Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Αποκάλυψη: Τι πραγματικά έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο


Οι θαυμασταί του Κωνσταντίνου Καντακουζηνού αναρωτώνται το τελευταίον διάστημα σχετικώς με το πρόσωπόν μου: "Πού 'χει πάει; Κάθε βράδυ το κρεβάτι με ρωτάει, πού 'χει πάει;" Τώρα όμως που ορκίσαμε την κυβέρνησιν Άδωνη Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη και μπορούμε να κοιμούμαστε ήσυχοι, θα σας αποκαλύψω ότι η απουσία μου ήτο επιβεβλημένη για επιτακτικούς λόγους ευρωπαϊκού και διεθνούς συμφέροντος (άντε και λίγο εθνικού): όλες αυτές τις ημέρες ήμουν εντός του Προεδρικού Μεγάρου ως μυστικοσύμβουλος ειδικός εις τας βυζαντινάς ραδιουργίας, προκειμένου να συντονίσω τους πολιτικούς αρχηγούς και να σας βρω πρωθυπουργόν.
Για να μην σας τα πολυλογώ οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συνεδρίασαν αρκετές φορές υπό την προεδρίαν εμού και του προέδρου Σαρλ (πώς λέμε ντε Γκολ; Ε, κάτι τέτοιο - ή περίπου). Η επιλογή του προσώπου που θα βγάλει το φίδι από την τρύπαν (με το αζημίωτον φυσικά), θα μουντζωθεί, θα σταυρωθεί (μαζί με την χώραν του) και θα αναστηθεί εντός τριών ημερών εις την προεδρίαν διεθνούς οργανισμού (χωρίς την χώραν του) ήτο δύσκολη. Υπήρξαν δύο επιλογαί: λύσις πολιτική ή θεσμική. 

Ιδού τα πολιτικά πρόσωπα που επροτάθησαν:
- Πέμη Ζούνη (δεν έγινε δεκτή, διότι ήθελε το όνομά της να μπει πρώτο στην μαρκίζα)
- Γιάννης Μιχελογιαννάκης (ομοίως απερρίφθη, διότι δεν είναι δυνατόν να κάνουμε πρωθυπουργόν κάποιον που έχει υπονοήσει για τον προκάτοχόν του ότι είναι τελειωμένη αδερφή)
- Μάγια Τσόκλη (είχε το πλεονέκτημα ότι, έχοντας γυρίσει όλον τον κόσμον, θα βρει εύκολα καταφύγιον κάπου, όταν θα την πάρουν με τις πέτρες του πατέρα της)
- Ελένη Παναρίτη (γιατί συμμετείχε στο θαύμα του Περού, όπως το αποκαλεί η ιδία, δηλαδή  στρατηγικές ιδιωτικοποιήσεως της γης των ιθαγενών συνεργαζόμενη με τον πρόεδρον Φουτζιμόρι - τώρα είναι στην φυλακήν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος. Ο Φουτζιμόρι εννοώ, όχι η Παναρίτη).
- Γιάννης Βούρος (για να έχεις την εντύπωση, απλέ και ανόητε ψηφοφόρε, ότι "εσύ αποφασίζεις")
- Άννα σύζυγος Γιώργου Νταλάρα (γιατί μας δίνει την εγγύησιν ότι δεν θα μείνει κολλημένη εις την πρωθυπουργικήν καρέκλαν, αφού απλώς θα την ακουμπήσει - πάσχει από καρεκλοφοβία ή είναι ιδέα μου;)
- Συμεών Κεδίκογλου (διότι το όνομα αυτό ενώνει τα δύο μεγάλα κόμματα: έχουν αμφότερα από έναν βουλευτή Ευβοίας με αυτό το ονοματεπώνυμο)
- Εύα Καϊλή ή Μιλένα Αποστολάκη (ως διεθνώς αναγνωρίσιμες φιγούρες, από την Ταϊβάν ώς την Βραζιλία, όπως έδειξα τις προάλλες)
- Απόστολος Κακλαμάνης, Φίλιππος Πετσάλνικος (ο σεισμός που έγινε εις την Κρήτην οφείλεται εις τα γέλια μου, όταν άκουσα τον Παπανδρέου να προτείνει αυτά τα ονόματα)

Από τα παραπάνω κατέστη προφανές ότι δεν γίνεται να επιλεγεί πολιτικόν πρόσωπον, διότι δεν τα βρίσκουμε με την καμίαν. Ο βαθμός διαφωνίας σε όλα τα θέματα ήτο τοιαύτος, ώστε παρ' ολίγον να μείνουμε εντελώς νηστικοί: όταν έρριψα την ιδέαν να παραγγείλουμε πίτσες, ο κ. Παπανδρέου επέμενε να παραγγείλουμε πίτσα λαχανικών, ωστόσο το κόλπο του απεκαλύφθη αμέσως από το πολιτικόν σαΐνι που ακούει εις το όνομα Σαμαράς: τα λαχανικά θα ήσαν λαχανάκια Βρυξελλών και αμέσως ο Αρχηγός της ΝΔ αντέδρασε λέγοντας "συμφωνώ να πάρουμε πίτσα, αλλά αυτή την παραγγελία δεν την υπογράφω". Σαμαράς και Παπανδρέου συμφώνησαν τότε να πάρουμε πίτσα με σουτζούκι, αλλά ο κ. Καρατζαφέρης εξανέστη και έφυγε από το Προεδρικόν Μέγαρον εκνευρισμένος, διότι το σουτζούκι είναι τουρκικόν. Βεβαίως επανήλθε αργότερα (τέτοια ευκαιρία να μπει σε κυβέρνηση και θα την έχανε;), οπότε βρήκα τον συμβιβασμόν: πίτσα με χωριάτικο λουκάνικο στην υγειά του Ελληνικού Λαού, ο οποίος επλήρωσε και την πίτσαν, εννοείται.


Αφού φάγαμε, συνεχίσαμε με τις θεσμικές επιλογές:

- Ιωάννης ΣΤ' Καντακουζηνός (ο κ. Καρατζαφέρης εδηλώσε ότι προτιμά τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά - θανάσιμον εχθρόν του μπάρμπα μου εις την διεκδίκησιν του βυζαντινού θρόνου, όπως έγραφα πέρυσι). Ως εναλλακτική:
- Κωνσταντίνος Καντακουζηνός (πάλι ο κ. Καρατζαφέρης έφερε αντιρρήσεις -μολονότι ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός έχει υπάρξει υποψήφιος με τον Λαϊκόν Ορθόδοξον Συναγερμόν- φοβούμενος ότι θα χάσει την αποκλειστικότητα εις τα ηλίθια λογοπαίγνια, μιας και ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός έχει διδακτορικόν εις την εξυπνακίστικην ανοησίαν)
- Χόσνι Μουμπάρακ (πρόσωπον με διεθνές κύρος και ειδίκευσιν εις την καταστολήν που τόση ανάγκη έχει η χώρα μας - ωστόσο την πολύτιμον συμβολήν του αναζητούν πολλές χώρες, γι' αυτό απεφασίσθη να κρατηθεί ως μπακ-απ)
- Ιουλία Αλεξανδράτου (έχει τα εξής προσόντα: βογκά άπταιστα τα αγγλικά και τα γαλλικά, μπορεί να δημιουργήσει συμμαχίες με τους Γάλλους, με τους οποίους έχει ήδη συνεργαστεί επιτυχώς και κυρίως εκπροσωπεί το νεοελληνικόν τρίπτυχον: πλαστική ομορφιά, δημοσιότης με κάθε τρόπο, γρήγορα λεφτά)
- Παναγιώτης Ρουμελιώτης, Βασίλειος Σκουρής, Νικηφόρος Διαμαντούρος, Λουκάς Παπαδήμος (εδώ τους απεστόμωσα: "απορρίψατε ολόκληρη Ιουλία και σκέφτεστε τους κομπάρσους;")
- Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου (σημειώθηκε ωστόσο ότι είναι περισσότερο πολιτική επιλογή παρά θεσμική)
- Τρύφωνας Σαμαράς (δύο τα προβλήματα: 1) θα τον μπερδεύουν με τον Αντώνη, ο οποίος φοβάται ότι θα χρεωθεί την φθοράν του Τρύφωνος και 2) ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΤΡΥΦΩΝΑ)
- Σάκης Ρουβάς ή Δέσποινα Βανδή (απερρίφθησαν αμφότεροι, διότι εθεωρήθησαν πράκτορες της Αριστεράς)

Την λύσιν την έδωσα και πάλι εγώ: αφού όποιον και να βάλουμε εντολές θα εκτελεί, δεν ρίχνουμε κλήρον να τελειώνουμε; 
Ο λαχνός που τράβηξα έγραφε "Λουκάς Παπαδήμος". 

Το 'βλεπα. Το 'παιξα;

Ειμί Κωνσταντίνος ο αλιεύς πρωθυπουργών και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.: Ο κ. Παπαδήμος είναι εξαιρετική επιλογή, αν κρίνουμε από την μέχρι τώρα πορείαν του: επί των ημερών του (διοικητής Τραπέζης της Ελλάδος) έγινε το τρελόν πάρτι του Χρηματιστηρίου, επομένως ελπίζουμε ότι από τις 700 μονάδες θα φτάσουμε σύντομα στις 7000. Επίσης είχε αναπόφευκτα γνώσιν των μαγειρεμένων στοιχείων που μας έβαλαν στο ευρώ (στοιχεία για τα οποία κατηγορούμεθα τώρα), άρα ευελπιστώ ότι με τον ίδιον τρόπον θα μηδενίσει το χρέος και το έλλειμμα. Τέλος, να προσθέσω ότι ως αντιπρόεδρος της ΕΚΤ έκανε τα στραβά μάτια, όταν η χώρα μας εκτροχιαζόταν δημοσιονομικά. Ελπίζω να κάνει το ίδιο και τώρα, άρα ετοιμαστείτε για αυξήσεις μισθών και συντάξεων, μειώσεις φόρων και αναδιανομή του πλούτου.

21 σχόλια:

  1. majestad, εξαιρετικόν το παρασκήνιον. Αναρωτιέμαι βεβαίως αν η από(β)λυτος ελληνίς σταρ Αννα Βίσση θα ήτο θεσμική επιλογή.

    meanwhile, λύσατέ μου μίαν απορίαν: αυτός ο πρέσβης Γεωργίου του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού, είναι υπαρκτόν πρόσωπον; Με προβληματίζει το ύφος του μόνιμου εγκεφαλικού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύντροφε Κωνσταντίνε, στην προηγούμενη ανάρτησή σας εξήρατε την σημασία της ατομικής ευθύνης των πολιτών. Σήμερα γράφετε ότι για το χάλι του χρηματιστηρίου ευθύνεται ο... Παπαδήμος. Είναι βέβαιο ότι κάθε άνθρωπος έχει κάνει λάθη, αλλά πως είναι δυνατό ο Παπαδήμος να ευθύνεται για τον ελληνικό κομπιναδορισμό και το κυνήγι του εύκολου κέρδους στο οποίο επιδίδεται με ιδιαίτερη θέρμη μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας (της Ιουλίας συμπεριλαμβανομένης);

    Υ.γ Βλέπω τώρα τον Βελόπουλο να αναρωτιέται, στα πλαίσια του promotion ενός βιβλίου, “Να βγει κανείς ή να μην βγει από την ευρωζώνη”. Τον αμας ή δεν τον αμας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εμ, άμα τα ξέρεις τα πράγματα εκ των έσω, τα βλέπεις με διαφορετικό μάτι!

    και έλεγα και εγώ που ήσουν τόσες μέρες... αγωνιζόσουν για το μέλλον μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ apos, εδώ διαβάζω ότι ο κ. Γεωργίου υπήρξε πρέσβης μας εν Αργεντινή το 1999 (και αμέσως μετά παρά τω Μητσοτάκη), επομένως οφείλετε να γνωρίζετε περισσότερα.
    Φοβούμαι πάντως μήπως επελέγη ως έμπειρος σε προπτωχευτικές διαδικασίες - σε συνδυασμόν και με το γούρι του Επιτίμου.

    Αγαπητέ Αναρχοφιλελεύθερε, δεν γράφω αυτό. Γράφω ότι δεν είναι ένας απλός, καλός οικονομολόγος, που επελέγη να κάνει μια δύσκολη δουλειά, αλλά ένα εξέχον στέλεχος του συστήματος που κυβερνούσε την Ελλάδα και την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Και λέω ότι ως υπεύθυνος για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα όφειλε να ενεργήσει, όταν ήταν καιρός. Ειδικά για το Χρηματιστήριο, οι πολίτες δεν είναι άμοιροι ευθυνών για το κυνήγι του εύκολου κέρδους, αλλά, αν θυμάστε, οι υπεύθυνοι παράγοντες ή σιωπούσαν ή το εμφάνιζαν τότε ως νομισματοκοπείο.

    Αγαπητή ria, και λίγα έγραψα - δεν είπα π.χ. για την άλλη παραγγελία με τα σουβλάκια που μας δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο (σουβλάκι ή καλαμάκι; τι περιλαμβάνει το "με απ' όλα"; κτλ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε λες να τα καταφέρει και μόνος του χωρίς τον Σημίτη?

    Εγώ πάντως συνεχίζω να θεωρώ την Εύα Καιλήκαλύετρη επιλογή! χωρίς λόγο! απλά επειδή είναι από Θεσσαλονίκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παραδοξως, ενημερωθηκα καλυτερα απο την ενημερωση της Τρεμεισταει-Χατζηνικολ-ΑΟΥ. Σκεφτειτε και την καριεραν ως κραχτης. Εχει εκλειψει απο τις παραδοσεις μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μα το " εσύ αποφασίζεις" που το θυμήθηκες, εμ τον Γιάννη Βουρο?
    ώστε αυτό ήταν το καυτό παρασκήνιο ε?
    αλλα δεν είπες κάτι, ότι ο Γιώργος ήθελε να παραγγείλουμε και κόκα κόλα ζερο αλλα οι υπόλοιποι απέρριψαν τούτη την επιλογή γιατί προτιμησαν κρασάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ vassiliostales, τα γεωγραφικά σας κριτήρια είναι επικίνδυνα, διότι τελικώς θα μας πείτε ότι η μοναδική ελπίς της Ελλάδος είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Απορία: το "Καϊλή" με πόσα λάμδα το γράφετε;

    Αγαπητή Μικρέ Μπετόβεν, όταν λέτε καριέρα κράχτου, εννοείτε κάτι διαφορετικόν από αυτό που κάνω τώρα (δηλαδή που κράζω τους πάντες);

    Αγαπητέ άσωτε, θέμα Κόκα-Κόλης δεν ετέθη, διότι θα ετίναζε τας διαπραγματεύσεις εις τον αέρα.
    Πάντως φρονώ ότι το προμόσιον της νέας κυβερνήσεως το ανέλαβε η έμπειρη Κόκα-Κόλα, διότι αλλιώς δεν εξηγείται τέτοιος ορυμαγδός διαφημίσεώς της ως της μοναδικής εθνοσωτηρίου επιλογής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μεγαλειότατε, βλέπω ότι για μια ακόμη φορά δεν έγινε μνεία στο πρόσωπο ούτε της Άσπας Τσίνα (που θα ήτο διττή επιλογή), αλλά ούτε και στην Ιππότη Μιμή Ντενίση. Ένα θα πω...ΝΤΡΟΠΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ Zero Point, παρατηρώ ένα κόλλημα με την Άσπα Τσίνα ή είναι ιδέα μου; Πρέπει πάντως να σας προειδοποιήσω: το Καντακουζηνέικο έχει επαφές με το Τσινέικο, οπότε λίγα τα λόγια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν ξέρω πραγματικά, θεωρώ ότι ήταν μια μοναδική ευκαιρία να λάμψουν μορφές του ελληνικού γίγνεσθαι και αυτή η ευκαιρία εχάθη. Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, Ντόρα Μπακογιάννη, Λετρεμένη Παπακώστα, Παρθένα Φουντουκίδου, Λαίδη άνευ αλήτη, Λαίδη με αλήτη... τόσες επιλογές... κρίμα

    Καλώς σας βρήκα ξανά πανυπερλαμπρότατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα πάθη μεγαλειότατε...καθώς και ο βήχας...δεν κρύβονται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι να πω κι εγώ...
    Τα καλύτερα κάματε πάλι!
    Τα σέβη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. majestad, θα τον βλέπω με άλλο μάτι πλέον τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνης (τα παιδιά). Ως πρέσβης στην πατρίδα εκείνη την εποχή θα παρέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον πρόεδρο Carlos Saúl Ménem, αρχιτέκτονα της χρεοκοπίας του 2001 και γνωστού «γκαντέμη». Εκτός βέβαια και αν η γκαντεμιά εξουδετερώθηκε άμα τη επιστροφή του στην Ελλάδα για να υπηρετήσει στο διπλωματικό γραφείο του Επιτίμου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλέ, αληθεύει ότι ο Άδωνις παρήγγειλε τριήρεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ε, καλά τώρα κι αυτός...
    Τελειωμένη αδερφή την είπε, δεν την είπε κι αρτίστα του βωβού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ tremens, χαίρομαι που αναδεικνύετε τους εφέδρους υπουργούς της χώρας. Όχι σαν τους Ιταλούς που βρήκαν μόνον 16 υπουργούς έναντι 49 δικών μας.

    Αγαπητέ Zero Point, τα πάθη σας τα κάλλη σας.

    Αγαπητή Αθηνά, πάλι σε δόσεις με διαβάζετε;
    Μήπως ετοιμάζει Αργοναυτικήν Εκστρατείαν; Υπολογίζω ότι το χρυσόμαλλον δέρας με την άνοδον του χρυσού έχει ανέβει πολύ σε αξία και μπορούμε να το σκοτώσουμε σε κανέναν ενεχυροδανειστή, ώστε να μειωθεί το δημόσιον χρέος.
    Για την αρτίστα δεν ξέρω, δεν είμαι του καλλιτεχνικού.

    Αγαπητέ apos, είχατε πρόεδρον Saul; Ο διεθνής μασονοεβραιοσιωνισμός σάς έριξε και εσάς; Και, παρακαλώ, όχι και υφυπουργός ο κ. Γεωργίου, ολόκληρος αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ω αυτοκράτωρ, τίποτα δεν μπορεί να αντικαστήσει τις ένδοξες ημέρες τοθ Βυζαντίου. Εγώ πάντως προτείνω Ιουλία, ξέρει πολύ καλά από κέρδη. Αν κάνει κι άλλα DVD, προβλέπεται να μην χρωστάμε τίποτα και να γίνουμε μεγάλη δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. πυρόλυση-πυρπόληση24 Νοεμβρίου 2011 στις 11:50 μ.μ.

    Αγαπητέ είστε καλά ή μετά την συνεδρίαση βγήκατε νοκ άουτ;
    Γιατί μια πίτσα τι να σας κάνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητέ Κωνσταντίνε,

    μόλις επέστρεψα από Σουηδία και διάβασα το σχόλιό σου. Τα γεωγραφικά μου κριτήρια συνδυάζονται και με αισθητικά, συνεπώς δεν θα μπορούσα ποτέ να καταλήξω στην επιλογή του Βενιζέλου. Όσον αφορά το λ εμείς του κέντρου το γράφουμε με 1 λάμδα, προς τα δυτικά διαφέρει από 2-4 λάμδα και στα ανατολικά που μιμούνται την προφορά των νοτίων δεν υπάρχει λάμδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητή the writer, ευτυχώς που δεν προετιμήθη η Ιουλία: είναι κεφάλαιον που δεν πρέπει να σπαταλάται εις ασκόπους κυβερνήσεις: αργότερα μπορεί να παίξει ρόλον Εθνάρχου.

    Αγαπητή πυρόλυση, δουλειές με φούντες. Και άμα η φούντα δεν είναι καλή, αφήστε τα...

    Αγαπητέ vassiliostales, όταν ανέβω πάνω θα κάνω την διαφοράν: σκοπεύω να καταργήσω παντελώς το "λ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας