Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Κάπτεν Άδωνις

Χιλιάδες αναγνώσται με συναντούν εις τον δρόμον και, τραβώντας με από τα στολισμένα με πολυτίμους λίθους επιμανίκιά μου, απαιτούν να μάθουν εάν η απουσία μου οφείλεται εις την αλλαγήν (;) κυβερνήσεως (;;;). Αγνοούν, φαίνεται, το γεγονός ότι ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός είναι διαχρονικός και θα έχει προσβάσεις εις τα ανώτατα κλιμάκια της εξουσίας ακόμη και με κυβέρνησιν Βασίλη Οικονόμου (= ανεξάρτητος βουλευτής και ηγέτης του κόμματος "Ελεύθεροι Πολίτες", το οποίον εδημιουργήθη από 250 στελέχη που απεχώρησαν από το "Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών" - καλά, πότε πρόλαβαν και διαφώνησαν;).
Αντιθέτως, σας πληροφορώ ότι ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός με την νέαν κυβέρνησιν αναβαθμίζεται, αφού έχει διατελέσει υποψήφιος για υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον υποψήφιον περιφερειάρχη κ. Άδωνιν Γεωργιάδη εις τον οποίον αφιερούται η σημερινή ανάρτησις. Ουχί όμως με σκοπόν κοροϊδίας/κραξίματος/προγκήματος, όπως κάνουν πολλοί ανοητεύοντες που αδυνατούν να κατανοήσουν τα μεγέθη των νέων μας Υπουργών, αλλά με διάθεσιν συνεισφοράς ή, κατά το καθημερινώς λεγόμενον (από Μνημονίου και εντεύθεν), με σκοπόν "να βάλω πλάτη" (αν βάλω μπούτι, πειράζει;)
Αντιμέτωπος λοιπόν με τας νέας προκλήσεις της υπουργοποιήσεώς του, ο Υπουργός μας προέβη εις την ακόλουθον δήλωσιν:


Η φωτογραφία είναι από την προσωπικήν του σελίδα. By the way, που θα έλεγαν και οι Άγγλοι (οι οποίοι ομιλούν ελληνικά: υπάρχει σχετικόν βιβλίον που έχει κυκλοφορήσει και από τις εκδόσεις Γεωργιάδη, όπου αποδεικνύεται ότι το I am προέρχεται από το Ει-μί - πάρτε γεύσιν εδώ), γνωρίζει κανείς πότε κατηργήθη η σελίς των εκδόσεων Γεωργιάδη  και αν σκοπεύουν να την επαναφέρουν; Διότι με προμηθεύει σταθερώς με απίστευτες ποσότητες υλικού για αναρτήσεις και βλέπω με τρόμον ότι αδυνατώ να συνδεθώ. Τέλος πάντων ή, αγγλιστί, anyway (υποθέτω ότι και τούτο προέρχεται από τα αρχαία ελληνικά: υποθέτω από κάτι σαν το "εν εφηβαίοις", δηλαδή "στις τρίχες του εφηβαίου", το οποίον, υποθέτω ξανά, συνεκδοχικώς έδωσε το νεοελληνιστί λεγόμενον "στ' αρχίδια μου").

Ως παλαιός λοιπόν υποψήφιος και αφού απέδειξα μετά βεβαιότητος την συνέχειαν και την εξάπλωσιν της ελληνικής γλώσσης, νομίζω ότι έχω κάθε δικαίωμα να συμβουλεύσω τον Υπουργόν εντοπίζοντας τα προβλήματα των νησιών μας και προτείνοντας λύσεις:

Κως, Σάμος και λοιπά ακριτικά νησιά
Πρόβλημα: λαθρομετανάστες.
Λύσις: εμπλουτισμός των ελληνικών θαλασσών με λευκούς καρχαρίες, όρκες, γιγάντια καλαμάρια και μπαρακούντα.

Ρόδος, Ζάκυνθος, Κως κ.α.
Πρόβλημα: Άγγλοι.
Λύσις: Διανομή του βιβλίου του Αλεξάνδρου Σούτσου "Αι αγγλικαί ανοσιουργίαι" (καλά, ξέρω: στον Σούτσο τους)

Πάρος
Πρόβλημα: Γιάννης Πάριος.
Λύσις: Μετονομασία λιμένος Πάρου σε "Λιμήν Άννας Βίσση"

Ανάφη, Ικαρία, Σαμοθράκη κ.α.
Πρόβλημα: άπλυτοι.
Λύσις: Ήδη ο Υπουργός μας έχει προτείνει ως λύσιν την κατάβρεξιν. Πιστεύω πως δεν αρκεί και αντιπροτείνω αποστείρωσιν σε κλίβανον, για να μην μολύνουν το Αιγαίο μας

Τήλος
Πρόβλημα: Γκέι γάμοι.
Λύσις: Δωρεάν διανομή του βιβλίου του Υπουργού μας "Ομοφυλοφιλία στην Αρχαία Ελλάδα - Ο μύθος καταρρέει" - το "καταρρέω" είναι αγαπημένον ρήμα της οικογενείας ή είναι ιδέα μου;

Μύκονος
Πρόβλημα: σελεμπριτομάνι.
Λύσις: Αποκλεισμός της νήσου από τον Στόλον και ανελέητος βομβαρδισμός (ομοίως θα διορθωθεί και το έτερον πρόβλημα της Μυκόνου, αυτό που ομοιάζει με το πρόβλημα της Τήλου)

Μήλος
Πρόβλημα: Δεν επιτρέπουν εις τον πρώην πρόεδρον του ΣΕΒ κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλον να εξορύσσει ανενόχλητος, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε 26 μήνες φυλάκισιν.
Λύσις: ανάκλησις εις τα όπλα των Αθηναίων στρατηγών Κλεομήδους και Τισίου και (κατόπιν δημοκρατικού διαλόγου, φυσικά) ισοπέδωσις της Μήλου, σφαγή και εξανδραποδισμός των κατοίκων της.

Λευκάδα
Πρόβλημα: Τόπος διακοπών Αδώνιδος-Ευγενίας.
Λύσις: Εγκατάστασις διυλιστηρίων, δημιουργία λιγνιτωρυχείων και ταφή πυρηνικών αποβλήτων. Εις περίπτωσιν όπου θελήσουν να συνεχίσουν τας διακοπάς τους, το μόνον που μπορώ να προτείνω εις τους δυστυχείς κατοίκους της νήσου είναι να πωληθούν ως σκλάβοι εις τα παζάρια της Ανατολής - τουλάχιστον έτσι θα είναι σίγουροι ότι δεν θα ξαναδούν ποτέ εις την ζωήν τους το ζεύγος.

Νήσος του Πάσχα (ΚΑΙ εις την Νήσον του Πάσχα ομιλούν ελληνικά; Καλά Χριστούγεννα και περαστικά - προ ετών, τότε που έβλεπα από Κυριάκο Βελόπουλο ώς Ανέστη Κεραμυδά, είχα πάθει παράκρουσιν με το συγκεκριμένον ζήτημα, αλλά δυστυχώς δεν μου είχε κόψει να κάνω ιστολόγιον και να το κράξω όπως του αξίζει, γι' αυτό αρκεσθείτε εις φιλολογικόν κράξιμον εδώ).
Πρόβλημα: Δεν υπάρχει άμεση σύνδεσις με Πειραιά.
Λύσις: Καθημερινά δρομολόγια με την Αργώ (ιπταμένη, εννοείται) με αναχώρησιν ανά δίωρον.

Κρήτη
Πρόβλημα: Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Λύσις: -

Ατλαντίς
Πρόβλημα: βύθισις.
Λύσις: ανέλκυσίς της και μετατροπή της εις Αρχαιοελληνικήν Ντισνεϋλαντ με παιχνίδια όπως: διαστημικά ταξίδια με την Αργώ, ταξίδι με τον Οδυσσέα στα βάθη του Αμαζονίου, έξοδος από λαβύρινθον με χρήσιν αρχαιοελληνικού GPS, σκοποβολή (Σκοπιανός: 1 πόντος, Αλβανός: 2 πόντοι, Αριστερός: 3 πόντοι, Τούρκος: 20 πόντοι), αλλά και εκπαιδευτικές δραστηριότητες (π.χ. μιλήστε αρχαία ελληνικά με Βάσκους, Μογγόλους, Ιάπωνες, Νησοπασχίτες, Τζαμαϊκανούς, Μαδαγασκαρηνούς, Αγαρηνούς, εξωγήινους και Ελ) ή μεταφράστε δημοτικά άσματα εις την ομηρικήν γλώσσαν (κάνω την αρχήν: "μάνα με τους εννιά σου γιους": "ω μήτερ παίδων τρις τριών") - η μετάφρασις έχει θεραπευτικάς ιδιότητας, διότι έχω ακούσει την συνεργάτιδα του Αδώνιδος κα Άννα Τζιροπούλου-Ευσταθίου να λέγει εις τον Άδωνιν ότι, για να της περάσει ο πονοκέφαλος, διαβάζει μερικούς ομηρικούς στίχους (δεν ξέρω μόνον αν ο Όμηρος βοηθά και εις την διάρροιαν - εις την δυσκοιλιότητα βοηθά σίγουρα ως πολυσέλιδον ανάγνωσμα).

Σαντορίνη, Νίσυρος
Πρόβλημα: Ηφαίστεια.
Λύσις: σφράγισις με τις χάλκινες πύλες που ο Μ. Αλέξανδρος πατεντάρησε με ISO 9000, για να βουλώσει τους Νεφελίμ (η σχετική προφητεία εδώ)

Μακρόνησος
Πρόβλημα: εγκατάλειψις.
Λύσις: Ένα βαψιματάκι και είναι έτοιμη να ξανανοίξει.


Βοηθήσατε και εσείς τον Υπουργόν μας να λύσει προβλήματα και άλλων νησιών μας.


Ειμί Κωνσταντίνος ο νησιώτης και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.1: Ο κ. Σαμαράς εδήλωνε προ μηνών: "Κύριε Παπανδρέου, δώστε του επιτέλους του κυρίου Καρατζαφέρη ένα υπουργείο να ησυχάσουμε". Επειδή είδε ότι ο κ. Παπανδρέου καθυστερούσε, φρόντισε να του το δώσει ο ίδιος (νομιμοτόκως μάλιστα).
Υ.Γ.2: Εγώ πάντως χαίρομαι τους νέους Υπουργούς μας - ιδίως τον κ. Βορίδη που τα λέει τσεκουράτα.

19 σχόλια:

  1. “Θα προσπαθήσω να λύσω από ένα πρόβλημα σε κάθε νησί.”

    Ο υπουργός άρχισε ήδη το πρωτοποριακό έργο του. Στην Μυτιλήνη και τη Λέσβο, άμα της αναγγελίας της εμφανίσεώς του, αυξήθηκε κατακόρυφα η ζήτησις στο εμπόριο. Επωλήθησαν χιλιάδες αυγά, νεράντζια, γιαούρτια, πορτοκάλια και άλλα συναφή είδη. Ζωντάνεψε το εμπόριο. (http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=161596)

    Αν και δεν μένω σε νησί, ελπίζω να περάσει και από την γειτονία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως αυτή η δήλωση θυμίζει λίγο και το "θα κάνω τα πάντα για να έχει έναν εργαζόμενο κάθε οικογένεια". Κατά τα λοιπά στα νησιά ετοιμάζονται να τον αποθεώσουν, η σοδειά όλων των ζαρζαβατικών φέτος χτύπησε κόκκινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγώ τον αδωνι τον αγαπώ, αν δεν υπήρχε θα ρίχναμε λιγότερο γέλιο
    ο μπουμπουκος μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο Καστελόριζο, παρακαλώ ένα οργανωμένο στούντιο τηλεόρασης και εξοπλισμό εξωτερικών μεταδόσεων... αφού το εγκαινίασε ο ΓΑΠ να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άλλους του είδους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αααααα έτσι εξηγούνται όλα!
    Και επί δεκαετίες πάσχιζα η ανόητη να καταλάβω πως διάολο συνεννοούμην με ένα Άγγλο εραστή που είχα κάποτε την στιγμή που δεν ομιλούσα γρι Ελληνικά!
    Που να φανταστώ ότι τα αγγλικά είναι ελληνική διάλεκτος… αποδεδειγμένα!
    Μεγαλειότατε μου ανοίξατε τα μάτια έτι μία φορά.
    Thank you.

    Sincerely yours,
    Αθηνά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Oh! my God! Θα Λειτουργήσει ξανά το
    Long Island(Μακρόνησος);;;;
    Οποία συγκίνησης αγαπητέ.
    Εκπληκτικά τα νέα .
    Να είστε καλά και να μην σταματάτε να μας ενημερώνετε.
    Καλό βράδυ σας εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ανέκαθεν η Ελλάς ήτο χώρα γραφικοτάτη...
    Ξενικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπορεί να αργείς να σκάσεις μύτη, αλλά καθε φορα χτυπιέμαι απο τα γέλια!
    Τι θα εκανα αν δεν ειχα και σενα;

    Στο σουτσο μας λοιπον και η νεα κυβερνηση και οι νεοι υπουργοι!

    Την κυρια υπουργου ποιος τη πιανει τωρα, που θα εχει καταρρεύσει από την συγκινηση της καρέκλας του συζύγου!

    Φιλιά πολλά αγαπημένε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οσο για τα νησιά....
    κ καημένη η Κρητη ε;
    Λυσις: θάνατος (αμήν και πότε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ Αναρχοφιλελεύθερε, κατά την λογικήν αυτήν νομίζω ότι ανοίγονται νέοι δρόμοι για την παραγωγικήν βάσιν της οικονομίας μας: ενδέχεται να γίνουν νέες γεωτρήσεις προκειμένου να προμηθευτούμε πίσσαν (πούπουλα έχουμε ήδη).

    Αγαπητόν Χαμένον Επεισόδιον, η επομένη αντίστοιχος δήλωσις θα είναι του κ. Παπαδήμου: "Θα προσπαθήσω να μείνει ένα ευρώ σε κάθε πορτοφόλι".

    Αγαπητέ Diagora, εις το Καστελόριζον προτείνω επανενεργοποίησιν της γραμμής υδροπλάνων Μασσαλία-Καστελόριζον που η Air France διατηρούσε κατά την δεκαετίαν του 1920. Νομίζω ότι η φυγή εις το εξωτερικόν με υδροπλάνον (αντί του πατροπαραδότου ελικοπτέρου) είναι πολύ πιο σικ.

    Αγαπητή Αθηνά, νομίζω ότι είναι καιρός πια να αντικατασταθούν τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών με φροντιστήρια αρχαίων ελληνικών (ο Υπουργός μας έχει ήδη δείξει τον δρόμον ανοίγοντας το πρώτον).

    Αγαπητή Venus On Fire, να σας κλείσω σουίταν;

    Αγαπητέ Ξενικέ, δεν πιστεύω να είσθε ινδοευρωπαϊστής;

    Αγαπητή CaCoula, υποθέτω ότι η κυρία υπουργού ανέβασε το κασέ της για να συμμετάσχει σε εκπομπές ξεκατινιάσματος, α-τάλεντ σόου και για να μας δείχνει το εσώρουχόν της κορυβαντιούσα γουίθ δε σταρς. Όσο για την Κρήτη όντως, ο μόνος τρόπος σωτηρίας είναι ο θάνατος (της Κρήτης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι θεά.

    Τι να λέμε τώρα, δη ουάν δη άδερ, δη έβρυθινγκ ωλλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κέντησες σήμερα! κέντησες!

    πως τα σκέφτηκες; πάλι δε θα κοιμηθώ. με τόσο γέλιο, μάζεψα την αποκάτω και τη διπλανή και θα νυχτερέψουμε πάνω από μια διάσημη πέρδικα...

    μην αρρωστήσεις αύριο, θα είμαι και άυπνη, θα είμαι και ψιλομεθυσμένη, καλύτερα μεθαύριο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν είναι δυνατόν: έγραψα παραπάνω "κορυβαντιούσα" αντί για "κορυβαντιώσα" και ουδείς με επανέφερε εις την τάξιν. Γρήγορα όλοι για ταχύρρυθμα αρχαίων ελληνικών.


    Αγαπητέ pølsemannen, σας χαίρομαι όταν ομιλείτε αρχαία ελληνικά (έστω υπό μορφήν αγγλικών).

    Αγαπητή ria, τους χαιρετισμούς μου εις τις γειτόνισσες και εις την πέρδικα. Είχα προγραμματίσει να αρρωστήσω την Τετάρτη - σας βολεύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν βλέπω λύσεις στα προβλήματα

    α. Σπιναλόγγας: Πρόβλημα αναρχοσελέμπριτις οι οποίοι μετά το επιτυχημένο σήριαλ κατσικώνονται στο δύσμοιρο νησί και φωτογραφίζονται αφειδώς

    β. Σκόπελος: Πρόβλημα οι σφίγγες. Χιλιάδες σφίγγες παντού

    γ. Παξοί - Αντίπαξοι: Πρόβλημα πολύ πράσινο - δεν υπάρχει χώρος για πάρκινγκ

    δ. Κάρπαθος: Πρόβλημα η ένωση της νήσου με οδικό δίκτυο από βορράν προς Νότον και τανάπαλιν με αποτέλεσμα να καταργούν οι κάτοικοι της Ολύμπου τις τοπικές φορεσιές και να φοράει η γριά καυτό σορτς χειμώνα καλοκαίρι

    έχω κι άλλα αν ενδιαφέρεστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. majestad, έχω ελαφρώς πέσει από τα σύννεφα. Στην Ανάφη καθαρούς τους θυμάμαι. Πώς άλλαξαν αίφνης τα πράγματα;
    Πάντως, για την Σκόπελον θα συμφωνήσω. Κάπως πρέπει να λυθεί το θέμα με τις σφήκες. Προτείνω κάθε πρωί να μπαίνει στη διαπασών η εκπομπή του Γεωργίου Τράγκα στον Real και το βράδυ η αντίστοιχη τηλεοπτική του ιδίου υπό Extra channel. Στα ενδιάμεσα, Αρης Πορτοσάλτε.

    ΥΓ Και μια παρατήρηση: δεν είναι φοβερό; Ορισμένοι έκαναν καριέρα πάνω στο αντι-Μνημόνιο και τώρα χτίζουν δεύτερη πάνω στους υπουργούς του ΛΑΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. πυρόλυση-πυρπόληση29 Νοεμβρίου 2011 στις 3:20 μ.μ.

    Μέσα στην ατυχία μου επιτέλους η τύχη μου χαμογελά!!!Δεν είμαι νησιώτης!Μήπως ήρθε η ώρα να παίξω τζόκερ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ tremens, για όλα όσα αναφέρετε υπάρχουν λύσεις - μην ξεχνάτε άλλωστε ότι υπάρχει πάντοτε η λύσις της Μυκόνου: βομβαρδισμός κατά των σελέμπριτις, του πρασίνου, των σφηκών και των Καρπαθίων (εκεί μπορούμε να ξαμολήσουμε και τον Κόμη Δράκουλα).

    Αγαπητέ apos, αυτό δεν το περίμενα ποτέ από εσάς: συχνάζετε εις την Ανάφην;!
    Όσο για την αντιμνημονιακήν καριέραν, νομίζω ότι με εκφράζει απολύτως: κάποτε έκανα αντιμνημονιακές αναρτήσεις και τώρα κάνω αναρτήσεις επάνω εις τους υπουργούς του ΛΑΟΣ.

    Αγαπητή πυρόλυση, ο καθένας εδώ μέσα μπορεί να παίξει με ό,τι θέλει αρκεί να μην είναι τα νεύρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εξαιρετικος!

    Παντως το πρωτο προβλημα το ελυσε ο Αδωνις.

    Σε ενα, καποιο νησι ειχαν πολλα αυγα περίσσευμα αλλά και αυξημένη χοληστερόλη!! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητέ Zaphod, αν εννοείτε ότι ο Υπουργός φροντίζει και για την διατροφήν των κατοίκων, απαλλάσσοντάς τους από τα χοληστερηνούχα αυγά, επιφυλάσσομαι να απαντήσω, διότι πρέπει πρώτα να συμβουλευθώ αρχαιοελληνικές συνταγές για να σας πω αν επιτρέπονται τα αυγά ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας