Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Προς Θεσσαλονικείς Α'

Στιγμιότυπο από την υποδοχή του Κωνσταντίνου Καντακουζηνού στον Εκρού Πύργο
Ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός ενημερώνει την εκλεκτή του πελατεία ότι ευρίσκεται εδώ και καιρόν εν Θεσσαλονίκη. Οι ντόπιοι οπαδοί του έχουν ήδη ενημερωθεί για την παρουσίαν του εις την πόλιν, μετά τους καθημερινούς Θριάμβους και κάνει εις το κέντρον της. Αλλά ας πάρωμε τα πράγματα από την αρχήν:

Το αυτοκρατορικόν αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Μακεδονία, το οποίο έβαλε τα καλά του για την περίστασιν (δηλαδή άναψαν τα φώτα στην αίθουσα αναμονής και άλλαξαν σκουπιδοσακούλες). Το μέγεθος του αεροδρομίου και η χλιδή του ήταν τέτοια που προς στιγμήν εμπερδεύθην και ενόμισα ότι προσγειώθηκα εις το αεροδρόμιον της Κάσου. Ωστόσο, κάτι το "σε λέω", κάτι το τετραπλό λάμδα, επανήλθα εις την πραγματικότητα.
Νέον σοκ με επερίμενε εις την έξοδον: ο ταξιτζής έβαλε ο ίδιος τας αποσκευάς μου εις το πορτ-μπαγκάζ και, άμα τη αφίξει εις τον προορισμόν μου, κατέβηκε και τις έβγαλε! Κάποιος πρέπει να μάθει σ' αυτούς τους ασυνείδητους ερασιτέχνες της Συμβασιλεύουσας ότι οι κανόνες επαγγελματικής δεοντολογίας που διδάσκει η πρωτεύουσα είναι ξεκάθαροι: η επιλογή κινήσεως με ταξί είναι μεγίστη πράξη ευθύνης που συνεπάγεται κόπους και κινδύνους για τον πελάτη.
Κατά την διαδρομήν παρετήρησα με ικανοποίησιν ότι όλα τα μεγάλα ονόματα της πίστας (Άντζελα Δημητρίου, Μάκης Χριστοδουλόπουλος, Πάολα - παρακαλώ την προσοχή σας εις την φωτογραφίαν της) είχαν παραταχθεί σε αφίσες ένθεν κακείθεν του δρόμου, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Θεσσαλονίκη παραμένει "Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης".
Το αυτοκρατορικόν ταξί με επήγε εις τον προορισμόν μου, αν και με καθυστέρησιν: προφανώς είχε γίνει γνωστή η άφιξίς μου και τα αυτοκίνητα είχαν κατακλύσει τους δρόμους για να με υποδεχθούν. Μάλιστα, οι τοπικές αρχές, για να κερδίσουν την εύνοιάν μου, έπιασαν και μιαν συμμορίαν εκβιαστών, αποτελούμενη από μεγάλα ονόματα της πόλεως (εντάξει, την κερδίσατε. Τώρα μπορείτε να τους αποφυλακίσετε).

Μη γνωρίζων πολλά από την πόλιν, έκαμα μιαν βόλταν εις το κέντρον της. Θεωρώ απαράδεκτον το γεγονός ότι ο Ιωάννης Τσιμισκής έχει κεντρικότατον δρόμον, ενώ ο μπάρμπας μου, ο Ιωάννης ΣΤ', που εμεγαλούργησε εις την πόλιν, έχει έναν παράδρομον (εντάξει, κι αν έσφαξε 50, 100 ή 1000 Ζηλωτές στον βυζαντινόν εμφύλιον, δεν πρέπει να το κάνουμε και θέμα - συμβαίνουν καμιά φορά αυτά τα ατυχήματα). Αλλά δεν θέλω τώρα να αρχίσει ο στόμας μου να χώνει για τον Τσιμισκή, γιατί ξέρω τι σκατένιος είναι: θα στείλει εις την Google κανένα μήνυμα και θα μου μπλοκάρουν το ιστολόγιον. Γι' αυτό και θα αναθέσω την δουλειάν αυτήν εις την "Αυριανή Μακεδονίας-Θράκης".

Πιο κάτω από την Τσιμισκή συνήντησα την οδόν Προξένου Κορομηλά - προφανώς για να τιμηθεί η Ρούλα Κορομηλά για το προξενιό που έκανε εις το Bravo μεταξύ Καίτης Γαρμπή και Διονύση Σχοινά. Θα προτείνω λοιπόν εις τον Δήμαρχον Μπουτάρη (τον οποίον εστήριξα με όλες μου τις δυνάμεις στο παρελθόν) να δώσει ονόματα και σε άλλες παρουσιάστριες που έχουν να επιδείξουν ανάλογον έργον: π.χ. οδός Μητέρας Κατερίνας Λάσπα, οδός Συζύγου Σίσσυς Χρηστίδου, οδός Φιλανθρώπου Μαρί Κυριακού και φυσικά (αφού η Κορομηλά έγινε Πρόξενος), οδός Πρέσβειρας Μενεγάκη.
Επίσης προσεπάθησα να εκκλησιασθώ, ως θεοσεβής αντίχριστος που είμαι, αλλά, όταν έφτασα, άκουσα δύο που μιλούσαν για μια ροτόντα: δεν μπήκα, γιατί κατάλαβα ότι θα έχουν τραπέζι γάμου. Δεν πειράζει, θα φροντίσω να πάω σε λάιβ εμφάνισιν του Μητροπολίτου Άνθιμου, εφόσον φυσικά τα εισιτήρια δεν έχουν εξαντληθεί.

Πάντως ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός νιώθει σαν το σπίτι του: και Φάληρο έχει η Θεσσαλονίκη και Κηφισιά και Πεδίον του Άρεως και Αμπελοκήπους. Δεν έχω εντοπίσει ακόμα πού είναι τα Πατήσια, το Γκάζι, η Μαγκουφάνα και η Γαργαρέττα, αλλά κάπου θα υπάρχουν, δεν μπορεί. Επίσης έχει και Τερκενλή που έχει και στο Χαλάνδρι (α όχι, αυτός δικός τους είναι).

Σας αφήνω, γιατί με περιμένει η Τριανδρία να κάνουμε καρέ. Θα επανέλθω όμως για να αποτελειώσω την νέαν μου πόλιν, αφού επισκεφθώ εξοπλισμένος καταλλήλως τας διαφόρους συνοικίας της: π.χ. έχω ήδη αγοράσει ένα άδειο μπιτόνι για να πάω να το γεμίσω στα Λαδάδικα και μια στάμνα για να την πάω στη Νέα Κρήνη.

Ειμί Κωνσταντίνος ο Σαλονικιός και άρτι ωλοκλήρωσα, σε λέω.

Υ.Γ.: Απορίες προς Θεσσαλονικείς: στην περιοχή Ντεπώ, μιλάμε μόνον γαλλικά; Στις Συκιές πρέπει να πάω τοίχο-τοίχο;

21 σχόλια:

  1. η άλωση της Σαλονίκης , τόσο πολύ πικράθηκες που δε πηρες βραβείο κι άλλαξες πολη ε
    πάντως ένα να ξέρεις
    ο αυτοκράτορας της ζωης μου είσαι συ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φύγατε!Σνιφ-σνιφ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στην περιοχή ντεπώ μιλάνε αυστηρά γαλλοπροβηγκιανά, πράγμα που σημαίνει ότι το αξάν τονίζεται με σ παχύ και το λ προφέρεται με τετραπλό τόλουκ μακρόσυρτα.
    στις συκές δεν χρειάζεται να πάτε τοίχο τοίχο. είναι τα βυζαντινά τείχη και θα νιώθετε σα το παλάτι σας.
    υγ. αχ ήρθατε, πρέπει να προλάβω να πάω γυμναστήριο εντατικά,να χτίσω κορμί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ άσωτε, η Συμβασιλεύουσα δεν θα έχει την τιμήν να με χαίρεται για πάντα, διότι η βάση μας είναι πάντοτε η Βασιλεύουσα (τύπου).

    Αγαπητή sunnefoula, εδώ Νεάπολη έχει η Ιταλία - η Θεσσαλονίκη θα έμενε πίσω;

    Αγαπητέ Ερμή, και εσείς Σαλονικιός; Πόσοι είστε πια; Μισές δουλειές μού φαίνεται πως έκαναν οι Σαρακηνοί το 904 μ.Χ.

    Αγαπητή πυρόλυση, εγώ λέω "ευτυχώς που έφυγα".

    Αγαπητέ tovenito, αν τους μιλήσω vivaro-alpin λέτε να με καταλάβουν; Θα με συναντήσετε μόλις μου πείτε ότι μπορείτε να σηκώνετε 10 κιλά με το μεσαίον δάκτυλον του δεξιού σας χεριού - ταυτοχρόνως όμως κάντε και ολίγη μπογκογυμναστική, γιατί το ιστολόγιόν σας έχει πλαδαρέψει εντελώς, νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα περιμένω και την δευτέρα επιστολή σας και θα σχολιάσω...
    Προς το παρόν θα περιοριστώ σε τούτο: Που μας απαράτησες εμάς
    τους πρωτευουσιάνους βρε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Κωνσταντίνε, εσείς ξέρετε καλύτερα!Να γράφετε συχνά να ξέρουμε ότι είστε καλά!!!Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χαχαχαχα...Έχεις να ανακαλύψεις ακόμη πολλάααα....(με το λλλ το παχύ, ξέρεις...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ αυτοκράτορα,
    με το απίστευτο χιούμορ που διαθέτετε στο τέλος θα μου αλλάξετε φρονήματα, κι από άγριο μπολσεβίκο θα με μετατρέψετε σε φιλοαυτοκρατορικό λαπά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Majestad, μας αφησατε συξυλους εις την πρωτευουσαν, πλην ομως η παρουσια Σας θα δωσει αλλη λαμψη εις την πολην. Εχετε πολλα ακομα να ανακαλυψετε ιδιως οταν θα αρχισετε μα αναζητειτε τροφη!!
    Και μην ξεχνατε: η παραλια ΔΕΝ ειναι αυτο ακριβως που εννοουμε εις τον νοτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. περιμένετέ με ανεβαίνω να σας κεράσω ένα εκλεράκι στο βυζάντιο απέναντι από την αγία σοφία (ναι, γίνονται και τέτοια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αχ υπερλαμπρότατε, δεν με είχατε ενημερώσει, μόλις κατέβηκα στας Αθήνας αλλά θα επανέλθω την Παρασκευή δριμύτερος. Το κολλέγιο Καλαμαρί το εντοπίσατε; το γραφείο τελετών Μπαμπούλας; Την τεράστια επιγραφή "ΤΥΡΙΑ-ΚΑΣΕΡΙΑ-ΒΟΥΤΥΡΑΤΑ'; Έχετε πολλά όμορφα να δείτε στην πανέμορφη συμβασιλεύουσα η αλήθεια είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έχω σκάσει από περιέργεια να μάθω πια περιοχή της Συμβασιλεύουσας επιλέξατε για να μείνετε Μεγαλειότατε!

    Εγώ νομίζω ότι στο τέλος δεν θα φύγετε για να επιστρέψετε στην βασιλεύουσα (λέμε τώρα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ Καπετάνιε, μην το δένετε και κόμπον ότι θα γράψω και δευτέρα επιστολή. Αν ψάξετε το ιστολόγιόν μου θα βρείτε πολλά πρώτα μέρη και ελάχιστα δεύτερα.

    Αγαπητή kovo voltes, θα κόψω βόλτες και θα σας πω.

    Αγαπητέ Koykliti, παρακαλώ προσέχετε την ακρίβειαν των εκφράσεών σας: "άγριος μπολσεβίκος" είναι αυτός που έρχεται να μας πάρει τα σπίτια (π.χ. ο Υπουργός Οικονομικών).

    Αγαπητέ apos, η τροφή είναι όντως εύκολη εις την Συμβασιλεύουσαν: η πόλις βρίθει εστιατορίων, μεζεδοπωλείων και σκουπιδοτενεκέδων.

    Αγαπητή sewsome, δεν έχετε φάει εκλεράκι από τα χεράκια της αυτοκράτειρας Θεοφανούς, γι' αυτό μιλάτε - ένας τρώει, δέκα πεθαίνουν.

    Αγαπητέ tremens, το γραφείον του κ. Μπάμπουλα το είδα, διαφήμιζε μάλιστα σε πινακίδα και την σελίδα του (http://www.baboulas.gr/index.php). Απορία επί της σελίδος: όταν λέει "απάντησε και κέρδισε ταξίδι για δύο στο Καϊμακτσαλάν" πώς ακριβώς εννοεί το "ταξίδι";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. χχαχαχαχ ρε τη Θεοφανώ, έδωσε τα μισά ονόματα στις οδούς του κέντρου με τα εκλεράκια της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να φοβόμαστε μήπως μετακινηθούν τα ανάκτορα και η αυλή σας αστην μέχρι τώρα συμβασιλεύουσα και γίνει η Θεσσαλονικη η νυν και αει βασιλευουσα σας;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ακολουθεί ερώτημα άσχετο με την ανάρτηση(ή και σχετικό,όπως το δει κανείς):
    Γιατί η βλακεία και τα κόμπλεξ,γαμώτο, δεν εξεφανίζονται;Βυθιζόμαστε και εκεί ...αυτά επιμένουν.Αλλά να μου πείς πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι!!
    Οπως κατάλαβες αγαπητέ Κωνσταντίνε σήμερα "φόρτωσα"!Γκρρρρ...
    (Ελπίζω να μην χρεώσεις την ψυχανάλυση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητή sewsome, δεν ξέρω αν το ξέρετε, αλλά η Θεσσαλονίκη έχει τόσους πολλούς δρόμους, διότι έπρεπε να τιμηθούν όλοι οι μακαρίτες της Θεοφανούς.

    Αγαπητέ Ρασκόλνικοφ, όχι.

    Αγαπητή πυρόλυση, το ιστολόγιο δεν είναι χώρος ξεσπάσματος. Όποιος έχει κάτι σημαντικό και σχετικό να πει, ας το πει, αλλιώς ας σωπάσει. Διαφορετικά να ξέρει ότι θα του στείλω την Θεοφανώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ουυυυυφ ανακουφίσθηκα!!!!Οι υπήκοοι σας σας ευχαριστούν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Aααα! Πώς μου ξέφυγε αυτή η είδηση; Να μην το ξέρω να έρθω κι εγώ στην υποδοχή;
    Προσαρμοστήκατε; Επισκεφτήκατε τα πολιτιστικά μας κέντρα;
    Έχουμε και Σάκη αλλά στηρίζουμε Αξά.
    Να φυλάγεστε αυτές τις μέρες γιατί είναι ο καιρός που αρρωσταίνουμε όλοι μαζί.
    Τα κοκαλάκια αντέχουν;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας