Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Ο πρίγκιψ Τσουτσού και η αδελφή της Pippaς

Αναμνηστική σακούλα εμετού για τον γάμον του αιώνα

Η μεγάλη ημέρα πλησιάζει και μόνον ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός θα αποκαλύψει όλα τα ένοχα μυστικά του γάμου των Στρουμφ, του Γουίλιαμ και της Κέιτ δηλαδή.
Ομιλώ περί γάμου Στρουμφ, διότι πρόκειται περί γαλαζοαίματων (για την ακρίβειαν ο Γουίλιαμ είναι γαλαζοαίματος, ενώ η Κέιτ κοινή θνητή, δηλαδή πλεμπαρία). Πολλοί ειρωνεύονται το γαλάζιον αίμα ως δήθεν μύθον, όμως έχω ξαναγράψει ότι πλανώνται πλάνην οικτράν: η ύπαρξις γαλάζιου αίματος είναι αποδεδειγμένη επιστημονικώς και οφείλεται εις την παρουσίαν χαλκού εις το αίμα (οι ευγενείς γίνονταν γαλαζοαίματοι από τις χάλκινες πανοπλίες που φορούσαν) (άλλη επιστημονική ερμηνεία από τον Λιακόπουλο ότι οι γαλαζοαίματοι είναι απόγονοι των ΕΛ εδώ). Ωστόσο αντιλαμβάνομαι την ειρωνείαν του κόσμου, διότι με γάμους όπως ο ανωτέρω, που μπλέκουν το γαλάζιον με το κόκκινον αίμα, η κατάστασις έχει ξεφύγει. Και επειδή πλέον το γαλάζιον αίμα έχει γίνει ντεμοντέ και πασέ, εις την οικογένειάν μου έχουμε ανέβει κατηγορίαν: π.χ. εγώ έχω πλέον χρυσούν αίμα, διότι φορώ μόνον χρυσά, ενώ ο μπάρμπας μου, ο Ιωάννης ΣΤ', λάτρης των αδαμάντων, έχει πλέον διάφανον αίμα, τόσον που φοβούμαι ότι αναιρεί την πατροπαράδοτον φράσιν "το αίμα νερό δεν γίνεται" - και άμα γίνει νερό, δεν βλέπω θρόνον. Έχει δε τέτοια τρέλαν με τους αδάμαντες, ώστε συχνώς φορά ροζ και αναπαράγει την χορογραφίαν του γνωστού άσματος εις δικήν του εκδοχήν ενώπιον του καθρέπτου: Diamonds are an Emperor's Best Friend. Ετοιμάζει μάλιστα δικόν του drag show εις την Συγγρού - θα σας ενημερώσω όταν ξεκινήσει.

Αλλά ας επιστρέψουμε εις τους γαλαζοαίματους (βάζω και την Κέιτ μέσα διότι φαντάζομαι ότι το τελευταίον διάστημα της κρεμάνε μπακίρια, για να γίνει μπλε το αίμα της). Αλλά ακόμη και να γίνει γαλαζοαίματη, είναι δυνατόν να γίνει βασίλισσα με το όνομα "Καίτη"; Το πολύ-πολύ να ανοίξει  "Κομμώσεις Καίτη" εις την Πετρούπολην - "λούσιμο-χτένισμα μόνο 10 ευρώ" (εννοώ την αθηναϊκήν Πετρούπολην, ουχί την πρωτεύουσαν των Τσάρων).
Η οικογένεια της Καίτης έχει εξαιρετικόν ενδιαφέρον και η βρετανική αριστοκρατία θα φάει την σκόνην τους: η συμπεθερά (η μάνα της Κέιτ) ήτο αεροσυνοδός και ο συμπέθερος υπάλληλος. Η άλλη κόρη του ζεύγους, η αδελφή της Καίτης, ονομάζεται Philippa Charlotte και είναι γνωστή ως "Pippa", ενώ διαθέτουν και εξαδέλφη στριπτιζέζ (πολύ λογικόν η Pippa να έχει τέτοια εξαδέλφη). Α, ξέχασα τον θείον Γκάρυ, διακινητή ναρκωτικών και έμπορον λευκής σαρκός (σώπα!). Κατόπιν αυτών είναι αυτονόητον ότι η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας δεν ετόλμησε να μας αποστείλει πρόσκλησιν, γιατί εγνώριζαν ότι θα τους κράζαμε αυτοκρατορικώς για τας επιλογάς του κανακάρη τους.
Αλλά και ο Γουίλιαμ δεν πάει πίσω: ενώ η εξελληνισμένη εκδοχή του ονόματός του (Γουλιέλμος) είναι αριστοκρατική και αρκούντως επιβλητική, τούτος εδώ είναι γνωστός εν Ελλάδι αμετάφραστος, δηλαδή Γουίλιαμ (έχει δηλώσει άλλωστε ότι προτιμά να τον φωνάζουν Γουίλιαμ παρά "Υψηλότατε" - ενόμιζα ότι είναι στούμπος, αλλά διαβάζω ότι έχει ύψος 1,91). Φοβούμαι μάλιστα ότι θα προτιμά οι φίλοι του να τον αποκαλούν απλώς Willie, που εις την βρετανικήν αργκό, εκτός από χαϊδευτικόν του Γουίλιαμ, είναι και παιδικόν παρατσούκλιον του πέους (κάτι που οι Αμερικανοί αγνοούν, γι' αυτό και εντελώς αθώα ονόμασαν την ταινίαν με την φάλαινα "Free Willie" χωρίς να γνωρίζουν τον γέλωτα που θα προκαλούσαν εις την Μ. Βρετανίαν). Με συγχωρείτε, αλλά πρίγκιψ με το όνομα Τσουτσού ούτε για βοηθός πιστολάκι εις τας "Κομμώσεις Καίτη" δεν κάνει (βεβαίως τώρα ο γάμος βγάζει κάποιο νόημα: η Pippa θα γίνει κουνιάδα του Πρίγκιπος Τσουτσού). Φαντάζεσθε δηλαδή τον μπάρμπα μου να υπογράφει αντί για "Ιωάννης ΣΤ' Καντακουζηνός πιστός εν Χριστώ βασιλεύς και αυτοκράτωρ Ρωμαίων" ως "Τζώνυ το εργαλείο"; Εντάξει, μπορεί εις τους βυζαντινούς κύκλους να είναι γνωστός και ως "Ντόροθυ" ή "Δασκάλα", αλλά τούτο περιορίζεται μόνον εις το σόου του: εις τας επισήμους εμφανίσεις είναι πάντοτε ο αυτοκράτωρ Ιωάννης ΣΤ'.
Βεβαίως δεν επερίμενα καλυτέρα εκδοχή ονόματος από κάποιον που σκοπεύει να γίνει διάδοχος βασιλέων όπως ο Χάρολντ ο λαγοπόδαρος, ο Έθελρεντ ο ανέτοιμος ή η Μαρία Α', γνωστή και ως "Bloody Mary" (στην υγειά της) κ.α. Δεν ξεχνώ βεβαίως τον Γουλιέλμον Α' τον Κατακτητήν (γνωστόν και ως William the Bastard), που από τον πατέρα του είχε κληρονομήσει την παχυσαρκίαν και από την μητέρα του, κόρην βυρσοδέψου, τη δυσοσμίαν του δέρματος. Αλλά αρκετά με την βρετανικήν αριστοκρατίαν, διότι θα φάμε σε λίγο.

Μερικά πράγματα για τον πρίγκιπα Γουίλιαμ που δεν εγνωρίζαμε και δεν είχαμε καμίαν όρεξιν να μάθουμε, ώσπου ελληνικόν περιοδικόν εφρόντισε να μας πληροφορήσει:
1) Δεν επιτρέπεται να ταξιδεύει σε αεροπλάνον μαζί με τον πατέρα του, για να μην χαθούν και οι δύο διάδοχοι του θρόνου. Όπως αντιλαμβάνεσθε, έχουν μεγάλην εμπιστοσύνην εις την British Airways εις την οποία εδούλευαν οι συμπέθεροι.
2) To 2009 εζήτησε να ταξιδέψει εις την οικονομικήν θέσιν (συμβουλή: αν τυχόν καθίσει δίπλα σας και έχει κληρονομήσει τα χαρίσματα του Γουλιέλμου Α' του Κατακτητού, να ζητήσετε αποζημίωσιν).
3) Είναι αριστερόχειρας (σαν τον Κωνσταντίνο Καντακουζηνό - ανατριχιαστική λεπτομέρεια: ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός γράφει επί οριζοντίου επιφανείας με το αριστερόν και επί καθέτου, π.χ. επί πίνακος, με το δεξί. Αυτό ο Γουίλιαμ μπορεί να το κάνει; Όχι τίποτα άλλο δηλαδή, αλλά να δούμε ποιος είναι αληθινός αριστοκράτης).
4) Το 2009 κοιμήθηκε ένα βράδυ κάτω από μια γέφυρα του Λονδίνου, για να δει πώς ζούνε οι άστεγοι (μπράβο - τώρα λοιπόν που έμαθε, ελπίζω να μειώσει τα 100 εκατομμύρια στερλίνες που κοστίζει κάθε χρόνον η βρετανική μοναρχία εις τον βρετανικόν λαόν. Επίσης ο 40 εκατομμυρίων γάμος του φαντάζομαι ότι είναι αποτέλεσμα των περικοπών, διότι τα υπόλοιπα εκατομμύρια τα έστειλε εις τους απόρους, σωστά;)
5) Εργάστηκε εθελοντικά ως δάσκαλος στη νότια Χιλή (ok Γουίλιαμ, φτάνει με τις αγαθοεργίες, τον εθελοντισμόν και την κοινωνικήν προσφοράν: άντε στο Μπάκιγχαμ και στο κάστρο Μπαλμόραλ τώρα).
6) Οι νονοί του είναι 6, ένας εκ των οποίων είναι ο τέως βασιλεύς Κωνσταντίνος (τώρα κατάλαβα από πού έμαθε πόσο σημαντική είναι η κοινωνική προσφορά).
7) Μία ηλικιωμένη κυρία τον ερώτησε πού μπορεί να αγοράσει εσώρουχα (σκεφτόμουν ότι το μόνον που δεν μας έχουν πει ακόμα είναι τι χρώμα βρακί φοράει, αλλά νομίζω ότι πλησιάζει η στιγμή να το μάθουμε και τούτο).

Και στα δικά σας οι λέφτεροι/ες!

 Ειμί Κωνσταντίνος ο μελλόνυμφος πρίγκιψ και άρτι ωλοκλήρωσα.

21 σχόλια:

  1. χρησιμη η σακουλα και την εθελω για μερικα δηθεν μπλογκς οταν τα διαβαζω
    και οταν παρακολουθω ειδικα αλφα
    αυτο με τ αεροπλανα το κανει και η μαρικα μητσοτακη, οταν ταξιδευει με τον γουρλη αντρα της , το χει δηλωσει αλλωστε
    καλο πασχα κονκαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εύχομαι να σταματήσει κάποια στιγμή αυτή η αισχρά συνήθεια των εκφύλων γαλαζοαίματων να νοθεύουν το αίμα των οικογενειών τους με αυτό κοινών θνητών. Το Στέμμα είναι δώρο Θεού για να το φέρει η κάθε τυχάρπαστη πληβεία. Ουστ λοιπόν και σε αυτήν την βδελυρή ένωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όσο για τους φτωχούς κάτω από τις γέφυρες, θεάματα και γκλαμουριά χρειάζονται που θα τους συντροφεύουν μια ζωή. Το φαγητό σήμερα το έφαγαν αύριο το έχεσαν. Big deal!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.otenet.gr/portal/portal/info/news/oddnews?media-type=html&user=anon&js_panename=oddnews&action=portlets.PsmlPortletAction&eventsubmit_doview=2915930

    Hμουν κι εγώ εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως η Βασιλική (my ass) οικογένεια δεν έχει δηλώσει τίποτα της προκοπής. Λες να έχει την τύχη (σχετικό) της άλλης? να δούμε την Κέιτ χωμένη σε κανένα χαντάκι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κωνσταντινε σshπαραζω με το κειμενο σας. Για σας λοιπον:
    http://img62.imageshack.us/img62/285/fantasticp.jpg
    Ειχα και καθηγητρια Pippa.
    Πολυ ελεγκαντ ονοματακι, οχι σαν τις Καιτουλες - πλεμπαριες που μας παιρνουν το καμαρι της no.1 dysfunctional family του νησιου.
    Στο δωρο μου θα συμπεριλαβω την εξης αφιερωση:
    http://img97.imageshack.us/img97/7769/tumblrlftt14nica1qahuhj.jpg
    (Xωρις σεσινεπαςιουνπιπ κ λοιπες σημειολογικες ιστοριες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και για να μην μας μεινει ο Τσουτσου παραπονεμενος:
    http://img15.imageshack.us/img15/2875/tumblrlf9opsjkyx1qbcpor.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σακουλίτσα πού μπορούμε να βρούμε???
    Τα χαιρετίσματά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ότι και να λετε, η Κέιτ παραείναι χυμώδης για τον Γουίλι που όσο μεγαλώνει μοιάζει του πατέρα του όλο και πιο πολύ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ άσωτε, σας ευχαριστώ διά την συμβολήν σας εις τας χρήσεις της πριγκιπικής σακούλας. Εντός του αυτού πνεύματος θα προσέθετα και τις "Best of" πρωινές επαναλήψεις του Αυτιά εις το Alter.
    Όσο για τα αεροπλάνα, το αυτό συμβαίνει και με τον Πρόεδρον και τον Αντιπρόεδρον των ΗΠΑ - είναι προφανές ότι όλοι με αντιγράφουν, διότι δεν ταξιδεύω ποτέ με τον μπάρμπα μου, για να μην χαθεί η δυναστεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ mahler76, μόνον ένας κάτοικος Βερσαλλιών ως υμείς θα κατανοούσε την αγανάκτησίν μου με τους τυχαίους που νομίζουν ότι τα στέμματα είναι απλά αξεσουάρ σαν τα καπέλα της σχολιαστρίας του Κους-Κους. Όσο διά τους αστέγους, φαντάζομαι ότι θα είναι καλεσμένοι εις τον γάμον, τώρα που έχουν κοιμηθεί μαζί με τον πρίγκιπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητή Αβάδιστη, η πριγκιπική πίτσα με αγχώνει: λέτε αν παραψηθεί το πορτρέτον Ουίλιαμ-Κέιτ να μετατραπεί εις πορτρέτον Ελισάβετ-Φιλίππου; Αν μάλιστα μετατραπεί εις πορτρέτον Καρόλου-Καμίλας μάλλον τούτο θα σημαίνει ότι η πίτσα έχει καεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ Gi Gaga Kouni Beli, τι περιμένατε να δηλώσει η βασιλική οικογένεια; Ότι το τέκνον του γάμου και μελλοντικός βασιλεύς θα έχει πατρικήν οικίαν το Μπάκιγχαμ και μητρικήν τριάρι 90 τετραγωνικών, διαμπερές, ευάερον, ευήλιον, προλάβετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητή tzagalagabugu, αναμένω αναμνηστικά του γάμου εις μορφήν πίπας, για να τιμηθεί η κουνιάδα και το όλον γεγονός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητή sunnefoula, σακούλας φαντάζομαι ότι θα διανέμει η British Airways εις τας πτήσεις της προκειμένου να τιμήσει τα εκλεκτά πρώην στελέχη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ Δημήτρη Τερζή, το μόνον καλόν της Κέιτ είναι ότι είναι χυμώδης. Αλλιώς γιατί θα την κάνανε πριγκιπέσα; Για τα προικιά της, τα κεντήματά της, τις 5000 ρίζες ελιές και τα 3000 πρόβατα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Α, και καλόν Πάσχα εις όλους. Ελπίζω να επανέλθω μετά τον γάμον (29 Απριλίου) με άλλας καυτάς ειδήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Υποκλίνομαι, τρισμέγιστε!
    Ευτυχές Πάσχα και καλά σπασίματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και στα δικά μας αυτοκράτορα της καρδιάς μας (είμαι από Θεσσαλονίκη και έχω υποστεί πλύση εγκεφάλου. Όλοι είναι πια της καρδιάς μας)! Να μας ενημερώσεις νωρίς να προλάβουμε να ραφτούμε.

    Καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητή Stella Fox, καλώς ορίσατε. Σπασίματα έγιναν και μάλιστα πολλά. Εννοείται βεβαίως ότι εγώ δεν αρκούμαι εις απλά αυγά κότας, διά τούτο και επροτίμησα στρουθοκαμήλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητέ Βασίλειε,
    Αυτήν την περίοδον καταστρώνω σχέδια επανελέγχου της συμβασιλεύουσας. Μόλις εκδιωχθεί ο Ψωμιάδης και επανέλθω εις τα πράγματα, θα ενημερώσω (=ενδεχομένως το επόμενον έτος να ζω ανάμεσά σας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας