Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Υποθήκαι προς το Γένος

"Aυτοί μας μεταχειρίζονται ως άλογα κτήνη, μας καταβαρύνουσι με φόρους ανυποφόρους, τους κόπους των χειρών ημών και τους ιδρώτας του προσώπου κατατρώγουσιν αναισχύντως"
(Το πλήρες κείμενο του Αδαμαντίου Κοραή εδώ)


Εκ προμελέτης
 
Κοινωνικό∙ ΜΑΤ! Κράτος∙ ΜΑΤ! Δικαίου∙ ΜΑΤ!
Τρεις λέξεις ματωμένες. Γιατί τις δείρατε;

(Παραλλαγή του επιγράμματος "Από βλακεία" (1968) του Γιώργου Σεφέρη)


 
- Η γενιά του Εμφυλίου έδερνε τη γενιά του Πολυτεχνείου. Η γενιά του Πολυτεχνείου δέρνει τη γενιά του Μνημονίου. Υπομονή: κάποτε θα έρθει και η δική σας σειρά να δείρετε.

- Πρέπει να διδαχθείτε από τη δυναστεία των Άσαντ στη Συρία: ο πατέρας Άσαντ, αφού σφαγίασε το 1982 την πόλη Χάμα που είχε εξεγερθεί εναντίον του, άφησε το κέντρο της ισοπεδωμένο, για να μαθαίνουν οι επόμενες γενιές τι θα πάθουν αν εξεγερθούν. Προτείνω να αφήσετε και εσείς εσαεί το κέντρο της Αθήνας όπως ήταν στις 29 Ιουνίου 2011.

- Στο facebook της Νέας Δημοκρατίας κάποιος γράφει το σύνθημα: "Ελλάς - Ελλάς - Αντώνης Σαμαράς". Υπάρχουν στ' αλήθεια άνθρωποι που στις επόμενες εκλογές θα ξαναψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία; Αν ναι, γιατί και πώς ζουν ανάμεσά σας;

- Όταν ένα κόμμα που έχει την εξουσία αποτύχει, δεν το επανεκλέγεις ύστερα από 4 χρόνια. Περιμένεις 30 χρόνια να αλλάξει μυαλά και ανθρώπους (όλους, όχι μόνο αρχηγό) και τότε το ξανασυζητάμε.

- Ο Λίνκολν είχε πει ότι καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τόσο μεγάλη ζημιά που να μην μπορεί να διορθωθεί στις επόμενες εκλογές. Ο Λίνκολν έζησε στις ΗΠΑ του 19ου αιώνα, όχι στην Ελλάδα του 21ου.

- Ποτέ μην πιστέψεις ότι η κυβέρνησή σου είναι η πιο επικίνδυνη για τη χώρα. Η επόμενη που θα εκλέξεις θα είναι ακόμη χειρότερη.

- Πρότυπο σας είναι η Κίνα: έχετε ακραίο νεοφιλελευθερισμό σε συνδυασμό με κατάληψη κάθε σημαντικής θέσης από ανθρώπους των κομμάτων. Όταν εξισωθούν το επίπεδο διαβίωσης και οι μισθοί σας με τους κινέζικους, τότε οι δύο σημαντικότεροι πολιτισμοί θα έχουν επιτέλους ενωθεί.

- Όταν πολιτικά σεσημασμένοι ψεύτες σού λένε ότι λεφτά υπάρχουν και εσύ τους πιστεύεις, η μόνη δικαιολογία σου είναι να έχεις ικανότητα αντίληψης 10χρονου, να μιλάς τσάτρα-πάτρα ελληνικά και τα περισσότερα χρόνια της ζωής σου να τα πέρασες στο εξωτερικό - δηλαδή δικαιολογείσαι μόνον αν είσαι πρωθυπουργός.

- Όταν η αγανάκτησή σου γίνεται μια χλιαρή σούπα από άσφαιρα πολιτικά αιτήματα, όπου ο καθένας χώνει ό,τι τον πονεί και ό,τι τον συμφέρει, κάποια στιγμή θα σου τη δώσουν να τη φας με το ζόρι. Την επόμενη φορά φρόντισε να ξέρεις καλά ποιος είσαι και τι ζητάς.

- Όταν εξαπατάσαι μία φορά είσαι αφελής, βλάκας ή καλοπροαίρετος και δικαιούσαι να τιμωρήσεις αυτόν που σε εξαπατά. Όταν όμως εξαπατάσαι επί δεκαετίες, εξαπατάσαι γιατί το θέλεις και γιατί σε συμφέρει. Οπότε άσε τις κρεμάλες, γιατί, εκτός από τον απατεώνα, θα πρέπει να κρεμάσεις και τον εαυτό σου. Επιδίωξε καλύτερα ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που κοστίζει λιγότερο και είναι και αποτελεσματικότερο.

- Μη νομίζεις ότι κάνεις επανάσταση, γιατί οι αληθινές επαναστάσεις μυρίζουν μπαρούτι, όχι τσίκνα. Αλλά όταν το καταλάβεις, είναι ήδη πολύ αργά, γιατί κάθε μυρωδιά καλύπτεται από αυτή του δακρυγόνου.

- Η πρόοδος έρχεται συνήθως με επαναστάσεις ή αλλαγές, όχι με ομαδική ψυχοθεραπεία και ασκήσεις μούντζας. Και επειδή δεν σε κόβω ακόμα έτοιμο για επανάσταση, ζήτα συγκεκριμένες αλλαγές - στις αλλαγές μην ξεχάσεις να βάλεις μέσα και τον εαυτό σου.


- Το 2021 θα γιορτάσετε 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Καθώς πάτε με γοργό βήμα προς τα πίσω, έως τότε θα έχει μηδενιστεί το κοντέρ και η Ελλάδα θα πρέπει να απελευθερωθεί ξανά.


Ειμί Κωνσταντίνος ο e-Αδαμάντιος Κοραής και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.1: Γράφω στο β' πρόσωπο και βγάζω την ουρά μου απ' έξω όπως πάντα, γιατί εγώ, μόλις υιοθετήσετε τις υποθήκες μου και ξεκινήσετε τον Αγώνα, θα πάω στο Παρίσι για να εμπνέομαι φλογερές αναρτήσεις, να διοργανώνω φιλελληνικά γκαλά και να σας στέλνω βόλια για τον Αγώνα.
Υ.Γ.2: Άντε, σπίτια σας τώρα. Τόσα χρόνια νεοφιλελευθερισμό δεν ψηφίζαμε; Εγώ τουλάχιστον ψηφίζω νεοφιλελευθερισμό δαγκωτό, γιατί οι Καντακουζηνοί είναι μέρος του συστήματος. Φαντάζομαι ότι και εσείς ανήκετε στην αριστοκρατία και σας συμφέρει ο νεοφιλελευθερισμός. Τι; Εσάς δεν σας συμφέρει; Και τώρα μου το λέτε;!

11 σχόλια:

  1. Επικόν έπος με φόντο τις ειδικές ιδιαιτερότητες της ανωτερότητας της Ελληνικής Φυλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το κειμενό σου είναι απλά η πραγματικότητα. Συμφωνώ μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι κίνηση ΜΑΤ τελικώς;

    Και μια και το έφερε η κουβέντα, μην αισθάνεστε άσχημα που θα αναγκαστείτε να αυτοεξοριστείτε εις Παρισίους. Όταν κερδηθεί ο Αγώνας, που ξεύρετε, μπορεί να επιστρέψετε και ως Εθνάρχης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ααα πολυ ωραίο κείμενο!

    (πάντως αυτο που είπε ο λινκολν ισχύει... αυτοί απ όσο ξέρω εκλέγονται το πολυ οκτώ χρόνια. εδω έχουμε τους ίδιους μαλακες για 30.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Spy, το διαχρονικό αίσθημα ανωτερότητας της ελληνικής φυλής είναι μια από τις αιτίες της σημερινής κατωτερότητάς της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Biggest Chef, είναι απολύτως φυσικό να συμφωνείτε μαζί μου, διότι ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός στηρίζεται πάντοτε σε ντοκουμέντα - και όταν δεν υπάρχουν, τα κατασκευάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητή Αθηνά, ήδη έχω ναυλώσει learjet ώστε να φύγω ως απλός αυτοκρατορικός διάδοχος και να επιστρέψω ως King Lear - δηλαδή εντελώς σαλεμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητή Flonsavardu, σημασία δεν έχει η διάρκεια της θητείας μιας κυβέρνησης, αλλά ο βαθμός επικινδυνότητάς της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έγραψα προχθές για την πόλη Χάμα στη Συρία. Φαίνεται πως έχουμε εξελίξεις:
    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=290008

    Μπορεί ο κ. Πάγκαλος πρώτος να έκανε λόγο για ανάπτυξη τανκς εντός των πόλεων, αλλά ο υιός Άσαντ αποδεικνύεται πιο γρήγορος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προλαβαινω να αλλαξω αιωνα; Να γυρισω πισω επι Ιωαννη Στ Καντακουζηνου; προλαβαινω να παντρευτω τον Ανδρονικο και να με τιμανε ως αυτοκρατειρα Coula?

    Όχι;;;; γκρρρρρρρρρρρρρρρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητή Coula, αν εννοείτε τον αυτοκράτορα Ανδρόνικο Δ' Παλαιολόγο, τον εγγονό του μπάρμπα μου, αυτόν τον καπάρωσε η αυτοκράτειρα Κεράτσα Μαρία (http://en.wikipedia.org/wiki/Keratsa_of_Bulgaria) - το καλό που σας θέλω, μακριά από τον Ανδρόνικο, γιατί άμα σας πιάσει ο στόμας της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας