Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Αντιλαλούν οι φυλακές



Ο πρίγκιψ της πίστας δεν παρέστη εις την δίκην. Διά στόματος όμως του δικηγόρου του εξέφρασε την δικαίαν του αγανάκτησιν ερωτώντας τους δικαστάς του: "Τι σας φταίω".  "Αμέτρητα γιατί" προκαλεί η άδικος απόφασις εις τους θαυμαστάς του - ο Τόλης θα ασκήσει, βεβαίως, έφεσιν, αλλά έως την εκδίκασίν της και την τελικήν δικαίωσίν του θα ζούμε όλοι με "Αγωνία".
Η ποινή είναι μεν εξαγοράσιμος, αλλά ο Τόλης είναι προφανές ότι δεν δύναται να πληρώσει το ποσόν, διά τούτο και ανεστέναξε, μόλις επληροφορήθη την καταδίκην: "Ε και να 'χα φράγκα"...
Ορίστε, αγαπητοί αναγνώσται, ποία είναι η ελληνική δικαιοσύνη. Μετά τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τον Πλαπούτα, τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου και τον Νίκο Μπελογιάννη καταδικάζει σήμερον τον Τόλη - όλοι τους "σπουδαίοι άνθρωποι, αλλά..."

Κουράγιο, Τόλη. Εντός της φυλακής θα σε συνοδεύουν οι "Αναμνήσεις" σου και θα χαιρετάς πίσω από τα κάγκελα της φυλακής τα "αδέλφια σου, αλήτες, πουλιά".

Ειμί Κωνσταντίνος ο δισκογράφος του Τόλη και άρτι ωλοκλήρωσα.

22 σχόλια:

  1. Ο μέγας τροβαδούρος ήσκησεν έφεσιν ίνα δικαστεί από σοβαρόν ανώτερο δικαστήριον και ουχί υπ' αυτού που δικάζει την πλέμπαν και ορθώς έπραξε... άλλωστε, ως ισχυρίζεται, υπήρξεν θύμα γυναικός! Δηλαδή η πρώτη γυνή τον εχρέωσεν επιτυχώς και η δευτέρα γυνή τον ξεχρέωσεν ανεπιτυχώς.
    Οποίον Δράμα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η δικαιοσύνη είναι τυφλή και άμουσος έχω να συμπληρώσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες μεγαλειότατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μέγα αυτοκράτορα και υπέρτατε κυρίαρχε, γιατί -ερωτάμαι εγώ η πτωχή πλην τίμια πάντα κορασίδα- δεν είσασταν αυτός ο οποίος με τις μέγιστες πιέσεις σας θα ελευθερώνατε τον αοιδό μας από την φυλακήν? Γιατί δε κάνατε κάτι? Πού είναι το κράτος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα ξεσπαθωσει παλι η πρωην του ,εχει να του σουρει απο την εκπομπη της στο κοντρα-τσανελ-ε
    εγω σας τα λεγα , θα λεει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. majestad, διατρέχω μέγα κίνδυνο να θεωρηθώ ανθέλλην (ειδικά άμα σκεφτείτε ότι παρακολουθώ και το 1821 εις τον ΣΚΑΙν), αλλά ένα μόνο έχω να πω: δεν ξέρω τι είναι πιο θλιβερό: ο Τόλης, η Δικαιοσύνη, η ΔΟΥ ή οι γυναίκες του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντως μια μέρα καθυστέρησης για την πληρωμή της περαίωσης έχει πρόστιμο 40 ευρώ....
    Απλά μασηματικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ πρίγκιψ Conko, ο συνάδελφός σας, πρίγκιψ Τόλης, θα δικαστεί και από ανώτατον δικαστήριον, το Συμβούλιον της Επικρατείας (για το φορολογικόν τμήμα της υποθέσεως). Ελπίζω οι εκεί δικασταί να περιποιηθούν τον πρίγκιπα όπως του αρμόζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητή Μάνα, ευελπιστώ ο λεβέντης Τόλης να συνεχίσει την ρεμπέτικην παράδοσιν των τραγουδιών της φυλακής (http://entertainment.in.gr/html/ent/993/ent.33993.asp)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητή Αβάδιστη, και εντελώς μη σικ, συμπληρώνω. Είναι αμφίεσις σοβαρού δικαστού η μαύρη κελεμπία και το γουνάκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητή Kotatsuneko, δεν δύναμαι να κάνω κάτι: η ελληνική δικαιοσύνη κυνηγεί απηνώς όλους τους εν Ελλάδι άνακτες και πρίγκιπες.
    Προσεχώς θα γράψω για την περιπέτειαν που είχε ο μπάρμπας μου, ο Ιωάννης ΣΤ', ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης με αντίπαλον έναν αισχρόν ποιητήν ονόματι Κωνσταντίνο Καβάφη που τον έπιασε στο στόμα του για δεύτερη φορά (δείτε εδώ την πρώτην: http://konstantinoskantakouzinos.blogspot.com/2010/09/blog-post_19.html)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ άσωτε, εκτός από την τέως σύζυγον, αναμένω δηλώσεις και της πρώην συζύγου, της Μαρινέλλας.

    Και μιας και ομιλούμε για τέως και πρώην, επειδή έχω καιρόν να παρακολουθήσω το τέως αγαπημένον μου Κόντρα (http://konstantinoskantakouzinos.blogspot.com/2010/09/blog-post_14.html), έχει ΚΑΙ αυτή εκπομπήν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ apos, βλέπετε το 1821 εις το Σκάι;
    Και ο μπάρμπας μου, ο Ιωάννης ΣΤ', είναι φανατικός της σειράς: είδε το πρώτον επεισόδιον και μου είπε ότι επιτέλους δικαιώνεται για την επιλογήν του να εγκαταστήσει τους Τούρκους εις την Ευρωπαϊκήν ήπειρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητή AnD, μην βιάζεσθε. Να δούμε τι πρόστιμον θα του βάλει το Συμβούλιον της Επικρατείας.
    Αλλά ό,τι και να του βάλει, δεν μασάει ο πρίγκιψ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φαντάζομαι μετά από αυτή την απόφαση-κόλαφο, ο τροβαδούρος αποσύρθηκε σε κάποιο από τα 17 του ακίνητα του δια διαλογισμόν και σιάτσου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και τώρα;; Τι θα απογίνουμε χωρίς βαρβάρους;

    εεεε

    χωρίς τον Τόλη ήθελα να πω!

    Μου λείπει ήδη!

    Αχ και η Ατζελα, αχ τι πικρό φαρμακι θα γευτει!!!

    Κριμα ς ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ξεχνάς βεβαίως και την καταδίκη της Τζούλιας Μπάρκα στο μακρύ κατάλογο των αφόρητων καταδικών του Έθνους. Αυτή έπαθε εγκεφαλικό μετά βέβαια...άρα μετράει;...γουατέβα! Ευτυχώς την έχει γλιτώσει ακόμα η Ιουλία Αλεξανδράτου και έχω γλιτώσει την κρίση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητή pastaflora, θα επρότεινα εις τον πρίγκιπα να ακολουθήσει την οδόν όλων των έκπτωτων μελών της αυτοκρατορικής οικογενείας:
    τον εγκλεισμόν εις μονήν - αντί της αποσύρσεως εις βίλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητή Coula, με τον Τόλη δεν τελειώσαμε: ακολουθεί δεύτερος γύρος με την έφεσιν - επίσης έχουμε και τα φορολογικά του εις το Συμβούλιον της Επικρατείας, όπως εις το παρελθόν είχαμε τα διαζύγιά του, τα ζητήματα πατρότητος κτλ. Τώρα ξέρετε γιατί η δικαιοσύνη καθυστερεί: ασχολείται με τον Τόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητέ Δραπέτα, θα τολμήσω να διορθώσω τον στίχον του ποιητού:
    της δικαιοσύνης ήλιε ανόητε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητέ Zero Point, μην βιάζεσθε για την Ιουλίαν: πολύ φοβούμαι ότι θα είναι ο επόμενος στόχος των εχθρών της Ελλάδος που απεργάζονται σκοτεινά σχέδια κατά του Έθνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας