Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Amy Winehouse vs William Shakespeare

Η είδηση του θανάτου της Amy Winehouse έχει γεμίσει την ελληνική μπλογκόσφαιρα με δηλώσεις λατρείας και συντριβής. Προσωπικώς πάντοτε θεωρούσα τις εκδηλώσεις μας ως αυτό που είναι: υπερβολικά δραματικές. Η Amy ήταν σίγουρα ταλέντο, αλλά νέο ταλέντο: με δύο άλμπουμ και ηλικία 27 είχε πολλά ακόμα να δείξει. Δυστυχώς δεν πρόλαβε, διότι την πρόλαβε η αυτοκαταστροφή της. Με τα αυτοκαταστροφικά ταλέντα έχω ένα θέμα, γιατί συνήθως τους δίνεται μεγαλύτερη αξία από αυτή που τους αναλογεί και κυρίως γιατί συχνά γίνονται πρότυπα. Γενικώς προτιμώ τα ταλέντα που δουλεύουν σιωπηλά παρά εκείνα που προκαλούν σκάνδαλα.

Με αφορμή τον θάνατό της και τον απίστευτο όγκο αναφορών στο όνομά της αποφάσισα να κάνω μια μικρή έρευνα και διαπίστωσα πράγματα που ομολογώ ότι με σόκαραν, διότι δείχνουν ότι έχουμε χάσει παγκοσμίως την μπάλα:
Η Amy Winehouse είναι σημαντικότερη από τον μεγαλύτερο έως τώρα (=μέχρι την Amy) καλλιτέχνη της χώρας (William Shakespeare), τον μεγαλύτερο επιστήμονα της (Isaac Newton), ακόμα και από αυτόν που ουσιαστικά την ίδρυσε (William the Conqueror). Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα που δίνει το Google, αν βάλουμε τα ονόματα των ανωτέρω:
1. Amy Winehouse: 53.500.000 αποτελέσματα
2. William Shakespeare: 34.500.000
3. Isaac Newton: 10.700.000
4. William the Conqueror: 2.540.000

(Bonus η Princess Diana: 26.300.000)

Αντίστοιχα αποτελέσματα στη Wikipedia: μέτρησα τις λέξεις και η σελίδα της Amy είναι μεγαλύτερη των αντιπάλων της στην συνεισφορά στον Βρετανικό λαό. Εντάξει, η ποσότητα ποτέ δεν είναι κριτήριο για την ποιότητα, είναι ωστόσο δείκτης του ενδιαφέροντος του κόσμου.

Μου αρέσει πολύ και το Back to Black και το You Know I'm No Good (με το οποίο συχνά ταυτίζομαι), αλλά θεωρώ τον Άμλετ ή τον νόμο της παγκόσμιας έλξης λιγάκι πιο σημαντικά. Βεβαίως τα ανωτέρω πρόσωπα είναι μακαρίτες εδώ και κάτι αιώνες, αλλά μήπως να ηρεμήσουμε λίγο και να προσπαθήσουμε να θέσουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση;

Ειμί Κωνσταντίνος ο πενθών όσο πρέπει και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.1: Δεν τολμώ να κάνω άλλες συγκρίσεις, αλλά μπορείτε μόνοι σας να χαθείτε στις ατραπούς της παράνοιάς μου συγκρίνοντας στο Google ζευγάρια όπως:

Madonna - Jesus Christ (αναφέρομαι στην τραγουδίστρια και όχι στη μάνα του)
Lady Gaga - George Washington
Elton Jonh - Queen Elizabeth I
Patty - Simon Bolivar
Justin Bieber - Christopher Columbus
Bruce Lee - Quin Shi Huang (ο πρώτος αυτοκράτορας της ενωμένης Κίνας - για να έχουμε μέτρο σύγκρισης, είναι για τους Κινέζους ό,τι είναι για μας ο Μέγας Αλέξανδρος)
Σάκης Ρουβάς - Κασσιανή
Πέπη Τσεσμελή  - Ιωάννης ΣΤ' Καντακουζηνός (το έψαξα: στο Google μάς τρώει η Πέπη)
Γιώργος Νταλάρας - Αρχιεπίσκοπος Μακάριος
Αλίκη Βουγιουκλάκη - Ελευθέριος Βενιζέλος (έχουν συναντηθεί μπροστά από την Βουλή στην ταινία "Ένα αστείο κορίτσι")
Τατιάνα Στεφανίδου - Ξενοφών (ο Ξενοφών θεωρείται ο πρώτος δημοσιογράφος - και ο πρώτος που έκανε μεσημεριανάδικο γράφοντας κουτσομπολιά για τον Σωκράτη)
Σίσσυ Χρηστίδου - Μέγας Αλέξανδρος (τους συγκρίνω διότι και οι δύο έχουν άπειρες απεικονίσεις)
Τζούλια Αλεξανδράτου - Lucius Licinius Crassus (ο Κράσσος εθεωρείτο από τον μαθητή του Κικέρωνα ως ο μέγιστος ρήτορας της εποχής του - αντιστοίχως η Τζούλια θεωρείται από τον μαθητή της Κωνσταντίνο Καντακουζηνό ως η πιο ευφραδής εγχώρια σελέμπριτι).

Φτιάξτε μόνοι σας το αγαπημένο σας ζευγάρι και κερδίστε μια βραδιά στο Δρομοκαΐτειο!

Υ.Γ.2: Όπως συμβαίνει με κάθε αφιέρωμα στην Amy, πρέπει και το παρόν να περιλαμβάνει και ένα βίντεό της (το οποίο είπαμε ότι μου αρέσει):

43 σχόλια:

  1. "Σάκης Ρουβάς - Κασσιανή" ΑΧΧΑΧΑΧΑΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ με πέθανες αθεόφοβε!!!

    Κοίτα, είναι λογικό αυτό που συμβαίνει όχι μόνο λόγο του πρόσφατου και τραγικού του θανάτου αλλά και λόγω του ότι ο μέσος άνθρωπος μπορεί να ταυτιστεί περισσότερο με μια άλλη ανθρώπινη (ευάλωτη, αυτοκαταστροφική κλπ) προσωπικότητα παρά με έναν ισόθεο επιστήμονα ή καλλιτέχνη όσο και αν αυτός ο τελευταίος άλλαξε τον ρου της Ιστορίας, της Σκέψης, του Κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ mahler76, ένα δίκιον το έχετε (ένα όμως - όχι περισσότερα). Αφορμή παίρνω από τον συγκεκριμένον θάνατον: οποιαδήποτε διασημότης, αυτοκαταστροφική ή μη, με έργο ή χωρίς, είναι δημοφιλεστέρα από ανθρώπους σημαντικούς του παρελθόντος που το έργο τους έχει τέλος πάντων κριθεί από τον μεγαλύτερο κριτή, τον χρόνον (καλά, τους εν ζωή τους έχουν φάει λάχανον).

    Για το σχόλιόν σας πάντως σας αφιερώνω την παρακάτω αναζήτησιν εις το Google:
    Mahler76 - Marie Antoinette

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δόξα τον Θεό η Μεγίστη των Βασιλισσών έχει απείρως περισσότερα αποτελέσματα από εμένα χαχαχα. Σίγουρα πάντως η αποκεφαλισθήσα αν και ένα κακομαθημένο παλιόπαιδο, ροκ-στάρ της εποχής της, σίγουρα έχει περισσότερα αποτελέσματα από πολύ σημαντικότερες προσωπικότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αίσχος!
    Είμαι σχεδόν σε σοκ!
    Έκανα σύγκριση στο Google, όπως προτείνατε.
    Σύγκρινα έναν Μεγαλειότατο, μια ισχυρή προσωπικότητα όπως εσείς με μία τυχάρπαστη γκαρσόνα που φέρει το όνομα Ελένη Βλαχάκη.
    Δεν θα το πιστέψετε!
    Ελένη Βλαχάκη 200.000
    Κωνσταντίνος Καντακουζηνός 11.300
    Και πάλι αίσχος!
    Δεν δύναμαι να κατανοήσω τα κριτήρια του κοινού.
    Δεν δύναμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πάλι καλά που ήξεραν και τον William the Conqueror! πολύ πιθανό να νόμιζαν ότι ήταν αθλητής!

    κρίμα την Amy. στενοχωρήθηκα, το ίδιο και ο γιος μου. ήταν νέα, ταλαντούχα, είχε πολλά να δώσει ακόμα. κρίμα. ένας νέος άνθρωπος χάθηκε. και από βλακεία του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ mahler76, ορίστε, στα λόγια μου έρχεσθε: είναι δυνατόν ΑΥΤΗ να έχει περισσότερα αποτελέσματα από ΕΣΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητή Αθηνά, ακόμη μία απόδειξις της κατάντιας της ανθρωπότητος. Και να φαντασθείτε ότι εκτός από εμένα και τον τηλεοπτικόν μου συγγενή υπάρχει και εξάδελφός μου Ρουμάνος αεροπόρος καθώς και νεομάρτυρας ηγεμών της Βλαχίας (http://konstantinoskantakouzinos.blogspot.com/2010/10/blog-post_29.html). Και όμως, παρά το ότι διαθέτομεν και ηγεμόνα της Βλαχίας, μας ξεπερνά μια βλαχάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητή ria, ο William ήτο όντως αθλητής. Συγκεκριμένως, ήτο πρωταθλητής εις το σφάξιμον.
    Όσο για την Amy, ναι, είναι κρίμα και νομίζω ότι θα μπορούσε να αφήσει πίσω της πολλά και καλά τραγούδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. α. θρηνος για ολα τα ταλαντουχα νειατα που σβηνουν τοσο αδοξα... και για την γλυκεια Αμυ.
    β. αρνουμαι να αφηνω μια ...γκουκλή να συμπερασματολογει γενικως και αοριστως, ημπορω και μοναχη μου~
    γ. μα Σισσυ χ. με τον Μεγα??? ημαρτον!!!
    καλη εβδομαδα να εχετε~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. συμφωνώ απόλυτα στα όσα γράψατε σχετικά με τη μεγαλοποίηση.
    πάντως, για τα αποτελέσματα οφείλουμε να σκεφτούμε τα φέισμπουκ τουίτερ και γιουτιούμπ (κλπ) που δίνουν πολλά εξτρά αποτελέσματα.
    Ποιός θα κάνει γκρουπ για τον σαίξπηρ στο facebook? κανείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μα ναι, ενθυμούμαι τον εξάδελφό σας τον Ρουμάνο, είχα επισκεφθεί προσφάτως τον σύνδεσμον.
    Τι να πω αγαπητέ, τι να πω...
    Τι τραβάνε κι οι Ρουμάνες, θα έλεγα πλην όμως το βρίσκω παντελώς άσχετο οπότε σωπαίνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευτυχώς, ετούτη η ανάρτησή σας, δεν αλλάζει το σκορ: ανεβάζει εξίσου την Amy Winehouse όσο και τον Shakespeare. Συμβάλλετε πάντως κι εσείς στο να μνημονεύεται η μακαρίτισσα...
    (Παρεμπιπτόντως, έχετε υπέροχο γούστο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πιο πολύ με νευριάζει στη σύγκριση που κάνεις τα αποτελέσματα για Βieber ή Gaga...δεν ξέρω πιστεύω πως η Amy το είχε το πακέτο και ίσως να αξίζει και κάποιο παραπάνω φως. Από την άλλη δεν θεωρώ πως ο θάνατός της είναι πιο σημαντικός από μια 27χρονη τοξικομανή που σβήνει στην ομόνοια και θα μείνει στα αζήτητα κάποιου νεκροτομείου.

    Ή για να το διατυπώσω ορθότερα έχουν και οι δύο θάνατοι την ίδια βαρύτητα.

    υγ:
    Χάρηκα στη δική μου σύγκριση στο google που η Eurovision είναι πιο δημοφιλής από τον Descartes. Και το εννοώ! Ποτέ δεν τον χώνεψα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κωνσταντινος καντακουζινος-ελλη σταη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητή miEll, η γκούγκλα απλώς δείχνει την διεθνή τάσιν: είπαμε, η ποσότης δεν σημαίνει και ποιότης. Από εκεί και πέρα, ο καθείς κάνει τις επιλογές του και έχει τα γούστα του.
    Έχετε δίκιο για την Σίσσυ. Με τον Γεώργιο Γεμιστό Πλήθωνα θα έπρεπε να την βάλω (έχει παχύνει ή μου φαίνεται;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητή sunnefoula, και όμως, υπάρχει βίβλος προσώπων και διά τον Σαιξπήρον:
    http://www.facebook.com/pages/Shakespeare/15564111210

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητή Αθηνά, καλά κάνετε και σωπαίνετε, διότι, όπως έχω ξαναγράψει, τους εν Ρουμανία Βλάχους συγγενείς μου με τας γκλίτσας και τα τσαρούχια δεν τους πολυσυμπαθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητή sstamoul, θέτετε μίαν παράμετρον που δεν εσκέφθην: ότι αυξάνω τα αποτελέσμα των προσώπων που σχολιάζω. Δηλώνω λοιπόν υπερήφανος που η παγκοσμία κοινότης θα εκτιμήσει περαιτέρω προσωπικότητες όπως η Τζούλια Αλεξανδράτου, η Σίσσυ Χρηστίδου, ο Σάκης Ρουβάς και η Πέπη Τσεσμελή - άντε και ο Lucius Licinius Crassus.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητή Hitori Tana, η φιλανθρωπία που σας διακρίνει είναι για μια ακόμη φορά εμφανής: ναι, κάθε ανθρώπινη οντότης έχει την ίδια αξία. Βεβαίως το έργο και η παρακαταθήκη καθενός διαφέρει.
    Όσο για τον Descartes δεν φαντάζεσθε πόσο συμφωνώ: τράβηξε εκεί δυο γραμμές και μας έχει σπάσει τα ούμπαλα έκτοτε.
    Αφήστε δε που με μίαν μπούρδαν που εκστόμισε, το "σκέπτομαι, άρα υπάρχω", προσπαθεί να εγείρει αμφιβολίες για το αν είναι υπαρκτά πρόσωπα μια πλειάδα εγχωρίων προσωπικοτήτων: Τζούλια Αλεξανδράτου, Βάνα Μπάρμπα, Σάκης Ρουβάς, Ελεονώρα Μελέτη, Γιώργος Παπανδρέου, Θεόδωρος Πάγκαλος, Αντώνης Σαμαράς, Γιώργος Καρατζαφέρης και πολλοί άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητέ άσωτε, τα αποτελέσματα της Έλλης Στάη είναι δεδομένον ότι θα είναι περισσότερα, ουχί διότι είναι δημοφιλεστέρα εμού, αλλά διότι το όνομά μου γράφεται "ΚαντακουζΗνός", με ήτα (πάλι καλά που βάλατε τουλάχιστον το "ν").

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητή nefelokokkugia, σας ευχαριστώ. Πάω να χτυπήσω ένα παγωτό Δωδώνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. :) )) ΈΤΣΙ ΜΆΛΙΣΤΑ!!!

    τα Σέβη μου !!!

    ευχαριστώ που φροντίζετε και δια την ανανέωσιν του ήπατός μου ! ! !

    [υ.γ. ¨: αυτές οι αμφιβολίες με ταλανίζουν και εμέ. . . Χαίρομαι που βρήκα επιτέλους ομάδα δια να ασκήσω την γKρουπ Θέραπυ που μου συνέστησε η ψυχολόγος μου! ! !]

    Πολύ Καλημέραν σας! ! ! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πολύ μου άρεσε η ιδέα γι αυτό το είδος της σύγκρισης αν και πρέπει να πω ότι δεν πιστεύω στο γκουγκλ. :Ρ Κατά τα άλλα ζωή σε μας, κάθε γενιά φαίνεται να χει το δικό της "αδικοχαμένο" 27αρη που τον κάνει εικόνισμα, αντίο και ευχαριστούμε για τα τραγούδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σερί αδυνατώ να κατανοήσω τους λόγους που ωθούν -προφανώς κι εσάς- στις συγκρίσεις. Ο θάνατος δεν είναι θέμα σύγκρισης
    ούτε το ταλέντο είναι
    ούτε οι άνθρωποι.

    Παρακολουθώ το θέμα και μένω άναυδη. Γιατί πρέπει να μετρήσουμε τη ζωή και το θάνατο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. pragmatika meta apo ena kefali kazani, to post sou mou eftiakse tin diathesi. Diekrina blepeis mia athootita, sto na baleis na psakseis ta sigkekrimena onomata sto google. Den ksero poso eisai, alla einai poli omorfo na blepeis athoo kosmo stis meres mas pou elpizei (?) pisteuei (?) oti i epistimi kai oi texnes tha exoun megaliteri apeixisi apo to marketing tis sigxronis koinonias. Bravo, pragmatika bravo.

    Lonely

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Συμφωνώ απόλυτα με την άποψή σου περί προτύπων. Βέβαια κι αυτό είναι στην κρίση του κάθε παρατηρητή, το πώς δηλαδή θα εκλάβει την αυτοκαταστροφικότητα κάποιου και τι θα διδαχθεί από αυτή. Φαίνεται πάντως οτι η αδυναμία μας να κατανοήσουμε τον άλλο και ο φόβος μας για το θάνατο, μας φτάνουν στο σημείο να θέλουμε να ξορκίσουμε το άγνωστο θαυμάζοντας αυτούς που μοιάζει να μην το φοβούνται.
    Ή και να φοβόμαστε οτι πολλοί άλλοι το κάνουν αυτό κι έτσι ο κόσμος μας πάει κατά διαόλου.
    Σημαντικότερα είναι τα πρόσωπα που επέλεξες έναντι των άλλων μόνο στη λεκτική καταμέτρηση του Γκουγκλ για πολλούς και διάφορους λόγους. Ευτυχώς η αξία του καθενός δε μετράται με χτυπήματα αν και η Ιουλία έπρεπε να είναι στην πρώτη θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αγαπητόν μου paidi, κακώς δεν πιστεύετε εις το γκουγκλ. Είναι μέλος της τρισυποστάτου θεότητος: Google-Microsoft-Apple -με σειρά αγίων και προφητών: yahoo, amazon, facebook κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αβαδίστ, δεν συγκρίνω την ζωήν με τον θάνατον - αν έβαλα ζώντες έναντι τεθνεώτων είναι μπας και πάρουν ολίγα αποτελέσματα παραπάνω λόγω της φήμης που απέκτησαν ανά τους αιώνας (διότι αν έβαζα π.χ. την Σίσσυ Χρηστίδου έναντι του Νάνου Βαλαωρίτου, φαντάζεσθε το συντριπτικόν αποτέλεσμα). Αυτό που συγκρίνω είναι η απήχησις, το μάρκετινγκ και οι επιλογές του διεθνούς κοινού σχετικώς με πρόσωπα (είτε ζωντανά είτε νεκρά). Και, για να καταλάβετε τι με ώθησε να κάνω αυτή την ανάρτησιν: μπήκα εις την wikipedia και είδα ένα τεράστιο κατεβατό με απίστευτες λεπτομέρειες για την Amy (προφανώς υπήρχε και προ του θανάτου της - αντιστοίχως υπάρχει για την Lady Gaga και την Madonna). Υπερβολή, νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αγαπητή Lonely, σας ευχαριστώ, αλλά τι εννοείτε πόσο είμαι; Είμαι ακριβώς 668 (το ορίτζιναλ σινς 1347 δεν το βλέπετε;). Καλά, αν δείτε περισσότερες αναρτήσεις μου ομολογώ ότι θα βρείτε περισσοτέραν Τζούλιαν Αλεξανδράτου παρά Lucium Licinium Crassum, αλλά σήμερον ήθελα να το παίξω κουλτούρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αγαπητή AnD, η αυτοκαταστροφικότης δίδει πόντους, ακόμα και σε ανθρώπους που έχουν κατακτήσει μια θέσιν εις την αιωνιότητα ούτως ή άλλως (σκέπτομαι π.χ. συγγραφείς που αυτοκτόνησαν όπως ο Μισίμα και ο Καβαμπάτα και πιο προσφάτως η Σάρα Κέην). Άλλωστε πιστεύω ότι η ιδέα της αυτοκαταστροφικότητας υπάρχει σε κάθε δημιουργόν, αφού παίζει με τα όριά του. Απλώς κάποιοι τα ξεπερνούν κατά πολύ, όπως η Amy Winehouse.
    Όσο για το Γκουγκλ, είπαμε, είναι δείκτης - κάτι σαν τις τηλεθεάσεις του Αυτιά ένα πράμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. majestad, μεταξύ δύο μακαριτών συνήθως μπαίνει εμβόλιμος ένας highlander (ήτοι απέθαντος).

    Εξηγούμαι:

    amy 53.500.000

    Λατρεμένη Ελισάβετ Β': 40.500.000

    shakespeare: 34.500.000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. νομίζω ότι γίνεστε κάπως άδικος
    Τα παλαιότερα χρόνια ουδείς στην Ελλάδα αλλά και γενικότερα σε πολλά κράτη μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν γνώριζε σχεδόν τίποτε ότι αφορούσε την κλασσική παιδεία.Άντε να ήξεραν κάποιον Σωκράτη κάποιον Σοφοκλή άντε και κάποιον Κικέρωνα ανάλογα με την χώρα.Πέρα τούτου όμως ουδέν.Σήμερα ποιος είναι αυτός που θα ακούσει το έρως ανίκατε μάχαν το dura lex sed lex το να ζει κανείς ή να μη ζει.Ε αυτό σίγουρα το θεωρώ πιο μεγάλη επιτυχία απτό να έχει περισσότερα αποτελέσματα στο google.Και άλλωστε νομίζεις ότι θα θυμάται κανείς την Αλεξανδράτου μετά από 20 ας πούμε χρόνια.Ενώ οι στίχοι της Σαπφούς και του Σεξπηρ,οι διαλογισμοί του Πλάτωνα του Κικέρωνα και του Ρουσσώ και άλλων πολλών σε όση πνευματική κατάντια και αν φτάσουμε τα ονόματά τους ή και τα λόγια τους θα ακούγονται στο πέρασμα των αιώνων.Σίγουρα όμως οι κλασσικές σπουδες έχουν παραγκωνιστεί στην εποχή μας απτήν ανάπτυξη της τεχνολογίας και την εμφάνιση της μαζικής εύπεπτης κουλτούρας κάτι που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.Αισιοδοξώ όμως πως κάποτε ο άνθρωπος κάποια στιγμή θα ξαναστραφεί προς την κληρονομια αυτή που μας έχουν παραχωρήσει απλόχερα οι κλασσικοί συγγραφείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. 1. α οκ γιαυτο η αγνοτητα...
    2. ειμαι επιστημονας οποτε γι'αυτο προσπερασα την ηλικια που παραθετεις... αλλιως θα επρεπε να εισαι μεσα στα google results yourself :)

    Lonely

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αγαπητέ apos, ομολογώ ότι το δίδυμον Patty-Simon Bolivar το έβαλα για εσάς, αλλά μου την φέρατε από αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αγαπητέ περσέα, δεν ισχυρίζομαι ότι αυτά τα αποτελέσματα θα μείνουν - τα κλασσικά είναι διαχρονικά, γι' αυτό είναι κλασσικά. Πιάνω απλώς την στιγμήν, τι δείχνει τώρα η παγκόσμια τάσις. Μπορεί σε 50 χρόνια την Amy Winehouse να μην την θυμάται κανείς, μπορεί και να είναι ισάξια της Billie Holiday με την οποίαν την έχουν συγκρίνει. Ο μεγαλύτερος και εγκυρότερος κριτής είναι ο χρόνος. Απλώς δεν αγαπώ την υπερβολήν και την βιασύνην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αγαπητή Lonely, μα είμαι μέσα εις τα αποτελέσματα της γκλούγκλας: βάλτε "Κωνσταντίνος Καντακουζηνός" και θα δείτε τι πανικός γίνεται. Ένα θα σας είπω: βγάζω περισσότερα αποτελέσματα και από βυζαντινούς αυτοκράτορες (π.χ. Λέων Δ' ο Χάζαρος, Θεοδόσιος Αδραμυττηνός, Μιχαήλ Δ' ο Παφλαγών - μέχρι και τον μπάρμπα μου, τον Ιωάννη ΣΤ' Καντακουζηνό τρώω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. majestad, δυστυχώς τα αποτελέσματα των αναζητήσεων είναι απογοητευτικά πλην όμως αναμενόμενα:

    Patito Feo (Patty) 7,4 εκατομμύρια
    José de San Martín (ο πατήρ του Έθνους μας) 6,8 εκατομμυρια

    Ricardo Fort (το σούργελο του έθνους, αρσενικός Ιούλιος Αλεξανδράτος, αναζητήσατέ τον) 4,8 εκατομμύρια...

    (συμβαίνουν και αλλού. Δεν φαντάζομαι ο Πλάτων να έχει περισσότερα από την Ιουλία Αλεξανδράτου ή τον Σεφερλή...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αγαπητέ apos, με τον Ricardo Fort μου αποκαλύψατε έναν ολόκληρον νέον κόσμον και σας ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας. Και επειδή δεν πρέπει οι αναγνώσται μου να μείνουν ανενημέρωτοι, ιδού:
    http://www.youtube.com/watch?v=NbnwZmAw0T8

    Ελπίζω κάποια στιγμή ο Alpha ή το Star να αγοράσουν τας εκπομπάς του, ώστε να τον θαυμάσουμε και εν Ελλάδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αγαπητέ Vam33, εσείς μπορεί να γελάτε, αλλά ο μπάρμπας μου, ο Ιωάννης ΣΤ' Καντακουζηνός, δεν γελά καθόλου: πιστεύει ότι θέλετε να του αρπάξετε τον θρόνον.

    vam33: 38.300 αποτελέσματα
    Ιωάννης ΣΤ' Καντακουζηνός: 18.000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αγαπητέ Φλεγόμενε, μεγάλη μου τιμή. Είναι γνωστόν ότι είσθε εγκρατής εις την χρήσιν λέξεων, αλλά να γνωρίζετε και εσείς ότι το παρόν ιστολόγιον είναι το ανάκτορον της φλυαρίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας