Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Διάψευσις


           ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ

             Αυτοκρατορική Γραμματεία
                          --------
                           Γραφείον Τύπου
                                     --------
Διεύθυνσις:  Ιερόν Παλάτιον, 
                    Πτέρυξ "Μιμή Ντενίση" (πρώην Θεοδώρα), 
                    Κτήριον 23, 
                    58ος διάδρομος, 
                    74η στοά, 
                    γραφείον 834
ηλεκτρονικόν ταχυδρομείον: konstantinos.kantakouzinos@gmail.com



                                                          ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ                         18/02/2011


Δήλωσις πρωτοπανεντιμοϋπέρτατου Κωνσταντίνου Καντακουζηνού σχετικώς με τας φήμας προσεγγίσεώς του από τον κύριον Ψυχάρην.

Ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός διαψεύδει κατηγορηματικά τας φήμας που κυκλοφορούν σχετικώς με την εμπλοκήν του εις το ζήτημα της προσεγγίσεως από τον κύριον Ψυχάρην γνωστών ιστολόγων, προκειμένου να στελεχώσουν την ιστοσελίδα του "Βήματος".
Δεν θα ήτο ποτέ δυνατόν η ανωτέρω φήμη να αφορά τον Κωνσταντίνον Καντακουζηνόν για τους κάτωθι λόγους:
1) Το γεγονός της συνεργασίας του ΔΟΛ (Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη) με τον ΔΟΚ (Δημοσιογραφικόν Οργανισμόν Καντακουζηνού) δεν θα κυκλοφορούσε απλώς ως φήμη, αλλά θα έβγαινε εις το πρωτοσέλιδον του Βήματος της Κυριακής με τίτλον "Το μετέωρο βήμα του Καντακουζηνού". Η εφημερίς θα συνοδευόταν από διπλόν δίσκον με τον Κωνσταντίνον Καντακουζηνόν να άδει τας μεγαλυτέρας βυζαντινάς επιτυχίας. Επιπλέον, θα πρωταγωνιστούσε εις τας εκπληκτικής εμπνεύσεως συνεισφοράς της Σίβυλλας εις την παγκόσμιον Δημοσιογραφίαν και θα επρότεινε τας βραβευθείσας εις το Byzantine Chef συνταγάς του εις το ένθετον "Βήμα Gourmet": κοτόπουλον με ρύζι στον ατμό, τοστ ζαμπόν-τυρί, ομελέτα "του Κωνσταντίνου" (αβγά, αλάτι, πιπέρι), σαλάτα "βυζαντινή" (μαρούλι, λαδόξιδον, αλάτι) κ.α.
2) Το συγκεκριμένον deal θα μπορούσε να γίνει δεκτόν μόνον αν γινόταν ανταλλαγή μίας μετοχής του ΔΟΚ προς 1.340.000 μετοχάς του ΔΟΛ και εφόσον ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός αναλάμβανε διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ, διευθυντής του "Βήματος" και των περιοδικών "Αρχαιολογία", "Μίκυ Μάους" και ΒημαDonna.
3) Το ρεπορτάζ δεν θα αναφερόταν απλώς εις "γνωστούς blogger", αλλά εις "blogger της αυτοκρατορικής οικογενείας"
4) Το ρεπορτάζ δεν θα έκανε λόγον για "ανεξάρτητη και ταυτόχρονα αξιόπιστη φωνή", διότι είναι γνωστόν ότι ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός είναι φερέφωνον του μπάρμπα του, του Ιωάννου ΣΤ', και η αξιοπιστία όσων γράφει είναι τουλάχιστον επιπέδου Ψυχάρη.
5) Δεν θα ήτο ποτέ δυνατόν ο κύριος Ψυχάρης να προσεγγίσει τον πρωτοπανεντιμοϋπέρτατον Κωνσταντίνον Καντακουζηνόν. Μόνον το αντίθετον θα μπορούσε να συμβεί: με μεγαλείον και αίσθημα ανωτερότητος να καταδεχθεί ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος συγκαταβατικώς να σκύψει επί των προβλημάτων του κυρίου Ψυχάρη και να του προσφέρει (α)φιλοκερδώς την σοφίαν, την γνώσιν και την τσαχπινιάν του, ώστε, μετά το καθημερινόν "Βήμα", να κλείσει και τα υπόλοιπα έντυπα του ομίλου.

Ειμί Κωνσταντίνος ο άγνωστος blogger και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.: Παρά τα όσα αναφέρονται εις το ως άνω Δελτίον Τύπου, με τον κύριον Ψυχάρην συνδεόμεθα καρμικώς: η αποχαιρετιστήριος ανάρτησίς μου εις το ιστολόγιον της δεσποινίδος Ματίνας περιείχε σύνδεσμον που τον αφορούσε.

13 σχόλια:

  1. Ουφ!!Ησύχασα βρε αδερφέ...εεε μεγαλειότατε ήθελα να πω...
    Την καλημέρα μας και την αγάπη μας και φαντάζομαι πως η καπετάνισσα θα ασπάζονταν και την σωβρακοφανέλα σας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xoxo
    Μαλλον δεν τον ξερεις τον μπαρμπα να υποθέσω...
    DAN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eπισης πες του 24 οτι κάνει λάθος. Αλλιως θα το κανει αυτο με το ιντερνετ. Θα τους ερθει απο κει που δεν το περιμένουν. Δεν ειναι ηλίθιος...
    DAN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανακτα παρακαλώ κάτω τα χέρια από το ΒΗΜΑdonna! Το έχω κλείσει εγώ!
    Οσο για Β(λ)ΗΜΑ χαρισμά τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Καπετάνιε, ναι, μην ανησυχείτε: δεν θα γίνω εγώ η αιτία καταρρεύσεως του ομίλου. Μπορεί να τα καταφέρει και μόνος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητή dsquared, εγώ έναν μπάρμπα γνωρίζω, τον Ιωάννη ΣΤ'. Επομένως, δεν ξέρω τι μας ετοιμάζουν εκεί εις το Βήμα - πάντως όταν ένα μαγαζί αρχίζει να κλείνει υποκαταστήματα και να απολύει κόσμον, μάλλον δεν είναι και σε πολύ μεγάλα κέφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητή Αβάδιστη, τι λέτε; Να ανοίξουμε δικό μας περιοδικόν; Το ΒημαDonna ποτέ δεν ήτο σικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Oμολογώ πως ένα δίκιο το 'χετε. Ο Ομιλος ουδέποτε ήτο σικ. Ας θυμηθούμε άλλωστε ότι επικεφαλής των περιοδικών ήτο ο Λάλας. Αυτό αρκεί για να καταλύσει την έννοια του σικ πάραυτα.


    Δεν θα ανοίξομεν περιοδικό. Θα ανοίξομεν site! Θέλω να τη σπάσω στην Τάτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πως τολμησε...? απορώ

    ουφ! πάει και αυτό.. ησύχασα!!!

    καλησπέρα και καλή εβδομάδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητή Αβάδιστη, συμφωνώ για την ιστοσελίδα. Και, δεδομένου ότι της Τάτης λέγεται tlife, εμείς θα ονομάσουμε την δικήν μας alife ("α" από το "αβάδιστη" - επίσης το "α" μπορεί να νοηθεί και ως στερητικόν, διότι όποιος θα μας διαβάζει δεν θα έχει ζωή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητή kat., μετά την παρούσαν ανάρτησιν μπήκαν τα πράγματα εις την θέσιν τους: αυτός με τον Όμιλόν του και εγώ με τον δικόν μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δηλαδή αι φήμαι περί φιλική πρότασης (επιθετικής εξαγοράς) του ΔΟΛ από τον ΔΟΚ διαψεύδονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ Μικρέ Αλήτη, όπως ίσως γνωρίζετε, αυτές τις ημέρες το Χρηματιστήριον έχει πάρει την κατρακύλαν, ακριβώς λόγω της παρούσης αναρτήσεως (σκοπός μου είναι ο ΔΟΚ να εξαγοράσει το σύνολον των ελληνικών επιχειρήσεων κοψοχρονιά).
    Πάντως όταν ο ΔΟΚ αποφασίσει να εξαγοράσει τον ΔΟΛ, θα το μάθετε από τα πρωτοσέλιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας