Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Εορταστικό ποινολόγιο

Όπως ίσως γνωρίζετε τα Χριστούγεννα πλησιάζουν απειλητικά. Ορισμένοι μάλιστα νοσταλγοί του Παλαιού Καθεστώτος (=των ανέμελων εορτών) επιμένουν να στολίζουν δένδρα, να εύχονται και να συμπεριφέρονται κανονικώς, σαν να μην ζούν εις την Μνημονιακήν Ελλάδα. Ευτυχώς επαναφέρονται αμέσως εις την τάξιν: αν η γενικευμένη κατήφεια δεν καταφέρει να τους δημιουργήσει τύψεις, διότι προδίδουν το Έθνος εορτάζοντες, υπάρχουν κινήσεις ακτιβιστών, όπως π.χ. η πρόσφατος ρίψις του ελάτου εις το ποτάμι και η αποδοκιμασία του κ. Καμίνη από Αγωνίστρια (έχει πάρει κάτι ή είναι ιδέα μου;), που καταστέλλουν οποιαδήποτε απόπειραν Παλινορθώσεως.
Κάτι τέτοιες στιγμές θυμούμαι την πυρπόλησιν του χριστουγεννιάτικου δένδρου (ο Θεός να το κάνει) εις το Σύνταγμα τον Δεκέμβριον του 2008. Ο μπάρμπας μου, ο Ιωάννης ΣΤ', γνωστός πυρομανής, είχε ενθουσιασθεί με τους εκτοξευστάς βομβών μολότοφ, αν και ως κρυφοναζί (στον μπάρμπα μου αναφέρομαι - για τους εκτοξευτάς δεν είμαι σίγουρος) θα προτιμούσε να ονομάζονται "βόμβες Μολότοφ-Ρίμπεντροπ", αν όχι σκέτον "Ρίμπεντροπ". Τέλος πάντων, και η μία συνιστώσα τού αρκεί.
Βλέπων όμως ότι η αντι-εορταστική περιφρούρησις έχει χαλαρώσει και πολλοί ετοιμάζονται να εορτάσουν τα Χριστούγεννα, γενονός απαράδεκτον για χώραν υπό χρεοκοπίαν και αντίθετον με την πατροπαράδοτον ελληνικήν μιζέριαν και κλαψομουνίασιν, ετοίμασα κατάλογον ποινών για τους παρανομούντας:

1. - Η ευχή "χρόνια πολλά" τιμωρείται με ισόβια.
   - Η ευχή "χρόνια πολλά και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος" τιμωρείται με δις ισόβια. Αν μετά τα δις ισόβια ο καταδικασθείς δεν έχει ακόμα πεθάνει, θα εκτελείται δι' απαγχονισμού. Αν επιβιώσει και του απαγχονισμού, θα εκτελείται διά τυφεκισμού και, αν είναι ακόμη ζωντανός, θα αποκεφαλίζεται.
  - Αντί των ως άνω ευχών θα χρησιμοποιούνται καθημερινές ελληνικές εκφράσεις όπως: "κακό χρόνο να 'χεις", "άντε και στο διάολο", "να σε ξεράσει η γης", "να βγάλεις στάχτες απ' τα νύχια" κτλ.

2. Τα κάλαντα τιμωρούνται με εικοσαετή κάθειρξιν. Επιβαρυντική περίστασις είναι το τραγούδι καλάντων εις τα αγγλικά.

3. Ο σεσημασμένος παιδεραστής που ακούει εις το όνομα "Άη-Βασίλης" ή "Achaia Santa Claus" ή "Μπίλυ ο κοιλιάς" ή (για όσους ξέρουν) "Βασούλα η κοκκινοσκουφίτσα" επικηρύσσεται (αμοιβή 1.000.000 € - όταν συλληφθεί, θα βγει διορθωτική ανακοίνωσις "όπου τελεία βάλτε κόμμα"). Οι απεικονίσεις του απαγορεύονται και οι εικονολάτρες θα καίγονται εις πυράν που θα τροφοδοτείται από χριστουγεννιάτικα δένδρα.

4. Πρόστιμα:
- Λαμπιόνια χριστουγεννιάτικου δένδρου: 300 ευρώ/λαμπιόνι (αν έχουν και φάλτσα μουσική: 800 ευρώ/λαμπιόνι)
- Μπάλα: 5.000 ευρώ/μπάλα
- Ασημόσκονη: 10.000 ευρώ/κιλό
- Χρυσόσκονη: 100.000 ευρώ/κιλό
- Αγγελάκι: από 10.000 έως 1.000.000 ευρώ (αναλόγως το μέγεθος της κιτσαρίας)
- Χριστουγεννιάτικον δένδρον: αν είναι τεχνητόν, το πρόστιμον ισούται με την 7ην δόσιν της δανειακής συμβάσεως. Αν είναι φυσικόν, ισούται με την 8ην.

5. Η κοπή βασιλόπιτας απαγορεύεται. Οι παραβάται τιμωρούνται με αποκεφαλισμόν με το μαχαίρι της βασιλόπιτας. Το φλουρί θα δημεύεται και θα κατατίθεται εις τον λογαριασμόν αλληλεγγύης για την απόσβεση του δημοσίου χρέους.

6. Αι φάτναι θα πυρπολούνται και τα Θεία Βρέφη θα ξεκοιλιάζονται. Η 25η Δεκεμβρίου παραμένει αργία, αλλά μετονομάζεται εις εορτήν "του Αγίου Ηρώδου" (εορτάζουν οι ένοικοι των Μεγάρων της Ηρώδου Αττικού - επισκέψεις δεν θα δεχθούν. Αντ' αυτών τις ευχές θα δέχονται, όπως γίνεται συνήθως, τα πέριξ των Μεγάρων ΜΑΤ, τα οποία θα αντεύχονται καταλλήλως).

7. Εις περίπτωσιν όπου κάποιος συλληφθεί να κάνει δώρα και δεν μπορέσει να αποδείξει πώς βρήκε τα λεφτά εν μέσω κρίσεως, η περιουσία του θα δημεύεται. Αν μπορέσει να το αποδείξει, η περιουσία του πάλι θα δημεύεται και ο ίδιος θα εκτελείται ως λαμόγιο και κλέφτης.

Ειμί Κωνσταντίνος ο πωλών πνεύμα (των εορτών) και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.1: Αι ποιναί πρέπει να είναι άνω της δεκαετίας, ώστε να μην καλύπτονται από την υπό όρους απόλυσιν καταδικασθέντων κρατουμένων - μια ευγενική προσφορά του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Διπλώς παιδαγωγική η απόλυσις: 1) δίδει το μήνυμα ότι "νταξ, και να πλαστογραφήσεις/δωροδοκήσεις/ανοίξεις το κεφάλι κάποιου/κάνεις trafficking/την πέσεις σε ανήλικα/κλέψεις κτλ. δεν έγινε και τίποτα: αφενός έχεις πολλές πιθανότητες να μην σε πιάσουν και αφετέρου, αν είσαι τόσο άτυχος και καταδικαστείς, κάποια τροπολογία θα βγει που θα σε βγάλει έξω" και 2) λύνει το προαιώνιον πρόβλημα των δικαστών ("τι ποινή να βάλω;" - απάντησις: "ό,τι και να βάλεις, δεν έχει και μεγάλη σημασία τελικά").
Προσωπικώς θα επρότεινα ακόμη πιο πρωτοποριακάς κινήσεις: π.χ. με κάθε σωφρονιστικόν υπάλληλον που απολύεται, δώρον 100 απολύσεις καταδικασθέντων κρατουμένων. Ή, ακόμη καλύτερα, να καταργηθούν εντελώς οι φυλακές, οι φύλακες και τα ποινικά δικαστήρια και να μην καταδικάζεται κανείς. Ξέρετε πόσα λεφτά θα γλιτώσουμε;
Υ.Γ.2: Άσχετον, αλλά τώρα που είπα για λεφτά: οι συνταξιούχοι βουλευταί έχουν παραιτηθεί από τις αγωγές τους κατά του Ελληνικού Δημοσίου ή παραιτούνται μόνον τηλεοπτικώς μέχρι να περάσει η μπόρα;
Υ.Γ.3: Για να καταλάβετε πόσο επικίνδυνοι είναι οι νοσταλγοί του Παλαιού Καθεστώτος, ιδού η τελευταία τους προβοκάτσια:

21 σχόλια:

  1. Διάβασα προσεκτικά το κείμενό σας και κατάλαβα τι ακριβώς εννοούν όταν λένε "Πνεύμα των Χριστουγέννων"!
    Και αποφάσισα ότι καλώς έπραξα που εφέτος στόλισα τα κέρατά μου!

    ΥΓ. Μήπως μπορούμε να παραβλέψουμε την παράγραφο 5 που αφορά στη βασιλόπιτα, διότι πολύ μου αρέσει; Ιδιαιτέρως η Πολίτικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνω με το ηρωδειο πνευμα..
    Επισης εκνευριζομαι με τα γκλιν γκλον να βαλεις κι εκει προστιμο.

    Σε αγαπω, τελεια και πάυλα.

    Καλες γιορτες κων καν μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα συμφωνήσω και εγώ με το ποινολόγιο. να το στείλεις στον Υπουργό Δικαιοσύνης (κλπ) για να ψηφιστεί πάραυτα με την (ν)τροπολογία που εκκρεμεί για τις αποφυλακίσεις.
    Θα πρότεινα μάλιστα να καθιερωθεί και ως ιδιώνυμο αδίκημα ο εξωτερικός στολισμός του σπιτιού (ή διαμερίσματος ή σταύλου - ό,τι διαθέτει ο καθένας) με ποινή δεκαετούς καθείρξεως. Πέρα από κιτς, αποτελεί κατάφωρη προσβολή στο μνημονιακό-προπτωχευτικό-καταθλιπτικό κλίμα που επικρατεί στην χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καντακουζινα ευτυχώς εγώ δεν είμαι καθόλου μεσα στο πνευμα, δεν θαπληρωσω κανένα πρόστιμο χοχοχοχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δε χρειάζονται οι ποινές μεγαλειότατε, μας αποτελειώσατε με το άσμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λατρεμένε συμφωνώ τα μάλα για τα λαμπιόνια με ήχο. Και λίγα λέτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. majestad, συμφωνώ και επαυξάνω για τις ποινές. Θα συμπλήρωνα απλώς ότι οι καθείρξεις πρέπει να συνοδεύονται και από την υποχρεωτική παρακολούθηση του δελτίου ειδήσεων των 8 στο mega, κυρίως στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπου σηκώνεται από τη σαρκοφάγο η μούμια καλής θελήσεως της UNESCO.

    Αναρωτιέμαι ποια αμαρτία πληρώνει συλλογικά ο ελληνικός λαός για την Αντζελα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λοιπόν:
    1. Έχω φάει ισόβια, δις ισόβια, έχω απαγχονιστεί, τυφεκισθεί, αποκεφαλιστεί
    2. Χρωστάω τουλάχιστον 60.000 πρόστιμο για τα λαμπιόνια.
    3. Από Πρωτοχρονιά δημεύεται και η περιουσία μου. Θα εκτελεστώ και ως λαμόγιο διότι δηλώνω από τώρα ότι το (τελευταίο;) δώρο Χριστουγέννων θα το τσακίσω μέχρι τελευταίο σεντ.

    Έφτιαξα και μελομακάρονα, τι παθαίνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΑΣ ΦΙΛΏ !

    :)

    http://www.youtube.com/watch?v=fGFNmEOntFA&ob=av2n

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πάντως ειδικά η ποινή για τα κάλαντα δεν είναι κακή ιδέα..μπορεί και να αυξηθεί σε περίπτωση που σου χτυπάνε το κουδούνι πριν τις 9 το πρωί.(Η Άντζελα πάλι έκανε την ανατροπή πάντως)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πυρόλυση-πυρπόληση18 Δεκεμβρίου 2011 στις 1:38 μ.μ.

    Μόλις μεταμόρφωσα δύο κλαδιά από έλατο σε χριστουγεννιάτικο δέντρο και είμαι απλά μια Fab1.Που να ήμουν και Fab5 τι θα γινόταν!!!Τί χρωστώ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητή Αθηνά, η πολίτικη βασιλόπιτα επιτρέπεται κατ' εξαίρεσιν, αν κοπεί προς τιμήν του κωνσταντινουπολίτη βασιλέα μπάρμπα μου, του Ιωάννου ΣΤ' (και του πέσει και το φλουρί).

    Αγαπητή Coula, είναι αυτονόητον ότι το γκλιν-γκλον τιμωρείται με γκιλοτίνα (έχουν τα ίδια γράμματα).

    Αγαπητέ Jimmy Rose, παράλειψίς μου.
    Σε τούτο εδώ πόσους αιώνες εις την ψειρού πρέπει να ρίξουμε, μου λέτε;
    http://bit.ly/vJ16a6
    (Υποψιάζομαι ότι, για να χαίρεται τόσο πολύ εν μέσω κρίσεως, μάλλον η εν Ελλάδι οικία του Τζορτζ Σόρος είναι).

    Αγαπητέ άσωτε συναγωνιστή, καλώς σας βρήκα.

    Αγαπητή ria, το άσμα είναι προειδοποίησις για όσους τολμήσουν να σκεφτούν να εορτάσουν.

    Αγαπητέ Ρειμόντ Αρμάντ Με Μαγιό (Χριστούγεννα με μαγιό; Στην Αυστραλία βρίσκεσθε;), συχνάκις τα λαμπιόνια εκδικούνται: ρίχνουν ασφάλειες, αυτοαναφλέγονται κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ apos, νομίζω ότι πρέπει να είμεθα επιεικείς με όσους παρεκτρέπονται και συμμετέχουν εις φιλανθρωπικά χριστουγεννιάτικα γκαλά. Αρκετά έκλαυσαν φέτος με την πτώσιν του φίλου Μουμπάρακ.

    Αγαπητή Koueen, τα εγκλήματά σας κατά της ανθρωπότητος είναι ασύλληπτα. Θα σας εκδικηθούν όμως τα μελομακάρονα με τις χιλιάδες θερμίδες τους.

    Αγαπητή Ελένθω, το συγκεκριμένον ξε(πε)ρνά τα σύνορα του παρόντος ιστολογίου και ανήκει εις την δικαιοδοσίαν του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

    Αγαπητόν Χαμένον Επεισόδιον, νομίζω ότι πρέπει να εφευρεθεί συσκευή Jingle-Repeller, αντίστοιχος του Pest-Repeller.

    Αγαπητή πυρόλυση, το πρόστιμον θα σας έρθει μαζί με το επόμενον εκκαθαριστικόν της εφορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χριστε μου τρέχω να ξεστολισω το δέντρο και να καταπιω τα δεκάδες χιλιάδες λαμπιονια ΑΜΕΣΑ. Τα δώρα τα έπνιξα ήδη στης λαρισης το ποτάμι που το λένε Πηνειο, αν τυχόν και δεν με θέλεις κει θα πεσω να πνιγω, και τα μελομακαρονα τα δώρισα σε γραια συνταξιδιωτισσα να τα τριψει στο μουλτι να τα καμει χυλο να μπορέσει να τα φάει γιατι δώρισε τη μασελα υπέρ σωτηρίας του ελληνικού έθνους. Τη γλίτωσα και φέτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. το (φτωχό) μυαλό μου αδυνατεί να συλλάβει το μέγεθος του εγκλήματος που μόλις αντίκρυσαν τα μάτια μου (στην φωτογραφία που μου υποδείξατε). Ακόμη και αν η υπόθεση που κάνατε είναι αληθινή, δεν δικαιολογείται τόση χαρά. Νομίζω η (παρεπόμενη) ποινή θα πρέπει να είναι να υποχρεωθεί ο ιδιοκτήτης του να το κοιτά αστάματητα μέχρι τ΄ Αη Γιαννού (βοήθειά μας) χωρίς να επιτρέπεται να κουνήσει το κεφάλι του ή να ανοιγοκλείνει τα βλέφαρά του. Αν επιζήσει της επιληπτικής κρίσεως που θα τον πιάσει, τότε χαλάλι του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υπάρχει κάποιος νόμος που επιβάλλει την ύπαρξη παιδικής χορωδίας σε καψουρουτράγουδα, επειδή υπάρχει η λέξη "Χριστούγεννα" στους στίχους;

    Σας ασπάζομαι από τη Βασιλεύουσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χριστέ μου, και πάνω που νόμιζα ότι τη γλίτωσα έβαλα να ακούσω το άσμα που παραθέτετε... αιμορραγούν τα δύστυχα ώτα μου ενώ τελικά το ντελίριουμ τρεμένς δεν το γλιτώνω... ωιμέ, μα παιδική χορωδία σε σκυλάδικο; Ποιος διεστραμμένος νους το συνέλαβε; Την Άντζελα τη συνέλαβε κανείς μετά από αυτό; Γι αυτό την είχαν χαρακτηρίσει "Νονά της νύχτας";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. πάω να χαιρετήσω τους δικούς μου γιατί φεύγω,με πάνε στην ψειρού...είχα και κάτι οικονομίες...πάνε και αυτές,και αν πληρώσω πρόστιμο και για τον στολισμό του βλογ μου....άστα να πάνε..
    καλημέρα κσι καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Είναι ακόμα ενεργός ο λογαριασμός για την απόσβεση του χρέους άραγε; Πόσα να μαζεύτηκαν και πώς τα διαχειρίστηκαν, αναρωτιέμαι...
    Και πόσα χρωστάμε επιτέλους να κάνουμε έναν τηλεμαραθώνιο να τελειώνουμε.
    Καλημέρα ΚΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. εγώ την ονομαστική μου εορτή να την γιορτάσω ή κινδυνεύω με φυλάκιση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητέ tremens, όσο και να προσπαθήσετε να κρύψετε τα σύνεργα του εγκλήματος, είστε σεσημασμένος. Όσο για την παιδική χορωδία που συνοδεύει την Άντζελα, βλέπετε μέχρι πού μπορούν να φτάσουν οι οπαδοί των Χριστουγέννων. Είναι πραγματικά αδίστακτοι.

    Αγαπητέ Jimmy Rose, σκεφθείτε το όμως και αλλιώς: όταν θα του έρθει ο λογαριασμός ρεύματος, δεν θα σβήσει απλώς τα λαμπάκια, αλλά θα κατεβάσει και τον γενικόν. Έστι ΔΕΗς οφθαλμός ος τα πανθ' ορά.

    Αγαπητέ kangeroτέτοιε, η παιδική χορωδία είναι του ωδείου Kodaly και υποθέτω ότι ο Zoltan Kodaly ήτο τόσο μπροστά που είχε εντάξει μέχρι και την Λαίδη του ελληνικού μας τραγουδιού εις την παιδαγωγικήν του μέθοδον.

    Αγαπητή christina, μην πληρώσετε ακόμη. Όλο και κάποια περαίωσις θα γίνει.

    Αγαπητή AnD, σας ενημερώνω ότι, αν ενδιαφέρεσθε να καταθέσετε, ο λογαριασμός είναι ενεργός - εναλλακτικώς μπορείτε πάντως να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμόν του Κωνσταντίνου Καντακουζηνού. Σας διαβεβαιώ ότι θα πάνε για καλόν σκοπόν (εκπτώσεις έρχονται).

    Αγαπητέ vassiliostales, εσείς να κάτσετε εις τα αβγά σας, αλλιώς θα σας αλυσσοδέσω επί του χριστουγεννιάτικου δένδρου της πόλεώς σας και θα πάτε άπατος εις τα βάθη του Θερμαϊκού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας