Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Λιβύη, Αθήνα, Παρίσι και δυο βαρόνοι (λαϊκιστί: παραλήρημα)

Η κατάστασις εις την Λιβύην συνεχίζει να απασχολεί την διεθνή διπλωματίαν. Η κινητικότης γύρω από το θέμα είναι μεγάλη και απεφάσισα και εγώ να συμμετάσχω, ενεργοποιώντας τας διεθνείς μου επαφάς με απώτερον στόχον να κερδίσω το διεθνές βραβείον για τα ανθρώπινα δικαιώματα Μουαμάρ Καντάφι. Εις την προσπάθειάν μου να αποκτήσω την εύνοιαν του προστάτου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μουαμάρ, σκοπεύω να του μοιάσω: έχω ήδη προμηθευθεί κελεμπίαν, είμαι σε διαπραγματεύσεις για κάτι F-16 με τα οποία θα βομβαρδίσω την Αθήνα (αν δεν τα καταφέρω, θα νοικιάσω μερικούς μπαχαλάκηδες και μια διμοιρία των ΜΑΤ και θα κάνω την δουλειάν μου) και θα ξεκινήσω σειρά ταξιδίων με σκοπόν να ανακαλύψω την μυστικήν συνταγήν της βαφής του Μουαμάρ προκειμένου να βάψω την κόμην μου εις την απόχρωσιν του κατραμιού.
Το πρόβλημα μου όμως είναι ότι υπάρχει σκληρός ανταγωνισμός για το βραβείον: με το συγκεκριμένον ζήτημα (της Λιβύης, όχι της βαφής) ασχολείται και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας βαρόνη Ashton, η οποία προσπαθεί να μας πείσει ότι μαζί της έχουμε την κεφαλήν μας ήσυχην, εκτός από βαμμένην (δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα η βαρόνη μου εμπνέει τόσην σιγουριάν, ώστε, μόλις έμαθα τον διορισμόν της, έφτιαξα πυρηνικόν καταφύγιον - δεδομένης και της συμμετοχής της εν Μ. Βρετανία εις την Επιτροπήν για τον Πυρηνικόν Αφοπλισμόν). Αν δεν γνωρίζετε την βαρόνην και την προσφοράν της εις την Ευρώπην, μπορείτε να δείτε εδώ τας χθεσινάς δηλώσεις της σχετικώς με την Λιβύην και την καταλυτικήν της παρέμβασιν εις την εκεί σφαγήν. Σημειώνω ότι η συγκεκριμένη δεν ανήκει εις γαλαζοαίματην οικογένειαν όπως εγώ, αλλά έγινε βαρόνη κατόπιν προτάσεως του Tony Blair (ακόμη μία επιτυχία του Tony). Βλέποντας την αριστοκρατικότητα και τας ικανότητας της βαρόνης Ashton, ο μπάρμπας μου, ο Ιωάννης ΣΤ', εζήλεψε και θέλει να αποκτήσουμε και εμείς τον δικόν μας βαρόνον Ashton, ο οποίος μάλλον θα τα καταφέρει καλύτερα εις την διπλωματίαν (αφήνω κατά μέρος ότι το πλούσιον βιογραφικόν του περιέχει και υποψηφιότητες για Χρυσόν Βατόμουρον).
Τέλος πάντων, το ζήτημα δεν είναι η διπλωματία των βαρόνων Ashton, αλλά η διπλωματία του πρωτοπανεντιμοϋπέρτατου Κωνσταντίνου Καντακουζηνού και η συνακόλουθος απουσία του ανά τας Ευρώπας για την απόκτησιν του βραβείου Καντάφι. Αφού πάρω και αυτό, επόμενος στόχος μου είναι τα Χρυσά Βατόμουρα.

Προ της αναχωρήσεώς μου εις τας Ευρώπας και δεδομένων των πολλαπλών αισθητικών χτυπημάτων που σας έχει επιφυλάξει το παρόν ιστολόγιον, θα κάνω στροφήν εις την καριέραν μου και θα αναμεταδώσω ένα βίδεο της Αθήνας (από ψηλά και με συνοδείαν μουσικής - αν κατέβαινε ο φακός λίγο πιο κάτω και αν υπήρχε φυσικός ήχος, φοβούμαι ότι θα είχαμε το ακριβώς αντίθετον αποτέλεσμα) και εν συνεχεία ένα άσμα για το Παρίσι (πόλιν που απεχθάνομαι εξίσου με την Αθήνα, αλλά τι να κάνουμε, εκεί με έρριψε η μοίρα):





Το παρισινό άσμα εδώ: http://www.myspace.com/122249132/music/songs/54639706


Ειμί Κωνσταντίνος ο βαρόνος άσ' τον, άσ'τον να πάει, άσ'τον, και άρτι ωλοκλήρωσα.


23 σχόλια:

  1. Ο φιλος Καντάφι και ο ηγέτης που απέταξε την τρομοκρατία, έγινε τώρα δικτάτορας και στυγνός στρατηγός...
    δεν είναι υποκριτικό όταν παίζουμε με τις λέξεις μεγαλειότατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. athens remains to my heart too, ακομη κι αν ζουμαρεις στα πλανα, ακομη κι αν ακους τον θυριβο , αν βλεπεις τη βρωμια, την εγκαταλειψη
    οσον αφορα τον Κανταφι και λοιπα πολιτικα α εγω δε ξερω ,παρακολουθω μονο το σταρ και τις εξελιξεις στη eurovision

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το διπλωματικό σας πόνημα μεγαλειότατε είναι ομολογουμένως τρισμέγιστο! Θα έλεγα όμοιο με τη προσπάθεια ανάπτυξης βιομηχανίας πορνό στον ελλαδικό χώρο. Με τη διαφορά βεβαίως-βεβαίως ότι τα δικά σας κίνητρα είναι αρκούντως φιλανθρωπικά, και ουχί κερδοσκοπικά.

    Στις λεπτομέρειες τώρα, εγκρίνω Βαρόνο Ashton (γένους αρσενικού πάντα) για πολλούς λόγους που υπερβαίνουν και την κοσμιοτητά μου ως ευγενή βλόγερ!

    Με τις ευλογίες μου μεγαλειότατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πήξαμε στους βαρόνους...
    Όσο για την ανακατωσουρα στο κοσμο, ετοιμασου να διαλεξεις θρονο γιατι πολλά κρατη ακομη θα μπουν σε αναβρασμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα τι να σας πω;;

    Τι Μουαμάρ και αηδίες;

    Εδώ μας καίνε εσωτερικά υπερφλέγοντα θέματα!!

    Τι τραγούδι θα μας εκπροσωπήσει;;;

    Δεν ξέρω τι να ψηφίσω πια!

    Και αν αυτό που ψηφίσω αρέσει και βγούμε πρώτοι;;;;

    Αυτά να μας λύσετε και αφήστε την εξωτερική πολιτική!!

    Ακούς εκεί Μουαμάρ Κατράμι!!

    Και όπως θα έλεγε και η φίλτατη Μπεμπέ Λιλή....

    Σαλαμάγια σαλαμά


    Τις υποκλίσεις μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κωνσταντίνε, μετά την αναχώρησή σας εις Παρισίους μετά της προισταμένης μας Μαριγώς προς κάλυψιν των εκεί αυξημένων αναγκών σας σε φροντισμένους χιτώνας, η συλλογικότης των εναπομεινασών πλυστρών απεφάσισε και σας γνωστοποιεί ότι, θα αναχωρήσομεν και εμείς προς επίσκεψιν της πατρώας γής εκάστης εξ ημών, προκειμένου να αναζωογονηθώμεν ολίγον (έπεσαν πολλά χημικά εις την Πλατείαν Συντάγματος). Εις το επανυπηρετείν ημάς!

    Προς Ούννον Βελανιδοφάγον: Αγαπητέ, πλην της ευχέρειάς μου εις την χρήσιν της τουρκικής (είσθε τουρκικόν φύλον, αν δεν απατώμαι), εκείνο που ασφαλώς καθιστά ευκολοτέρα την μεταξύ μας συνεννόησιν είναι η κοινή μας επιθυμία να ίδωμεν τον κηφήναν Κωνσταντίνον εκτός του παλατίου αυτού. Έχετε πίστη λοιπόν στην ευτυχή κατάληξη της λυκοφιλίας μας και μην ανησυχείτε τοσούτον για τα εγκαύματά εμού, διότι ναι μεν είμαι μια εύθραστος και ασθενική ύπαρξις, αλλά από ηρωική γενιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Mετρ... καταρχήν οι μπαρονέζ είναι κατώτατος τίτλος ευγενείας, λίγο πιο πάνω από την πλεμπαρίαν. Ιδού η κατάταξις!
    Dukes
    Marquesses
    Earls
    Viscounts
    Barons
    Baronets

    Σε ό,τι αφορά τον Καντάφι... ο David Blair, diplomatic editor for The Daily Telegraph έχει δηλώσει: "In his four decades as Libya's 'Brother Leader', Colonel Muammar Gaddafi has gone from being the epitome of revolutionary chic to an eccentric statesman with entirely benign relations with the West."

    Τι θέλω να πω με αυτό; Δεν έχω ιδέα! Εγώ πάντως θα σας στηρίξω στον τίμιο αγώνα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ούννος ο Βελανιδοφάγος25 Φεβρουαρίου 2011 στις 2:54 π.μ.

    Μεγαλειότατε,
    εντείνονται αι ανησυχίαι μου δια την πολύτιμην υγείαν Υμών, καθ ότι διακρίνω σημάδια υπερκοπώσεως. Πολλά τα ζητήματα ων επιλαμβάνεσθε, Πρωτοπανεντιμοϋπέρτατε και κινδυνεύετε να καταλήξετε σαν κάποιους αυτοδημιούργητους επιχειρηματίας, οι πάντοτε επιχειρούν να κάμουν τα πάντα μόνοι τους και τελικώς επιτυγχάνουν μόνον την σαλάταν.

    Συγκεκριμένα με ανησύχησε ο ρομαντισμός μετά ου αντιμετωπίζετε τας Αθήνας, τας οποίας υποτίθεται ότι μισείτε, όπως αυτός εκφράζεται εις το ανηρτημένον βίδεον. Ο ρομαντισμός κατέστρεψε βασίλεια, υπενθυμίζω, και δεν αρμόζει εις Αυτοκράτοραν. Και όχι, δεν είμαι Θεσσαλονικεύς.

    Αυτό δε, το οποίον διόλου δεν αρμόζει εις Αυτοκράτοραν, είναι το προσωπικόν του να τρέχει εις πορείας. Ανήκουστον! "Η συλλογικότης ...απεφάσισε"; Πρωτοπανεντιμοϋπέρτατε! Πώς επιτρέψατε, αναρχοκουμμουνισταί να διαφθείρουν τα ήθη των πληστρών Υμών; Ανησυχώ τα μάλλα και εύχομαι ταχείαν ανάπαυσιν εις τας Ευρώπας.

    Προτείνω έτι να θεσπίσετε διεθνές βραβείον δια τα δικαιώματα των εργαζομένων και να αυξήσετε πάραυτα τας ώρας εργασίας κατά τουλάχιστον 4 ημερησίως εις τα ανακτορά Υμών (όχι της προσωπικής σαν βεβαίως). Προστατεύοντας ούτως την πνευματικήν υγείαν του προσωπικού σας, δικαιούσθε να απονείμετε το πρώτον βραβείον εις τον εαυτόν σας.

    Προς Βαρινίαν την Νεοτέραν: Αγαπητή Βαρινία, χαίρομαι πολύ, δια την δυνατότητα αμέσου επικοινωνίας σας μετά των Τούρκων εχθρών της Αυτού Καντακουζηνότητος, διότι προς το παρόν συμπαθώ όλους τους εχθρούς του. Όσον αφορά στην καταγωγήν μου, ας το αφήσουμε καλύτερα. Όταν είμουν προ πολλών ετών ξανθόπαις του δημοτικού, τις απόστρατος συνταγματάρχης, πτυστός ο Αριέλ Σαρόν, μου εξήγησε ότι αι ρίζαι μου είναι ουννικαί. Αι ρίζαι των ριζών μου πάλι δεν έχουν αποσαφηνισθεί επιστημονικά.
    Όσον αφορά δε στον αποκαλούμενον κηφήνα, κανένα πρόβλημα δεν έχω μετά της αφεντιάς του, παρά μόνον τον φθονώ. Κλείνοντας επισημαίνω, ότι ακριβώς η ηρωικότης της γενιάς σας είναι που με ανησυχεί. Αν ενθυμούμαι καλά, ο διασημότερος των προγόνων σας, ο μετά θάνατον pop star μεταξύ αυτών, ετελεύτησε ηρωϊκώς μεν, πρόωρα και βιαίως δε. Δια τους της εσχάτης μάχης επιζήσαντας συντρόφους του λέγεται ότι εξεύπνευσαν εις στάσην μάλλον άβολον. Αν πάλι εις την οικογενειά σας, αρέσκεσθε να σταυρώνεσθε, τι να είπω. Θα πρότεινα να κάμετε την επανάστασίν σας κατά τέτοιας οικογενειακής παραδόσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς Ούννον τον Βελανιδοφάγον: Αγαπητέ κύριε, κατά την κατανάλωση του πρωινού μας αφεψήματος,
    πληροφορηθήκαμε από τους συναγωνιστές του σωματείου εργαζομένων RSS feeds το περιεχόμενο της επιστολής σας και έχουμε να σας απαντήσουμε τα κάτωθι -θορυβημένες είναι αλήθεια από την λεπτή (για να μην είπωμεν χονδροδεστάτη)ειρωνεία με την οποία μας αντιμετωπίζετε-: Το ότι δεν είστε Θεσσαλονικεύς και να μην μας το δηλώνατε, θα το είχαμε συμπεράνει και μόνες μας, διότι, αφενός μεν, σας λείπουν αρετές που διακρίνουν τους κατοίκους της πόλης, φέρεσθαι δε αγνοών και την ιστορία της,στενώς συνδεδεμένης ούσας μετά του μπάρμπα του ΚΚ. Περαιτέρω, πλην της πολιτικής μας δράσης, ειρωνεύεστε και την γνώσιν μας της τουρκικής και αφήνετε υπονοούμενα περί προδοσίας (;). Μάθετε λοιπόν ότι, προκειμένου να κατασταλεί το ξέσπασμα της λαικής οργής και το πολιτικά οργανωμένο του κομμάτι, το κίνημα των Ζηλωτών, γνωστό και ως Κομμούνα της Θεσσαλονίκης, άλλοι -και όχι εμείς- προσέτρεχαν στη βοήθεια τούρκων πριγκίπων και πάντρευαν τις 13χρονες κόρες τους με αλλόθρησκους και γηραλέους, ρωτήστε τον ΚΚ, εάν ενθυμείται τα ονόματα Ομερ και Ορχάν!

    Το ότι μας χωρίζει άβυσσος δεν το λησμόνησα στιγμή, διαυτό και μίλησα για λυκοφιλία, μόνον που αυτή έχει χαρακτήρα ταξικό και όχι εθνοφυλετικό, η καταγωγή σας και η κοινωνική οργάνωση της φυλής σας παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον δι' εμέ, θα επιθυμούσα μάλιστα να εντρυφήσω σχετικώς, άλλο εάν νιώθω εγγύτερον εμού τους ιδικούς σας υπηρέτας και απλούς πολεμιστάς. Σεις είσθε προνομιακός συνομιλητής και συνδαιτυμόνας (ομόσταυλος θα έλεγα καλύτερα εγώ)του ΚΚ και της αριστοκρατίας που τον περιστοιχίζει. Γνωρίζω, επίσης, πολύ καλώς, ότι άμα τη επιτεύξει της αποκτήσεως του ανακτόρου του ΚΚ, μοίραν καλή δεν με περιμένει και γιαυτό εμμένω στη δράση μου.Η συμμετοχή μου, όμως, στην προχθεσινή (και μόνον αυτή τονίζω) πορεία οφείλετο και σε παρότρυνση του ΚΚ, απλώς ξέχασε τον τόπο μου και αντί της Αρχαίας Αγοράς ομίλησε περί Πλατείας Συντάγματος, με τόσες σκοτούρες στην κεφαλή του, πάντως ρωτήστε τον σχετικώς και θα σας το επιβεβαιώσει.

    Τέλος, μιας και μου θυμίσατε τους πολυαγαπημένους μου εκ πατρός πάππον και μάμμην και με παρακινείτε να επαναστατήσω κατά της αγωνιστικής παρακαταθήκης αυτών (υποκριτικό το ενδιαφέρον σας, δεν βρίσκετε;) θα σας μιλήσω και για τον πνευματικό μου πατέρα και ονοματοδότη (d'apres le nom de ma grande mere)Dalton Trumbo, διωχθέντα επίσης ως αναρχοκομμουνιστή. Παρά το ότι συμπεριλήφθηκε στη μαύρη λίστα σκοτεινής Υπηρεσίας, και τιμήθηκε για το έργο του από την Ακαδημία και τους συναδέλφους του και ισορροπημένον οικογενειακόν βίο διήγε, εν αντιθέσει με τον διώκτη αυτού, ο οποίος ούτε με την σεξουαλική του επιλογή συμφιλιώθηκε ποτέ και σήμερον μόνον αηδία προκαλεί η θύμιση των πράξεών του σε κάθε έντιμο άνθρωπο. Αυτό έχετε να μου προτείνετε;

    Παρά τα ανωτέρω και σε αναμονή της επανόδου του Κωνσταντίνου, σας εύχομαι καλήν διασκέδασιν και συγχωρήστε μου παρακαλώ το spirit.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. majestad, πήξαμε στους Μαυρογιαλούρους που θα σώσουν την ανθρωπότητα τελικά...
    Αυτή η βαρώνη, μήπως έχει σχέση με την Τζίνα Βαρώνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ούννος ο Βελανιδοφάγος25 Φεβρουαρίου 2011 στις 3:02 μ.μ.

    Αγαπητή Βαρίνια,

    σας παρακαλώ (κατά ιστορικήν εξαίρεσιν δίχως ίχνος ειρωνείας) να μοι συγχωρέσετε την ελαφριάν κρίσην παραληγουσίτιδος υπό την επίρροιαν της οποίας συνετάχθη το προηγούμενον κείμενόν μου και η οποία δικαίως σας εξόργισε. Ήδη διέταξα την θανάτωσιν του γραμματέως μου, όστις 3 ώρας μετά τα μεσάνυχτα αντί να διορθώνει τα επιστολάς μου λάτρευε τον Μορφέαν ο ανεκδιήγητος και οσωνούπω α(νεγ)κέφαλος.

    Αναγνωρίζω τούτο μου το λάθος και σας παρακαλώ να ηρεμήσετε κατά τι ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνον η προς το παρόν πολύτιμος λυκοφιλία.

    Παρεξηγήσατε εις την εντέλειαν το κείμενόν μου, το οποίον απευθυνόταν στην Αυτού Καντακουζηνότητα. Το γεγογός ότι αυτό περιέπεσε εις τας χείρας σας, είναι ένδειξης κακίστης οργανώσεως των ανακτόρων του, και με αυτήν την έννοιαν, τόσον ευχάριστη όσον και δυσάρεστη είδησις. Anyway. Δεν εξυπακούεται ότι άλλως θα ομιλώ προς αυτόν καί διαφορετικώς προς την λυκοφίλην μου; Δεν πρέπει να υποκριθώ ενδιαφέρον δια τα συμφέροντά του; Τώρα, αν πρότεινα να διευρύνει το ωράριον εργασίας σας κατά 4 ώρας, μην το εκλαμβάνετε προσωπικά. Εξυπηρετεί τον κοινόν ημών σκοπόν.

    Δεν καταλαβαίνω, πώς δήλωσις ειρωνευομένη τας Αθήνας, σας υποκίνησε να υπερασπισθείτε τους Θεσσαλονικείς. Δεν έχω κανένα πρόβλημα μεθ αυτών - τουλάχιστον ουχί μεγαλύτερον σε σχέση με όλους τους υπολοίπους.
    Άφησα υπονοούμενα περί προδοσίας; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω λέξιν. Την ανατροπήν του "Κηφήνος" δεν σχεδιάζομεν; Όλα τα μέσα δεν θα χρησιμοποιήσουμε;
    Όσον δια τους Τούρκους και τους Ούννους, πρέπει να σας πληροφορήσω, ότι ουδεμίαν συμπάθειαν ή αντιπάθειαν συλλογικήν τρέφω δι αυτούς όπως και δια όλα τα άλλα έθνη. Συμπαθώ (σχήμα λόγου βεβαίως) και αντιπαθώ ταυτοχρόνως αποκλειστικά π ρ ό σ ω π α, ά τ ο μ α, όσα δηλ. είναι αδίστακτα και δίχως αρχές ως ειμί. Οι λοιποί δεν είναι παρά αριθμοί δι εμέ, στατιστικαί αν θέλετε, τόσο με την σταλινικήν, όσο και με την νεοφιλελεύθερην έννοιαν.

    Χαρακτηρίσατε υποκριτικόν το ενδιαφέρον μου δι υμάς. Μα δεν είναι φυσιολογικόν να ενδιαφέρομαι δια την ασφάλειαν της προσκαίρου συμμάχου μου; Ναί, πρόκειται περί λυκοφιλίας, την μοναδική χρήσιμην έκφανση της φιλίας, την οποίαν λαμβάνω στα σοβαρά. Μην ξεχνάτε παρακαλώ, ότι δι εμάς τους Ούννους η υποκρισία έστω ενδιαφέροντος αποτελεί πολιτισμική πρόοδον, διότι συνηθίζουμε να μην ενδιαφερόμεθα παρά μόνον δια τον οπλισμόν και τους ίππους μας. Τα περί ταξικής αβύσσου λοιπόν είναι υπερβολικά ποιητικά και δυσνόητα για ανθρώπους του επιπέδου μου. Ο μόνος ποιητής του οποίου τον λόγον άκουσα ποτέ είναι ο Oscar Wilde και αυτός συνιστά μεγαλύτερη επιμέλεια στην επιλογή των εχθρών πάρα των φίλων.

    Όσο δια τας εντίμους οικογενειακάς σας παραδόσεις, είναι βεβαίως δική σας υπόθεσις. Θα με λυπούσε όμως (σχήμα λόγου, μην το πάρετε προσωπικά), αν είχατε την τύχην του Σπαρτάκου ή των συντρόφων του. Επισημαίνω ότι ο πρόγονός σας αποτέλεσε έντιμον εξαίρεσιν μεταξύ αναρίθμητων δούλων, οι οποίοι ουδόλλως εστράφησαν κατά της δουλείας ως θεσμού, παρά μόνον γύρεψαν να λάβουν την θέσιν των κυρίων. Καίτοι Ούννος τον σέβομαι και εύχομαι με όλην την δυστυχώς ψυχρήν μου καρδιάν, η απόγονός του να αποφύγει σχετικάς απογοητεύσεις .

    Εν τέλει θα ήθελα να σας υπενθυμίσω, ότι οφείλω να υπηρετήσω τον ρόλον μου. Ειμί Ούννος, μασουλάω βελανίδια και δεν σκέπτομαι παρά λεηλασίαν και κατακτήσεις. Αντιλαμβάνομαι το θεμιτόν ενδεχομένης οχλήσεώς σας αισθητικής φύσης, δεν μπορώ όμως και να παραβώ τας επιταγάς του ρόλου μου.

    Ας σφίξομεν τους οδόντας, λοιπόν, και ας συνεργαστούμε, δεσποινίς. Εδώ τα κατάφεραν Αδόλφος και Ιωσήφ δια χάριν της ωραίας Πολωνίας, και θα αποτύχουμε ημείς ενώπιοι τέτοιων ανακτόρων;

    Ανταποδίδω τας ευχάς περί διασκεδάσεως. Καλήν σας ημέραν!

    Υ.Γ. Όντως δεν γνωρίζω τίποτε για τους Ομέρ και Ορχάν. Ευχαριστώ δια το έναυσμα μελέτης και παρακαλώ να μοι ονομάσετε κάποιαν πηγήν προς διευκόλυνσίν μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ Κύριε, (χαλάλι που δεν μας αποκαλύπτετε το όνομά σας, θα έχετε τους λόγους σας)

    σας γράφω υπό το κράτος της βίας για να προλάβω μια μεγάλη αδικία και παρεξήγηση. Σας παρακαλώ, όπως ανακαλέσετε παραχρήμα (εάν φευ δεν είναι ήδη πολύ αργά) την θανατικήν καταδίκην του ατυχούς katip (δηλαδή του γραμματέως σας, του επιφορτισμένου με την τήρηση των kitap, ήτοι των κατάστιχων, παράλληλα με την επιμέλεια των επιστολών σας), ως ελεήμων και φιλόστοργος εργοδότης, εάν το μόνο του ατόπημα ήτο η λατρεία του Μορφέως. Μα δεν καταλαβαίνετε ότι οι 'έξυπνες' παραινέσεις σας προς τον Κωνσταντίνον περί εντατικοποίησης της εργασίας θα επισύρουν την ίδια και για την λυκοφίλη σας ποινή, εάν, ο μη γένοιτο, λόγω της εξόντωσής μου ξεβάψουν οι πορφύρες του εις χείρας μου; Δεν γνωρίζω περί των πολεμικών σας αρετών, αλλά περί των διπλωματικών τοιούτων, μμμμμ....

    Επί της τρομερής παρεξηγήσεως: η γράφουσα την παρούσαν, έχουσα μόλις ολοκληρώσει (με σχετικήν επιτυχίαν αληθώς)την μελέτην της Εξαβίβλου παρά τω πλευρώ του λαμπρού Θεσσαλονικέως Νομομαθούς Κωνσταντίνου Αρμενοπούλου και αντί να αναμείνει την ολοκλήρωσιν και της εν τη πράξει ασκήσεώς της παρά τω Δικαστηρίω (υποδυομένη τον άρρενα βεβαίως, ως άλλη Ιωάννα...), προέβη η ανόητος σε σύνταξην ενός ατεχνούς και παντελώς αβασίμου προγυμνάσματος 'εξωδίκου (άκουσον-άκουσον) διαμαρτυρίας' -ούτε καν δηλώσεως και προσκλήσεως ενώπιον πάσης Αρχής και παντός αρμοδίου Δικαστηρίου-, αναφέρομαι στην επιστολή που κατέχετε, ομού μετά της τύχης τόσον της δικής μου όσον κυρίως του ως άνω Διδασκάλου μου, αλοίμονον! Αντιλαμβάνεσθε τι συνέπειες θα έχει για το κύρος αυτού (σας ορκίζομαι ότι είναι ένα από τα οξυδερκέστερα νομικά πνεύματα του Βυζαντίου, ου μην και της νεωτέρας περιόδου, το όνομα του οποίου θα φέρει από του έτους 1946 το υπο του ΔΣΘ εκδοθησόμενον επιστημονικόν περιοδικόν, όπως προβλέπω ότι θα συμβεί μετά εκαντονταετίας) εάν αποκαλυφθεί -που θα αποκαλυφθεί,ιδίως εάν προχωρήσετε στην εκτέλεσιν της ποινής του γραμματέως σας- ότι απετόλμησε να μυήσει γυναίκαν και δη της κατωτέρας κοινωνικής τάξεως στα νάματα των νομικών συγγραμμάτων; Παρέλκει τούτη τη στιγμή ο νομικός χαρακτηρισμός των πράξεων και παραλείψεών του, όμως γονυπετής σας εκλιπαρώ, αγαπητέ κύριε, διότι είσθε σε θέση να γνωρίζετε ότι κίνητρον γιαυτή την επαίσχυντο πράξιν μου δεν ήτο κάποιας μορφής υλική ή ηθική ανταμοιβή, αλλά η ροπή των προγόνων μου σε επικινδύνους πολιτικές προπαγανδίσεις και πράξεις, αχ πόσον δίκαιον είχατε όταν με συμβουλεύατε, αλλά που να φανταστώ και εγώ τέτοια σκληρότητα εκ μέρους σας έναντι του φτωχού katip; Πληροφορηθείσα την επικείμενον διεξαγωγήν των Πανβυζαντινών Εκλογών εις τους Συλλόγους Νομομαθών της Αυτοκρατορικής Επικράτειας του Κωνσταντίνου, θέλησα με τον ελλιπή μου νόον να συμμετάσχω και να καταγγείλω, δια της ρίψεως άκυρης δέλτου -εφ'ης θα εσημείωνα συνθήματα αναρχικά- εις το Κιβώτιον, τον αποκλεισμό γυναικών από τας σπουδάς και την άσκησιν του λειτουργήματος. Μόναι προυποθέσεις δια την συμμετοχήν μου ήτο η επιτυχής προφορική απάντησις τινών ερωτημάτων προς απόδειξιν της επάρκειας των γνώσεών μου {κομμάτι γλύκισμα piece of cake (βαρβαριστί όπως λέει και ο Κωνσταντίνος)δι' εμέ} αφενός και η επίδειξης μιας δημοσιευθείσας διαμαρτυρίας,έστω και πρωτόλειας, αφετέρου, publish or perish ιδού μας κατέστρεψαν οι Αγγλοσάξωνες! Μέγα σκάνδαλον θα ξεσπάσει από τα σούσουρα, άπαντες θα αναρωτώνται ποία η αιτία της εκτελέσεως και άλλα α δεν δύναμαι λόγω της ταραχής μου να διανοηθώ.
    Senor, mi vida y mi ventura estan en tu poder. Πράξτε κατά συνείδησιν.

    Αφού κάνω ένα σύντομο διάλειμμα και ηρεμήσω, θα συνεχίσω αμέσως μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συνεχίζω λοιπόν την προηγούμενη επιστολή, αφού απεσύρθην με τις έξι συντρόφους μου και γευματίσαμε(δια τους περίεργους καταναλώσαμε τα περισσεύματα από την τράπεζα του ΚΚ τσικνισμένων κρεάτων και κόκκινο κρασί από τα αμπέλια του στην Καππαδοκία, μάλλον ιδιοκτησίας των Σελτζουκιδών ήδη)συζητήσαμε τα προκύψαντα.
    Τη στιγμή που γράφω αυτούς τους στίχους και με δυσκολία κρατώ το καλέμι αγνοοώ, αγαπητέ κύριε, τόσον εάν το α' μέρος της επιστολής μου περιήλθε σε γνώση σας πριν τη θανάτωση, όσον και -εάν ναι- ποία ήτο η απόφασίς σας. Για την γνώμη του Κωνσταντίνου ούτε λόγος να γίνεται, ταξίδι εις Παρισίους είναι αυτό. Κιόμως ενώ η ψυχή μου είναι κάπως μελαγχολική είναι και ελαφρύτερη. Εφόσον θα υποχρεωθώ, κατόπιν των σημερινών εξελίξεων, να εγκαταλείψω τον σχολιασμό στο ιστολόγιον, την θέση μου στο παλάτι του ΚΚ (καλά εδώ δεν χάνουμε και τίποτα σπουδαίο πλην των ακριβών συντρόφων), το σχέδιο της καταλήψεως του ανακτόρου και της μεταξύ μας σφαγής για την τελικήν επικράτησιν, δύναμαι και οφείλω να σας εξηγήσω και κάποια ουσιαστικότερα θέματα αλλά και να ζητήσω από εσάς επίσης κάποιες διευκρινίσεις.

    Κατ'αρχάς η Θεσσαλονίκη είναι η γενέθλιος και αγαπημένη πόλη, στην οποία και εκδράμαμε με κάποιες από τις συναδέλφους, προς αναζωογόνησιν που λέγαμε και κάποιοι κάποιοι θεώρησαν ανήκουστον,δείγμα διεφθαρμένου ήθους και δεν ξέρω άλλο τι. Επιπλέον, η τυχαία, όπως a posteriori διαπιστώνω, αναφορά σας σε αυτή εξελήφθη λανθασμένα από εμέ ως ένα ακόμη ειρωνικό υπονοούμενο πέραν πολιτικών κλπ, ας μην επαναλαμβανόμεθα κουραστήκαμε και κουράσαμε. Αναγνωρίζω και εγώ το μερίδιό μου στα λάθη αλλά και σεις σκοπίμως τώρα πια υποβιβάζετε εαυτόν και τους Ούννους ως σύνολον, και δεν σας πιστεύω. Από το ένα άκρο περάσατε στο άλλο.

    Για την οικογένειάν μου πολύ γρήγορα απεδείχθη ότι είχατε δίκιο, αλλά βαρύ στους αδύναμους ώμους μιας κοπέλας έπεσε τόσο φορτίο, στερούμαι αδελφών δυστυχώς για να με προστατέψουν ή έστω να μοιραστούν αυτό μαζί μου. Πάλι μου ενθυμίσατε (μα τι μελαγχολία είναι αυτή απόψε)έτερο έντιμο μέλος της ευρυτέρας οικογένειας του Σπάρτακου (όπως ειρήσθω εν παρόδω είναι ο ορθός τονισμός, ως και της Βαρίνιας και ουχί Βαρινίας),συγγενούς μου επομένως, δεινόν ιππέαν, έμπειρο χειριστή των όπλων και ατρόμητον εις τις μάχες, όπως σεις υποθέτω, ονόματι Άρην, σωστό παληκάρι, ο οποίος συνήθιζε [μετά τας προδοτικάς συμφωνίας που υπέγραψε η ηγεσία του -εις όμορφες αναμφιβόλως παραθαλάσσιες πολίχνες-μετά των αντιπάλων] να αποχαιρετά τους συντρόφους του με τιν φράσιν Καλή αντάμωση στα γουναράδικα... όπως και πράγματι είδαν τα τομάρια τους κρεμασμένα στα τσιγκέλια και ακόμη δεν τον έχουμε ξεχάσει, και αμφιβάλλω αν θα τον ξεχάσουμε ποτέ.

    Πηγές για την μελέτη σας είναι οπωσδήποτε ο ίδιος ο μπάρμπας του Κωνσταντίνου, ο Ιωάννης ΣΤ', έγραψε και ιστορία, τρομάρα του, για να απολογηθεί για τις προδοσίες που έκανε και την αντιλαική του δράση, χρήσιμη παρόλα αυτά, βέβαια αν ρωτήσετε τον ΚΚ θα σας πει στοιχηματίζω για τον Απόκαυκο, αλλά έτσι ερμηνεύουν αυτοί την ιστορία, ως αποτέλεσμα επιλογών και πράξεων καλών ή κακών ηγεμόνων, παράγων ο οποίος φυσικά και έχει ρόλο αλλά αρνούνται την υ΄παρξη ταξικών αγώνων , λυπούμαι δεν μπορώ να επεκταθώ σε αυτό το σημείο άλλο. Για την Κομμούνα της Θεσσαλονίκης κλασσικός είναι ο Γιάνης Κορδάτος και για τις κολλεγιές του Καντακουζηνού με τους Τούρκους ο Χαλίλ Ίναλτζικ, η κόρη Θεοδώρα παντρεύτηκε τον Ορχάν και Γκαζί επονομαζόμενο (τίτλος τα πρώτα έτη)γιο του Οσμάν, γενάρχη των Οθωμανών, αν βρεθείτε στην Προύα θα δειτε απίστευτης ομορφιάς τζαμιά, μεντρεσέδες ιμαρέτ συμπλέγματα ολόκληρα, τον τάφο του κά. δεν θυμάμαι άλλα , στη βιβλιοθήκη του ΚΚ υπάρχουν οι τόμοι, ζητήστε τους από το κλαδικό σωματείο των βιβλιοθηκονόμων, όπως θυμάμαι ότι υπάρχει και ένας τόμος με στοχασμούς του αγαπημένου σας Όσκαρ Ουάιλντ, λάθρα εισερχόμουν και διάβαζα καθότι για μας απαγορευμένη η πρόσβαση για ευνόητους λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι πια αργά, για σήμερα οι μουσουλμάνοι γείτονες τελείωσαν τα ναμάζ τους, σχεδόν κοντεύει το πρώτο πρωινό (τρόπος του λέγειν), οι εβραίοι τελείωσαν το γεύμα τους και ευχήθηκαν Σαλόμ Σαμπάτ, οι χριστιανοί ετοιμάζονται να παίρνουν σειρά οσονούπω, οι άθεοι και οι ειδωλολάτρες γιορτάζουν καθ' άπασα την εβδομάδα, αφήστε και σεις κατά μέρος τις ιστορικές μελέτες και επιδοθείτε στις συνήθεις κατ'εσάς τρυφηλότητας του βίου. Για τα λοιπά υπάρχει καιρός.

    Μετά την αναχώρησή μου από το παλάτι, έχω να διαλέξω ανάμεσα σε δύο δρόμους, θα σκεφτώ και θα αποφασίσω εντός των ημερών. Προς το παρόν έχετε γεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητή Μάνα, δεν σας καταλαβαίνω: ο ηγέτης Μουαμάρ παραμένει εμβληματικός ηγέτης. Απόδειξις ότι φέτος ετοιμάζεται να δώσει το βραβείον ανθρωπίνων δικαιωμάτων "Μουαμάρ Καντάφι" εις τον εαυτόν του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ άσωτε, μετά την επιτυχή μου διαμονήν εις την αλλοδαπήν θέλω ολίγον χρόνον για να προσαρμοστώ εις τα ελληνικά δεδομένα (τηλεοπτικά και μη), αλλά αν δω απόψε τον ελληνικόν τελικόν της Eurovision νομίζω ότι θα είναι σαν να μην έφυγα ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ Zero Point, φαν του βαρόνου Ashton;
    OK, δεν χρειάζεται να υπερβείτε την κοσμιότητα - κατάλαβα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητή Coula, "δεν θέλω τέτοιους θρόνους, δεν θέλω τέτοιους θρόνους" (κατά παράφρασιν γνωστού άσματος του Πασχάλη Τερζή) - είναι προφανής η επιρροή μου από το Παρίσι, έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητή Καπετάνισσα, δεν ξέρω αν θα σας σοκάρω, πάντως η Μπεμπέ Λιλή είναι γαλλικόν προϊόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητή Αβάδιστη, το ότι η συγκεκριμένη είναι λίγο πιο πάνω από την πλεμπαρίαν είναι προφανές ακόμη και αν έφερε τον τίτλον της Αυτοκράτειρας.
    Revolutionary chic ο Καντάφι; Ευτυχώς υπάρχουν και σικ επαναστάσεις, διότι αυτές με τον πεινασμένον λαουτζίκον δεν είναι καθόλου του επιπέδου μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητέ apos, δεν γνωρίζω την απάντησιν εις την ερώτησίν σας, υποθέτω όμως ότι η Τζίνα Βαρώνη θα ήτο μια αξιοπρεπεστέρα διπλωματική ηγέτις: αν δεν έπειθε τους συνομιλητάς της αλλιώς, θα πετούσε ένα άσμα της και θα τους αποτελείωνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπητοί Βαρίνια jr και Ούννε Βελανιδοφάγε,
    Έλειψα για μικρόν διάστημα, αλλά βρήκατε την ευκαιρίαν να κάνετε κατάληψιν εις τα χειμερινά μου ανάκτορα (αλλά δεν πειράζει: διαθέτω και ανοιξιάτικα και θερινά και φθινοπωρινά). Την επομένην φοράν θα βάλω κουροπαλάτιους να φρουρούν την κερκόπορταν των σχολίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Βαρίνια (το jr δεν χρειάζεται πλέον)2 Μαρτίου 2011 στις 3:25 μ.μ.

    Αγαπητέ Κωνσταντίνε wellcome back,
    αλλά προαναγγελθείσα κατάληψις μετ' αξιώσεων δεν γίνεται, έχετέ το υπόψιν διότι εάν ο σύμμαχος Ούννος και εγώ κάνουμε πλάκα, οι μικρές ή οι μεγάλες εξουσίες 'εκεί έξω'δεν αστειεύονται, το πιο πιθανό να το έχετε διαπιστώσει στην πραγματική ζωή και να περιττολογώ.Τους κουροπαλάτιους βέβαια να τους εγκαταστήσετε, ιδίως αν πρόκειται περί νεανίων ευρύστερνων και με θεληματικό πηγούνι ...
    Κατόπιν ωρίμου σκέψεως και με σφύζουσα πνευματική υγεία τώρα πια, λέω να ασχοληθώ με την περιποίηση κώμης, ονύχων κλπ, ούτως ώστε και το κεφάλι μου να κρατήσω στη θέση του (δεν είναι κανα σπουδαίο αλλά σε μένα και 2-3 άλλους αρέσει) και ευχάριστα σχόλια πλέον να συντάσσω (για να γελάμε και λιγάκι-μετά ή άνευ σημείων στίξεως).
    Ας αναρτήσω και κάτι από το 'αμαρτωλό' παρελθόν μου http://www.youtube.com/watch?v=ByHqzBd2-lE, γιατί λέω να ξεκινήσω πάραυτα την μελέτη περί Γιουροβίζιον ή ότι δει τέλος πάντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας