Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Κωνσταντίνος ο μισάνθρωπος

Η διάθεσις του Κωνσταντίνου Καντακουζηνού αγγίζει νέα ιστορικά υψηλά (φαίνεται από το γεγονός ότι έχω εγκαταλείψει το παρόν ιστολόγιον εις την τύχην του), γι' αυτό και απεφάσισα να εγκαινιάσω νέαν στήλην φιλοσοφικoκοινωνικού προβληματισμού (μετά την αστρολογίαν, την μόδαν, την μαγειρικήν και τα κους-κους) και συγκεκριμένως να ασχοληθώ με πτυχήν μου που έχει τρελόν σουξέ εσχάτως, αυτήν της μισανθρωπίας.
Έχω κατά καιρούς δηλώσει ότι είμαι εξαιρετικώς βολικός άνθρωπος, μόνον που απεχθάνομαι τον συνωστισμόν, την πολυλογίαν, την ανοησίαν, τα παιδάκια, τα σκυλάκια, τα γατάκια, τα παπάκια, τους ελέφαντες (μια φορά ανέβηκα σε ελέφαντα και μου μάγκωσε τα πόδια με τα αυτιά του), τα ιγκουάνα, τους εφοριακούς, τους αστυνομικούς, τα ΜΑΤ, το ΚΑΤ, το ΝΑΤ και μερικές άλλες (εκατοντάδες χιλιάδες) κατηγορίες προσώπων, πραγμάτων και καταστάσεων.

Ακολουθεί απόσταγμα της προσφάτου ανθρωποπαρατηρήσεώς μου:

- Μισανθρωπία είναι να προτείνει το facebook στο προφίλ του Κωνσταντίνου Καντακουζηνού να γίνει φίλος με το αληθινό μου προφίλ και να μην το κάνω, γιατί είμαστε μαλωμένοι.

- Το να διασκεδάζεις με τον τρόπο που γελά ο άλλος είναι σαν να χορταίνεις βλέποντάς τον να τρώει.

- Μουσική είναι ηχητικά κύματα ευχάριστα στο αυτί, τα οποία- Μουσική είναι ηχητικά κύματα. Τελεία. Το να επιδεικνύεις τις γνώσεις σου στα ηχητικά κύματα σε κάνει απλώς καλό φυσικό - μην δοκιμάσεις να κάνεις το ίδιο με τη λογοτεχνία ή τη ζωγραφική, γιατί τότε θα ακούσεις για τα φωτόνια.

- Πιάτο εστιατορίου το οποίο κοστίζει πάνω από ένα ορισμένο ποσό οφείλει να περιέχει ακριβά υλικά (αλλιώς περιέχει πολλή κοροϊδία). Aν δεν βρεις φύλλα χρυσού στη γαρνιτούρα, γύρισέ το πίσω και πες τους να σου το ξαναγαρνίρουν.

- Η δουλειά πωλήτριας/σερβιτόρου σε ακριβό μαγαζί του κέντρου δεν σου δίνει πόντους (αυτό δεν σου το δίνει ούτε το 12ποντο/Nike Air Max που φοράς). Απλώς σου στερεί πολύτιμο χρόνο από τη ζωή σου αναγκάζοντάς σε να αλλάζεις 5 λεωφορεία για να φτάσεις από το Πέραμα στο Κολωνάκι.

- Πολλές κυρίες προτιμούν να γίνουν λέαινες δίνοντας έναν σκασμό λεφτά για λίφτινγκ. Τον μπόγια!

- Μερικές φορές νιώθω σαν να ζω στο 25000 π.Χ.: εκτός από τις λέαινες του λίφτινγκ συναντώ στην Αθήνα και πολλούς ανθρώπους του Νεάντερταλ.

- Αν χρησιμοποιείς συνεχώς αγγλικές λέξεις (funky, vibes, beat κτλ.), επειδή φαντασιώνεσαι ότι γράφεις για το New Yorker, να ξέρεις ότι για τους αναγνώστες σου θα είσαι πάντα ο πώς-τον-λένε-που-γράφει-με-υφάκι-στην-προτελευταία-σελίδα.

- Οι Αγανακτισμένοι με ρωτούσαν τι θα κάνω στις 17 Νοεμβρίου - αλλά με πρόλαβαν και απάντησαν μόνοι τους: "όλοι μαζί θα μουντζώσουμε". Τους παρακαλώ να ρίξουν τις προτάσεις τους για την Πρωτοχρονιά τώρα, γιατί αλλιώς θα κλείσω για ρεβεγιόν αλλού.

- "Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά": η εξίσωση είναι λανθασμένη, διότι η εμπειρία δείχνει ότι δεν ισχύει αναλογικά (η μισή καθαριότητα ΔΕΝ είναι 1/4 αρχοντιάς).


- Να ξέρεις ότι, αν με "σκουντήξεις" στο facebook, περιμένω να μου ζητήσεις συγγνώμη.
Άλλως: ένα από τα πολλά μειονεκτήματα του facebook είναι ότι ως απάντηση στο "σκούντηγμα" έχει μόνον "σκούντηγμα" και όχι "κεφαλοζβερκοφαπογροθοκλοτσοπατινιά μέσα στη μάπα"


- Επιτυχημένη είναι η απεργία των ΜΜΕ όταν η καλύτερη επιλογή που σου αφήνει είναι η εκπομπή του Κυριάκου Βελόπουλου σε επανάληψη και με βίντεο που κολλάει.

- Ερώτηση: Γιατί στα μπαρ η μουσική είναι τόσο δυνατή, αφού κανείς δεν χορεύει; 
  Απάντηση: Για να εμποδίζει τις ανοησίες του συνομιλητή σου να φτάσουν μέχρι τα αυτιά σου.
 Ένσταση: Είναι ωστόσο επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι όσο δυνατότερη είναι η μουσική τόσο περισσότερες ανοησίες ουρλιάζει ο συνομιλητής σου μες στο αυτί σου.

- Μικρός πίστευα ότι η λέξη "μισάνθρωπος" σημαίνει μισός άνθρωπος. Τελικά κατάλαβα ότι δεν είναι μισός άνθρωπος ο μισάνθρωπος. Οι άλλοι είναι μισοί.


Ειμί Κωνσταντίνος - και δεν ειμί καλά.

20 σχόλια:

  1. Καλημέρα και καλώς επιστρέψατε (ελπίζω).
    Θα συμφωνήσω με όλα τα αποστάγματα της ανθρωποπαρατηρήσεώς σας, εκτός από ένα (ίσως και κανά δυο άλλα, για τα οποία δεν έχω άποψη): "Μισανθρωπία είναι να προτείνει το facebook στο προφίλ του Κωνσταντίνου Καντακουζηνού να γίνει φίλος με το αληθινό μου προφίλ και να μην το κάνω, γιατί είμαστε μαλωμένοι". Εμείς αυτό στο χωριό μου το λέμε κάπως αλλιώς (δε γράφω τη λέξη, μη σας θίξω πρωί - πρωί. ανατρέξτε στον Φρόϋντ). Κουράγιο πάντως. Η ζωή μας κύκλους κάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλώς το παλικάρι πίσω!

    αυτό με τα μπαράκια το ειχα και εγώ απορια. αλλά μέχρι εκεί. δεν το ανέλυσα και δεν έκανα στατιστικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λες να είμαι και εγώ μισάνθρωπος σαν εσένα? Τόση ταύτιση με όσα λες με ανησυχεί...;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. με αφήνεις με ανοιχτό το στόμα, εδώ συλλάβαν τον Λάκη με γούνινες χειροπέδες για τα χρέη και συ ασχολείσαι με κάτι πράγματα απλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μετά τη διαφήμιση της μπένετον πεθαίνω να δω το αληθινό προφίλ ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα αποστάγματα ήταν το ένα καλύτερο από το άλλο, με personal favourite το τελευταίο που λίνκαρε στο mortal battle! Keep hating βυζαντινολόγε, we love it! (χρησιμοποίησα αγγλικές λέξεις, μάλλον έγινα ο πώς-τον-λένε-που-σχολιάζει-με-υφάκι :P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ, καλέ τι γλυκός που είστε!
    Τα σέβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μαζί σου για λιγότερη ένταση μουσικής, όχι μόνο στα μπαρ, αλλά και σε εκδηλώσεις, πανηγύρια, παντού!
    Ξενικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πυρόλυση-πυρπόληση4 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:55 μ.μ.

    Είσαι οκ(=οκέι) Κωνσταντίνε!!
    Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πυρόλυση-πυρπόληση4 Δεκεμβρίου 2011 στις 10:09 μ.μ.

    οκ τύπος.Διαβάζω ταυτόχρονα και ξεχάστηκα.Σόρυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μεγαλειότατε, εγώ σας καταλαβαίνω να ξέρετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πανυπερλαμπρότατε ακόμα κι εμείς οι εκ φύσεως "καλοί" και "βολικοί" κάποια στιγμήμ τελούμε υπό καθεστώς μισανθρωπίας. Ξεβρετε τι είναι να έχεις απλώσει τα φρεσκοπλυμένα και η από πάνω η κ......α να πετά τα βρωμόνερά της αδιάφορα και ανέμελα πάνω τους; Θα εγκληματίσω άγιες μέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ Jimmy Rose, προσπαθείτε να μου την πείτε, αλλά εγώ δεν την ακούω. Και τούτο διότι δεν αναφέρομαι εις την πατροπαράδοτον σχιζοφρένειαν που με διακρίνει (να σας ενημερώσω μόνον ότι έχω πολλούς ακόμα εαυτούς με πολλαπλές δραστηριότητες). Αναφέρομαι εις το γεγονός ότι η μισανθρωπία μου εξικνείται (wow!) μέχρι του σημείου να μισείται το πρωτότυπον από το ετερώνυμον.

    Αγαπητή ria, σήμερον που θα ξαμοληθώ θα ελέγξω αν στέκει η θεωρία μου.

    Αγαπητή Andy, το respect δεκτόν μόνον εφόσον συμφωνείτε με την προηγουμένην ανάρτησιν (ότι τα αγγλικά είναι ελληνική διάλεκτος).

    Αγαπητή kovo voltes, προσέξατε την ταύτισιν, διότι φοβούμαι μήπως καταλήξετε να κόβετε (εκτός από βόλτες) και λαρύγγια.

    Αγαπητόν Χαμένον Επεισόδιον, αυτό δεν το γνωρίζω. Αυτό όμως που γνωρίζω είναι ότι εις τον σύνδεσμόν προς το ιστολόγιόν σας λείπει ένα "s" από το "wordpress" και μας βγάζει αλλού. Άιντε, όλα εγώ θα τα βλέπω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ άσωτε, μην με προκαλείτε, γιατί εδώ την έχω την ανάρτησιν για τον Λάκη Γαβαλά.

    Αγαπητέ tovenito, μην ανησυχείτε. Θα με δείξετε την Θεσσαλονίκη αφού.

    Αγαπητέ phantom, όπως προείπα, δεκτόν μόνον εφόσον συμφωνείτε ότι τα αγγλικά είναι ελληνική διάλεκτος. Ανεξαρτήτως αυτού, εσάς θα σας χρειασθώ, εφόσον πάρετε ειδικότητα ψυχιάτρου.

    Αγαπητή Αθηνά, σας ευχαριστώ, αν και σιχαίνομαι να με λένε γλυκό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ Ξενικέ, νομίζω ότι οφείλω να δεχθώ εξαίρεσιν ως προς τα πανηγύρια με καλεσμένες την Τζούλια Αλεξανδράτου, την Στέλλα Μπεζαντάκου ή την Έφη Θώδη. Εκεί η έντασις πρέπει να είναι εκκωφαντική (κυριολεκτικώς).

    Αγαπητή πυρόλυση, δεν ξέρω αν προτιμώ να είμαι OK ή KO (Knock-Out).

    Αγαπητή Koueen, το ξέρω - άλλωστε τι σόι βασίλισσα θα ήσαστε;

    Αγαπητέ tremens, αρνούμαι να σχολιάσω, διότι αι μπουγάδαι είναι πολύ μπας-κλας για το παρόν ιστολόγιον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. majestad, εγώ σας βρίσκω σε εξαιρετική φόρμαν. Την αυτή απορία έχω και εγώ: έναν καφέ πας να πιείς, γιατί να βαράει η μουσική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ apos, η μουσική βαράει διότι ουδείς έχει βαρέσει μέχρι τώρα τον αναβάτην των δίσκων (βαρβαριστί: disc jockey). Άμα φάνε όμως 2-3 από δαύτους τις ψιλές τους, να δείτε μετά που θα ξαναγίνει μόδα ο Domenico Scarlatti (και ο Alessandro μη σας πω).


    Αγαπητή Coula, εγώ; Με προσβάλλετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας