Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Δωδεκάδελτος

Εν μέσω εξαγγελιών, καταγγελιών, παρεμβάσεων, προτάσεων, αναλύσεων και πολλού ξύλου, ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός καταθέτει σήμερον το τελικόν του σχέδιον για την σωτηρίαν του κέντρου της Αθήνας. Θα διαβάσετε λοιπόν εδώ εις πρώτην παγκόσμιον αποκλειστικότητα τας θέσεις του, που θα παρουσιασθούν εις επίσημον τελετή εις το Ζάππειον (θα ονομαστεί "Ζάππειο 3 - Attack of the clowns"). Πρόκειται για τον καντακουζήνειον Δωδεκάδελτον νόμον - προϋπόθεσις βεβαίως είναι να δοθεί εις το πρόσωπόν του εξουσίαν Ρωμαίου Δικτάτορος (καλά, και να μην μου την δώσετε θα την πάρω μόνος μου - εκτός αν με προλάβει κανένας άλλος, γιατί υπάρχει υψηλός ανταγωνισμός για την θέσιν):

1) Η πόλις θα χωρισθεί εις φέουδα και κάθε δουλοπάροικος (=πρώην κάτοικος των Αθηνών) θα πληρώνει μέσω της ΔΕΗ ανταποδοτικόν τέλος προστασίας εις την ομάδα που θα τον φυλάει. Π.χ.: αν μένει δώθε από την Πειραιώς εις τους Σομαλούς, αν μένει κείθε από την Πειραιώς εις τους Πακιστανούς, αν εις τον Άγιον Παντελεήμονα εις τους χρυσαυγίτας, αν εις την Σταδίου εις τα ΜΑΤ, αν εις την Πανεπιστημίου εις τους αναρχικούς, αν εις την Ιερά Οδόν εις τους μπράβους κ.ο.κ.
2) Ενώ οι αδαείς προτείνουν φωτισμόν της πόλεως, η πρώτη μου κίνησις θα είναι να κατεβάσω τον διακόπτην, ώστε αφενός να εξοικονομήσουμε πολύτιμα ευρώ (απορώ πώς δεν το εσκέφθη η κυβέρνησις, ώστε να μειωθεί το έλλειμμα) και αφετέρου να μην βλεπόμεθα και μαχαιρωνόμεθα τα βράδια. Βεβαίως θα κουτουλάμε εις τους τοίχους, αλλά κάποια λύσιν θα βρω έως τότε (αλλά και να μην βρω, δεν θα πάθετε και τίποτα: έχετε πια συνηθίσει το ξύλον).
3) Έχω ήδη προβλέψει ειδικόν χώρον, ώστε τα νέα ζευγάρια που θα έλθουν εις το κέντρον να είναι ασφαλή: το δέκατον πέμπτον υπόγειον της Τραπέζης της Ελλάδος.
4) Θα εφαρμοσθεί ο θεσμός των μικτών περιπολιών, αι οποίαι θα συγκροτηθούν: 1) από αλλοδαπές συμμορίες και χρυσαυγίτας που θα προσφέρουν θέαμα και πολλά χάπενιγκς και 2) από αναρχικούς και ΜΑΤ που θα δημιουργούν θερμή και ευχάριστη ατμόσφαιρα
5) Η Βαρβάκειος αγορά θα μετατραπεί εις στεγασμένην αγορά ναρκωτικών. Εις την είσοδον (σε real-time) θα περνά κρόουλ με τας τιμές.
6) Θα απαγορευθεί η πώλησις νομίμων εμπορευμάτων από καταστήματα. Θα επιτρέπονται μόνον μαϊμούδαι, ώστε όλοι να κυκλοφορούμε με Ρόλεξ και Λουί Βιτόν και πάνω - γεγονός που δείχνει και διάθεσιν αντιστάσεως κατά του ΔΝΤ: παρά τα μέτρα, εμείς καλοπερνάμε.
7) Οι κάτοικοι των προαστίων δεν πρέπει να αδικηθούν: ανά εξάμηνον ο πληθυσμός τους θα μετακινείται με καραβάνια εις το κέντρον. Μετά το εξάμηνον γλέντι, όσοι επιζήσουν θα επιστρέφουν εις τας οικίας των. Οι υπόλοιποι θα θάβονται εις κενοτάφια.
8) Ο ΧΥΤΑ της Κερατέας που εδημιούργησε τόσα προβλήματα θα χωροθετηθεί εις την πλέον κατάλληλον θέσιν: την πλατεία Ομονοίας (πάμε στοίχημα ότι θα αναβαθμιστεί;)
9) Θα διοργανωθεί ο θεσμός του "Θύματος της Ημέρας": κάθε μέρα μια ομάς θα επιλέγει όποιο θύμα επιθυμεί και με ειδική τελετουργία θα αποτίει φόρον τιμής εις τας αρχάς της: θα το μαχαιρώνει, θα το χτυπάει με το γκλομπ ανάποδα, θα πετάει πάνω του μολότοφ, θα το πυροβολεί, θα το κυνηγάει γύρω από την πλατείαν για να το λιντσάρει κ.ο.κ.
10) Συναφώς: ο θεσμός της απογραφής θα αντικατασταθεί από τον θεσμόν της προγραφής (κάθε μέρα θα ανακοινώνονται ονόματα όσων μπορούμε ελευθέρως να σφαγιάσουμε) κατά το πρότυπον του Ρωμαίου δικτάτορος Λεύκιου Κορνήλιου Σύλλα - λατινιστί Sulla=Σούλλα, αλλά επεκράτησε να τον προφέρουμε "Σύλλα", για να μην τον περάσουμε για κομμώτρια.
11) Αντί για πεζόδρομος η Πανεπιστημίου θα μετατραπεί εις ιππόδρομον, ώστε αι σφαγαί να συγκεντρώνονται εις ένα μέρος και να μην πρέπει να ξεπλένουμε όλην την πόλιν μετά.
12) Θα απαγορεύεται εις τους τουρίστας να πάνε εις τα νησιά, αλλά θα μένουν εις την Ομόνοια για να ζήσουν τον μύθον τους εις την Ελλάδα και να τον διαλαλήσουν εις τα πέρατα του κόσμου. 

Ειμί Κωνσταντίνος ο μικρός εγώ Δικτάτωρ (χα χα) και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.1: Αι ως άνω παρεμβάσεις είναι για τον λαουτζίκον. Μπόνους όμως για τους αναγνώστας του παρόντος ιστολογίου οι κινήσεις που προτείνονται εις την αριστοκρατίαν εν όψει της καταστάσεως: 1) εκποίησις όλης της κινητής και ακίνητης περιουσίας, 2) μεταφορά των χρημάτων εις τράπεζα της Ελβετίας, 3) αγορά εισιτηρίου (ουάν-γέι) για Γενεύη εις την μπίζνες κλας (εννοείται αυτό: δεν είμεθα μπας κλας), 4) καλό μας ταξίδι και καλό κουράγιο στους υπόλοιπους!
Υ.Γ.2: Η φωτογραφία της σημερινής αναρτήσεως είναι από εδώ (ενδιαφέρον άρθρον για την ιστορίαν του Μεταξουργείου). Μπορείτε μάλιστα να διαβάσετε για την επένδυσιν του πρίγκιπος Γεωργίου Καντακουζηνού (τρίτος μου ξάδερφος - από του μπάρμπα μου το σόι), ο οποίος κατασκεύασε οικίαν και εμπορικόν κέντρον (φαίνονται αυτά εις την δευτέραν φωτογραφίαν του άρθρου) εις την σικ γειτονιάν που έφερε το όνομα Χεζολίθαρο ή Χεσμένη Πέτρα (τώρα τι σκατά αγόραζαν εκεί, δεν γνωρίζω). Το συγκρότημα του ξαδέρφου μου αγόρασε αργότερα εταιρία και το μετέτρεψε εις μεταξουργείον, εξού και το όνομα της περιοχής. Βεβαίως είναι αυτονόητον ότι τα συμβόλαια είναι άκυρα και η περιοχή μου ανήκει.

12 σχόλια:

  1. majestad, θα είμαι στην πρώτη σειρά του (ταλαίπωρου) Ζαππείου για την παρουσίασιν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και γω διπλα στον Απος-να σχολιαζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σερί λησμονήαστε το βασικόν...
    που θα στέκονται τα βαν των τηλεοπτικών σταθμών?
    Ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είσαι πολύ μπροστά!
    Για την Ιουλία καμία οδηγία σήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η πληροφόρησις ότι η παρουσίασις θα μεταδίδεται σε απευθείας (και αποκλειστικήν) μετάδωση από τη συχνότητα του ΑΛΤΕΡ επιβεβαιώνεται ή αποτελεί ράδιο-αρβύλα (ο όρος χρησιμοποιείται με την λαϊκή του έννοια και ουδεμίαν σχέσιν έχει με την ομότιτλην εκπομπήν της τηλεοράσεως)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ apos, αγαπητέ άσωτε, πού αλλού νομίζετε ότι θα πήγαινα; Όποιος θέλει να κάνει δηλώσεις που μοιάζουν σοβαρές εκεί πάει. Το Ζάππειον είναι η σύγχρονος κολυμβήθρα του Σιλωάμ: μπαίνεις απλώς φαιδρός και βγαίνεις εντελώς γελοίος.

    Αγαπητή αβάδιστη, δεν θα χρειάζονται βαν. Ενόψει της ωμότητας των καταστάσεων, αι δηλώσεις θα καταγραφούν με κάμερα στο χέρι α λα Λαρς φον Τρίερ και "Δόγμα 95". Μετά από αυτό το πολιτικόν και καλλιτεχνικόν μανιφέστο, θα πάω στην Τατιάνα για αποκλειστική συνέντευξη και μετά για φωτογράφιση στο Downtown.

    Aγαπητή AnD, η Ιουλία είναι εθνικόν κεφάλαιον και πρέπει να διαφυλαχθεί πάση θυσία. Η μόνη θέσις που σκέφτομαι για εκείνη είναι εντός ελβετικής θυρίδας.

    Αγαπητέ Invictus, η είδησις είναι αληθής. Για χάρη μου θα αναστηθούν η Πάνια, η Ζούγκλα, ο Αυτιάς, η Σταματίνα Τσιμτσιλή και όλοι όσοι μας λείπουν εσχάτως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. majestad, η διαπίστωσις για το Ζάππειον είναι ίσως το πιο σοβαρό σχόλιο έχει γίνει το τελευταίο διάστημα στη φαιδρή μας χώρα. Απορώ που ακόμα δεν έχουν γίνει από εκεί δηλώσεις για τη βία στα γήπεδα και το μεταναστευτικό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ μεγαλειότατε θα είμαι δίπλα από τον Άσωτο που θα μιλάει με τον Άpos και όλοι μαζί θα κοιτάμε την Γιαντικιάρογλου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εε αν είναι 15ο υπόγειο και μου δώσετε και ένα αντίγραφο του δωδεκάδελτου, έρχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ apos, δεδομένου ότι το Ζάππειον είναι συνδυασμένον με σοβαράς ανακοινώσεις, αναμένω το δελτίον ειδήσεων του Κόντρα να αρχίσει να βγαίνει από εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ Zero Point, να μου φέρετε γραμμένον 100 φοράς το προοίμιον της Οδύσσειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητή sunnefoula, εις το 15ον υπόγειον της Τραπέζης δεν χρειάζεται τον Δωδεκάδελτον για να παίζετε. Θα κάνετε σπιτάκια Lego με ράβδους χρυσού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας