Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012

Το Κόμμα των Περατών*

* περατής = πλανόδιος

Τρόμος και πανικός έχει καταλάβει το εγχώριο πολιτικοοικονομικοτραπεζοχρηματιστηριοβιομηχανοεκδοτικοεργολαβοσυνδικαλιστοκομματικό σύστημα (ή, για συντομία, πολιτικοτραπεζοχρηματιστηριοβιομηχανοεκδοτικοεργολαβοσυνδικαλιστοκομματικό - κόβω το "οικονομικο"), λόγω της εμφανίσεως του κόμματος των Πειρατών - σχόλια του τύπου "τα άλλα κόμματα δηλαδή δεν είναι κόμματα πειρατών;" δεν θα γίνουν δεκτά ως κακεντρεχή. Το συγκεκριμένον κόμμα, το οποίον, όπως δηλώνει, ξεπερνά τον παλαιόν άξονα Αριστεράς-Κέντρου-Δεξιάς (είναι δηλαδή κόμμα 3D), ήρθε να προστεθεί εις την καταιγίδα κομμάτων που πλήττει την χώραν μας - έχουμε βάλει ως Έθνος στόχον να γίνει κάθε ελληνική οικογένεια και από ένα κόμμα ή είναι ιδέα μου;

Στο εν λόγω κόμμα συμμετέχουν ηχηρά ονόματα της εγχωρίας και αλλοδαπής πειρατείας, όπως ο Διαβολάκος (του λεκέ;), ο πειρατής Μαυρογένης (αφού διέπρεψε με το πλοίον "Η εκδίκηση της Βασίλισσας Άννας" σκοπεύει να καταπλεύσει στον Πειραιά με τα νέα του πλοία "Η εκδίκηση της Βασίλισσας Φρειδερίκης" και "Η εκδίκηση της Βασίλισσας Άννας-Μαρίας"), ο Μυτιληνιός Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα και ο Sir Walter Raleigh (μη σας μπερδεύει ο τίτλος του: πειρατής ήτο, όπως πειρατού ήτο και η βασίλισσά του, η Ελισάβετ Α' της Αγγλίας. Υπάρχει και σχετικόν βιβλίον καθώς και μιούζικαλ, αλλά το θεωρώ λιγάκι μάπα, γι' αυτό ακούστε καλύτερα τον "Πειρατή" του Βασίλη Καρρά). 
Ήδη το πειρατικό του κάπτεν-Τζίμη/που μ' αυτό θα φύγετε κι εσείς (το 'παμε αυτό και στην προηγουμένην ανάρτησιν) έχει προσεγγίσει τον Πειραιά. Ο πειραταί απεβιβάσθησαν και κατέλαβαν το Υπουργείον Εμπορικής Ναυτιλίας, γεγονός που προεκάλεσε την αντίδρασιν του Αδώνιδος Γεωργιάδου, ο οποίος θεωρεί πως είναι ο μόνος που δικαιούται να παίζει με το συγκεκριμένο παιχνιδάκι που λέγεται "ελληνική ναυτιλία", γι' αυτό και ως σύγχρονος Θεμιστοκλής (και τούτο το' παμε: ρε, λες να βγουν οι προφητείες μου;) τους προκαλεί σε ναυμαχίαν φωνάζοντας το ιστορικόν: "Έι, πειρατή! Το τόπι μου..."
Άλλη ομάς πειρατών κινείται προς τα κυβερνητικά κτήρια του κέντρου των Αθηνών. Η πρώτη κίνησις του πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου, μόλις πληροφορηθεί την επίθεσιν των πειρατών, θα είναι να ενημερωθεί για τις αντιδράσεις των Αγορών και της Τρόικας, διατηρώντας πάντοτε την ηρεμία του (του το αναγνωρίζω αυτό: ακόμη και ο Γκοτζίλα να βγει βόλτα στη Βασιλίσσης Σοφίας, αυτός θα κάνει δηλώσεις μεστές καθησυχασμού και περιεχομένου: π.χ. "η χώρα βρίσκεται ενώπιον ενός σημαντικού προβλήματος, αλλά πιστεύω πως μπορούμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις των καιρών με συντονισμένη συλλογική προσπάθεια"). Τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη, πιο σώφρονα, εφρόντισαν να γλιτώσουν μεταμφιεζόμενα σε πειρατές και ανοίγοντας προώρως το Τριώδιον (αν και, για να είμαστε ακριβείς, το έχουν ανοίξει εδώ και πολλά χρόνια). Δυστυχώς δεν μπορώ να δημοσιεύσω φωτογραφία του κ. Παγκάλου με ξύλινο πόδι και με το αριστερό του μάτι καλυμμένο, διότι μπορεί να αρχίσει να κλαίει η κόρη του και βαριέμαι να μεταφέρω στην Ελλάδα κάτι εκατομμύρια που έχω σε σεντούκια σε σπηλιές της Τζαμάικας.
Αι ορδαί των πειρατών δεν ορρωδούν προ ουδενός: αγνές Αθηναίες παρθένες γίνονται σκλάβαι των ορέξεών τους (ξετινάζοντάς τους με τα σεξουαλικά κόλπα που ξέρουν), αι βιτρίναι των κολωνακιώτικων ρουχάδικων πλιατσικολογούνται ανηλεώς, την στιγμήν που τα διπλανά κοσμηματοπωλεία μένουν άθικτα, αφού, βλέποντας τις τιμές, οι πειραταί νομίζουν ότι το βαμβάκι είναι ακριβότερον του χρυσού, κοσμικές καλοθελήτρες παρά την θέλησίν τους κρατούνται όμηροι από τους πειρατάς που σκέπτονται να ζητήσουν για την απελευθέρωσή τους (Μάρω) λύτρα, ενώ πλήθος εγχωρίων σελέμπριτις σφάζονται στο γόνατο, αφού, παρά την αντίθετον εικόνα που δίδουν, εις τα σκλαβοπάζαρα του Αλγερίου δεν θα έπιαναν ούτε μια πιάστρα (εις το παλαιόν νόμισμα αναφέρομαι, όχι εις τα γάντια του φούρνου).

Η Espresso, το Star, το Hello, το yupi.gr και τα υπόλοιπα ΜΜΕ εν μέσω της γενικής καταστροφής θα σταθούν εις το ύψος των περιστάσεων με τίτλους όπως:
- "Ώρες αγωνίας για την Άντζελα Δημητρίου στα χέρια των πειρατών: για να γλιτώσει, τους είπε ότι είναι "αραβίδα" και εκείνοι την μπούκωσαν με σφαίρες",
- "Ο Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσσα μιλάει αποκλειστικά στην Τατιάνα Στεφανίδου για τα παιδικά του χρόνια στη Μυτιλήνη - "Από τη συλλογή μου με κάρτες Πόκεμον μού έλειπε ο Πίκατσου" θυμάται κλαίγοντας"
- "Άννα Βίσση: Έτοιμη να ξεκινήσει διεθνή καριέρα στη Μπαρμπαριά"
- "Συμβουλές της έμπειρης Ελεονώρας Μελέτη: "Αν σας πιάσει πειρατής, μη φωνάξετε, γιατί θα χαλάσει το μπότοξ"
- "Πάρτι του Ηλία Ψινάκη στο πειρατικό: "Οι πειρατές έχουν πολύ μεγάλα σπαθιά", δήλωσε - Αποκλειστικές φωτογραφίες των σπαθιών" (λόγω της απεικόνισης όπλων, οι φωτογραφίες είναι κατάλληλες μόνον για ενηλίκους),
- "Θεοχάρης Ιωαννίδης: "Μου πρότειναν τον ρόλο του Τζακ Σπάροου στην 5η ταινία των Πειρατών της Καραϊβικής και φυσικά αρνήθηκα"
- "Με ποιον πειρατή θέλει να κάνει παιδί η Τζούλη Αγοράκη - Αντιδράσεις του πειρατή - Σκηνές σοκ" 
- "Παπαγάλος πειρατών vs Γιώργος Παπανδρέου: Ποιος ξέρει περισσότερες λέξεις στα ελληνικά;"


Οι Πειραταί δηλώνουν ότι, μόλις καταλάβουν την εξουσίαν, θα αποτελέσουν το νέον Λειτουργικόν Σύστημα της Κοινωνίας. Κι άλλοι μας τα 'παν αυτά, αλλά εγώ Mac δεν βάζω που να χτυπιέστε χάμω σαν φώκιες. Οι Πειραταί ομιλούν και για ελεύθερη πρόσβαση στη Γνώση και τον Πολιτισμό. Ας τους ενημερώσει κάποιος ότι πρώτος ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός τα έχει κάνει αμφότερα: το ιστολόγιόν μου, που υπερκαλύπτει και τα δύο, έχει ελευθέραν είσοδον. Επίσης, ας με ενημερώσει κάποιος τι σημαίνει "πληροφοριακός αυτοκαθορισμός" και "δικαίωμα ασφαλούς ύπαρξης": . Τέλος, επειδή βλέπω κόλλημα του κόμματος με το copyright, ενημερώνω ότι στο κάτω μέρος του παρόντος ιστολογίου ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός έχει αναρτήσει άδεια σχετικά με τα πνευματικά του δικαιώματα και την χρήσιν του παρόντος ιστολογίου - κοινώς: βλέπω να γίνομαι μπίλιες με τους πειρατές έτσι και τσιμπήσουν κείμενόν μου.


Ειμί Κωνσταντίνος ο πειρατής και άρτι ωλοκλήρωσα.


Υ.Γ.1: Το συγκεκριμένο κόμμα δεν έχει λόγον υπάρξεως, δεδομένου ότι υπάρχει ένα κόμμα που καλύπτει τα πάντα και ακόμα περισσότερα:
Είσαι σκεητμπορντάς, χρήστης τηλεπικοινωνιών, Έλληνας μετανάστης, τηλεθεατής, πλημμυροπαθής, ιδιοκτήτης αυθαιρέτου, φορολογούμενος, ασφαλισμένος, καπνιστής, φτωχός και ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής; Εάν ναι, κατά πρώτον τα θερμά μου συλλυπητήρια και κατά δεύτερον ψήφισε-στήριξε Λαϊκές Ενώσεις Υπερκομματικών Κοινωνικών Ομάδων (Λ.Ε.Υ.Κ.Ο.)
Υ.Γ.2: Αφιερωμένον εις όλους τους αναγνώστας μου το άσμα της "Τζένης των Πειρατών" των Μπρεχτ/Βάιλ - κυρίως για τον στίχον "und Sie wissen nicht mit wem Sie reden" (=και δεν ξέρετε με ποιον μιλάτε - wow, Κωνσταντίνε, μυστήριo...!):

11 σχόλια:

 1. Μεγαλειότατε οφείλω να ομολογήσω ότι με πιάσατε στον ύπνο κυριολεκτικά!!Έπρεπε να ειδοποιήσετε τους υπηκοούς σας ώστε να διώξουν γρηγορότερα τους πειρατές με το να τους δώσουμε ότι πολυτιμότερο έχουμε,την εγχώρια sowbiz!!Απλά αν μπορούν ας σηκώσουν και το STAR μαζί τους επειδή πάνε πακέτο!!ΧΑΧΑ!!

  Τα ΄σεβη μου!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. megaλειωτατε και μένα με πιάσατε στον ύπνο και θα το διαβάσω αυτιο ολόκληρο και προσεχτικά
  τα σέβη μου και γω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. απολαυστικός όπως πάντα! καλή χρονιά (αν και απέχει κομματάκι από την αρχή της ηνδίκτου!:Ρ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. πυρόλυση-πυρπόληση7 Ιανουαρίου 2012 - 3:28 μ.μ.

  Κωνσταντίνε ευχαριστώ!!!!!Αργείς αλλά "ζωγραφίζεις".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ειστε μεγαλος εκλαμπρότατε.
  andy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. πυρόλυση-πυρπόληση8 Ιανουαρίου 2012 - 1:30 μ.μ.

  Αγαπητέ Κωνσταντίνε, επειδή τελικά βρίσκομαι σε φάση σαλταρίσματος και όχι προ-σαλταρίσματος(=ετσι νόμιζα)ξέχασα στο προηγούμενο σχόλιο να σας ζητήσω μια χάρη:Να μας προτείνετε όνομα για το οικογενειακό μας κόμμα(όλη η οικογένεια σε φάση,απόλυτα συντονισμένη).Θέλουμε ένα όνομα φανταχτερό αλλά και με βαθύ νόημα, εφφετζίδικο αλλά και ουσιαστικό, τσαχπίνικο αλλά ταυτόχρονα σοβαρό.Καμμιά ιδέα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. majestad, πιστεύω ότι ο Κίμων πρέπει να είναι αρχηγός των Πειρατών. Είναι ο μόνος που χρησιμοποιεί σωστά το eye-liner.

  YΓ Ζω για την ημέρα που θα συνταξιδέψουμε στα καταστρώματα της «Εκδίκησης της Βασιλίσσης Φρειδερίκης»

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αγαπητέ Ρασκόλνικοφ, απατάσθε: η εγχώρια σόουμπιζ δεν νοείται ξεχωριστά από την ελληνικήν κοινωνίαν. Πρώτα θα γίνει η Ακρόπολις οικόπεδον και μετά θα σταματήσει τις εκπομπές η Τατιάνα Στεφανίδου.

  Αγαπητέ άσωτε, ξυπνάτε, γιατί "θα 'ρθουν οι πειρατές και θα σας πάρουν τα σπίτια".

  Αγαπητή sunnefoula, δεδομένου ότι η ρωμαϊκή Ίνδικτος (indictio) συνδεόταν με την φορολογίαν, με τους φόρους που έχουμε, όποτε και να ευχηθείτε μέσα θα πέσετε.

  Αγαπητή πυρόλυση, δεν μπορώ να σας βοηθήσω: δεν είμαι image maker αλλά image destroyer.

  Αγαπητή andy, δεν ξέρω αν εγώ είμαι μεγάλος. Οι 50σέλιδες αναρτήσεις σίγουρα είναι.

  Αγαπητέ apos, χαίρομαι που βρίσκετε τις απόκρυφες συνάψεις μεταξύ γεγονότων της επικαιρότητος.
  Δεν ξέρω αν μπορείτε να με βοηθήσετε: προσπαθώ να βρω την σχέσιν μεταξύ των καταγγελιών των οικονομικών εισαγγελέων και της εμφανίσεως της Ρίας Αντωνίου εις το ιταλικόν Dancing with the Stars. Θα σας δω στο πλοίο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Βολτάροντας διαπίστωσα ένα μεγάααλο ανορθόγραφο ‘η‘ στην αρχή της ινδίκτου. Πλάκα πλάκα, οι φόροι και ο θάνατος είναι τα μόνα βέβαια σε αυτή τη ζωή και αυτή τη χώρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αγαπητή sunnefoula, και εγώ το διεπίστωσα, αλλά δεν είπα τίποτα, διότι είμαι ευγενής εκ γενετής και ευγενικός εκ φύσεως.
  Κατάλαβες, μωρή αγράμματη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. πυρόλυση-πυρπόληση27 Ιανουαρίου 2012 - 11:21 π.μ.

  Απωθημένο θα μου μείνεις ρε Καντακουζηνέ!!!!Τι να σε κάμω;Τι;
  Υ.Γ.1:Δεν δεχόμεθα ευχές,κάρτες,λουλούδια! Άσε με να αναρρώσω γιατί ήδη έχασα πολλά μαθήματα.
  Υ.Γ.2:Πίστευες ότι δεν θα ρωτούσα;Αφού με διαολίζεις με την φράση: (=και δεν ξέρετε με ποιον μιλάτε - wow, Κωνσταντίνε, μυστήριo...!).Φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας