Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ο Θόδωρας

(αναγιγνώσκεται εντός 4 λεπτών)

Ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός ευρίσκεται εις την δυσάρεστον θέσιν να ανασκευάσει: εις προηγουμένην του ανάρτησιν ησχολήθη με διαφόρους ηγέτας της πρώην Σοβιετίας, προκειμένου να δώσει μίαν νόταν αισιοδοξίας σχετικώς με το πολιτικόν μας προσωπικόν ("ναι, υπάρχουν και χειρότερα!") Δεν εσκέφθη όμως ένα όνομα: Θεόδωρος Πάγκαλος. Επειδή η πορεία του ξεκινά από πολύ μακριά, θα το πιάσω από σχετικώς προσφάτως:

Τον Οκτώβριο του 1999 ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε τις θέσεις του κ. Παπανδρέου για αμοιβαίες υποχωρήσεις Ελλάδος και Τουρκίας ως σοβαρήν έλλειψιν φρονήσεως, "αμερικάνικα κι επίσημη ανθελληνική προπαγάνδα των Αμερικανών". 
Τον Νοέμβριο του 1999 ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι ο κ. Πάγκαλος υπονομεύει τον ίδιον ως υπουργόν Εξωτερικών αλλά και την χώραν (τον Απρίλιο του 2000 ο κ. Πάγκαλος έγινε υπουργός Πολιτισμού). 
Τον Νοέμβριο του 2000 ο κ. Πάγκαλος είπε για τον κ. Παπανδρέου ότι δεν έχει στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας. Οι δηλώσεις αυτές και άλλες οδήγησαν στην αποπομπή του από την κυβέρνησιν. 
Τον Αύγουστο του 2001 ο κ. Πάγκαλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να φύγει από το ΠΑΣΟΚ αν γίνει αρχηγός του ο κ. Παπανδρέου. 
Τον Σεπτέμβριο του 2001 είπε ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έχει τα προσόντα για να γίνει πρωθυπουργός.

Είναι προφανές ότι, για να είναι σήμερα ο κ. Πάγκαλος Αντιπρόεδρος του κ. Παπανδρέου, στα 10 χρόνια που πέρασαν ο κ. Παπανδρέου απέκτησε φρόνησιν, προσόντα πρωθυπουργού, έγινε αντιαμερικανός και έκανε εντατικά μαθήματα ιστορίας. Επιπλέον (σε συνέπεια με τις δηλώσεις του) πρέπει να θεωρήσουμε ότι ο κ. Πάγκαλος εδώ και αρκετά χρόνια δεν είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ.
Με βάση τα παραπάνω, η αξιοπιστία του κ. Παγκάλου είναι δεδομένη: Φεβρουάριος 2010 και στην ερώτηση "έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΔΝΤ;" απαντά "Ναι, δεν υπάρχει περίπτωση τέτοια." Επομένως μην ακούτε τις ανοησίες που κυκλοφορούν για Μνημόνια, ΔΝΤ, ελεγκτές της τρόικας κτλ. Αστικός μύθος είναι. Εσείς απαιτήστε να πληρωθείτε κανονικά τον μισθόν που παίρνατε περύσι και, αν σας πουν για περικοπές λόγω ΔΝΤ, δείξτε την συνέντευξιν του κ. Αντιπροέδρου.

Παρά τα παραπάνω, ο κ. Πάγκαλος, αντί να το βουλώσει για όσον χρόνον του μένει εις την κυβέρνησιν, συνεχίζει ακάθεκτος. Σχετικώς με το περίφημον "Μαζί τα φάγαμε" επιμένει λέγοντας ότι απομόνωσαν την φράσιν και ότι το ορθόν είναι: "μαζί φάγαμε τα λεφτά μέσα στο πλαίσιο ενός φαύλου συστήματος πολιτικής πελατείας με αθρόους διορισμούς στο Δημόσιο". Είτε είναι αυτό το ορθόν είτε όχι, ο κ. Πάγκαλος λέγει ουσιαστικώς (αν και γενικόλογα) ότι το δημόσιο χρήμα το έφαγαν πολιτικοί (μεταξύ των οποίων και ο ίδιος, αφού χρησιμοποιεί πρώτο πληθυντικό πρόσωπο) σε συνέργεια με πολίτες, δηλαδή (όπως έχει γραφεί και εδώ), αναφέρεται σε δύο αδικήματα, την εξαγοράν και την διασπάθισιν δημοσίου χρήματος. Για τους πολιτικούς και για τους πολίτες τούτο είναι κατηγορία. Για τον ίδιον όμως είναι ομολογία: ομολογεί δηλαδή ότι έχει διασπαθίσει δημόσιον χρήμα για να εξαγοράσει πολιτικήν πελατείαν. Κανονικά θα έπρεπε να κληθεί από εισαγγελέα, για να δώσει διευκρινίσεις: τι ακριβώς έφαγε, πόσα, πότε, πώς και με ποιους άλλους συγκεκριμένα. Ενδέχεται να μην αποδειχθεί κάτι ή ενδέχεται να αποδειχθούν πολλά: διότι η ομολογία εκτιμάται μεν ελευθέρως (δηλαδή αν πω ότι σκότωσα δεν σημαίνει ότι όντως το έκανα), πρέπει όμως να διερευνηθεί μια τόσο σοβαρή ομολογία, εκτός βεβαίως και αν θεωρείται πως ό,τι λέγει χαρακτηρίζεται από έλλειψιν σοβαρότητος, οπότε στην περίπτωσιν αυτήν τίθεται ζήτημα επάρκειάς του για θέσεις ευθύνης που κατέχει. Πάντως, μιας και ομιλούμε για ομολογίες, κι εγώ με την σειρά μου πρέπει να ομολογήσω ότι ξέρει να ζει καλά...
Δεν συνεχίζω με άλλα γνωστά (π.χ. για τους κοπρίτες δημοσίους υπαλλήλους ή τους αγράμματους του 1821 που καθιέρωσαν το ρουσφέτι - δηλώσεις που αποκάλυψαν οι φοιτητές του κώλου της Οξφόρδης, αναπαρήγαγαν τα ζώα του Ελεύθερου Τύπου και διάβασαν τα πιο ζώα, οι αναγνώστες του Ελεύθερου Τύπου κ.α. - α, και να μην ξεχάσουμε ότι οι κ. Βελόπουλος, Γεωργιάδης και Βορίδης, ως βουλευτές του ΛΑΟΣ, είναι οι μόνοι ουσιαστικοί συνομιλητές της κυβερνήσεως, όπως αποκαλύπτει εις τις τελευταίες γραμμές συνεντεύξεώς του).

Υπάρχουν φωνές που ζητούν να φύγει ο κ. Πάγκαλος (καλά, η συγκεκριμένη εφημερίδα θα το ζητούσε ακόμα και αν ήταν μουγγός). Αν και οι δηλώσεις του ότι ο "Ιουστινιανός, ο Τσιμισκής και οι Παλαιολόγοι δεν ήταν Έλληνες" με αγγίζουν προσωπικώς (ευτυχώς πάντως δεν ετόλμησε να ομιλήσει για τους Καντακουζηνούς), πιστεύω ότι η απομάκρυνσίς του θα ήταν λάθος. Ο κ. Πάγκαλος αποτελεί εθνικόν κεφάλαιον: συμπυκνώνει με τους τρόπους του την ιστορίαν του Ελληνικού Κράτους, από τους κοτζαμπάσηδες και τους "αγράμματους του '21 που καθιέρωσαν το ρουσφέτι" (όπως λέγει και ο ίδιος) ώς τον Δηλιγιάννη και τους κομματάρχες του, από την περιφρόνησιν του  Άρμανσμπεργκ προς τους Έλληνες ώς τις μεταστροφές του βενιζελικού Γεωργίου Κονδύλη, που κατέληξε αντιβασιλεύς (για να μην ομιλήσω για την πρώην αριστερή γενιά του Πολυτεχνείου, η οποία δίκην ολετήρος εδήωσε την χώραν - κερνάω καφέ σε όποιον κατάλαβε το τελευταίο).
Προτείνω λοιπόν ο κ. Πάγκαλος να γίνει ισόβιος Αντιπρόεδρος των ελληνικών κυβερνήσεων, για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Ειμί Κωνσταντίνος ο αντι-προεδρικός και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.1: Δεν θα σχολιάσω το υψηλής ποιότητος χιούμορ του να στέλνει βρακιά σε εκπομπές (ούτε και το χιούμορ των εκπομπών που ασχολούνται με το βρακί του Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως).
Υ.Γ.2: Επειδή το θέμα είναι ευαίσθητον, παρακαλώ προσοχή εις τα σχόλια, γιατί έχει φύγει με άδεια ο Κωνσταντίνος Αρμενόπουλος και δεν έχω δικηγόρον πρόχειρον.
Υ.Γ.3: Αν και δεν φέρει ευθύνην για τις πράξεις του παππού του, θα υποκύψω εις τον πειρασμόν να αναρτήσω τούτο εδώ (ουχί μόνον για τον τελευταίον στίχον, αλλά και για την εικόνα νεκροταφείου εις την οποίαν ωδηγήθη η Ελλάς διαχρονικά από τους πολιτικούς της):

18 σχόλια:

  1. Τώρα εγώ γιατί νιώθω ότι εποφθαλμιά η αυτοκρατορητότητα σας ... τη θέση του;;

    Μα τι άλλο θέλετε να γίνεται πια;; Όλα σας τα δώσαμε ...δεν κρατήσαμε τίποτα ανα τους αιώνες!!

    Έναν άνθρωπο να πει τα πράγματα με το όνομά τους έχουμε και σεις θέλετε να του φάτε τη θέση!!

    Εξακολουθώ να σκύβω με σεβασμό για να ασπαστώ τη αυτοκρατορική σωβρακοφανέλα σας... την οποία μήπως θα έπρεπε να σκεφτείτε να την στείλετε και σεις..όχι για κάποιο άλλο λόγο αλλά για να δουν πως είναι η υψηλή ραπτική και όχι τα ξενόφερτα κουρέλια τύπου του κάλβου τα κλαίνε....

    Μια πρόταση έκανα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα... μα... μα... Δεν μπορώ να γράψω σχόλιο συγκρατημένο, σεμνό και διακριτικό...!

    Απλά θα ήθελα να τονίσω την σταθερότητα και την αξιοπιστία των πολιτικών απόψεων και ιδεών των εξαίρετων πολιτικών προσώπων τούτης της χώρας. :P

    Εμ... Δε θα πω τίποτ άλλο. Όχι όχι όσο και να με φαγουρίζουν τα δάχτυλά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υ.Γ. Ξέχασα να πω ότι
    α) Βρήκα την ανάρτηση που μου παρέθεσες ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.
    β) Αγαπώ τον Καρυωτάκη. Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή Καπετάνισσα, από εσάς δεν περίμενα τοιαύτην προσβολήν: ε, όχι και αντι-πρόεδρος ολόκληρος αυτοκρατορικός διάδοχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το σχόλιον που διέγραψα είναι του άσωτου γιου ο οποίος δεν κατάφερε να συγκρατηθεί. Ζητώ συγγνώμην για την παρέμβασιν, είναι η πρώτη φορά που διαγράφω, αλλά προειδοποίησα στο Υ.Γ.2.

    Αναπαράγω όμως λογοκριμένα αυτό που έγραψε:
    κάθε κόμμα ελληνικό που σέβεται τον εαυτό του έχει έναν απωθητικό τύπο. ο πάγκαλος είναι στο πασοκ, ο καραμανλής στη νδ κοκ

    Και απαντώ: το θέμα δεν είναι τόσον εμφανισιακόν, όσο θέμα νοοτροπίας, πολιτικής κουλτούρας και γενικής παιδείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και επισης δεν το εγραψα κρινοντας την εξωτερικη εμφανιση
    σε θεωρουσα πιο εξυπνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όπως και να το εννοούσες, ήταν υβριστικό και έκρινα ότι δεν έπρεπε να μείνει αναρτημένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ασυνέπεια των λόγων των πολιτικών της χώρας σε συνδυασμό με την επιλεκτική μνήμη των ψηφοφόρων μας έχει φέρει εδώ.
    Απροπό τα 4' με τον Πάγκαλο "μαζί τα μετρήσατε;"
    :))

    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητή AnD, λυπούμαι, μόνος μου τα μέτρησα τα 4' της αναρτήσεως, αφού με τον συγκεκριμένον ούτε 1" δεν μπορώ να συνυπάρξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kαλή χρονιά αρχηγέ μου....εεε Πανιερότατε ήθελον να είπον. Λοιπόν το πιο ωραίο για τον Πάγκαλο το άκουσα σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο και κόντεψε να μου φύγει το τιμόνι από τα χέρια από τα γέλια. Έλεγε λοιπόν ο ραδιοφωνατζής ότι τα μπούτια του Πάγκαλου είναι η ζωντανή απόδειξη ότι κάποτε η Ευρώπη και η Αφρική ήταν ενωμένες. Μουαχχαχαχαχααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. majestad, θαυμάζω το κουράγιο των νοτάριών σας (εμείς εις την πατρίδαν τους αποκαλούμε 'escribanos') να μαζέψετε τόσο υλικό για τον vice-presidente.
    Aναρωτιέμαι μερικές φορές αν αξίζει τον κόπο να ασχολούμαστε.
    Πολύ δύσκολα θα βρεις έναν πολιτικό που δεν θα έχει πει άλλα τη μία χρονιά και άλλα την άλλη. Η μόνη σταθερά είναι οι ψηφοφόροι που τους στέλνουν στη Βουλή. Τυχαίο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητή pink_fish, το χιούμορ του ραδιοφωνατζή βρίσκεται στα όρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ apos, ήταν πολύ πιο εύκολον από όσο φαίνεται: ενθυμούμενος πόσο τα έχωνε στον τωρινό Πρόεδρό του, έκανα ευκόλως την αναζήτησιν και συγκέντρωσιν του υλικού.
    Όσο για τους ψηφοφόρους, γνωρίζω έναν που τον εψήφισε πριν από μερικά χρόνια. Εις την ερώτησίν μου: "γιατί τον εψήφισες;" μου απήντησε: "γιατί ήθελα να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ και στην περιφέρεια Αττικής που ψηφίζω δεν γνώριζα κανέναν άλλον!"
    Εκεί βεβαίως η απάντησις θα έπρεπε να είναι: ψήφισε οποιονδήποτε άλλον, διότι δεν υπάρχει περίπτωσις ο οποιοσδήποτε άγνωστος συνυποψήφιός του να είναι χειρότερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητοί αναγνώσται,

    όπως είδατε πιο πάνω, διέγραψα ένα σχόλιον, γεγονός που προεκάλεσε την αντίδρασιν του σχολιαστού. Επειδή μπορεί κάποιοι αναγνώσται να παραξενεύτηκαν με την ενέργειάν μου, σας παραπέμπω εδώ: http://aswtosgios.blogspot.com/2011/01/2010.html
    όπου μπορείτε να διαβάσετε την αντίδρασιν του ασώτου και πιο κάτω, εις τα σχόλια, τους λόγους που με ωδήγησαν εις το ακραίον τούτο μέτρον.
    Ελπίζω εις την κατανόησίν σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εισαι υπερβολικός με τον Άσωτο γιο!

    Σιγα πια....τι εγραψε; Δε προλάβαμε να δουμε κιολας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εντάξει, μπορεί να είμαι υπερβολικός, αλλά δεν μπορούσα να το αφήσω. Τις επίμαχες λέξεις μπορείς να τις διαβάσεις στα τελευταία μου σχόλια εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας