Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Αφίσα

Προ ημερών είδα μια αφίσα. Έγραφε πάνω-κάτω τα εξής: "Άνοιγμα των συνόρων για τους μετανάστες της επαναστατημένης Βόρειας Αφρικής - Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών τώρα!" (μπορεί να ζητούσε και ιθαγένεια, δεν θυμάμαι).
Σκέφτηκα να επιστρέψω κάποια στιγμή και να την φωτογραφίσω, γιατί πιστεύω ότι είναι δείγμα του πώς τα άκρα αλληλοτροφοδοτούνται - εις βάρος της λογικής, του μέτρου, της πρόοδου του συνόλου και των αντοχών του.
Δεν μπορώ πλέον να το κάνω. Φοβάμαι να κυκλοφορώ με κάμερα στο κέντρο της Αθήνας.

11 σχόλια:

  1. και γω φοβαμαι πια , μα ειναι γελοιοι κι αυτοι
    τι ανοιγμα συνορων ?
    που εχει μαζευτει η σαρα και η μαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγαλειότατε ήταν η πρώτη φορά που άκουσα είδηση και ήθελα να κλαίω με τον πατέρα που τον σκότωσαν για μια κάμερα.
    πόσο πια να ανοιχτούν αυτά τα σύνορα; πόσο να ξεχειλώσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα έχω να πω...για να ανοίξεις κάτι, πρέπει πρώτα να το έχεις κλειστό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ άσωτε, αγαπητή Μάνα, υπάρχει μια ιδεολογία πίσω από αυτό, ότι τα σύνορα πρέπει να καταργηθούν, είναι εμπόδιο στην ελευθερία κτλ. Ωστόσο η ιδεολογία αυτή αντιμετωπίζει την κατάργηση των συνόρων μάλλον μονόδρομα: επιτρέπεται μόνον η είσοδος.

    Υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν καταλάβει ότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη χώρα και νομίζουν ότι έχει δυνατότητες απεριόριστες για στέγαση, απασχόληση, περίθαλψη κτλ. Μάλλον πιστεύουν ακόμα ότι "λεφτά υπάρχουν". Περαστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Zero Point, σωστή η παρατήρηση. Εννοούν προφανώς να τοποθετηθούν φωτεινές ταμπέλες στα σύνορα που να γράφουν "Welcome"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "«Ανατριχιαστικό συμβάν» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, τη δολοφονία. Επισήμανε ότι για το κέντρο της Αθήνας γίνονται υπό τον πρωθυπουργό συντονισμένες προσπάθειες"

    Υπό τον πρωθυπουργό!;!
    "Αμπαρωθείτε στα σπίτια σας" με άλλα λόγια

    Επίσης, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν είναι ένας τύπος που όταν ήταν Επίτροπος στη χειρότερη ever Ευρωπαϊκή Επιτροπή (αυτή του Ζακ Σαντέρ που παραιτήθηκε σύσσωμη το 1999 για σκάνδαλα) είχε βαθμολογηθεί τελευταίος στην απόδοση;
    Προλαβαίνετε-δεν προλαβαίνετε την επόμενη πτήση για Ρώμη, Παρίσι, Λονδίνο, Κέηπ-Τάουν, Αντίς-Αμπέμπα ή όπου αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ah eise theos se vrika apo ton aswto
    se latrevo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ πρωτουπερεντιμότατε, μάλλον θα μιλάτε μόνο για τα Νότια και Ανατολικά Σύνορά μας, ε; Διότι τα Βορειοδυτικά συρματοπλέγματα δεν δυνάμεθα εξ όσων γνωρίζω να τα κόψουμε, δεσμευόμενοι υπό Διεθνών Συνθηκών. Τί να κάνουμε, έχει και το τίμημά του να είσαι η Βορειότερη Χώρα του Υπανάπτυκτου Κόσμου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. kaλά στο κέντρο με κάμερα μόνο με την συνοδεία κάποιου κολλητού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητή andromeda, σας ευχαριστώ διά τας εκδηλώσεις λατρείας, αλλά συγκρατηθείτε: εις την αριστοκρατίαν δεν επιτρέπονται συναισθηματικαί υπερβολαί.

    Αγαπητέ mahler76, έχετε δίκιον, γι' αυτό και προτίμησα οι δικοί μου κολλητοί να είναι Αμπχάζιοι αυτονομισταί ζωσμένοι με φυσεκλίκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας