Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Δημοκρατία της Νοτίου Σουδανικής

Το παρόν ιστολόγιον στηρίζει διαχρονικώς την μαύρην ήπειρον: αφενός με τις αποδείξεις που έχει παρουσιάσει για τις ομοιότητες της φυλής μας με αυτής των Yoruba και αφετέρου με μέγα αφιέρωμα εις την αφρικανικήν μόδαν. Δεν θα μπορούσε επομένως να μην χαιρετίσει την αναγνώρισιν ενός νέου (πετρελαιοπαραγωγού) κράτους εις την Αφρικήν, του Νοτίου Σουδάν. Κατά ορισμένους είναι το 54ον κράτος της Αφρικής, ωστόσο σφάλλουν: το 55ον είναι - το 54ον είναι η Ελλάς. 
Εχθές το ελληνικόν Υπουργείον των Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωσιν με την οποίαν αναγνωρίζει την Δημοκρατίαν του Νοτίου Σουδάν. Εκεί διαβάζουμε ότι η Ελλάς "επιθυμεί να συνάψει διπλωματικές σχέσεις με το νέο κράτος, το συντομότερο δυνατό, προσβλέποντας σε στενή συνεργασία με το Νότιο Σουδάν σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος". Θα δημιουργηθεί η απορία εις πολλούς ασχέτους ποίοι μπορεί να είναι οι τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος που έχει η Ελλάς με το Νότιον Σουδάν. Επειδή ειδικεύομαι ΚΑΙ εις την αφρικανολογίαν, σας παρουσιάζω προχείρως μερικούς τομείς:


1. Δανεισμός: καθώς η Ελλάς αρχίζει να έχει προβλήματα με το ΔΝΤ και την ΕΕ, ιδού μια εναλλακτική πηγή χρηματοδοτήσεως: δάνεια από το Νότιον Σουδάν.

2. Γενετική: δεδομένου ότι οι Έλληνες έχουν αιθιοπικόν DNA (κατ' άλλους βεβαίως τούτο δεν ισχύει, ενώ υπάρχει και η εξήγησις ότι όλα τούτα είναι ανοησίαι, διότι στο αίμα μας κυλάει ο Ιχώρ - δείτε και σχετικόν οπτικοακουστικόν θέαμα, όπως το χαρακτηρίζει σεμνώς ο δημιουργός του, εδώ), θα μπορούσαν να γίνουν κοινές έρευνες Ελλήνων και Νοτιοσουδανών εις τα νοτιοσουδανικά εργαστήρια μοριακής βιολογίας πάνω σε επιστημονικά θέματα, όπως αν υπάρχει ομοιότητα του ελληνικού και του νοτιοσουδανικού DNA καθώς και πώς ακριβώς θα γίνει η ενεργοποίησις του ελληνονοτιοσουδανικού DNA το 2012 ώστε να γίνουμε 100 εκατομμύρια. 
 
3. Το μαύρισμα: η μανία των Ελλήνων με το μαύρισμα και ο ρατσισμός κατά του αριστοκρατικού λευκού χρώματος μόνον εις την καταγωγήν των Ελλήνων από το Νότιον Σουδάν μπορεί να ερμηνευθεί.


4. Εξαγωγή τεχνογνωσίας: π.χ. Έλληνες επιχειρηματίες μπορούν να φτιάξουν Ice Bar εις την πρωτεύουσαν Τζούμπα ή να βοηθήσουν την νοτιοσουδανικήν ναυτιλίαν (εντάξει, το Νότιον Σουδάν μπορεί να μην έχει θάλασσα, αλλά άμα υπάρχει κρατική επιχορήγησις όλα γίνονται).


5. Κοινότητα Κρατών της Ανατολικής Αφρικής: Το Νότιον Σουδάν έχει εκφράσει την επιθυμίαν να συμμετάσχει (μέχρι και εκεί έχουν κάνει τελωνειακήν ένωσιν, κάτι που θέλει να καταργήσει για εμάς ο κ. Καρατζαφέρης, όπως έγραψα τις προάλλες). Έτσι όπως πάμε και αφού η ΕΕ δεν μας κάνει, ίσως είναι μοναδική ευκαιρία να παρουσιάσουμε κοινήν πρότασιν με το Νότιον Σουδάν, για να συμμετάσχουμε εις την Κοινότητα Κρατών της Ανατολικής Αφρικής (αν και φοβούμαι ότι το Μπουρούντι θα θέσει βέτο, μέχρι να βελτιωθούν τα οικονομικά μας).

6. Πρόγραμμα ανταλλαγών: επί παραδείγματι θερινά σχολεία (αγγλιστί: summer schools), ώστε Ελληνόπαιδες να πηγαίνουν εις την πρωτεύουσαν Τζούμπα για να ενισχύσουν τα αγγλικά τους (επίσημη γλώσσα), αντί να τα στέλνουμε εις Λονδίνα και Νέες Υόρκες και να σηκώνουν όλη την Όξφορντ Στρήτ και την Πέμπτη Λεωφόρο, ενώ Νοτιοσουδανοί μπορούν να επισκέπτονται την Πατησίων, ώστε να ενισχύσουν τας γνώσεις τους εις αφρικανικάς διαλέκτους. Αν επιτύχει το πρόγραμμα, θα μπορούσαμε να το επεκτείνουμε και εις τους πολιτικούς: π.χ. να στείλουμε τον κ. Πάγκαλον εις το Νότιον Σουδάν να διδάξει υψηλήν πολιτικήν και, άμα τους αρέσει, να τον κρατήσουν εκεί - δεν έχομεν πρόβλημα. Τούτο βεβαίως θα είναι και τεραστία πρόκλησις προς τον κ. Πάγκαλον να βρει ατάκες (διότι το "μαζί τα φάγαμε" εις τους Νοτιοσουδανούς που δεν έχουν να φάνε, μάλλον δεν θα πιάσει - αφήνω δε ότι θα δημιουργηθεί διατροφική κρίσις, διότι θα τους τρώγει το φαγητόν).

7. Πολιτιστικές ανταλλαγές: ειδικότερος κλάδος, λόγω των τεραστίων ομοιοτήτων των πολιτισμών μας. Θα μπορούσαμε να (ξ)αποστείλουμε εις το Νότιον Σουδάν εγχωρίους σελέμπριτις, όπως η Ιούλια Αλεξανδράτου, η Σάσα Μπάστα, ο Σάκης Ρουβάς, ο Αντώνης Ρέμος, ο Λάκης Λαζόπουλος, η Μιμή Ντενίση, η Σίσυ Χρηστίδου, η Ναταλία Γερμανού (γενικώς ό,τι κινείται εις την ελληνική TV - μη σας πω και τις συσκευές μαζί, για να ησυχάσουμε), ενώ οι Νοτιοσουδανοί θα μπορούσαν να μας στείλουν μερικές από αυτές εδώ

Η πολιτισμική μας ταύτισις είναι ήδη δεδομένη: υπάρχει το νοτιοσουδανικόν άσμα "KALAMAT DEH" γραμμένον προς τιμήν των απεργών της ΔΕΗ Καλαμάτας:





Ειμί Κωνσταντίνος ο Νοτιοσουδανός και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.1: Στα πλαίσια των ανταλλαγών, ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός είναι έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του εις το Πανεπιστήμιον της Τζούμπα τζάμπα (χρήσιμα αντικείμενα που σκοπεύω να διδάξω εις τους Νοτιοσουδανούς: Bυζαντινή Iστορία Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, ΙV, V - Ιστορία των Νεότουρκων - Η καταγωγή των Βλάχων - Έρως και πάθος στους Πατέρες της Εκκλησίας - Η τέχνη του Τσαρούχη - Η οπερέτα στον Μεσοπόλεμο - Το γερμανικό κατοχικό δάνειο - Ναυτικό Δίκαιο).
Υ.Γ.2: Υπήρξαν παράπονα για την προηγουμένην ανάρτησιν ότι δεν είχε αρκετούς συνδέσμους. Νομίζω ότι επανέρχομαι σιγά-σιγά εις τας παλαιάς καλάς εποχάς (11 συνδέσμους μετράω σήμερον).

12 σχόλια:

  1. Εκλαμπρότατε

    Δια ποίον λόγον εχω την εντύπωση οτι εσείς είστε ο περίφημος μυστικοσύμβουλος του ΥΠΕΞ ,που εχει -κατα πως λενε- έτοιμες λύσεις στο ενδεχόμενο που μας πετάξουν εξω απο την ΕΕ και μας κόψουν και το χαρτζηλίκι;
    Είμαι βέβαιος πως γνωρίζατε πολύ καιρον πριν τις εξελίξεις ,χαριν στο δίκτυο των πιστων κατασκόπων- πρακτορων της αυλής σας.
    Για μια ακόμη φορα αποδεικνύεται η ευφυία σας και η ικανότης να βλέπετε το μέλλον και απορώ πως μπορείτε να μένετε εκτος πολιτικής σκηνης με τετοια προσόντα(& να αρκείστε σε ρολο συμβούλου και δη μυστικού) και να υπάρχουν ολοι αυτοι οι ανίκανοι που περιφερονται στα καναλια να ασκουν εξουσια.
    Εκτος και αν υπάρχει σχεδιο- να απαξιωθούν πλήρως ολοι τους και να παρουσιαστείτε τότε εσείς σαν μοναδική ελπίς και σωτηρία...(αληθεια τον μπάρμπα σας τι σκοπεύετε να τον κάνατε σε μια τετοια περιπτωση;)

    Μεγαλοφυές (σαν πλανο) το λιγότερο θα το χαρακτήριζα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διατίθεμαι καγώ όπως προσφέρω εις τους φοιτητάς του πανεπιστημίου του Ν. Σουδάν τα πτωχάς (πλην τιμίας) γνώσεις μου, επί της ερωτικής ανατομίας (βλ. όρα όνομα του ημετέρου blog), καθώς και επί της τέχνης της επικλήσεως των ιερών πνευμάτων των αρχαίων ημών θεοτήτων του δωδεκαθέου (ιδία της Αφροδίτης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Evil Chef, δεν είμαι μυστικοσύμβουλος του ΥΠΕΞ, διότι τας απόψεις μου τας εκφράζω δημοσίως, αλλά ουδείς ασχολείται(opengov ένα πράμα). Αξιώματα δεν ζητώ - άλλωστε τι αξία έχει ένα αξίωμα σε μια απαξιωμένη χώρα;
    Γι'αυτό προσφέρω αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες μου, προτείνοντας λύσεις για πλήρη έξοδον της χώρας από την κρίσιν, όπως με αυτό το κείμενον πέρυσι:
    http://konstantinoskantakouzinos.blogspot.com/2010/06/blog-post_7547.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητόν Heliotypon, να κανονίσουμε να πάμε μαζί για σαφάρι - πάρτε και τον φτερωτόν τοξοβόλον θεόν Έρωτα να καμακώσει καμιά γαζέλα (μαύρη γαζέλα, αν με εννοείτε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι εγω εχω να προσφερω μικρα κουλά μυστικα!
    Πως να γινεις ο γκαντεμοσαυρος του Σουδαν σε εναν μηνα!
    Πως να εχεις πυρετο μεσουντος Καλοκαιριου.
    Πως να απαλλαγεις απο τις Βυζαντινες Ιστοριες με ενα γλυψιμο.

    :)))

    φιλουρες Κων Καν μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πυρόλυση-πυρπόληση11 Ιουλίου 2011 στις 11:28 μ.μ.

    Αυτό το kalamat dei που το βρήκατε;τρέλα!!!!!εντάξει με τα γράμματα;ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομίζω ότι ίσως κι εγώ θα μπορούσα να βοηθήσω κάνοντας δημόσιες σχέσεις ώστε να κάνω την Θεσσαλονίκη τον νέο hot τουριστικό προορισμό για τους νέους μελαχρινούς φίλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητή Coula, εσείς πρέπει οπωσδήποτε να πάτε, διότι η χώρα είναι μες στην καλή τύχη και πρέπει να έρθουν στα ίσα τους. Σκονάκια και βύσματα όμως στη Βυζαντινή Ιστορία δεν πρόκειται να δεχθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητή πυρόλυση, το άσμα μου το έστειλε απεργός της DEH - δεν έχετε ιδέαν τι ακούνε στην Καλαμάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ vassiliotales, προτείνω απευθείας σύνδεσιν μεταξύ αεροδρομίου "Μακεδονία" και αεροδρομίου Τζούμπα (η Air Uganda και η East African Safari Air πετάνε σ' εσάς ή δεν πληροίτε τους κανόνας ασφαλείας;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. το ωραιότερο μάθημα είναι η οπερέτα στη διάρκεια του μεσοπολέμου... και όλη η μουσική αυτής της περιόδου!!!

    το τι χαρά θα κάνουν οι νοτιοσουδανοί, άλλο πράγμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητή ria, αναμένω η όπερα της Τζούμπα να ανεβάσει τον Βαφτιστικόν του Θεόφραστου Σακελλαρίδη σε νοτιοσουδανικήν μετάφρασιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας