Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

No (more) coal

Ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός έχει ασχοληθεί κατά το παρελθόν με το ζήτημα της απαγορεύσεως του καπνίσματος και μετά μεγάλης θλίψεως δηλώνει ότι είναι κοινή διαπίστωσις πλέον ότι ο νόμος δεν εφαρμόζεται. Παρουσιάζονται διάφοροι λόγοι, όπως επί παραδείγματι ότι είναι φασιστικόν μέτρον ή ότι οι Έλληνες είναι λαός περήφανος και ελεύθερος ή ότι εδώ δεν βάζουν μέσα τον Τσουκάτο και τους υπουργούς της ΝΔ για το Βατοπέδι, το τσιγάρο τους πείραξε ή ότι θα πέσει ο τζίρος των καταστημάτων και άλλα - με μίαν λέξιν: ανοησίες.
Προσεπάθησα να αναζητήσω την αληθή αιτίαν της αποτυχίας του νόμου αλλά ματαίως, ώσπου παρακολουθώντας τυχαίως την ΕΡΤ (μάλλον διάλειμμα από τας ειδήσεις του Star θα έκανα), βρήκα τελικώς τον λόγον, ο οποίος ουχί μόνον δικαιολογεί την απείθειαν των καπνιστών, αλλά κοντεύει να με αναγκάσει και εμένα να το ξεκινήσω:


Ειμί Κωνσταντίνος ο καπνιστής και άρτι ωλοκλήρωσα.

35 σχόλια:

  1. ε-λ-ε-ος!
    εγω θα πεσω στα ναρκωτικα μετα απ αυτο
    και οχιτ ιποτα αλλο
    δεν φτανοθν και για ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το είδα κι εγώ σε ανύποπτη στιγμή! Ποιος διαφημιστής μπορεί να το σκέφτηκε αυτό το clip? Είναι τραγικός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και πού τον θυμήθηκαν τώρα το Σεφερλή για να περάσει το κοινωνικό μήνυμα;
    Δεν μπορούσαν να κλείσουν κάποιον που είναι τώρα χοτ;
    Μια Μανωλίδου, μια Μακρυπούλια έστω τον Φουκάκη;
    Τοοοόσο λόου-μπάτζετ πια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οσο υστεριαζετε κ Σεφερλιζετε, τοσο οι καπνιστες θα του δινουν να καταλαβαινει.
    Για οσους κανουν το παραπανω κακο μαρκετινγκ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...κι έλεγα,δε θα το σχολιάσεις αυτό??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. majestad, δύο πράγματα περισσότερο σκυλοβαρέθηκα την τελευταία χρόνια: *τη συζήτηση για το κάπνισμα
    *το μνημόνιο που θα μας έσωζε

    Ας δανειστούμε τη σαρκοφάγο της γνωστής φιλάνθρωπης μούμιας να τα χώσουμε μέσα να ησυχάσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. όντως είναι λόγος να το αρχίσεις το κάπνισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ άσωτε, αφού ο Σεφερλής εταυτίσθη με την αντικαπνιστικήν καμπάνιαν, ελπίζω την καμπάνιαν κατά των ναρκωτικών να την δώσουν εις τους Ράδιο Αρβύλα, οι οποίοι διαθέτουν εγνωσμένην διαφημιστικήν και καλλιτεχνικήν ποιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ vassiliostales, τι εννοείτε "ανύποπτη στιγμή"; Κάθε στιγμή που παίζεται το συγκεκριμένον βίδεο είναι εξαιρετικά ύποπτος. Όσο για τον διαφημιστήν είναι δεδομένον ότι είναι δάκτυλος των καπνιστών: φαντάζομαι θα κάνει τουλάχιστον 3 πακέτα την ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητή AnD, είπαν οι άνθρωποι να το κάνουν κάπως τρας, αλλά εσείς υπερβάλλετε, νομίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητή tzagalagabugu, έχετε δίκιον, δεν χρειάζονται υστερίαι, καμπάνιαι και Σεφερλήδες: αρκεί δημόσιος τυφεκισμός εις το Σύνταγμα 12 καπνιστών (6 αμούστακων αγοριών και 6 αγνών παρθένων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητή kihli, ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός αργεί, αλλά δεν λησμονεί - άλλως: εστι Κωνσταντίνου οφθαλμός ος τα πανθ' ορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ apos, μη μου δίδετε ιδέας διότι μπορώ να συνδυάσω τα δύο θέματα: να πάρω π.χ. τα χαρτιά του Μνημονίου και να στρίψω μ' αυτά τσιγάρα.
    Δεν τα μάθατε τα νέα; Η σαρκοφάγος της μούμιας εκλάπη από το Μουσείον του Καΐρου και θα οργανωθεί φιλανθρωπικόν γκαλά υπέρ κατασκευής νέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είμαι διατεθειμένη να κόψω ΤΩΡΑ το κάπνισμα αρκεί να σταματήσει να παίζεται αυτή η διαφήμιση. Θα κάνω τα πάντα για να σταματήσει να προβάλλεται αυτό το σποτάκι-αριστούργημα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κωνσταντίνε
    (έτσι που το πάω στο τέλος με βλέπω σε ελληνική μελούρα με ταξική συμφιλίωση, γαμώ το κέρατό μου).

    Προφανώς γνωρίζεις ότι τα κάστρα αλώνονται εκ των ένδον, διαυτό και σε παρακαλώ να μην με βάζεις (θέτεις) στην ίδια κλίμακα επικινδυνότητας με τον Ούννον τον Βελανιδοφάγον, ότι υφ' ημών θα την εύρεις.Όχι ότι μας χαλάει η πρόσκαρος και ετερόκλητος συμμαχία μαζί του, άσε να ξεμπερδέψομεν με εσένα και το σόι και μετά βλέπουμε....χμ...

    Συγχώρεσον την μίξην βυζαντινής και καθομιλουμένης εις τα υπόγεια των ανακτόρων υμών, καθότι ως γνήσιοι βλαχάρες πρώτης γενεάς, θέλομεν δείξαι την άνοδόν μας και το άγχος μας, μας προδίδει... Δεν γίνεται αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. πέρα από το γεγονός πως είναι ένας άδικος νόμος σε ό,τι αφορά καφετέριες και μπάρ, όταν η εφαρμογή του βρίσκεται στα χέρια ελεγκτών που είναι οι ίδιοι καπνιστές, τότε μπορείς να καταλάβεις για ποιό λόγο δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητή tsougdw, τελικώς σκέπτομαι ότι η καμπάνια δεν είναι καθόλου τυχαία, όπως κακώς ενόμισα: λειτουργεί ως πνευματικόν ηλεκτροσόκ προς επίδοξους καπνιστάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητή Βαρίνια jr, το τσιγάρον απαγορεύεται, αλλά μπορούμε ίσως να καπνίσουμε την πίπαν της ειρήνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητέ mahler76, έχετε δίκιον. Γι' αυτό προτείνω να γίνει ελεγκτής ο ίδιος ο Σεφερλής και, αντί προστίμου, να παίζει επιτόπου ένα σκετσάκι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν ξέρω τι λέτε εσείς εμένα μου αρέσει ο Σεφερλής! Μη σνομπάρετε τη δύναμη του Σεφερλή, έχει μεγάλη πέραση στα μικρά, τον μιμούνται σαν παπαγαλάκια που έχουν σνιφάρει LSD, εκεί που θα λένε "Αχά καλό ε" ή "Ναιαιαι με ακούτεεεεε" θα πετάνε κι ένα "Το κάπνισμα βλάπτει"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. α μάλιστα..Πρωτη φορά το βλέπω και δεν απορώ. Το βαρελι εχει κι αλλο πάτο φαίνεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητέ phantom, ο σκοπός αγιάζει τον Σεφερλή; Φρονώ πως όχι.

    Επίσης τα μικρά έχουν ξετινάξει τα άπαντα της Τζούλιας, γι' αυτό ελπίζω να την χρησιμοποιήσει καταλλήλως το Υπουργείον Παιδείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητή Βαρίνια jr, αν είναι έτσι, για χάριν σας μπορώ να καπνίσω και την πίπαν της δικαιοσύνης: δεν έχω ουδέν πρόβλημα με τις πίπες - φαίνεται τούτο και από αυτά που γράφω που είναι όλα τους πίπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αγαπητέ Takis X, ζούμε στην Ελλάδα, όπου, ακόμη και αν πτωχεύσουν οι πάντες και τα πάντα, έν πράγμα θα μείνει όρθιον: η ελληνική ανοησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ούννος ο Βελανιδοφάγος18 Φεβρουαρίου 2011 στις 11:21 μ.μ.

    Η Ιουλία, Πρωτοπανεντιμοϋπέρτατε, είναι καθ όλα άτυχη που εγεννήθει Ελληνίς. Εις Ιταλίαν θα ελάμβανε ήδη διακεκριμένον μέρος στο υπουργικόν συμβούλιον.

    Εν Ελλάδι μόνον κακεντρέχειαν μετά φθόνου εισπράττει. Ακόμη κι Υμείς, Μεγαλειότατε, αποκαλείτε αυτήν πλέον "Τζούλια" και επιχειρείτε να την παραγκωνίσετε εις ασήμαντας θέσεις, εικονικού, υποπτεύομαι, υπουργείου.

    @ Βιρίνιαν την Νεωτέραν: Μην βιασθείτε, παρακαλώ, να αποδεχθείτε τας προτάσεις του Μεγαλειοτάτου. Ενδεχομένως εν παρόδω του χρόνου αυταί θέλουσι βελτιωθεί. Ίσως πάλι προκύψει τι το καλύτερον από άλλην πλευράν. Τα ανάκτορα έγιναν πολυσύχναστα τελευταία.
    Υ.Γ. Αντιπαρέρχομαι την σοκαριστικήν σας ανάρτησιν, Μεγαλειότατε, και το προσωπικόν μου δυστύχημα, να τυγχάνω πλέον ενήμερος της υπάρξεως συνανθρώπου τινός ονόματι "Σεφερλής".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Θα μπορουσανε να βαλουν και την Ιουλια......

    Αλλα εγω προτιμω Σεφερλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αγαπητέ Ούννε Βελανιδοφάγε, αγαπητή Coula,
    η Ιουλία είναι κεφάλαιον διά την χώραν και δεν θα ήτο ορθόν να χρησιμοποιηθεί π.χ. για μια καμπάνιαν κατά του καπνίσματος, αλλά μόνον ως διαπραγματευτικόν όπλον προκειμένου να εξασφαλίσουμε την επομένην δόσιν του δανείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ούννος ο Βελανιδοφάγος19 Φεβρουαρίου 2011 στις 12:29 π.μ.

    Αντιλαμβάνομαι, Μεγαλειότατε, ότι το κεφάλαιον δια την χώραν δεν είναι άλλον παρ Υμείς. Τόσον η Υμετέρα πατέντα από Ιουνίου, όσο και τελευταία Υμών πρότασις δια τον ρόλον της Ιουλίας με έπεισαν άρτι μελαγχολήσαντα (μόλις συνήλθον από του γέλωτος), ότι το έγκλημα κατά της χώρας συνετελέσθει, όταν αφαίρεσαν εκ των Αυτοκρατορικών Χειρών τας τύχας αυτής. Τα υπόλοιπα δεν είναι παρά θλιβεραί παραφιλολογικαί σημειώσεις επί της συντελουμένης τραγωδίας.

    Υποκλίνομαι ταπεινώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πάλι καλά που δεν λέει τίποτα για ναρκωτικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αγαπητέ Ούννε Βελανιδοφάγε, μην ανησυχείτε: ο καιρός γαρ εγγύς (τόμος 25 - Η επιστροφή του μπάρμπα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αγαπητέ Mikre Aliti, δεν αντιλαμβάνεσθε ότι είναι ουσιαστικώς υπογεία διαφήμισις των ναρκωτικών; Βλέποντάς το, ωθείται κανείς να αναζητήσει την δόσιν του, για να ξεφύγει από τον σκληρόν κόσμον όπου τοιαύται διαφημίσεις μεταδίδονται συχνάκις από την κρατική τηλεόρασιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας