα πρέπει η χώρα να οδηγηθεί αμέσως εις εκλογάς.

4. Τετάρτη επιλογή (5%) η κυβέρνησις της ΝΔ. Υπάρχουν αρκετοί νοσταλγοί των παλιών καλών εκείνων ημερών, αλλά δυστυχώς η ΝΔ δεν είναι ακόμη σε φόρμα. Είμαστε σίγουροι όμως ότι το κόμμα θα επανέλθει και σε μιαν επομένην κυβέρνησιν ΝΔ θα πέσει διπλή δόσις ξύλου.

20 σχόλια:

  1. Κώτσο, δεν εχω λόγια. Με κάλυψες τοσο πολύ που σκέφτομαι να πασαλειφτώ με παστουρμαλί (γνωστή βυζαντινη λιχουδια) και ετσι να σε προκαλεσω να αναμείξουμε τα γονίδιά μας. Σίγουρα ο ένδοξος απόγονός μας θα θελήσει να εισχωρήσει στο γενναίο τούτο σώμα. Αχεμ.....οθωμανικά επιτρέπονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πυρόλυση/πυρπόληση7 Ιουλίου 2011 στις 12:27 π.μ.

    ΑΠΛΑ "ΘΕϊΚΟ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ως έκπτωτος
    Αυτοκράτωρ της βασιλευούσης
    Εριξες κι εσυ τα εναπομειναντα δακρυγονα σου
    (επι του αναγνωσματος)

    Κι όμως
    ουτε να κλαψω
    Ουτε να γελασω
    μπορεσα
    Με και ανευ δακρυων

    Μαλλον
    Κι εσυ
    Παλι ληγμενα χρησιμοποιησες
    -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Μικρέ Μπετόβεν, λουόμενος της Ελιάς είσθε; Πάντως, αν φάτε παστουρμαλί, απόγονός μας θα υπάρξει μόνον με εξωσωματική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή πυρόλυση, στο θεϊκό δεν χρειάζονται εισαγωγικά: έχω αυτογνωσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Velvet, επί της πρώτης στροφής: δεν είμαι ούτε έκπτωτος ούτε Αυτοκράτωρ (είμαι αυτοκρατορικός διάδοχος και wannabe αυτοκράτωρ - που θα be, να είσθε σίγουρος).
    Επί της δευτέρας: είσθε ελεύθερος να έχετε οποιαδήποτε άποψιν για το παρόν αριστούργημά μου που έχει πάρει ήδη την θέσιν του ανάμεσα εις την Ιλιάδα και τον Δον Κιχώτη.
    Επί της τρίτης: η στροφή είναι περιττή, διότι είναι γνωστόν ότι χρησιμοποιώ ΜΟΝΟΝ ληγμένα.


    Να κεράσω δακρυγόνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μόλις έκανες ένα ποστ-σταθμό στα χρονικά μεγάλε αυτοκράτορα! Μου φτιαξες τη μέρα!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρωτοπανεντιμοϋπέρτατε δι εισέτι μίαν φοράν υπήρξατε απολαυστικότατος...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πανυπεροσιότατε Κων/νε, και με συγχωρείτε για το θάρρος δηλαδή, αλλά που είναι τα links μου;;; Μόνο τόσα λίγα εβάλατε; Διατί, μήπως αυτό αποδεικνύει την σαθρότητα των επιχειρημάτων σας; Αναρωτιέμαι τώρα εγώ...
    Ορθές πάντως οι χρήσεις υπερεντιμότατε, δια να εισέλθω εις την ουσία του θέματος. Ορθοτέρα δε η πρότασις για προσωπική χρήση, δεν θα τα τινάξουμε όλα στον αέρα τώρα! Να εκμεταλλευόμαστε και κατιτίς, ολόκληρος wannabe αυτοκράτωρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πυρόλυση/πυρπόληση7 Ιουλίου 2011 στις 5:43 μ.μ.

    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΝ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΓΙΩΤΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΙΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!( ΕΤΣΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ "ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ" ΜΑΣ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πυρόλυση-πυρπόληση7 Ιουλίου 2011 στις 9:56 μ.μ.

    Α!ΚΡΑΤΑ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΤΜΗΜΑ(=ΠΡΟΣΩΠΟ) ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ!ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπερλαμμπρότατε έχω μείνει άλαλος και χειροκροτώ την οθόνη του υπολογιστη με κίνδυνο να με δουν οι αδερφες-νοσηλεύτριες και να μου ξαναφορεσουν το μπλουζακι(μας τα βγαλαν λογω ζεστης στα πλαισια λεει μια πιο ανθρωπινης μεταχείρησης)
    Μπορούμε να βρούμε μια χρηση σας εκλειπαρώ και για μας τους τροφίμους του ευαγους ιδρύματος τούτου διοτι βλέποντας ολα αυτα που συγγραψατε εγω και οι λοιποί συμπάσχοντες σχιζοφρενεις ζηλέψαμε κομματάκι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. γελάω γελάω γελάω... με κασμιρένιο του Πρετεντέρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητόν μου paidi, κάθε post(=σταθμός) είναι εξ ορισμού "σταθμός" - και επειδή είναι και δικό μου, είναι αναγκαστικά και σταθμός στα χρονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ Conko, το γνωρίζω. Το άλλο μου όνομα είναι double caramel.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητή Ηώς, μη με προκαλείτε με τους συνδέσμους, διότι κατά το παρελθόν οι αναγνώσται έχουν δεινοπαθήσει. Αλλά αφού το ζητά ο λαός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητή πυρόλυση, τρία σχόλια σε μια ανάρτηση δεν είναι πολλά; Ούτε εγώ δεν γράφω τόσα.
    Και βγάλτε, σας παρακαλώ, τα κεφαλαία: δεν αντέχω τις φωνές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητέ Evil Chef, προς στιγμήν ενόμισα ότι είσθε ιατρός και εχάρηκα, σκεπτόμενος ότι μπορείτε να δείτε το "άσμα" του μπάρμπα μου. Αλλά μετά εχάρηκα ακόμη περισσότερον, διότι μπορείτε να δείτε την παράνοιάν μου.

    Μήπως είμαστε σε διπλανά κρεβάτια και δεν το ξέρουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητή Αβάδιστη, ξέχασα να προσθέσω ότι τα ΜΑΤ θα τον πετάξουν εις την πισίναν (στην πισίνα, διότι το κοστούμι του είναι Henry Poole).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας