Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Λογική και νομιμότης Ι

Ξημερώματα Τρίτης, ώρα 00:45: Βλέπω (σε επανάληψη μάλιστα) Καρατζαφέρη στο Τηλεάστυ (ναι, είμαι παρανοϊκός, έχει κανείς πρόβλημα;). Τον ακούω να λέει το εξής (καλά, πιο λαϊκίστικα το έλεγε, γιατί το πασπάλισε με λίγο Λιντλ και Καρφούρ): προκειμένου να σταθεί στα πόδια της η Ελλάδα, πρέπει να κρατήσουμε τη νομισματική ένωση (δηλαδή να μείνουμε στο ευρώ), αλλά να φύγουμε από την τελωνειακή ένωση (δηλαδή να επιβάλλουμε δασμούς στα ξένα προϊόντα, ευρωπαϊκά και τρίτων χωρών). Εκεί το καναπεδάκι με χαβιάρι μού πέφτει από το χέρι και σταγόνες από σαμπάνια λεκιάζουν τη σατέν ρόμπα μου.
Έψαξα στο διαδίκτυο, πιστεύοντας ότι δεν άκουσα καλά και διαπίστωσα ότι αυτή τη θέση την έχει διατυπώσει και εντός της Βουλής. Αναρωτιέμαι αν ο άνθρωπος είναι άσχετος ή επικίνδυνος - μάλλον όχι, είναι και τα δύο μαζί.
Η τελωνειακή ένωση, η απαγόρευση δηλαδή επιβολής δασμών μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η ύπαρξη κοινού εξωτερικού δασμολογίου της Ένωσης προς τα τρίτα κράτη είναι βασικές αρχές της Ένωσης καθώς αποσκοπούν στη δημιουργία ενιαίας αγοράς (γι' αυτό έγινε η Ένωση, όχι για να εκλέγει ευρωβουλευτές ο κ. Καρατζαφέρης): χωρίς αυτές η ΕΕ απλά παύει να υφίσταται, αφού χάνει το βασικό της αντικείμενο - ενώ το ευρώ που θέλει να κρατήσει ο κ. Καρατζαφέρης είναι απλώς μια επιλογή, δεν είναι απαραίτητο στοιχείο της, γι' αυτό άλλωστε και στην ΟΝΕ δεν συμμετέχουν όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.
Εντάξει, να μην τα ξέρει αυτά κάποιος άλλος είναι κατανοητό, αν και νομίζω ότι βασικά πράγματα όλοι πρέπει να τα γνωρίζουμε. Αλλά ο κ. Καρατζαφέρης που υπήρξε ένα φεγγάρι ευρωβουλευτής δεν έχει ακούσει τίποτα σχετικό; Ο κ. Αϊβαλιώτης, που δούλευε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τι δουλειά έκανε εκεί; Γιατί αν αγνοείς αυτά τα δεδομένα και παρά ταύτα δηλώνεις ότι δούλευες στην ΕΕ, θα πρέπει ή να σφουγγάριζες τα πατώματα της Επιτροπής ή να ήσουν ο μπουφετζής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (που και πάλι κάτι θα είχε πάρει το αφτί του). Εκτός και αν δεν συμφωνεί μ' αυτή τη θέση του Αρχηγού του (αλλά και πάλι, δεν τον είδα να μιλάει).
Καταλαβαίνω το ΚΚΕ όταν το ακούω τόσα χρόνια να είναι κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης: έχει συγκεκριμένη ιδεολογία και πιστεύει ότι κάνει κακό στον ελληνικό λαό και ότι πρέπει να αποχωρήσουμε. Αύτή είναι η θέση του, αν και διαφωνώ. Ο Καρατζαφέρης όμως καταλαβαίνει ότι, όταν λέει πως δεν θέλει την τελωνειακή ένωση, σημαίνει απλά ότι δεν θέλει την Ευρωπαϊκή Ένωση, άρα ταυτίζεται με το ΚΚΕ;

Αλλά ας υποθέσουμε ότι ο κ. Καρατζαφέρης γίνεται πρωθυπουργός και κάνει αυτό που λέει. Τι θα γίνει μετά; Αφού μας κράξει ο σύμπας κόσμος και αφού απομονωθούμε ακόμα περισσότερο πολιτικά, θα συμβούν δύο πράγματα: αφενός η Ελλάδα θα καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για αυτή την κατάφωρη παραβίαση του ευρωπαϊκού δικαίου και αφετέρου διάφορες σκληροπυρηνικές κυβερνήσεις θα ζητήσουν να ξεκινήσει η διαδικασία για την αναστολή των δικαιωμάτων της Ελλάδας λόγω σοβαρής παραβίασης των αξιών της Ένωσης (ευτυχώς, να μας πετάξουν έξω δεν προβλέπεται, παρόλο που πολύ θα το ήθελαν). Δηλαδή ο κ. Καρατζαφέρης αυτό που θα έχει καταφέρει με τον λαϊκισμό του θα είναι να μας φορτώσει με ακόμη μεγαλύτερα πρόστιμα και να ξεφτιλίσει ακόμη περισσότερο τη χώρα.
Και μια και είπα για πρόστιμα, να θυμίσω ότι σε λίγο καιρό η Ελλάδα θα αρχίσει να πληρώνει πρόστιμα σχεδόν 6 εκατομμύριων ευρώ/ημέρα λόγω των παράνομων χωματερών της. Κάντε τον πολλαπλασιασμό και δείτε πόσο βγαίνει το χρόνο. Εγώ δεν τολμώ να τον κάνω. Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να δείτε πού θα πάνε οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις. Και όλα αυτά όταν στη Γαλλία έχουν αφήσει πίσω το στάδιο των ΧΥΤΑ και έχουν φτάσει να παράγουν ενέργεια από τα σκουπίδια - ενώ εμείς τα πετάμε ακόμα σε ρέματα. Και για τα πρόστιμα που έρχονται μάλλον δεν φταίει η ΕΕ που εδώ και χρόνια μας έχει προειδοποιήσει, αλλά το δικό μας Υπουργείο Περιβάλλοντος που κάτι δεν κάνει καλά. Αλλά δεν βαριέσαι, είμαστε λαρτζ τύποι εμείς.


Μετά από τον παραλογισμό του κ. Καρατζαφέρη είπα να γυρίσω σε κάτι πιο λογικό και έβαλα Λιακόπουλο.
Απορία: έχει βγάλει ένα καινούργιο βιβλίο, ένα "Γιατί και πώς ζουν ανάμεσά μας;" τόμος 22, 87 ή 542 (δεν θυμάμαι καλά) με εξώφυλλο έναν νίντζα. Ξέρει κανείς αν σκοπεύει να βγάλει και βιβλία με τα χελωνονιντζάκια; Θέλω να το πάρω δώρο σε έναν ανιψιό μου.

Ειμί Κωνσταντίνος ο τηλεθεατής της ζώνης του λυκόφωτος και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.: Η παρέμβαση μου θα συνεχιστεί με προσέγγιση σε πτυχές των πρόσφατων γεγονότων, που φοβάμαι ότι δεν θα αρέσει σε μεγάλο μέρος του κοινού του παρόντος ιστολογίου, αλλά τι να κάνουμε - έχω και μια ανάρτηση-υπερθέαμα για τα ΜΑΤ έτοιμη, αλλά μ' έχει φάει η σοβαρότητα τις τελευταίες μέρες.

15 σχόλια:

  1. Να σου πω μεγαλειότατε... παίρνεις στα σοβαρά και προσπαθείς να κάνεις ανάλυση σε δήλωση του Καρατζαφέρη;

    Μήπως είσαι άρρωστος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα αρχίσω από το υστερόγραφό σας και θα πηγαίνω προς τα πάνω:
    Αυτή την τάση για σοβαρότητα να την κοιτάξετε κάποια στιγμή. Δεν θα σας βγει σε καλό καλοκαιριάτικα.
    Τι τυχεροί που είστε εσείς της πρωτευούσης με τα πολλά κανάλια. Εμείς της επαρχίας δεν έχουμε τη χαρά να βλέπουμε Λιακόπουλο…
    Μην ανησυχείτε για τα πρόστιμα. «Λεφτά υπάρχουν».
    Ο κ. Καρατζαφέρης μπορεί όντως να είναι αδιάβαστος αλλά μπορεί και όχι. Ενδέχεται να είπε ό,τι είπε προς εντυπωσιασμόν των ψηφοφόρων του.
    Γιατί, σου λέει, πόσοι Κανατακουζηνοί θα υπάρχουν που θα το ψάξουν;
    Κανένας. Ας το πω, να φανώ κι επαναστάτης.

    ΥΓ. Και γιατί παρακαλώ έχουμε μόνο ένα σύνδεσμο σήμερα; Τεμπελιάζουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελα μωρε και εσυ που καθεσαι και τσατιζεσαι με τον τελειωμενο. θα μου πεις ναι, εγω ηξερα πως αυτα που λεει ειναι μαλακιες..τα υπολοιπα 9.000.000 που τα χαφτουνε και τον κανουνε ηρωα με τις μαλακιες που λεει ψηφιζουνε ομως!
    Και θα σου πω πως εχεισ δικιο. Απλα με τους πολιτικους που εχουμε γενικως μην ανηχυχεις παραπανω. Χειροτερο κακο δεν μπορουν να κανουν. Ακομα και αυτο το σεναριο να βγει, εμεις ως χωρα ειμαστε πλεον τελειωμενη...
    DAN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Stelio, εσείς πώς με κόβετε; Βλέπω Καρατζαφέρη στις 00:45 και μάλιστα με τη σκέψη ότι δεν έχει κάτι καλύτερο να δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή Αθηνά, η σοβαρότης είναι παροδική, άλλωστε εκφεύγει των καταστατικών σκοπών του παρόντος ιστολογίου. Επίσης το επώνυμόν μου είναι Καντακουζηνός όχι Κανατακουζηνός - άσχετον αν έχω μπάρμπα-Γιάννη.
    Και επειδή σας αρέσουν οι σύνδεσμοι, πάρτε τούτο (σύνδεσμοι σε συμπυκνωμένη μορφή):
    http://konstantinoskantakouzinos.blogspot.com/2010/07/blog-post_25.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητή DAN, αν όντως υπάρχουν 9.000.000 που τον κάνουν ήρωα, τοτε Χιούστον, έχουμε πρόβλημα.
    Έχω κι εγώ όμως ένα πρόβλημα: αν δω μπούρδα, δεν την αφήνω ποτέ ασχολίαστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επίσης θα ήθελα να ενημερώσω τους αναγνώστες μου ότι ως προς τον συγκεκριμένο πολιτικό Αρχηγό δεν είμαι καθόλου αρνητικά προκατειλημμένος. Το αντίθετο μάλιστα: έχω υπάρξει υποψήφιος με τον Άδωνι Γεωργιάδη στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές:
    http://konstantinoskantakouzinos.blogspot.com/2010/10/blog-post_17.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό ήταν!
    Αύριο πρωί-πρωί στον οφθαλμίατρο!
    Είναι προφανές ότι έχει αυξηθεί η πρεσβυωπία μου.
    Πως αλλιώς να το εξηγήσω το "Κανατακουζηνός";

    Αχ, τι χαρά, θα πάθω overdose συνδέσμων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εγω λατρευω καρατζαφερη μονο και μονο επειδη ειπε
    να κλεισουμε γιωργακη και κωστακη νηστικους σ ενα δωματιο , μονομε ψωμι και νερο μεχρι να βρουν μια λυση
    ασε το αλλο..
    ειχε φερει την (θεα) Σαρρη εφη στο προσκηνιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αχ το Εφακι το δυστυχο... δεν εζησα να τη δω βουλευτη να αδει στο Κοινοβουλιο "Ψωλέω σε ξεχάσαμε" μήνυμα - αφιέρωση στον φίλο Στρος (Καν)... γι αυτό δεν θα πάει μπροστά αυτός ο τόπος... με μια Γκερέκου - Βοσκοπούλου και μια (εκπληκτική) Παπακώστα (η συνήθεια που έγινε λατρεία), τι να πρωτοκάνει κανείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μηπως να βαλεις χερι στο αυτοκρατορικο θησαυροφυλακειο να μας βοηθησεις τους καψερους πλέμποαστους;

    Ο Καρατζαφερης....ζει στον δικό του αγιασμενο (απο περιστερια) κοσμο...

    Μη του δινεις βαση!

    περιμενω τα περι Ματ

    φιλια πολλα εξοχοτατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ο αυτοκράτωρ αυτοθυσιάζεται για το λαό του ώστε να απολαμβάνει ανεβαστική ενημέρωση σε χαλεπούς καιρούς
    εύγε εύγε
    χαχαχα αυτοί οι τύποι είναι για ανέκδοτο από μόνοι τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ άσωτε, αγαπητέ σουρικάτε, αν είχε φέρει την Έφη, θα είχε τώρα στην ομάδα του γνώστη των ευρωπαϊκών και δεν θα γινόταν ρεζίλι.
    Άσωτε, γιωργάκη και κωστάκη; Σε ποιο έτος ζείτε; Είμαστε στη δεκαετία αντωνάκη πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητή Coula, το θησαυροφυλάκιο έχει φύγει το μισό για Ελβετία και το άλλο μισό για οφσόρ στο Λιχτενστάιν.
    Τα ΜΑΤ έρχονται - καλυφθείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ περσέα, ενημερώνομαι μόνον από Άλφα Ένα και Τηλεάστυ, γι' αυτό ξέρω ΤΑ ΠΑΝΤΑ - κάποτε ήξερα μέχρι και πότε έχει κοπή πίτας η ΝΕΟΣ (Νεολαία Ορθόδοξου Συναγερμού).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας