Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Ιδέες για χριστουγεννιάτικες εκπομπές Ι

Τα Χριστούγεννα έφτασαν και φέτος, παρά την κρίσιν και την γενικότερην μιζέριαν: σήμερον π.χ. ήκουσα συνταξιούχον παραπονούμενον, διότι από 1500€ η σύνταξίς του έπεσε εις τα 800€, αλλά μόλις του είπα για τις περικοπές που έχω υποστεί -από 25000€ χαρτζιλίκι (καθημερινό) που μου έδινε ο μπάρμπας μου, ο Ιωάννης ΣΤ', το κασέ μου έπεσε εις τα 22000€- αμέσως ντράπηκε που διαμαρτυρήθηκε.
Αν και σιχαίνομαι ΚΑΙ τα Χριστούγεννα και μολονότι λόγω της γενικότερης μουντίλας και κατηφείας θεωρούνται πλέον μη πολιτικώς ορθές αι εορταί, βλέπω ότι έχω καιρόν να ασχοληθώ με την ελληνικήν TV, οπότε θα κάνω την καρδιάν μου πέτραν (ή κουραμπιέ του Άκη Πετρετζίκη - ό,τι προτιμάτε) και θα προσπαθήσω να βοηθήσω τα αναξιοπαθούντα εγχώρια ΜΜΕ προτείνοντας ιδέας για εορταστικάς εκπομπάς:


1. ΑΝΤ1: Το εορταστικόν επεισόδιον του Fab5 θα είναι αφιερωμένον εις την μεταμόρφωσιν του Αη-Βασίλη.  Τα αγόρια του Fab5 (ή Fab4 ή Fab3 - όσα γλιτώσουν τέλος πάντων από απολύσεις και μπουντρούμια) θα μεταμορφώσουν τον ερυθρόλευκον γέροντα εις τρέντι γκέι άικον: ο Τρύφων Σαμαράς θα κάνει εις την γενειάδα του πλατινέ ανταύγειες, ο Γιώργος Μέρλος θα μετατρέψει το παραδοσιακόν χωριατόσπιτον εν Ροβανιέμι εις αθηναϊκόν λοφτ (με έπιπλα ΙΚΕΑ μεν, αλλά με κεράκια, πολλά κεράκια, παντού κεράκια), ο Λάκης Γαβαλάς θα τον ντύσει με τζιν μπουφάν διακοσμημένον με στρασάκια, ώστε να είναι ασορτί με τον έναστρον ουρανόν όταν ταξιδεύει, ο Πάνος Φασούλης θα του μάθει να φτιάχνει γρήγορα και φτηνά καναπεδάκια με πρόχειρα υλικά (π.χ. μαύρο χαβιάρι, λευκή τρούφα Alba, αστακό μαριναρισμένο σε κονιάκ ή, αν του λείπει κάτι από αυτά, κρέας ταράνδου), ενώ ο Ηλίας Ψινάκης θα αλλάξει την προσέγγισιν του κατά την διανομήν των δώρων: αντί για το ξενόφερτον "Χοχοχο! Μέρι Κρίστμας!" θα λέγει: "Μωρή κουλή, καλά να σου μπει!" Και εννοείται ότι επειδή ταξιδεύει συνεχώς, πρέπει οπωσδήποτε να έχει μαζί του το ταξιδιωτικόν σετ περιποιήσεως Fab5 - έχουν βάλει μέχρι και βούρτσα για να ξυστρίζει τους ταράνδους.

2. Ο ίδιος Άγιος θα είναι και εορταστικόν θέμα του Eco News εις τον Σκάι. Θα επαινείται βεβαίως η χρήσις ταράνδων (αν και τα κέρατά τους μάλλον δεν είναι ευκόλως ανακυκλώσιμα), διότι έχουν μικράς εκπομπάς διοξειδίου του άνθρακος (ξέρετε από πού), ωστόσο θα  τονίζεται ότι με τόσα χάρτινα περιτυλίγματα δώρων επιβαρύνεται το περιβάλλον, καθώς κόβονται χιλιάδες δένδρα του Αμαζονίου. Λύσις είναι μόνον η κατάργησις των δώρων, πράγμα που έχει άλλωστε ήδη γίνει με επιτυχία εις τους ενηλίκους. Την σκυτάλην θα πάρει το κεντρικόν δελτίον ειδήσεων του σταθμού, όπου θα τονισθεί ότι τα δώρα είναι εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου, ότι σε καμία χώρα δεν γίνονται τέτοια πράγματα, ότι τα κωλόπαιδα δεν αξίζουν για δώρον ούτε το cd της Νταϊάνας Λασότα (=υπόγειον χτύπημα κατά του Άλτερ), διότι η παραγωγικότης τους είναι μηδενική, επιβαρύνουν το σύστημα υγείας, κάθε φορά που αρρωσταίνουν, αλλά και τον οικογενειακόν προϋπολογισμόν (δεδομένου ότι, αν δεν υπήρχαν παιδιά, θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα μεγαλύτερες περικοπές εις τους μισθούς) και θα υπολογιστεί πόσες μονάδες χρέους και ελλείμματος οφείλονται εις την ύπαρξιν παιδιών.

3. Εις το Star, το οποίον ζει ακόμη εις το 2004 (διότι δεν βλέπω να έχουν πάρει είδησιν ότι εδώ και 2 χρόνια ο κόσμος συζητά και άλλα πράγματα πέραν των συνεντεύξεων τραγουδιστών και ηθοποιών), ο Άη-Βασίλης θα είναι ο επώνυμος καλεσμένος του "Μίλα" (όχι ακριβώς επώνυμος, διότι μόνον όνομα έχει, αλλά καταλαβαίνετε τι θέλω να πω). Εις την εορταστικήν εκπομπήν θα δούμε άρμεγμα ταράνδου από την Τατιάνα και την Τζούλη Αγοράκη (μοναδική περίπτωσις ανθρώπου όπου η κυρά μας η μαμμή θα έπεφτε σίγουρα μέσα είτε έλεγε "Αγοράκη" είτε "κοριτσάκι"). Η Τζούλη Αγοράκη θα πετάξει την καταπληκτικήν ιδέαν να παρουσιάσουν και άρμεγμα γαλοπούλας, ωστόσο η Σάννυ Μπαλτζή θα διορθώσει λέγοντας ότι η γαλοπούλα δεν αρμέγεται, γιατί είναι πουλί - η αποκάλυψις αυτή θα προκαλέσει την έκπληξιν της Τατιάνας εις τέτοιον βαθμόν, ώστε τα τραβηγμένα προς τα πάνω φρύδια της να ενωθούν με την γραμμή των μαλλιών της, δημιουργώντας ιδανική πρωταγωνίστρια για επετειακόν καμ-μπακ των X-Files). Η Σοφία Βόσσου και η Μαρία Σταματέρη θα θέτουν καίριες ερωτήσεις (όπως κάνουν πάντα, φαντάζομαι - φαντάζομαι, διότι δεν έχω κάτσει και ποτέ να τις δω) και θα μας δίνουν συμβουλές: πώς να μετατρέψετε τα τσίτια που πήρατε για το ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς 2002 σε πρωτότυπα εορταστικά ξεσκονόπανα, 1000+1 χρήσεις την ζάχαρης άχνης του κουραμπιέ, πώς θα διασκεδάσετε οικονομικά στις γιορτές (απλούστατον: δεν θα βγείτε, παρά μόνον αν είναι να πάτε για σαβούριασμα σε καμιά θεια σας), πώς δεν θα πάρετε κιλά στις γιορτές (κάνω σπόιλερ και σας αποκαλύπτω το επτασφράγιστον μυστικόν: δεν θα φάτε σαν γουρούνες όταν πάτε στην προαναφερθείσα θεια σας) και άλλες πολλές ιδέες που θα κάνουν τη φετινήν εορταστικήν περίοδον να μην μοιάζει με ουδεμίαν άλλην (πλην της περσινής, της προπέρσινης, της παραπροπέρσινης κ.ο.κ.).

Συνέχεια με άλλες εκπομπές και κανάλια εις το επόμενον (άμα δεν βαριέμαι δηλαδή).

Ειμί Κωνσταντίνος το πνεύμα των Χριστουγέννων και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.: Υπόψιν ότι προ 20ετίας εις τον ΑΝΤ1 μιλούσαν για τον Gilbert Bécaud, έστω σε τραγικόν ακόμη και για τα δεδομένα του 1991 σκετσάκι - σκεφτείτε όμως ότι φέτος το πολύ-πολύ να δείτε την σηκωμένην φούσταν της Σταματίνας Τσιμτσιλή εις το Dancing on Ice:

22 σχόλια:

  1. Ε κάποια στιγμή πρέπει και να σας πω "ευχαριστώ" που μας βγάζετε από την μουντίλα των ημερών. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το σκετσάκι φρίκη. ελπίζω φέτος να μην κάνουν τίποτα τα κανάλια μπας και γλιτώσουμε. Πάντως ούτε εγώ τον ξέρω τον κύριο χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πυρόλυση-πυρπόληση11 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:35 μ.μ.

    Χι χι χι!!!!!Καλή εβδομάδα αγαπητέ Κωνσταντίνε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Ο Ήλιος του σε τρίγωνο με τη σύνοδο Άρη – Κρόνου – Πλούτωνα στο Λέοντα, δίνει αστείρευτη ενέργεια, ενθουσιασμό και διαρκή προβολή.»

    Αχ υπερλαμπρότατε γι αυτό απελύθη ο υπέροχος κυρ Ηλίας απ το Φαμπ, εγώ ακόμα ψάχνω τον δικό μου ήλιο που βρίσκεται αλλά δεν έχει βρεθεί ακόμα, υποψιάζομαι ότι είναι σε μόνιμη έκλειψη ή εξηφανίσθη σε καμιά μαύρη τρύπα του σύμπαντος. Αλήθεια, ο δικός σας που είναι;

    Στο ρεπορτάζ για το Λάκη διάβασε έκπληκτος ότι είναι 59 Μαϊων, κρατιέται καλά παρά τα βάσανα, δε βρίσκετε;

    Στο Σταρ θα επρότεινα να βάψουν το μαλλί της Μελέτη κυπαρισσί (με κούρασε το κόκκινο) και να την περιφέρουν με σκουλαρίκια-μπάλες από εκπομπή σε εκπομπή κι έκλεισαν εορταστικώς. Τι λέτε;

    Όσο για το Μέγκα αν ντύναμε το δύστυχο Καψή ξωτικό των εορτών δεν θα ήτο πετυχημένο; Τρελλαίνομαι όταν σχολιάζει και γλωσσεύει τη μπέρδα του, νομίζω ότι είναι η απόλυτη μασκότ για τον Μεγκάλο Εφιάλτη των Χριστουγέννων...

    (Η Πολυξένη που χάθηκε και της τραγουδάει εκείνη η άλλη του σουξέ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλημέρα και καλώς σας βρήκα...όλα τα λεφτά η εκπομπή στο star!!
    καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εγώ θα θελα να παιχτούν όλα τα παληα χριστουγεννατικα από 3 χάριτες ,
    το βίντεο είχε πλακα, βλέπεις την αφρόκρεμα της λαιη ποπ τηες δεκαετίας μαζι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κων Καν μου,
    ποιο άλλο πνευμα κατοικοεδρευει μέσα σας εκτός απο των Χριστουγέννων; Παραμιλάς παλι!

    Σε αγαπώ κάτι τέτοιες στιγμές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητόν Χαμένον Επεισόδιον, μην ευχαριστείτε εμένα, αλλά την Τζούλη Αγοράκη και τα υπόλοιπα αγοράκια.

    Αγαπητέ mahler76, το καλόν της κρίσεως είναι ότι δεν θα δούμε νέες χριστουγεννιάτικες εκπομπές. Το κακόν της κρίσεως είναι ότι μπορεί να δούμε χριστουγεννιάτικες εκπομπές σε επανάληψιν.

    Αγαπητέ tremens, τον ήλιον μου δεν θυμάμαι πού τον έχω - μάλλον στο τελευταίο συρτάρι, μαζί με τα πολύτιμα έγγραφα (αυτόγραφα της Τζούλιας Αλεξανδράτου και της Σάσας Μπάστα, αφίσες της Άννας Βίσση, εξώφυλλα δίσκων της Στέλλας Μπεζαντάκου κτλ.)
    Πάντως προτρέχετε: το Μέγκα δεν το πιάσαμε ακόμα.

    Αγαπητή christina, καλώς ορίσατε. Όλα τα λεφτά; Δεν θα το έλεγα. Αν κρίνω από την ποιότητα του προϊόντος, πιο ακριβά πρέπει να είναι τα μήλα της λαϊκής από το Μίλα του Σταρ.

    Αγαπητέ άσωτε, προς το τέλος σας έχασα, αλλά το αίτημά σας να παιχτούν χριστουγεννιάτικα της δεκαετίας του 1990 δεν με βρίσκει σύμφωνον (για το 1890 το συζητάμε).

    Αγαπητή Coula, η αλήθεια είναι ότι, επειδή συχνά βαριέμαι να γράφω, αναλαμβάνει κάποιο από τα υπόλοιπα "εγώ" μου (το σημερινόν είναι προφανές ότι απεχθάνεται τους συνδέσμους), χωρίς δυστυχώς να φτάνω ακόμα τις δεκατρείς προσωπικότητες της Sybil
    http://en.wikipedia.org/wiki/Sybil_(1976_film)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό σκάνδαλο με την κακοποίηση των ταράνδων από τον Άγιο-στα-χαρτιά Βασίλη πρέπει να σταματήσει. Κάθε χρόνο να πετάνε στα πόδια και στους μείον πόσους βαθμούς. Ντροπή και αίσχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Μωρή κουλή, καλά να σου μπει!"? έχω κάνει εικόνα στο μυαλό μου και κλαίω από τα γέλια!

    Κι ο Φασουλής το μελώνει το μελομακάρονο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αξιότιμε κύριε Καντακουζηνέ,
    είμαι νέα αναγνώστρια του βλογκ σας και οφείλω να πω ότι κερδίσατε τον σεβασμόν μου...
    Ελπίζω να αποδεχτείτε και να καταδεχτείτε να μου δώσετε λίγη σημασία, εμένα της αμαρτωλής που όλο με άντρες, έρωτες και συνουσίες ασχολούμαι
    Μετά απεριορίστου σεβασμού,

    η blogirl

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εξαιρετικές οι προτάσεις σας. Ιδιαιτέρως η 1 (έκανα εικόνα με τον Ψινάκη, καταλαβαίνετε).
    Όσο για το βίδεο, τι να πω, μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο.
    Θα με υποχρεώνατε αν μου δίνατε κάποιες ιδέες και για χριστουγεννιάτικες ραδιοφωνικές ή και ραδιοφονικές (ακόμα καλύτερα) εκπομπές.
    Τα σέβη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ άσωτε, α να χαθείς.

    Αγαπητέ Zero Point, γι' αυτό ο Πάνος Φασούλης προτείνει εις τους ταράνδους να ξεκουράσουν και να ζεστάνουν τα πόδια τους εντός χύτρας ταχύτητος.

    Αγαπητέ vassiliostales, αυτό δεν το έχουμε δει ακόμη. Ωστόσο γνωρίζουμε ότι την δένει την σάλτσα και την κόβει τη σαλάτα.

    Αγαπητή bLoGirL, καλώς ορίσατε. Αν ασχολείσθε με συνουσίες, είσθε εις το ορθόν μέρος.

    Αγαπητή Αθηνά, για ραδιόφωνον δεν ξέρω να σας πω, καθότι δεν τυγχάνω συχνός ακροατής. Θα επρότεινα πάντως πλέιλιστ με κλασικά χριστουγεννιάτικα κομμάτια, όπως αυτό εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=WsejuCoARRc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. majestad, έχω την φρικτήν υποψίαν ότι μετά τις περικοπές μισθών που έκανε στο STAR ο σύζυγος της Μούμιας Καλής Θελήσεως της UNESCO, προσεχώς βλέπω το παρεάκι του «Μίλα» να βγαίνει στα κάγκελα. Και η Αγοράκη να γίνεται Che (που είναι και γένους ουδετέρου).

    ΥΓ Αν βγάζαμε σε δημοπρασία το φρύδι της Αλέξιας, πόσα λέτε να πιάναμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ apos, ελπίζω τουλάχιστον να μην συνέβη κανένα ανοσιούργημα και να πειράχθηκε ο μισθός της Τάτης και της Τζούλης Αγοράκη (για τους τεχνικούς εχέσθημεν). Το φρύδι της Αλέξιας δεν πιάνει πολλά, γιατί έχει υποστεί πλέον haircut άνω του 80% - στα όρια του selective default.

    Αγαπητή bLoGirL, όταν λέγω "ορθόν" εννοώ "σωστόν". Εάν ο νους σας πήγε εις την ανατομίαν, μ' αρέσει ο τρόπος που σκέπτεσθε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ANT1 1991; Παιδάκι ήμουν κι ακόμη με στοιχειώνει εκείνο το rock 'n' roll ρεβεγιόν πρωτοχρονιάς(http://www.youtube.com/watch?v=kLZ5dO2WJwA) με τα τρέηλερ που έπαιζαν απ' τον Οκτώβριο. Εκείνο τον Neil Sedaka (στο 1:46:20 παίζει) τον έχω δει και στον ύπνο μου πια!

    Εσείς, σαν μεγαλύτερος, κάτι παραπάνω θα θυμάστε να μας διηγηθείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Kων. Καντ.: μα....φυσικά στην ανατομία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. πυρόλυση-πυρπόληση14 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:32 μ.μ.

    Αγαπητέ Κωνσταντίνε πιστεύω να σας δούμε πριν φύγετε για Θεσ/νίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητή Koueen, σας ευχαριστώ, διότι το συγκεκριμένον αφιέρωμα δεν εγνώριζα ότι υπάρχει εις βίντεο. Από εκείνην την βραδιάν θυμούμαι ότι ο μπάρμπας μου, ο Ιωάννης ΣΤ', είχε ξεσκισθεί εις το τουίστ.

    Αγαπητή πυρόλυση, είτε εδώ είτε εκεί, πάλι εδώ θα είμαι. Αυτό το νόημα έχει άλλωστε το διαδίκτυον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. πυρόλυση-πυρπόληση17 Δεκεμβρίου 2011 στις 4:09 μ.μ.

    Αγαπητέ Κωνσταντίνε,εντάξει.Δεν επιμένω(άλλο).Σας έχω πιέσει πολύ μέχρι σήμερα.Κρατήστε απλά δύο πράγματα:1.Δεν ήταν θέμα περιέργειας,2.Αν και θα ακουστεί παράλογο σας θεωρώ πια φίλο έστω και αν δεν σας γνωρίζω.Θα τα λέμε από εδώ καλέ μου φίλε και για να σας τσαντίσω τώρα λίγο σας στέλνω φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας