Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Νεκρολογία

(Η παρούσα ανάρτησις παρουσιάζεται με μιαν μικράν καθυστέρησιν, λόγω άλλων υποχρεώσεών μου)

Ο γνωστός βαρύτονος Τζον Μοδινός απεβίωσε προ ολίγων ημερών. Οι περισσότεροι (πλην των φίλων της όπερας), αν και είχαν ακουστά το όνομά του, τον εγνώρισαν προσφάτως:
α) ως καλεσμένον της αλήστου (πλέον) μνήμης Αννίτας Πάνια και του τσίρκου της εις το Je t'aime,
β) ως καλεσμένον του Αλέξανδρου Πετρίδη,
γ) από τον γάμον του με την κατά μερικάς δεκαετίας νεοτέραν σοπράνο σύζυγόν του (είδαμε τους νεονύμφους από το Κους-Κους μέχρι τις ειδήσεις του Star και από το Πολύ Μπλα-Μπλά μέχρι τα πρωινάδικα).
Δεν γνωρίζω τι είναι αυτό που κάνει διαφόρους ανθρώπους της τέχνης και του πνεύματος  να εμφανίζονται εις εντελώς άσχετες με το προφίλ τους εκπομπάς (ακόμη ενθυμούμαι το εξής προ δεκαετίας περιστατικόν: η Τατιάνα είχε σύνδεσιν με τον συνταγματολόγον Γεώργιον Κασιμάτην, για να συζητήσουν το φαινόμενον Big Brother που τότε ξεκινούσε, και, μόλις έκλεισαν, καλωσόρισε εις το στούντιο την Άντζελα Δημητρίου τσιρίζοντας: "Η κάμερααα! Πού είναι η κάμερααα να δείξει τα καινούργια νύχια της Άντζελας! Ζουμ στα νύχια της Άντζελααας!" - προφανώς ο συνταγματολόγος δεν εγνώριζε ότι θα έπεφτε στα νύχια της Άντζελας, αλλά μπορούσε να ρωτήσει για την θεματολογίαν της εκπομπής, πριν εμφανιστεί).
Για να επιστρέψω εις το κλασικόν τραγούδι, έτερον φαινόμενον είναι αυτό της γνωστής σοπράνο Τζένης Δριβάλα: προφανώς για να διαφημίσει παράστασιν της Madame Butterfly, πήγε ΚΑΙ ΑΥΤΗ εις την εκπομπήν του Αλέξανδρου Πετρίδη (μήπως τελικώς ο Αλέξανδρος Πετρίδης είναι ο Έλλην Λάρυ Κινγκ και τον είχαμε παρεξηγήσει;) - δεν σας παραπέμπω εις την αρχήν της εκπομπής, διότι δεν γνωρίζω πόσην ανοησίαν αντέχετε.
Και πλέον πρόσφατον παράδειγμα που εσχολίασα προσφάτως: η (παραιτηθείσα πλέον) κριτική επιτροπή της Eurovision με μέλη την ηθοποιόν Λυδία Κονιόρδου και την συγγραφέα-καθηγήτρια Λένα Διβάνη.


Σκέφτομαι πως τελικώς είναι ευτυχές που παλαιότεροι άνθρωποι της τέχνης  και του πνεύματος δεν ζουν πλέον. Ωστόσο, επειδή στόχος του παρόντος ιστολογίου είναι να ισοπεδώσει τα πάντα, εφαντάσθην πώς θα ήτο η καριέρα μερικών θρύλων, αν ζούσαν σήμερα, και μοιράζομαι μαζί σας τα αποτελέσματα:
1) Η Μαρία Κάλλας θα τραγουδούσε ντουέτο με τον Θεοχάρη Ιωαννίδη το "Un di felice" από την Traviata εις το Just The Two of Ass. Μετά την (δεδομένην) αποχώρησιν του Θεοχάρη, θα την καλούσαν εις το "πρωινό mou", θα πετούσε μπηχτές για την κριτική επιτροπή (τις μπηχτές της θα σχολίαζε επίσης το μεσημέρι τηλεφωνικώς εις το Πολύ Μπλα-Μπλα) και θα μαγείρευε παπουτσάκια με την Φαίη Σκορδά, ενώ ο Γιώργος Λιάγκας θα άφηνε "αστεία" υπονοούμενα για τον Ωνάση.
2) Ο Μάνος Χατζιδάκις θα ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του ως άνω σόου. Θα έλεγε πως κανείς δεν έχει πει τραγούδια του τόσο καλά όσο η Ελένη Φουρέιρα και πως η Φλέρυ Νταντωνάκη δεν αξίζει ούτε μια τρίχα από τα πλούσια μαλλιά της. Θα ζητούσε κατόπιν από την Μαρία Μπεκατώρου να ετοιμάσει για την επομένη φοράν ντουέτο με τον Χρήστο Χολίδη το "Τι να μου κάμει η σταλαγματιά που λάμπει στο μέτωπό σου" - τα μεσημεριανά πάνελ θα έψαχναν να βρουν υπονοούμενα εις την επιλογήν του τραγουδιού μέχρι η Μαρία Μπεκατώρου να δηλώσει ότι ο μέικ-απ άρτιστ έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και το μέτωπό της δεν λάμπει.
3) Ο μαέστρος Δημήτρης Μητρόπουλος θα παρουσίαζε εκπομπές ξεκατινιάσματος (όπως "Η στιγμή της Αλήθειας"), θα χόρευε μαζί με τα αστέρια, θα κατέρρεε εις τον τελικόν μαγειρικού σόου και θα έβρισκε τα επόμενα ταλέντα της Ελλάδος.
4) Ο ποιητής Νίκος Γκάτσος, ως στιχουργός, θα ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του Pop Idol.
5) Η Ελένη Ουράνη (θεατρική κριτικός γνωστή ως Άλκης Θρύλος) θα ακολουθούσε την πορείαν της συναδέλφου της, της θεατρολόγου Φαίης Σκορδά: Μακεδονία TV, μπούστα, μίνι και ξεκατινιάσματα εις το Άλτερ, γάμος, πρωινάδικον εις το Mega, εγκυμοσύνη - και έπεται συνέχεια...
7) Ο ηθοποιός Αιμίλιος Βεάκης θα παρουσίαζε τηλεπαιχνίδια ερωτήσεων και τηλεοπτικά φαγοπότια με χορούς και τραγούδια.
8) Ο συγγενής μου και παγκοσμίου φήμης ψυχίατρος Άγγελος Κατακουζηνός θα ήταν μόνιμος συνεργάτης εις πάνελ και θα έδιδε συμβουλάς που θα εζήλευαν ο Φρόυντ και ο Λακάν: "μην παραμελείτε τον εαυτό σας", "αντιμετωπίστε τους φόβους σας", "μη φοβάστε να αγαπήσετε" κτλ. 
8) Οι δημοσιογράφοι (και συγγραφείς) Ιωάννης Κονδυλάκης, Πολύβιος Δημητρακόπουλος και Στρατής Μυριβήλης θα εσχολίαζαν στα τηλεπαράθυρα την πολιτική επικαιρότητα (δηλαδή το ότι, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο υπουργός άφησε να εννοηθεί, φωτογραφίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις, ότι ξέρει πολλά και για πολλούς και, αν αναγκαστεί να μιλήσει, θα το κάνει, γιατί αυτός κινείται πάντα με γνώμονα την αλήθεια και το συμφέρον του τόπου), θα σκέφτονταν πόσο υποφέρει η γιαγιά που της κόβουν την σύνταξιν αλλά και ότι τα μέτρα αυτά είναι αναγκαία για να βγούμε από την κρίσιν και θα αγανακτούσαν με τον δημόσιον τομέα που πλήττει τον μικρομεσαίο, τον χαμηλόμισθο, τον χαμηλοσυνταξιούχο.

Συνεχίσατε τον κατάλογον με τους δικούς σας αστέρες και τας εκπομπάς τους.

Ειμί Κωνσταντίνος ο  πνευματικός άνθρωπος και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.1: Ο τίτλος, όπως αντιλαμβάνεσθε, δεν αναφέρεται μόνον εις τον εκλιπόντα...
Υ.Γ.2: Λόγω του φορτωμένου μου προγράματος (αλλά και της τελειομανίας μου), πολλές φορές αναρτάται κάτι με καθυστέρησιν, με αποτέλεσμα να βλέπω ότι πράγματα που είχα προγραμματίσει να σχολιάσω έχουν ήδη σχολιασθεί αρκούντως αλλού (όπως το βίδεο της Δριβάλα, το οποίον ανήρτησε πρώτος ο κ. Δημοκίδης εδώ εις το νούμερον 11). Αλλά, Κωνσταντίνε, ας ήσουν πιο γρήγορος να μην σε προλάβαιναν...
Υ.Γ.3: Τον Τζον Μοδινό τον εμάθαμε προσφάτως εις την Ελλάδα. Όσοι όμως γνωρίζουν την τέχνην του (μάλλον περισσότεροι εις το εξωτερικόν και λιγότεροι εν Ελλάδι), δεν θα τον θυμούνται για τα μαθήματα τραγουδιού που έδωσε εις τον Κατέλη και τον Βας-Βας, αλλά για τούτο εδώ, που ετραγούδησε σε πάνω από 200 παραστάσεις:

20 σχόλια:

  1. Maitre, χαίρομαι αφάνταστα που σας γνωρίζω, και ας βλέπετε Star.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητόν Theorema, η χαρά είναι δική μου.
    Εννοείται πως βλέπω Star. Από πού αλλού θα ενημερωθώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σκεφτόμουν μια θεσούλα και για σένα στα τηλεοπτικά δρώμενα!

    Που να σε βαζαμε; Που να σε βάζαμε;

    Μηπως να λες τον καιρο μαζί με τη Φανή στην εκπομπή της Μπεκατόρου;

    http://www.youtube.com/watch?v=r4le573lFNE



    Coulita

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάει κι ο Βοδινός.. κι όχι τίποτ'άλλο, θα τα μασήσει η ημιόνα τα φλουριά, με έτερα μουσχάρια.
    Quelle decadence...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. o kantakouzinos ειναι απολυτος και αλυπητα σταρ που μας εμεινε
    Ο μοδινος δυστυχως σαυτη τη χωρα εγινε πασιγνωστος απο τα μεσημεριανα με τον γαμο με την ξανθια νεαρα,
    και νομιζω υποτιμησε τον εαυτο του μαυτες τις εμφανισεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητή ανώνυμη Coulita, νομίζω πως λόγω στιλ και τσαχπινιάς, μου ταιριάζει περισσότερον η παρουσίασις του "Επομένου Πρωτοπανεντιμοϋπερτάτου Προτύπου" (αγγλιστί "Next Top Model").

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητή ephee, ο έρως χρόνια δεν κοιτά - ούτε και τσέπες.
    Επίσης, το γράμμα Μ γειτνιάζει προς το Β εις το πληκτρολόγιόν σας ή είναι ιδέα μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ άσωτε, σας ευχαριστώ, αλλά δεν είμαι κάτι τόσο σημαντικόν:
    ένας απλός και καθημερινός πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος αυτοκρατορικός διάδοχος είμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρώτα απ'όλα κύριε Καθηγητά να σας ευχαριστήσω που με παραπέμψατε στην εκπομπή του κου Πετρίδη για την οποία έχω ακούσει αλλά εδώ πάνω δε νομίζω να πιάνουμε αυτό το κανάλι (εκτός αν το έχω βάλει πολύ τέρμα).
    Και πού να πάει ο Μοδινός αφού ο Πρετεντέρης προτιμά να μας ανατρέπει με άλλους καλεσμένους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μajestad, χαίρομαι που ενημερώνεστε από το Star και αποφεύγετε την Όλγα και το χυδαίο παρεάκι της.
    Τώρα για την περίπτωση Μοδινού, πολύ φοβάμαι ότι ισχύει η παροιμία των υπηκόων σας ότι «τα στερνά τιμούν τα πρώτα»...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητή AnD, μου φαίνεται αδύνατον να μην έχετε δει την εκπομπήν του κ. Πετρίδη, η οποία, όπως διαβάζω, εκπέμπεται σε 42 περιφερειακά κανάλια, στην Κύπρο και από δορυφόρο. Σύνολον 112 φορές την ημέραν.

    Όσον για τον κ. Πρετεντέρη, έχει ανατρέψει πολλά εις το παρελθόν. Ενθυμούμαι ακόμη την Βάνα Μπάρμπα να ανατρέπει το πολιτιστικόν κατεστημένον ή προσφάτως την Ζέτα Μακρυπούλια (η οποία δεν μάθαμε: έχει τελικώς πτυχίον δραματικής σχολής ή όχι;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ apos, η αλήθεια είναι ότι προτιμώ την Όλγα Φαρμάκη από την Όλγα φαρμάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Just The Two of Ass; Μεγαλειότατε έχετε ρέντα θα έλεγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητή Μάνα, δεν με παρακολουθείτε: την συγεκριμένην έκφρασιν την πρωτοέγραψα προ μηνός - εις την πρώτην παράγραφον εδώ: http://konstantinoskantakouzinos.blogspot.com/2010/12/blog-post_21.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μεγαλειότατε, δεν θα έπρεπε επίσης να παραλείψομε τη συμμετοχή του εκλιπόντος στην ροκ όπερα Δαίμονες και τη σύμπραξή του με το μουσουργό Καρβέλα. Πέραν τούτου, η όπερα δια την ιστοσαλονίστ υπήρξε πάντα μια ακατανόητος διασκέδασις. Πάντα δε αναρωτιέται πώς το κοινό ψυχαγωγείται με λαρυγγισμούς, κοπετούς και ολολυγμούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητή pastaflora, το συγκεκριμένον γεγονός μού το απεκάλυψε και ο άσωτος, ο οποίος μάλιστα μου εδήλωσε ότι πήγε δύο φορές (δηλαδή 2 φορές, 1 φορά + 1 φορά, 3 φορές παρά μία, δις) εις την συγκεκριμένην παράστασιν - ναι, είμαι κακός άνθρωπος και τον δίνω στεγνά εις τον όχλον για να τον λιντσάρει.
    Όσον για την όπεραν, δεν έχετε δίκιον. Μπορεί να ξελαρυγγιάζεται ο πρωταγωνιστής πριν πεθάνει (όπως συμβαίνει με κάθε ετοιμοθάνατον), αλλά τουλάχιστον τα λέγει ωραία (συνήθως).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όχι, στην κανονική τους θέση είναι τα κομβία, απλά τυχαίνει να ξέρω πως αποκαλούσαν το Μοδινό όλοι οι Έλληνες μουσικοί που συνεργάστηκαν μαζί του.
    ...και το ξέρω από κάποιον που του ξέφυγε και σαν προσφώνηση το "κύριε Βοδινέ"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητή ephee, δεν τον εγνώριζα και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμην.
    Ελπίζω τουλάχιστον ο εκλιπών να είχε χιούμορ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μεγαλειότητε, έχω να διαπιστώσω τα εξής: Στην συνέντευξή σου στο Δέκα πλην ένα, αναφέρεις ότι δεν βλέπεις τηλεόραση, ενημερώνεσαι κυρίως από εφημερίδες και το διαδίκτυο. Αντιγράφω τις σκέψεις σου όπως πολύ δόκιμα τις εξέφρασες: ο καταιγισμός ευτέλειας και ανοησίας που διαβρώνει συνειδήσεις. Εξέφρασες σε λέξεις κάτι που ενώ σκεφτόμουν πολλές φορές προσωπικά, δεν μπορούσα να αποδώσω τόσο μεστά.

    Παρόλα αυτά μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι κατέχεις παραπάνω από επαρκείς γνώσεις περί τηλεοπτικών εκπομπών μεσημεριανής ζώνης. Ποιές είναι όλες αυτές; Επρέπε να τις ξέρω; Και σε αυτη την ανάρτηση και σε προηγούμενη περί Eurovision αναφέρεις ένα σωρό παντελώς άγνωστα πρόσωπα...

    Προσωπικά πιστεύω ότι οι συγκεκριμένες αναρτήσεις σου, αν και ευανάγνωστες δεν με κάλυψαν ωσάν αντιφατικές με τα παραπάνω...

    Μου θύμισε το λόγο που σταμάτησα να παρακολουθώ Ράδιο Αρβύλα... Μόλις έκλεισαν την Θώδη στο ψυχιατρείο αμέσως οι Ράδιο Αρβύλα βγήκαν να καταδικάσουν το γεγονός εκτοξεύοντας μύδρους εναντίον της Trash TV που γελοιοποιώντας την, την οδήγησαν σε ψυχική κατάρρευση. Έψαξα στο youtube λοιπόν να δω ποιοι ήταν οι κακοί αυτοί τύποι που εκμεταλευόντουσαν την χαμηλή ευφυΐα ενός ανθρώπου για να κάνουν κερδοφόρα σάτυρα. Τα αποτελέσματα με εξέπληξαν. Ήταν ως επί το πλείστον οι Ράδιο Αρβύλα που σατύριζαν το εσώρουχό της, ή τα πλάνα που ήταν στο μπάνιο. Ήταν ακριβώς οι ίδιοι υποκριτές που μετά καταδίκαζαν το δημιούργημά τους.

    Φυσικά αυτές είναι οι δικές μου σκέψεις, δεν είναι απαραίτητο να είναι και σωστές....

    ΥΓ Δεν μισώ την τηλεόραση, δεν την θεωρώ το μεγαλύτερο κακό, σίγουρα πιστεύω ότι είναι ένας καταιγισμός ευτέλειας και ανοησίας που διαβρώνει συνειδήσεις, όμως θα ήθελα να έχω περισσότερες γνώσεις περί των πρωταγωνιστών της, μόνο και μόνο για να μπορώ να παρακολουθώ τέτοιου είδους αναρτήσεις, να συμμετάσχω και εγώ βρε παιδί μου σε μια συζήτηση όπως τόσοι άλλοι... έχω προσπαθήσει να δω, αλλά δυστυχώς την ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ.... πάντα την βαριόμουν ...

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ...
    ΦΙΛΙΚΑ
    μικρός Αλήτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητέ μικρέ Αλήτη, το ότι δεν βλέπω συχνά TV ισχύει. Ασχολούμαι όμως, γιατί νομίζω ότι αυτή ορίζει τις ζωές μας (είτε το θέλουμε είτε όχι), διότι δίνει τον τόνον εις την κοινωνίαν, τα πρότυπα, τον τρόπον σκέψεως. Και αρκεί ένα γρήγορον ζάπινγκ σε επικίνδυνες ζώνες (πρωινή - μεσημεριανή - βραδυνή), για να μάθει κανείς τα πρόσωπα. Δεν σημαίνει ότι παρακολουθώ την εκπομπήν του Αλέξανδρου Πετρίδη, επειδή γνωρίζω ποιος είναι. Άλλωστε το διαδίκτυον παρέχει εύκολα πληροφορίες για ένα πρόσωπον άπαξ και μάθει κανείς την ύπαρξίν του.
    Όπως θα διαπιστώσατε, η TV δεν είναι η μοναδική μου ενασχόλησις (περισσότερον ίσως είναι η πολιτική και η δημοσιογραφία, αν και δεν είμαι ούτε πολιτικός ούτε δημοσιογράφος). Εις το παρόν ιστολόγιον κράζω ό,τι βρεθεί μπροστά μου, από την Τζούλια Αλεξανδράτου μέχρι ένα ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη - ή, ακόμα πιο εύκολα, του συναδέλφου του Τηλέμαχου Χυτήρη. Επομένως ναι, είμαι ισοπεδωτικός, δεν έχω ιερόν και όσιον και δεν ορρωδώ προ ουδενός.
    Για το θέμα που θίγετε, την υποκρισίαν: κράζω ανθρώπους που έχουν μια ελάχιστη νοημοσύνη και έχουν κάνει τις επιλογές τους (ακόμα και η Τζούλια εντάσσεται εδώ: έχει επιλέξει έναν εύκολο τρόπο να βγάζει λεφτά - μάλιστα ακούω πολλούς να την βρίζουν και να την ζηλεύουν ταυτοχρόνως για την ροζ της πόρσε και την βίλαν εις την Εκάλην και αυτό για μένα είναι το πιο επικίνδυνον).
    Το ζήτημα είναι ότι όλοι αυτοί αποτελούν πρότυπα και ένα σύστημα αυτοτροφοδοτούμενον που αγνοεί οτιδήποτε συμβαίνει εκτός αυτού.
    Προσπαθώ να σχολιάζω ό,τι μου χτυπάει στο μάτι: και τα εύκολα και τα δύσκολα. Δεν αρνούμαι ότι όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες και ότι ήδη μπορεί να είμαι ένα υπέροχον γεύμα. Αλλά το μόνον μου όπλον εις το παρόν ιστολόγιον είναι το κράξιμον - εκτός ιστολογίου αναπτύσσω και άλλες δραστηριότητες πιο ουσιαστικές και πιο ποιοτικές.

    Για την TV που έχουμε και το μέλλον που μας περιμένει, αν επιθυμείτε κάτι καλύτερον από το παρόν σχόλιον, δείτε τούτο εδώ για την αντιμετώπισιν των γυναικών από την μπερλουσκονικήν TV τής γειτονικής Ιταλίας που κάνει την ίδιαν δουλειάν με την δικήν μας εδώ και 20+:

    http://www.ilcorpodelledonne.net/?page_id=1291

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας