Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Κορυφαία δέκα

Αι προσκλήσεις εις ανόητα μπλογκοπαίχνιδα μού ριγνύουν τα ούμπαλα, ωστόσο, ελλείψει χρόνου και διαθέσεως για την συγγραφήν του επομένου μου αριστουργήματος, θα ρίψω τα μούτρα μου  και θα απαντήσω εις πρόσκλησιν του ασώτου (προηγούμεναι απαντήσεις μου εις ερωτηματολόγια εδώ και εδώ):


1. Αγαπημένη στιγμή:
Η τελετή της στέψεως του μπάρμπα μου, του Ιωάννου ΣΤ', την οποίαν έχω ήδη περιγράψει. Στα καυτά παραλειπόμενα πρέπει να προσθέσω τι φορούσα εγώ: πορφυρή ζακέτα ξεκούμπωτη δαντελωτή, από μέσα t-shirt LAK με στάμπα τον ίδιον τον πολιτικόν κρατούμενον Λάκην Γαβαλάν, μεταξωτό ροζ παντελόνι με κομποσχοίνι αντί για ζώνη, και πράσινα παπούτσια All Star χρυσοκέντητα στο χέρι από 15 βυζαντινές αρχόντισσες με μοτίβα από την καθημερινή ζωή στον παλάτι (βασικά παρτούζες έρραψαν). Να σημειώσω ότι το κοντομάνικο t-shirt συνοδευόταν από ολόχρυσα μανικετόκουμπα. 
Το πρόβλημα βέβαια ήταν ότι κάποιοι κακοήθεις με περνούσαν για συνεργάτη της Μενεγάκη και άλλοι για την νύφη.

2. Αγαπημένο άρωμα:
Byzance του (Ζαχαρία) Rochas (προς άρσιν των παρεξηγήσεων, δεν είμαι εγώ εις την φωτογραφίαν). Εναλλακτικώς θυμίαμα.

3. Αγαπημένο φαγητό:
Ως λάτρης της τυπικής βυζαντινής κουζίνας δείχνω ιδιαίτερη προτίμηση στα Junior γεύματα με δώρον Playmobil.

4. Αγαπημένο γλυκό:
Φανουρόπιτα με δώρον τάμα για αποκάλυψιν χρυσών σολδίων.

5. Αγαπημένο ποτό:
Τα πίνω όλα, βότκα, ουίσκι και κόκα-κόλα - αλλά προτιμώ την σουμάδα, γνωστή παρά τοις Βυζαντινοίς ως θασόροφον.

6. Αγαπημένο βιβλίο:
Τα γράφουμε εις το προφίλ μας αυτά και εκνευρίζομαι: 1) η Ιστορία του μπαρμπούλη μου, την οποίαν πρέπει κάποτε να διορθώσω και να σας ιστορήσω τα γεγονότα όπως πραγματικά έγιναν, 2) "Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο" στην έκδοση των κλασικών εικονογραφημένων (μπόρεσα και διάβασα μόνον μέχρι την σελίδα 3, την πάνω δεξιά εικόνα), 3) απνευστί το "Οι άγγελοι δεν έχουν φύλο" της Τζένης Χειλουδάκη και (νέο απόκτημα της συλλογής) 4) "Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι" της Λένας Μαντά (ώς την σελίδα 50 -και πολύ λέω- διότι σε σελίδα των 25 γραμμών μέτρησα πάνω από 30 θαυμαστικά. Το Νόμπελ δεν αργεί).

7. Αγαπημένο τραγούδι:
Το ορχηστρικόν "Χαμένες Πατρίδες" του Μιχάλη Ρακιντζή (γκεστ με πανοπλία Τεύτονα Γερμανού ιππότη μες στην Αγια-Σοφιά κάνω εγώ):


(Ό,τι καλύτερο έχει γράψει μετά το "Πλυντήριο" -έβαλα πλυντήριο αδειανό/να νομίζω ότι τριγυρνάς εδώ-  και την "Παντοφλίτσα" -να 'σουνα η παντοφλίτσα που φοράω και πάω για τσίσα)

8. Αγαπημένη σειρά:

9. Αγαπημένη Έξοδος:
Των Εβραίων

10. Αγαπημένη διαδρομή:
Κρεβάτι-ψυγείο


Ειμί Κωνσταντίνος ο παίχτης και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.: Δεν προσκαλώ κανέναν να παίξει, διότι είμαι ένα εγωκεντρικό γουρούνι.

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Το γούρι του 2012

Δύο πρόσφατα γεγονότα προεκάλεσαν μεγάλη ανησυχίαν (κυρίως εις τον περίγυρόν μου):

- Προ ημερών έκανα ανάρτησιν όπου έπιασα εις το στόμα μου τον κ. Λουκιανό Κηλαηδόνη. Τρεις μέρες μετά ο κ. Κηλαηδόνης εισήχθη εις το νοσοκομείον με έμφραγμα (ελπίζω τώρα να είναι καλά).

- Χθες μιλούσα με κάποιον ο οποίος έλεγε ότι προτιμά να περπατήσει 100 μέτρα μέχρι την επόμενη υπόγειαν διάβασιν παρά να διασχίσει την Κηφισίας, από φόβον μην του έρθει "κάνα μηχανάκι κολάρο" (όποιος θέλει μετάφρασιν από τα βυζαντινά ας μου πει). Λίγο μετά επήγα εις το Μέγαρον Μουσικής για να δω όπερα, τον Φάουστ, αλλά έπεσα μούρη με μούρη με την κ. Καραΐνδρου, εκτός φυσικά από τον Φάουστ (δεν με εχαιρέτησε η γουρούνα - ούτε ο κοπρίτης ο Φάουστ). Εσκέφθην τότε μήπως επήγε εκεί μαζί με τον Αγγελόπουλο, ο οποίος σίγουρα θα με χαιρετούσε. Επιστρέφοντας έμαθα για τον τραγικόν χαμόν του από μηχανήν. Να σημειώσω ακόμη μια ανατριχιαστική λεπτομέρεια: ότι τον είχα δει πριν από έναν μήνα την ώρα που έπινα καφέ με έναν φίλο - και συμπτωματικώς είχα κανονίσει για σήμερα ραντεβού εις το ίδιο καφέ και με τον ίδιο φίλο.


Κατόπιν των παραπάνω ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός αποφασίζει να αξιοποιήσει την θετικήν ενέργειαν που εκπέμπει και κάνει στροφήν εις την καριέραν του και εγκαινιάζοντας υπηρεσίαν ευχών και ποδαρικών. Ιδού ο τιμοκατάλογος (αι τιμαί είναι τσιμπημέναι, αλλά το αποτέλεσμα είναι εγγυημένον):

- Ποδαρικό σε μαγαζί ανταγωνιστού: 100.000 € (αν το ποδαρικό γίνει σε πολυκατάστημα τύπου mall η τιμή εκατονταπλασιάζεται)
- Αποστολή ευχετήριας κάρτας σε ξεχασμένη από τον Θεό πλούσια θεία: 50.000 € (το αυτοκρατορικό επιστολόχαρτο χρεώνεται έξτρα)
- Αποστολή επιστολής Αγίου Βασίλη στο μούλικο του από πάνω που σκούζει όλο το βράδυ: 100.000 € (προσφορά μέχρι 31 Φεβρουαρίου 2012: δωρεάν η χρήση ροζ παιδικού επιστολόχαρτου "Ντόρα η Μικρή Εξερευνήτρια"! Προλάβετε!)
- Διάγγελμα συμπαράστασης σε φίλη χώρα (π.χ. Γερμανία, Τουρκία, ΠΓΔΜ): 100.000.000 €
- Αποστολή λουλουδιών σε Υπουργό επί τη ονομαστική του εορτή: 150.000 € (στους Αρχηγούς κομμάτων η τιμή διπλασιάζεται)
- Συμμετοχή σε τηλεοπτική εκπομπή τύπου Τατιάνας: 10.000.000 € (χρεώνεται και η ψυχική μου οδύνη)
- Φωτογραφία με αγαπημένον σελέμπριτι που έχεις σιχαθεί να βλέπεις όλη την ώρα μπροστά σου: 500.000 €
- Συμμετοχή σε πάρτι που δεν σε κάλεσαν: 200.000€
- Συμμετοχή σε τελετή απονομής βραβείων όπου δεν μπήκες ούτε καν στην μακρά λίστα: 500.000€

Σημείωσις: ΔΕΝ δεχόμεθα παραγγελίες για την οικογένειαν Μητσοτάκη.

Ειδικές τιμές και υπηρεσίες για πολιτικούς, σελέμπριτις και δημοσιογράφους.

Έκπτωση 15% στα γκρουπ (π.χ. αποστολή ευχετήριας κάρτας σε όλα τα μέλη του ΠΑΣΟΚ).


Ακολουθεί διαφήμιση:
"Είσαι σελέμπριτι; Σου έφαγε την εκπομπή εκείνη η πατσαβούρα η ξανθόψειρα και θες να την εξοντώσεις δείχνοντας ταυτόχρονα σε όλους πόσο υπεράνω είσαι; Ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός σού προσφέρει τη λύση: αποστέλλει με ταχύτητα και εχεμύθεια ευχετήρια αυτοκρατορικά σιγίλλια για την νέα της εκπομπή.
Τώρα και ειδικά σιγίλλια ανάλογα με το χρώμα των μαλλιών της πατσαβούρας:
- για ξανθές: χρυσόβουλα
- για κοκκινομάλλες: μολυβδόβουλα (ζητήστε έξτρα μόλυβδο για άμεσα αποτελέσματα)
- για πλατινέ οξυζεναρισμένο μαλλί προσφέρεται ειδική σφραγίδα από ντεκαπαρισμένο μετάξι

Κάλεσε την ανοιχτή γραμμή του Κωνσταντίνου Καντακουζηνού (150€/0,005 νανοσεκόντ) και πες εσύ την τελευταία λέξη στον πόλεμο που σου κήρυξαν".


Ειμί Κωνσταντίνος ο γουρλής και άρτι ωλοκλήρωσα.


Υ.Γ.1: Όσον αφορά τον Αγγελόπουλο, δεν θέλησα να κάνω και εγώ ανάρτηση για το πόσο μου πήγαινε ως σκηνοθέτης. Τα είπαν άλλοι καλύτερα. Εγώ θα πω μόνον ότι λατρεύω την καθαρεύουσαν της εικόνος του.
Υ.Γ.2: Πηγαίνοντας εις το καφέ που προανέφερα είδα τον κ. Σταμάτη Φασουλή. Αν με διαβάζει, τον εκλιπαρώ να μπει για μερικές μέρες σε πυρηνικό καταφύγιο.

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

"Η σιδηρά κυρία" reloaded

Επιτέλους. Εις τους κινηματογράφους παίζεται πλέον "Η σιδηρά κυρία", ταινία που από το 1983 ετοιμάζει η Γκρέκα-Φιλμ Μ. Λεφάκης. Ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, πάντοτε πρωτοπόρος, της είχε αφιερώσει προ διετίας μίαν από τις πρώτες του αναρτήσεις (τότε που έγραφε ακόμη εις το ιστολόγιον της δεσποινίδος Ματίνας), την οποίαν και αναπαράγει τιμής ενεquin:

Περιπατών εις την οδόν Ακαδημίας συνήντησα το μέλλον του ελληνικού κινηματογράφου: έπειτα από αποτυχημένας προσπαθείας ψευτοκωμωδιών με Σούλας και Κληρονόμους που αγαπούν την Καρδίτσαν, σας αποκαλύπτω ότι το μέλλον είναι ήδη πίσω μας: Γκρέκα Φιλμ - Μ. Λεφάκης. Πρόκεται περί της γνωστοτάτης εταιρείας παραγωγής ταινιών αι οποίαι, εκτός των αυτονοήτων κοινωνικών σχολίων, θίγουν και έτερα σύγχρονα ζητήματα: άλλες ομιλούν περί οικονομικής κρίσεως και άνοδον της τιμής του πετρελαίου, ως η "Έξοδος κινδύνου" εν έτει 1980 (εις το πρώτον λεπτόν του βίντεο), άλλες φέρουν προφητικούς τίτλους ως "Είσαι στην ΕΟΚ... Μάθε για την ΕΟΚ" του 1981 (αν την είχαμε μελετήσει και είχαμε διδαχθεί από αυτήν, ενδεχομένως να αποφεύγαμε τας δυσκολίας των τελευταίων μηνών) και άλλες συνεπαίρνουν με σκηνάς πρωτοποριακάς διά την εποχήν τους (και διά πάσαν εποχήν) ως η ταινία "Χούλιγκανς (κάτω τα χέρια απ' τα νιάτα!)" (1983). Η Γκρέκα Φίλμ - Μ. Λεφάκης, παρά τον πόλεμον που εδέχθη, επειδή ετόλμησε να πει τα πράγματα με το όνομα τους, και παρά τα θρυλούμενα περί εξαφανίσεώς της την τελευταίαν εικοσιπενταετίαν, είναι παρούσα εις τας κινηματογραφικάς και κοινωνικάς εξελίξεις παρεμβαίνουσα με νέαν της ταινίαν υπό τον τίτλον "Η σιδηρά κυρία" με πρωταγωνίστρια την Ρένα Βλαχοπούλου. Πρόκειται προφανώς περί ταινίας ομιλούσας περί την καγκελάριον της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ - η καλυτέρα καλλιτεχνική απάντησις εις τα ανθελληνικά σχόλια βαρβάρων γερμανικών εντύπων.
Η απώλεια της Ρένας Βλαχοπούλου δεν εστάθη εμπόδιον εις το έργον των παραγωγών της Γκρέκα Φιλμ - Μ. Λεφάκης: εις τα υπερσύγχρονα στούντιο της εταιρείας και με την χρήσιν της τελευταίας τεχνολογίας 3Δ (αγγλιστί 3D - λέγεται μάλιστα ότι και το "Avatar" εις τα στούντιο της Γκρέκα Φιλμ εδημιουργήθη), οι τεχνικοί της εταρείας, έχοντες πρωτοστατήσει εις καινοτόμας κινηματογραφικάς τεχνικάς κατά την δεκαετίαν του 1980, κατάφεραν διά ακόμη μίαν φοράν να μας εκπλήξουν και να δημιουργήσουν μίαν ταινίαν εις την οποίαν ουχί μόνον πρωταγωνιστεί η προσφιλής ηθοποιός ως ολόγραμμα, αλλά και η ποιότης της εικόνος και του λόγου είναι τοιαύτη, ώστε δημιουργείται εις τον θεατήν η εντύπωσις ότι η Ελλάς του 2010 εις ουδέν διαφέρει της Ελλάδος του 1983 - αποδεικνύουσα, μεταξύ άλλων, την συνέχειαν και την συνέπειαν του Ελληνισμού. Επειδή πολλοί θα δυσπιστήσουν, ιδού τα ντοκουμέντα: φωτογραφίαι που ετράβηξα προχθές δεικνύουσαι το μέγαρον της Γκρέκα Φιλμ (εις την γωνίαν των οδών Ακαδημίας και Εμμανουήλ Μπενάκη) και διαφημιστική πινακίδα αναγγέλουσα την νέαν παραγωγήν της εταιρείας (προσεχώς εις τους κινηματογράφους):Ειμί Κωνσταντίνος ο σινεφίλ και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.1: Σε διεθνή αποκλειστικότητα παρουσιάζω το γκραν φινάλε της "Σιδηράς Κυρίας", η πρωταγωνίστρια της οποίας εκέρδισε προσφάτως βραβείον εις τις Χρυσές Σφαίρες, αν και η ταινία λένε ότι δεν βλέπεται ούτε με (χρυσές) σφαίρες:Υ.Γ.2: Πλήρες ιστορικό της ταινίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ - στις πηγές του περιλαμβάνεται και η ιστορική αξίας ανάρτησίς μου.

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

The bankrupted side of life

Συσσίτιον, Πειραιάς 1942 - πηγή εδώ, όπου και συνταγές για το καθημερινόν σας τραπέζι


Ο κίνδυνος πτωχεύσεως της χώρας έχει επηρεάσει την καθημερινότητά των Ελλήνων και πλέον όλοι φαντάζονται δραχμές, κλειστές τράπεζες, σπίτια από χαρτόκουτα και άλλα πτωχευτικά αξεσουάρ. Και μπορεί όντως να πεινάσουμε, αλλά δεν πειράζει: σημασία έχει να ολοκληρωθεί το PSI και να πάρουν οι πιστωτές τα λεφτά τους.
Θα συνεισφέρω λοιπόν εις την εθνικήν κατάθλιψιν δείχνοντας έναν νέον τρόπον αναγνώσεως των ιστοσελίδων, ώστε να τίθεται η είδησις εις το ορθόν πτωχευτικόν πλαίσιον. Ξεκινώ με μιαν ιστοσελίδα που γνωρίζω άριστα (δεν αναφέρομαι εις την σελίδα βυζαντινών σπουδών του Dumbarton Oaks ή την σελίδα του Nickelodeon αλλά εις αυτήν της Τάτης) - το υπερλινκαρισμένον τμήμα είναι ο τίτλος της ειδήσεως, όπως εμφανίζεται εις το Tlife, ενώ το (απο)τελείωμα της ειδήσεως είναι δικής μου πτωχευτικής εμπνεύσεως:


Δ. Βανδή: Ταξίδι αστραπή στη Θεσσαλονίκη για να βρει κρυψώνα για τα ευρώ της


Δ. Καμπούρη: “Σήμερα το κορίτσι μου έγινε 5 μηνών” και το γιόρτασα ανοίγοντας μια κονσέρβα παστές σαρδέλες.

Ν. Οικονομόπουλος: “Δούλευα από δώδεκα χρόνων σε ψαράδικο και μετά σε πιτσαρία", αλλά παρά το πλούσιο βιογραφικό μου ακόμα ψάχνω δουλειά ντελιβερά.

Σαντορίνη: Η αρχαιολογική σκαπάνη, ''φώτισε'' αρχαιολογικό θησαυρό. Θα πωληθεί στο Βρετανικό Μουσείο αντί δέκα βαρελιών αργού πετρελαίου Brent.


Παόλα – Μαρτάκης: Ξεσήκωσαν το κοινό στη Θεσσαλονίκη μόλις άρχισαν να μοιράζουν φασολάδα.

Πού βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η Νάντια Μπουλέ; Στην ουρά έξω από το τελευταίο ΑΤΜ που βγάζει ακόμα ευρώ.

Βραδιά Mega : Τι θα γίνει απόψε στους "Βασιλιάδες" και στην "Κλινική Περίπτωση": Οι Βασιλιάδες θα δουν τα εκατομμύρια ευρώ τους να μετατρέπονται εν μία νυκτί σε εκατομμύρια πληθωριστικές δραχμές και στην Κλινική Περίπτωση θα γίνει μεταμόσχευση καρδιάς με τοπική αναισθησία.

Comfort Diet! Μια δίαιτα με εύκολα και γρήγορα φαγητά, όπως φακές νερόβραστες, ψωμί μπομπότα και πίτα από κουκουτσάλευρο.

Ευτυχία: "Θα ήθελα να πάρω κάποια κιλά, αλλά όχι λίπος. Μπορείτε να μου προτείνετε κάτι;"  Απάντηση: Τηγανίτες από χαρουπάλευρο και γκρίζο κατακάθι μπίρας αλειμμένο σε κόρα ψωμιού. Για επιδόρπιο προτείνεται σταφιδόπαστα.

Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΜΟΔΑ! Δες πως τη φόρεσαν οι celebrities και πάρε ιδέες για το πώς θα μετατρέψεις τις σακούλες σουπερμάρκετ σε φορέματα.


Νέα βραδινή έξοδος για την Έλενα Παπαρίζου σε αναζήτηση τροφής.


O Γιώργος Χωραφάς έγινε chef για καλό σκοπό: για να ταΐσει την οικογένειά του.

Η Σταματίνα θα κάτσει στον καναπέ του "Πρωινού ΑΝΤ1" ; Ναι, αν δεν τον έχουν πουλήσει για έναν ντενεκέ λάδι.

Ο Λιάγκας έκανε... τατουάζ! Χτύπησε στο μπράτσο του ένα διπλό πιτόγυρο με απ' όλα.

Η Σταμάτη λογομάχησε με την Συνατσάκη για μια φτερούγα κοτόπουλο.


Δ. Νομικού: “Με έχω ονειρευτεί παντρεμένη με παιδιά" και με ένα κάρο με μουλάρια για τις καθημερινές μετακινήσεις της οικογένειάς μου.

Χριστίνα Παππά στο TLIFE: “Ανυπομονώ για τον τελικό του Dancing", γιατί υποσχέθηκαν ότι θα μας μοιράσουν γάλα σε σκόνη.

Τ. Αγοράκη:" Η Τατιάνα θα ήταν υπέροχη επιλογή για νονά", καθώς έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράζει στο παιδί μια σοκολάτα το χρόνο.
1. Πού έκρυψες τα τελευταία σου ευρώ
2. Την ισοτιμία δραχμής-ευρώ
3. Πού θα βρεις καλά χαρτόκουτα
4. Το τηλέφωνο της θειας σου της Μαριγώς που έχει ακόμα κάτι κότες στο χωριό
5. Ότι δεν υπάρχει τηλέφωνο
6. Πού μοιράζουν συσσίτιο
7. Ποια μοδάτα καφέ έχουν θέρμανση
8. Ότι δεν υπάρχουν πια καφέ
9. Πού υπάρχουν πιάτσες (και δεν εννοώ για ταξί)
10. Και (για να νιώσεις καλύτερα) τι ψήφισες τελευταία φορά

Ειμί Κωνσταντίνος ο πτωχεύσας και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.1: Τα σελεμπριτονέα μού φέρνουν εις τον νουν την βυζαντινήν παροιμίαν που λέγει συχνάκις ο μπάρμπας μου, ο αυτοκράτωρ Ιωάννης ΣΤ': "το χωριό καίγονταν κι η πουτάνα λούζονταν" - απόηχος του αρχαιοελληνικού "των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν".
Υ.Γ.2: Μπορείς να κάνεις κι εσύ μια κίνηση πατριωτισμού: ψόφα της πείνας και κληροδότησε το κομπόδεμά σου στο Ελληνικό Δημόσιο, ώστε να πληρώσει μ' αυτό τους πιστωτές του.
Υ.Γ.3: Εύχομαι να έχετε μιαν ωραίαν εβδομάδα. Όπως βλέπετε, κάνω ό,τι μπορώ για να σας φτιάξω την διάθεσιν.

Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Ζήτω το ΛΑΙΚΟ τραγούδι

Προσφάτως ανεκάλυψα εις το πόρταλ της Ελεύθερης Ώρας τα άσματα του συγκροτήματος "Έρως Ελλάς" (αν και είναι δύσκολον να διαλέξω, παραμένει αγαπημένον μου το μπιτάκι "Σήκω ξανά" - το έχω ήδη αναρτήσει εις την Βίβλον Προσώπων). Εν συνεχεία είδα ότι το συγκρότημα έχει γράψει και (ανεπίσημον) ύμνον του ΛΑ.Ο.Σ. Βεβαίως δεν φθάνουν τους στίχους του Προέδρου εις το γνωστόν άσμα "Σκεφθείτε ελληνικά" - οι φανατικοί του τηλεθεαταί ακόμη θυμούνται τους στίχους τού (τότε νεοδημοκρατικού) αλησμόνητου σουξέ "Χέρι-Χέρι": "μαζί ο Έβερτ κι ο Ψηλός/αυτό ζητάει ο λαός/σε φωνάζω σε καλώ/για ένα κόμμα δυνατό/χέρι-χέρι/χέρι-χέρι/με τον Καρατζαφέρη".
Συνεχίζοντας την επικίνδυνον κάθοδον εις τας ατραπούς της παρανοίας μου, ανέσυρα από την μνήμην τον Ύμνον της Νεολαίας του ΛΑ.Ο.Σ., του ΝΕ.Ο.Σ. (αν κρίνω από τους στίχους, η νεότης αναφέρεται εις την σωματικήν μόνον ηλικίαν):

Και ξαφνικώς ενεθυμήθην (λαϊκιστί: έφαγα φλασιά):


Αναμένω επίσημον τοποθέτησιν της πολιτευτού του ΠΑΣΟΚ Άννας Βαγενά επί του προκύψαντος ζητήματος.


Ειμί Κωνσταντίνος ο φιΛΑΟμουΣος και άρτι ωλοκλήρωσα (το αποτυχημένον λογοπαίγνιον της λέξεως οφείλεται εις την επιρροήν της στιχουργικής δεινότητος του Προέδρου).


Υ.Γ.1: Αν δεν κάνω λάθος, το άσμα δεν είναι του Κηλαηδόνη αλλά παλαιότερον. Γνωρίζει κανείς συνθέτη;
Υ.Γ.2: Δεδομένης της μουσικής εφέσεως του κόμματος, ελπίζω σε επόμενον ανασχηματισμόν να του δοθεί το Υπουργείον Πολιτισμού.

Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012

Το Κόμμα των Περατών*

* περατής = πλανόδιος

Τρόμος και πανικός έχει καταλάβει το εγχώριο πολιτικοοικονομικοτραπεζοχρηματιστηριοβιομηχανοεκδοτικοεργολαβοσυνδικαλιστοκομματικό σύστημα (ή, για συντομία, πολιτικοτραπεζοχρηματιστηριοβιομηχανοεκδοτικοεργολαβοσυνδικαλιστοκομματικό - κόβω το "οικονομικο"), λόγω της εμφανίσεως του κόμματος των Πειρατών - σχόλια του τύπου "τα άλλα κόμματα δηλαδή δεν είναι κόμματα πειρατών;" δεν θα γίνουν δεκτά ως κακεντρεχή. Το συγκεκριμένον κόμμα, το οποίον, όπως δηλώνει, ξεπερνά τον παλαιόν άξονα Αριστεράς-Κέντρου-Δεξιάς (είναι δηλαδή κόμμα 3D), ήρθε να προστεθεί εις την καταιγίδα κομμάτων που πλήττει την χώραν μας - έχουμε βάλει ως Έθνος στόχον να γίνει κάθε ελληνική οικογένεια και από ένα κόμμα ή είναι ιδέα μου;

Στο εν λόγω κόμμα συμμετέχουν ηχηρά ονόματα της εγχωρίας και αλλοδαπής πειρατείας, όπως ο Διαβολάκος (του λεκέ;), ο πειρατής Μαυρογένης (αφού διέπρεψε με το πλοίον "Η εκδίκηση της Βασίλισσας Άννας" σκοπεύει να καταπλεύσει στον Πειραιά με τα νέα του πλοία "Η εκδίκηση της Βασίλισσας Φρειδερίκης" και "Η εκδίκηση της Βασίλισσας Άννας-Μαρίας"), ο Μυτιληνιός Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα και ο Sir Walter Raleigh (μη σας μπερδεύει ο τίτλος του: πειρατής ήτο, όπως πειρατού ήτο και η βασίλισσά του, η Ελισάβετ Α' της Αγγλίας. Υπάρχει και σχετικόν βιβλίον καθώς και μιούζικαλ, αλλά το θεωρώ λιγάκι μάπα, γι' αυτό ακούστε καλύτερα τον "Πειρατή" του Βασίλη Καρρά). 
Ήδη το πειρατικό του κάπτεν-Τζίμη/που μ' αυτό θα φύγετε κι εσείς (το 'παμε αυτό και στην προηγουμένην ανάρτησιν) έχει προσεγγίσει τον Πειραιά. Ο πειραταί απεβιβάσθησαν και κατέλαβαν το Υπουργείον Εμπορικής Ναυτιλίας, γεγονός που προεκάλεσε την αντίδρασιν του Αδώνιδος Γεωργιάδου, ο οποίος θεωρεί πως είναι ο μόνος που δικαιούται να παίζει με το συγκεκριμένο παιχνιδάκι που λέγεται "ελληνική ναυτιλία", γι' αυτό και ως σύγχρονος Θεμιστοκλής (και τούτο το' παμε: ρε, λες να βγουν οι προφητείες μου;) τους προκαλεί σε ναυμαχίαν φωνάζοντας το ιστορικόν: "Έι, πειρατή! Το τόπι μου..."
Άλλη ομάς πειρατών κινείται προς τα κυβερνητικά κτήρια του κέντρου των Αθηνών. Η πρώτη κίνησις του πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου, μόλις πληροφορηθεί την επίθεσιν των πειρατών, θα είναι να ενημερωθεί για τις αντιδράσεις των Αγορών και της Τρόικας, διατηρώντας πάντοτε την ηρεμία του (του το αναγνωρίζω αυτό: ακόμη και ο Γκοτζίλα να βγει βόλτα στη Βασιλίσσης Σοφίας, αυτός θα κάνει δηλώσεις μεστές καθησυχασμού και περιεχομένου: π.χ. "η χώρα βρίσκεται ενώπιον ενός σημαντικού προβλήματος, αλλά πιστεύω πως μπορούμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις των καιρών με συντονισμένη συλλογική προσπάθεια"). Τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη, πιο σώφρονα, εφρόντισαν να γλιτώσουν μεταμφιεζόμενα σε πειρατές και ανοίγοντας προώρως το Τριώδιον (αν και, για να είμαστε ακριβείς, το έχουν ανοίξει εδώ και πολλά χρόνια). Δυστυχώς δεν μπορώ να δημοσιεύσω φωτογραφία του κ. Παγκάλου με ξύλινο πόδι και με το αριστερό του μάτι καλυμμένο, διότι μπορεί να αρχίσει να κλαίει η κόρη του και βαριέμαι να μεταφέρω στην Ελλάδα κάτι εκατομμύρια που έχω σε σεντούκια σε σπηλιές της Τζαμάικας.
Αι ορδαί των πειρατών δεν ορρωδούν προ ουδενός: αγνές Αθηναίες παρθένες γίνονται σκλάβαι των ορέξεών τους (ξετινάζοντάς τους με τα σεξουαλικά κόλπα που ξέρουν), αι βιτρίναι των κολωνακιώτικων ρουχάδικων πλιατσικολογούνται ανηλεώς, την στιγμήν που τα διπλανά κοσμηματοπωλεία μένουν άθικτα, αφού, βλέποντας τις τιμές, οι πειραταί νομίζουν ότι το βαμβάκι είναι ακριβότερον του χρυσού, κοσμικές καλοθελήτρες παρά την θέλησίν τους κρατούνται όμηροι από τους πειρατάς που σκέπτονται να ζητήσουν για την απελευθέρωσή τους (Μάρω) λύτρα, ενώ πλήθος εγχωρίων σελέμπριτις σφάζονται στο γόνατο, αφού, παρά την αντίθετον εικόνα που δίδουν, εις τα σκλαβοπάζαρα του Αλγερίου δεν θα έπιαναν ούτε μια πιάστρα (εις το παλαιόν νόμισμα αναφέρομαι, όχι εις τα γάντια του φούρνου).

Η Espresso, το Star, το Hello, το yupi.gr και τα υπόλοιπα ΜΜΕ εν μέσω της γενικής καταστροφής θα σταθούν εις το ύψος των περιστάσεων με τίτλους όπως:
- "Ώρες αγωνίας για την Άντζελα Δημητρίου στα χέρια των πειρατών: για να γλιτώσει, τους είπε ότι είναι "αραβίδα" και εκείνοι την μπούκωσαν με σφαίρες",
- "Ο Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσσα μιλάει αποκλειστικά στην Τατιάνα Στεφανίδου για τα παιδικά του χρόνια στη Μυτιλήνη - "Από τη συλλογή μου με κάρτες Πόκεμον μού έλειπε ο Πίκατσου" θυμάται κλαίγοντας"
- "Άννα Βίσση: Έτοιμη να ξεκινήσει διεθνή καριέρα στη Μπαρμπαριά"
- "Συμβουλές της έμπειρης Ελεονώρας Μελέτη: "Αν σας πιάσει πειρατής, μη φωνάξετε, γιατί θα χαλάσει το μπότοξ"
- "Πάρτι του Ηλία Ψινάκη στο πειρατικό: "Οι πειρατές έχουν πολύ μεγάλα σπαθιά", δήλωσε - Αποκλειστικές φωτογραφίες των σπαθιών" (λόγω της απεικόνισης όπλων, οι φωτογραφίες είναι κατάλληλες μόνον για ενηλίκους),
- "Θεοχάρης Ιωαννίδης: "Μου πρότειναν τον ρόλο του Τζακ Σπάροου στην 5η ταινία των Πειρατών της Καραϊβικής και φυσικά αρνήθηκα"
- "Με ποιον πειρατή θέλει να κάνει παιδί η Τζούλη Αγοράκη - Αντιδράσεις του πειρατή - Σκηνές σοκ" 
- "Παπαγάλος πειρατών vs Γιώργος Παπανδρέου: Ποιος ξέρει περισσότερες λέξεις στα ελληνικά;"


Οι Πειραταί δηλώνουν ότι, μόλις καταλάβουν την εξουσίαν, θα αποτελέσουν το νέον Λειτουργικόν Σύστημα της Κοινωνίας. Κι άλλοι μας τα 'παν αυτά, αλλά εγώ Mac δεν βάζω που να χτυπιέστε χάμω σαν φώκιες. Οι Πειραταί ομιλούν και για ελεύθερη πρόσβαση στη Γνώση και τον Πολιτισμό. Ας τους ενημερώσει κάποιος ότι πρώτος ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός τα έχει κάνει αμφότερα: το ιστολόγιόν μου, που υπερκαλύπτει και τα δύο, έχει ελευθέραν είσοδον. Επίσης, ας με ενημερώσει κάποιος τι σημαίνει "πληροφοριακός αυτοκαθορισμός" και "δικαίωμα ασφαλούς ύπαρξης": . Τέλος, επειδή βλέπω κόλλημα του κόμματος με το copyright, ενημερώνω ότι στο κάτω μέρος του παρόντος ιστολογίου ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός έχει αναρτήσει άδεια σχετικά με τα πνευματικά του δικαιώματα και την χρήσιν του παρόντος ιστολογίου - κοινώς: βλέπω να γίνομαι μπίλιες με τους πειρατές έτσι και τσιμπήσουν κείμενόν μου.


Ειμί Κωνσταντίνος ο πειρατής και άρτι ωλοκλήρωσα.


Υ.Γ.1: Το συγκεκριμένο κόμμα δεν έχει λόγον υπάρξεως, δεδομένου ότι υπάρχει ένα κόμμα που καλύπτει τα πάντα και ακόμα περισσότερα:
Είσαι σκεητμπορντάς, χρήστης τηλεπικοινωνιών, Έλληνας μετανάστης, τηλεθεατής, πλημμυροπαθής, ιδιοκτήτης αυθαιρέτου, φορολογούμενος, ασφαλισμένος, καπνιστής, φτωχός και ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής; Εάν ναι, κατά πρώτον τα θερμά μου συλλυπητήρια και κατά δεύτερον ψήφισε-στήριξε Λαϊκές Ενώσεις Υπερκομματικών Κοινωνικών Ομάδων (Λ.Ε.Υ.Κ.Ο.)
Υ.Γ.2: Αφιερωμένον εις όλους τους αναγνώστας μου το άσμα της "Τζένης των Πειρατών" των Μπρεχτ/Βάιλ - κυρίως για τον στίχον "und Sie wissen nicht mit wem Sie reden" (=και δεν ξέρετε με ποιον μιλάτε - wow, Κωνσταντίνε, μυστήριo...!):