Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Η Τράπεζα της δύσης



Σάλος έχει προκληθεί εις την παγκόσμιον οικονομίαν από την αποκάλυψιν του zougla.gr και του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για την δωρεά μετοχών της Τραπέζης της Ανατολής αξίας 670 δισ. ευρώ, αι οποίαι και θα μας απαλλάξουν από το χρέος. Ο μπάρμπας μου, ο Ιωάννης ΣΤ', μπαίνει και ξαναμπαίνει εις το zougla.gr, όπου εις την πρώτην τους σελίδα τα 4 από τα 5 κύρια θέματα είναι σχετικά με την Τράπεζαν και τις μετοχές της, ενώ το πέμπτο είναι το e-shop του zougla.gr. Ο Ιωάννης ΣΤ', όπως θα έκανε κάθε καλοπροαίρετος αναγνώστης της σελίδος, αναζητά μετοχές εις το e-shop τους, αλλά δυστυχώς το προϊόν δεν είναι ακόμη διαθέσιμον προς πώλησιν (πωλούνται μόνον νανοβιονικά t-shirt, νανοβιονικές μπαντάνες, σακίδια-ηλιακοί φορτιστές, τηλεφακοί για iPhone4, υποβρύχιες μάσκες-κάμερες και άλλα απαραίτητα εν όψει κρίσεως και περικοπών αντικείμενα). Ευτυχώς υπάρχει και το ebay, το οποίον όμως κοστολογεί την μετοχήν της Τραπέζης προς 1 μόνον ευρώ σε μια εμφανώς αγωνιώδη προσπάθειαν των διεθνών λαμογιών να γελοιοποιήσουν το ζήτημα. Ωστόσο ο μπάρμπας μου εδιάβασε εις το zougla.gr ότι η Εθνική Τράπεζα προσεπάθησε να κάνει συμβιβασμόν προς 1,5 δισ. ευρώ και αμέσως τα μάτια του άρχισαν να γίνονται δολάρια.
Έτσι άνοιξε όλα τα παλαιά του μπαούλα, μήπως βρει μετοχάς της Τραπέζης ή άλλα πολύτιμα έγγραφα που θα τιμολογούνται προς μερικές εκατοντάδες δισ. ευρώ.

Ιδού η λίστα των σημαντικοτέρων εγγράφων που βρήκε:
1. 43 εγγυητικαί επιστολαί των Τευτόνων ιπποτών: αξία 674 δισ. ευρώ (για τα χρέη των Τευτόνων έχω κάνει νύξιν εις την πρώτην ever ανάρτησίν μου εις το ιστολόγιον της δεσποινίδος Ματίνας εδώ. Για να δείτε πόσο μπροστά -και ταυτοχρόνως πόσο πίσω- είναι ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός)
2. 82 μετοχαί της Τραπέζης της Βενετίας: αξία 433 δισ. ευρώ (ο μπάρμπας μου σκέφτεται να δώσει τις μετοχές στον Μπερλουσκόνι με αντάλλαγμα το τηλεφωνικό του καρνέ)
3. 36 επιστολαί αναγνωρίσεως χρέους του βασιλέως της Ιερουσαλήμ Βαλδουίνου Δ' του Λεπρού: άξιζαν 1,553 τρισ. ευρώ, αλλά ο μπάρμπας μου τις έκαψε, διότι δεν θέλει να πρωταγωνιστήσει εις το σίκουελ του Νησιού
4. 724 αυτόγραφα της Ιουλίας Αλεξανδράτου: αξία 35,44 τρισ. ευρώ (έκαστον)
5. 42 εξώφυλλα του δίσκου "Όλα τα λεφτά" της Στέλλας Μπεζαντάκου φιλημένα ένα προς ένα από τα χείλη της Στέλλας (περιέχουν την επιτυχία "Τραλαλά Τραλαλό"): αξία 999,999 δισ. ευρώ
6. Πλήρης συλλογή των εξωφύλλων των Very Sorry, Nitro, Hello, Ciao: αξία 122.333.249.200.190.209.009.672.988,1 τρισ. ευρώ
7. Το δύο γραμμών σενάριο της νέας ταινίας της Μαριάνας Ντούβλη: αξία 149 δισ. ευρώ
8. Το χάρτινον φαναράκι που κρατούσε εις τον περσινόν Επιτάφιον: αξία 43 δισ. ευρώ
9. 89.190 αυτοκρατορικά χρυσόβουλα, με τα οποία παραχωρεί λίμνες, βουνά, ραχούλες, ρεματιές και καζίνο εις την Ιεράν Μονήν Βατοπαιδίου: αξία μεταξύ 112 και 872 δισ. ευρώ (αναλόγως το μπίζνες πλαν που θα του προτείνει η Ιερά Μονή)

Κατόπιν των παραπάνω ο Ιωάννης ΣΤ' και εγώ είμεθα έτοιμοι να συμβάλωμεν εις την διάσωσιν της Ελλάδος και να υποστώμεν κάθε θυσίαν, προκειμένου να απαλλαγεί από το χρέος του το Γένος. Γι' αυτό απεφασίσαμε να δωρίσουμε από το υστέρημά μας 0,60 ευρώ εις το ταμείον αποσβέσεως του ελληνικού χρέους και να μην αγοράσωμεν σήμερα ψωμί (θα ζητήσωμεν από τα πρακτικά της Βουλής την φραντζόλαν που κατέθεσε η Λιάνα Καρβέλη - επέλεξα το συγκεκριμένον βίντεο μεταξύ των πολλών που κυκλοφορούν κυρίως για το πρώτο δευτερόλεπτόν του, το οποίον σκανδαλωδώς λείπει από τα περισσότερα).


Ειμί Κωνσταντίνος ο χουβαρδάς και άρτι ωλοκλήρωσα.


Υ.Γ.1: Η αποκάλυψις-βόμβα του παρόντος ιστολογίου είναι ότι η Τράπεζα της Ανατολής υπάρχει ακόμη και λειτουργεί κανονικώς - το μόνον κακόν είναι ότι και αυτήν την έχουν Κινέζοι.
Υ.Γ.2: Απορία: αυτοί που έφτιαξαν την σελίδα της εταιρίας E.N.D. που θα σώσει την Ελλάδα (πέραν του προφανούς μπλακ χιούμορ με τον τίτλον) δεν γνωρίζουν αγγλικά καίτοι καθηγητές εν Αμερική; Διότι αφενός η Ελλάς αγγλιστί είναι "Hellas" και ουχί "Ellas" και αφετέρου το "never die" θα έπρεπε να είναι "never dies". Πάντως αυτό το περίεργον Έψιλον παραπέμπει σε κάποιους που ομιλούν μόνον την μαθηματικής κατασκευής ελληνικήν γλώσσαν και απαξιούν να ασχοληθούν με βαρβαρισμούς - ναι, σκέπτομαι τους Ελ.
Βρε λες;;;

17 σχόλια:

  1. Να χαίρεστε στον Μανουήλ τον Κομνηνό σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βυζαντινολόγε μην καθυστερείτε λεπτό, δωρίστε εσείς και ο μπάρμπας σας αυτά τα ανυπολόγιστης αξίας αντικείμενα μπας και δούμε άσπρη μέρα σ'αυτό τον τόπο! Και ο ελληνικός λαός για νας ευγνωμονήσει θα κάνει τη βιογραφία σας θεατρικό έργο στο οποίο θα πρωταγωνιστεί η Μιμή Ντενίση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητόν ellinaki, η φράσις με οδηγεί εις παρανοϊκούς αρχαιοαγγλικοελληνικούς συνειρμούς, που όμως νομίζω ότι εκφράζουν το γενικότερον κλίμα εδώ και δεκαετίες:

    ιλύς έβερ νταή (=η λάσπη κάνει πάντα τον νταή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Δημήτρη Τερζή, σας παρακαλώ, πώς να τον χαιρόμαστε; Σαν σήμερα τον χάσαμε τον μακαρίτη ένα πρωινό του 1180. Ούτε 40 χρόνια δεν πρόλαβε να βασιλέψει.
    Να, σαν τώρα θυμάμαι τα τελευταία του λόγια:
    "Κωνσταντίνε παιδί μου, φύλαξε σαν τα μάτια σου αυτήν εδώ την μετοχή της Τραπέζης της Αντιοχείας που τώρα κάνει μισό χρυσό σόλδιο. Μ'αυτήν θα σώσεις την Αυτοκρατορία σε 830 χρόνια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ phantom, τα συγκεκριμένα αντικείμενα (ιδίως τα αυτόγραφα της Ιουλίας και τα εξώφυλλα της Στέλλας) τα φυλάμε ακόμα εις το θησαυροφυλάκιόν μας και θα τα πωλήσουμε αμέσως μόλις ενεργοποιηθεί το ελληνικόν DNA, σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του νυν βουλευτού του ΛΑΟΣ κ. Βελόπουλου (εντός του 2011 είχε πει). Μέχρι τότε βεβαίως μπορεί να έχουν ενεργοποιηθεί τα CDS, αλλά μην ανησυχείτε: Ellas never die.
    Όσον για την Μιμή, θα προτιμούσα τον ρόλον μου να τον ερμηνεύσει η άλλη Μιμή που έχει ζήσει την εξουσίαν από κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξέρω πια μέσα σε αυτόν τον παραλογισμό τι να πιστέψω και τι όχι. Και ήμουν σίγουρος ότι η αγγλική λέξη ellas μεταφράζεται ως αλίμονο στα Ελληνικά αλλά η μετάφραση του Google το μεταφράζει ως Ελλάς.
    Έχω αρχίσει να φοβάμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ vassiliostales, το "hélas" εις την γαλλικήν σημαίνει αλίμονον (εκ του επιφωνήματος hé! και του las=δυστυχής). Την Γκούγκλαν μην την εμπιστεύεσθε, διότι αγνοεί βασικάς λέξεις της ελληνικής, όπως "πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εύγε για την απόφασή σας να συμβάλλετε στη διάσωση της χώρας. Τα αυτόγραφα, εξώφυλλα, περιοδικά και τα συναφή τα αναλαμβάνω αν θέλετε να τα δημοπρατήσουμε και ότι μαζέψετε το δίνετε στο κράτος. Το λέω διότι η κουνιάδα του μπατζανάκη της συνιφάδας μου δουλεύει για τον οίκο Δημοπρασιών Sotheby's.
    Τα σέβη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μηπως εννοουσαν ελλας ελληνικη αστυνομια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητή Αθηνά, η κουνιάδα του μπατζανάκη της συννυφάδας σας είναι από του πατέρα του ή της μητέρας του το σόι;
    Έχει σημασία για την τιμή που θα πιάσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ άσωτε, "η ΕΛΑΣ πενθεί" αλλά never die:
    http://news247.gr/ellada/eidiseis/oi_eidikoi_froyroi_anhrthsan_pano_sto_lykavhtto.1385108.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εννοείται από της μαμάς μου το σόι!
    Άρα και δικό μου σόι, της μάνας μου το σόι.
    Θα πιάσουμε πολύ καλά λεφτά, διότι
    το σόι μου μέσα (!) στο πέρασμα των αιώνων είχε και οικονομική ευμάρεια και σχέσεις με υψηλά ιστάμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για την περίπτωση που αναρωτηθείτε - και δικαίως - τι δουλειά έχει το σόι της μάνας μου μέσα στης κουνιάδας μου το σόι, σας λέω ότι εμείς στο σόι μου μέσα βλέπαμε πολύ Μπέργκμαν.
    Το σόι μου, Σουηδία το έχουμε κάνει ένα πράγμα. Δεν σας λέω τίποτε άλλο. Διότι στην τελική, τα εν οίκω μη εν δήμω.
    Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΟΥΙΖ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΠΟΙΟ ΓΝΩΣΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΜΠΛΟΓΚΕΡS ,ΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΛΑ TOY ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ,ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ, ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ iq , ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΟΛΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητή Αθηνά, επειδή φαίνεται πως στο σόι σας χίλιοι καλοί χωράνε, κρατήστε μου μιαν θέσιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητή maria aliferi, άσχετον με το θέμα μας το κουίζ σας, ωστόσο θα σας απαντήσω: το γνωστό ζευγάρι είμαστε εγώ και ο μπάρμπας μου, ο Ιωάννης ΣΤ'.
    Άλλη απάντησις, αν υπάρξει, θα αυτοκαταστραφεί, διότι δεν ανέχομαι να υπάρχουν μεγαλύτερα σούργελα από εμένα και τον μπάρμπα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας