Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Άσυλο ανιάτων


Ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός είχε αποφασίσει να μην ασχοληθεί με το θέμα της Νομικής, διότι δεν ανταποκρινόταν εις την υψηλήν στάθμην των θεμάτων που έχει κατά καιρούς αναλύσει (π.χ. πριγκιπικοί γάμοι, Πάμελα Άντερσον κτλ.).  Ωστόσο, αλλάζει γνώμην, διαπιστώνοντας ότι το γενικόν σύστριγγλον είναι έτι γελοιωδέστερον. Και τούτο ουχί λόγω του θέματος αυτού καθεαυτού (με τους μετανάστας θα ασχοληθώ εις το μέλλον), αλλά λόγω των διαφόρων μπουρδών που ακούστηκαν επ' ευκαιρία.

1. Χθες το πρωί ο δημοσιογράφος κ. Μανώλης Κοττάκης ομιλούσε εις την ΝΕΤ περί του θέματος, ξεκινώντας με την αναφοράν κάποιων πραγμάτων που θεωρούσε δεδομένα: μεταξύ  αυτών και το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, που ισχύει για όλους τους πολίτας και επομένως και για τους μετανάστας (την ακριβή διατύπωσιν δεν την συγκράτησα, αλλά αυτό ήταν το περιεχόμενον). Το δικαίωμα του συνέρχεσθαι όμως κατοχυρώνεται μόνον για τους Έλληνες εις το Σύνταγμα (και οι μετανάσται δεν είναι τέτοιοι). Για τους αλλοδαπούς υπάρχουν διεθνείς συμβάσεις, αλλά εις αυτούς δύνανται να τεθούν επιπλέον περιορισμοί (αφήνω κατά μέρους το αν είναι νόμιμοι ή παράνομοι). Επομένως δεν είναι, άιντε, "είναι δεδομένο" και όλοι έχουν το δικαίωμα να μαζεύονται όπου και όπως γουστάρουν. Υπάρχουν κάποιες λεπτές έννοιες που δεν προσφέρονται για δημοσιογραφικήν ανάλυσιν (φορείς του δικαιώματος, περιορισμοί του δικαιώματος, περιορισμοί των περιορισμών κτλ.). Κατανοητόν (λαϊκιστί: γκέγκε);

2. Ο κ. Αλαβάνος εδήλωσε ότι "δεν είναι Έλληνας όποιος ζητάει την κατάργηση του ασύλου". Απόδειξις ότι και εις τα αγγλικά λέγεται "asylum", λέξις που προέρχεται από την ελληνική αρχαιότητα. Και οι μέτοικοι που δεν έβλεπαν δικαιώματα ούτε ζωγραφιστά αρχαίος θεσμός είναι ("métèque" υπάρχει και εις τα γαλλικά και έγινε και άσμα). Και οι δούλοι είναι επίσης αρχαίος θεσμός. Επομένως, εντός της λογικής του κ. Αλαβάνου, να την πω κι εγώ την μπούρδα μου; "Όποιος δεν έχει δούλους δεν είναι Έλληνας". Την είπα και ησύχασα! 
(Οφείλω ωστόσο να πω ότι έχει δίκιον λέγοντας ότι με το συγκεκριμένον γεγονός γίνεται γνωστόν διεθνώς ότι εις την Ελλάδα υπάρχει πρόβλημα, για το οποίον φταίει η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, που έχει καταστήσει την Ελλάδα αποθήκη ανθρώπινης δυστυχίας).

3. Ο ΛΑΟΣ απαντώντας εις την Αριστερά εδήλωσε ότι έκανε έρευναν αγοράς εις ξενοδοχεία των Αθηνών, για να δει πού υπάρχουν σουίτες για τους μετανάστας - βρήκε ελεύθερες μόνον 21. Δεν σχολιάζω την υψηλήν πολιτικήν ανάλυσιν που μας προσφέρουν πάντοτε απλόχερα οι επίσημες δηλώσεις του κόμματος. Αναμένω απλώς απάντησιν από τον Πρόεδρον εις το αίτημά μου για πακέτον 7 διανυκτερεύσεων εις το Παρίσι με ημιδιατροφήν για δύο άτομα (θα πάω με τον μπάρμπα μου, τον Ιωάννη ΣΤ'), συμπεριλαμβανομένων αεροπορικών εισιτηρίων, διαμονής εις βασιλικήν σουίταν εικοσιπεντάστερου ξενοδοχείου, επισκέψεων εις την Disneyland και το πάρκον του Αστερίξ κτλ. Αν δεν υπάρχει τίποτα διαθέσιμον, ας μας βολέψουν εις κανένα διαστημικόν ταξίδιον στο άστρον του Λαγωού.
 
Παρακαλώ πολύ όσους έχουν δημόσιον βήμα να είναι λίγο πιο προσεκτικοί εις τας δηλώσεις τους και να μην λέγουν ό,τι μπούρδα τους κατεβάσει η γκλάβα τους, διότι (εκτός από τα μικρά παιδιά) τους παρακαλουθεί και ο μπάρμπας μου, ο Ιωάννης ΣΤ' - με νύχια και με δόντια τον συγκρατώ από το να βγει εις το Πολύ Μπλα-Μπλα, για να συζητήσει με το πάνελ της Σταματίνας Τσιμτσιλή σχετικώς με το κατά πόσον το πείραμα του CERN είναι εις θέσιν να αποδείξει την ύπαρξιν του μποζoνίου του Χιγκς.


Ειμί Κωνσταντίνος ο λωλοστεφανής και άρτι ωλοκλήρωσα.


Υ.Γ.1: Έκανα το ρεπορτάζ μου και σας παρέχω αποκλειστικάς πληροφορίας: όπως μου απεκάλυψε καθηγητής της Νομικής, το κτήριον όπου εστεγάσθησαν οι μετανάσται έχει μεν εγκαινιασθεί, αλλά επειδή μάλλον δεν ήταν ακόμη εντελώς έτοιμον, παρέμενε κλειστόν. Δηλαδή μετά τα εγκαίνια, οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν το ολοκαίνουργιον κτήριον ήσαν 300 παράνομοι μετανάσται και αι φοιτητικαί οργανώσεις που τους έβαλαν εκεί (πάντως χωρίς ζημιές απ' ό,τι μαθαίνω). Αυτά για την σημειολογίαν.
Υ.Γ.2: (συμπεράσματα για το άσυλον κατόπιν πολυετούς μελέτης) Το πανεπιστημιακόν άσυλον καλύπτει: α) σκύλους και ανθρώπους που κυκλοφορούν ελευθέρως και απειλούν καθηγητάς και φοιτητάς ακόμη και εν ώρα διδασκαλίας, β) τα τραπεζάκια και τας αφίσας της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ που διαφημίζουν συζητήσεις με καλεσμένους τον Αλέξη Κούγια, την Βάνα Μπάρμπα και τα μέλη της ομάδος ρυθμικής γυμναστικής ή εκδρομάς εις Μύκονον και Αράχωβαν (τρεις τυχεροί θα κερδίσουν αποκλειστικάς δηλώσεις εις το κεντρικόν δελτίον του STAR), γ) τις δυναμικές αριστερές μειοψηφίες, που κάνουν ό,τι γουστάρουν άμα-λάχει-να-ούμ' (κλέβουν κάλπες, απαγορεύουν διαλέξεις -αμφιβόλων, έστω, ιστορικών-, κάνουν καταλήψεις και χτίζουν πρυτάνεις στα γραφεία τους κτλ.). Εννοείται πως η έρευνα και η διδασκαλία δεν προστατεύονται, διότι απλώς δεν υφίστανται - και άμα φτιαχτεί με χίλιους κόπους καμιά βιβλιοθήκη, δεν καλύπτεται από κανένα άσυλο και θα καεί τον Δεκέμβρη, αν γλιτώσει από τους φοιτητάς. 
Υ.Γ.3: Και μέσα εις όλα τούτα, το εξής σουρεαλιστικόν: κολλητά εις το πρώην τρισάθλιον κτήριον της Νομικής, που ευτυχώς ανακαινίσθηκε (για να στεγάσει μετανάστας και λοιπούς) υπάρχει τούτο εδώ (δαπάνη του ιδρύματος "Σταύρος Σ. Νιάρχος", παρακαλώ). Κακώς πήγαν τους μετανάστας εις την Νομικήν. Δίπλα έπρεπε να τους πάνε.

πηγή φωτογραφίας εδώ.

14 σχόλια:

  1. παρακολουθησα χτες σαυτο το εγκυρο καναλι αλτερ τον κο αλαβανο να μιλαει για το ασυλο , τους αρχαιους χρονους μπλα μπλα και ολες αυτες τις ατακες τις εξυπνες\
    ενα εχω να πω οτι στην αρχαιοτητα υπηρχαν και οι ραβδιστεςκι οποιος πηρε το μηνυμα το πηρε\λιγη σοβαροτητα δε θα εβλαπτε απο το Σφυριζα και την παρεα του
    και οπως εχω ηδη ανακοινωσει οι φιλοι αυτα τα αλητοπαιδα φτιαξανε φορουμ
    που λεγεται\ΦΛΑΠ\αλλα αμα στο αναλυσω θα με κοψει παλι το ΕΣΡ\
    για ανσε βοηθησω
    φορουμ λατρειας αλλοδαπων...το αλο τα φηνω στη κριση σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mετρ θα σας μαλώσω. Εκάματε ολόκληρο ρεπορτάζ και ουδεμία αναφορά έγινε στις τοποθετήσεις τις τρισμέγιστης θεάς της δημοσιογραφίας.
    1. Χ. Ρουτζούνη: Η γυναίκα που παραχώρησε μαζί με το συζυγό της το Μέγαρο για τους μετανάστες!
    2. Αυτό είναι το πολυτελές μέγαρο που μένουν οι λαθρομετανάστες! Δες φωτογραφίες..
    3. Η φωτογράφηση των στελεχών του ANT1 στο μέγαρο που μένουν οι λαθρομετανάστες!

    Παρακαλώ να προσέχετε λίγο περισσότερο τις πηγές σας!

    Οσο για το θέμα αυτό καθεαυτό δεν το αγγίζω. Βρωμάει από παντού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. majestad, για μια ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε ότι στην ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις (από την ΤV κυρίως).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Αλαβάνος πάντως εχθές δήλωσε οτι τελικά ο Σαμαράς είναι Έλληνας εφόσον γνωρίζουμε τους προγόνους του και ο ίδιος μπορεί να είναι Τουρκόσπορος ή να κατάγεται από την Αλβανία. Σειρά της Τήνου να ξεσηκωθεί για να βάλει τον Αλαβάνο στη θέση του λοιπόν!

    Όσο για το κτήριο που προτείνετε μεγαλειότατε δεν είναι αρκετά sic, δεν είδατε το μπαροκ κτήριο όπου μεταφέρθηκαν οι μετανάστες? Σκάλες ανώτερο, θα αποκτήσουν και κουλτούρα παρατηρώντας την αρχιτεκτονική του, για να μη τους ψέγει η Άννα Νταλάρα.

    ΥΓ: Ίσως θα έπρεπε να παρέμβετε στα δημόσιο πράγματα και να πείτε πως αν θέλουμε να τους εκπολιτίσουμε πρέπει να τους μεταφέρουμε άμεσα σε μία βυζαντινή εκκλησία και όχι σε κτήρια μπαροκ αισθητικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ άσωτε, χμ... Φόρουμ Λατρείας Αλλοδαπών Π...;
    Πατρικίων; Πρωτοβεστιαρίων; Πρωτοσπαθαρίων; Παρακοιμωμένων; Πραιπόζιτων; Αυτές οι λέξεις από Π μου έρχονται.
    (http://www.stougiannidis.gr/byz_officia.htm#580)
    Όσον για το κόψιμον από το ΕΣΡ, σας έχει σημαδέψει η λογοκρισία, έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητή Αβάδιστη, δεν ήθελα να αγγίξω κανένα από τα (ιερά ή σκέτα) τέρατα της ελληνικής δημοσιογραφίας.
    Πάντως για πλήρη οπτικοακουστικήν απόλαυσιν, οι αγαπητοί αναγνώσται μπορούν να ενημερωθούν σχετικώς εδώ:
    http://www.tlife.gr/Article/news-tatiana/0-9-12409.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ apos, ναι, αλλά όχι ακριβώς:
    στην Ελλάδα είσαι ό,τι πουν τα κεντρικά δελτία ειδήσεων ότι είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητή tsougdw, ας μην πιάσουμε τα επώνυμα των πολιτικών, διότι αυτό του κ. Καρατζαφέρη είναι της ιδίας καταγωγής με του κ. Αλαβάνου και δεν ξέρω πόσο θα το αντέξουν οι οπαδοί του.

    Όσο για τας εκκλησίας, πραγματικά απορώ: γιατί τους έβαλαν σε πανεπιστήμιον και ουχί σε εκκλησίαν; Εκεί είναι ο φυσικός χώρος του ασύλου - αφήστε δε που ούτε θέμα άρσης ασύλου τίθεται. Ή μήπως αυτός ακριβώς ήταν ο στόχος, να γίνει τζέρτζελον με την άρσιν του ασύλου, να πλακώσει η αστυνομία και να χυθεί και λίγο αιματάκι εν είδει αρχαίας ανθρωποθυσίας εις τον βωμόν της επαναστάσεως - που ακόμα να έρθει;
    (Αλλά μάλλον αριστεροί και σε εκκλησία, δεν πάει. Πολύ προπολεμική αριστερά θυμίζει και εμείς είμεθα πλέον διεθνισταί).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπερβολικά συμφωνώ με τα γραφόμενα σου... τόσο που σκιάζομαι! Χαχαχα!=Ρ
    Σχετικά με το νυν εντευκτήριο, πρώην γραμματεία του τμήματος νομικής, σιγά μην τους είχαν μες στα πόδια τους οι πρώην δάσκαλοί μου, είπαμε δεν είναι ρατσιστές αλλά όχι κι έτσι=Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητή cibus, είναι όπως τα λέτε: το κτήριον ονομάζεται "Κωστής Παλαμάς" και είναι γεμάτον δερμάτινους καναπέδες, μπιμπελό, αμπαζούρ, λαμπατέρ και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξίς σας. Είναι εντευκτήριον καθηγητών - το εντευκτήριον σκύλων φιλοξενείται εις τας διπλανάς αίθουσας διδασκαλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καμία σχέση πάντως το κτήριο μετά την ανακαίνιση! Πριν ήταν εντευκτήριον ημίαιμων τώρα καθαρόαιμων=Ρ χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Breaking News:
    Paris Hilton profoundly overtaken by emotion with the latest situation in Greece states 20 suites in her deluxe 5 star hotel to be granted for the immigrants. "The issue of immigrations is a global one" Declares passionately adding "Money could suffice with some positive sexual energy"

    XoXo,
    Gossip Girl.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητή cibus, δεδομένου ότι πρέπει τα πανεπιστήμια να εξυπηρετούν τας ανάγκας της αγοράς, προτείνω να μετατραπεί σε κυνοτροφείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητή Δήθεν, αναμενόμενον ήτο το γεγονός να δημιουργήσει νέον φιλελληνικόν κίνημα ανά τον κόσμον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας