Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Gott mit uns*

*"ο Θεός μαζί μας": μόττο της Γερμανικής Αυτοκρατορίας - πλέον και του κάθε Έλληνα

Την ώρα που ο λαός παρακολουθούσε τα απομεινάρια των τηλεοπτικών χούλα χουπ, το τελευταίον Γιουρογκρούπ (υπό τον ήχον των χλαπ χλουπ των δανειστών που αποφάσισαν να μας κάνουν καινούργια κουπ, ενώ μας καρφώνουν με γκαπ γκουπ), τσουπ-τσουπ μας έφερε νέα μέτρα που θα κάνουν γκντουπ.

(Ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός απουσίασε όλο αυτό το διάστημα, προκειμένου να συλλάβει εις την ολότητα της την ως άνω φράσιν που αποτελεί το απόσταγμα της σοφίας του και συμπυκνώνει όλα τα δραματικά γεγονότα των τελευταίων ετών. Παρακαλώ τους New York Times και την Le Monde να μου ζητήσουν την άδειαν πριν την θέσουν ως προμετωπίδα τους).

Η κατάστασις που μόλις περιέγραψα με επιστημονικούς όρους (δηλαδή λαϊκιστί: συνεχής γερμανική οικονομική επέκταση, ανατροπές στη Μέση Ανατολή, πετρέλαια που εμφανίζονται παντού, Αγγλία που αφίσταται του γερμανικής εμπνεύσεως δημοσιονομικού συμφώνου, διότι ουσιαστικά πλήττεται το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο της προς όφελος του βιομηχανικού της Γερμανίας, Γαλλία εν αναμονή νέας ηγεσίας με αντιγερμανικά χαρακτηριστικά, νεο-οθωμανισμός μιας ακόμα παραπαίουσας Τουρκίας,  κ.α.) μοιάζει εντόνως (και να μην μοιάζει, για τις ανάγκες της αναρτήσεως θα την κάνω εγώ να μοιάζει) με τας ημέρας προ του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Για να μην πω ότι το χύσιμον της μπίρας εις την πλάτην της κας Μέρκελ θυμίζει εκπληκτικώς την δολοφονίαν του Αρχιδούκα Φραγκίσκου Φερδινάνδου - τόσο πολύ, που βγήκα εις το μπαλκόνι μου να δω μήπως έχει φτάσει εις την Μεσόγειον σε βοήθειαν της Αντάντ ο Βραζιλιάνος Ναύαρχος Pedro Max Fernando Frontin. - μπορεί να μην ήρθε ακόμα, αλλά σύντομα θα είναι εδώ: είδα κάτι Βραζιλιάνες χορεύτριες την προηγούμενη εβδομάδα στο καρναβάλι. Και θα ταπώσω όποιον αναλυτήν πάει να μου κουνηθεί, αναφέροντας ακόμη μίαν εκπληκτικήν ομοιότητα: προκειμένου ο Βενιζέλος να γίνει Πρωθυπουργός, τον έχω ικανόν να κάνει μέχρι και ξεχωριστόν κράτος με έδρα την Θεσσαλονίκην.
Όσο λοιπόν χαζεύουμε τις χορεύτριες περιμένοντας τον Ναύαρχον Frontin να μας γλιτώσει από τους Γερμανούς, ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός θα προσπαθήσει να βάλει εις το κλίμα οικονομικού πολέμου τους συμπατριώτας του (στους Νορβηγούς αναφέρομαι) με γερμανικάς αφίσας από τον Α' Παγκόσμιον Πόλεμον, κάνοντας φυσικά τις απαραίτητες προσαρμογές:



 Η ως άνω γερμανική αφίσα (πηγή εδώ) προτρέπει τον ελληνικόν λαόν να κάνει οικονομίαν εις το σαπούνι (π.χ. αποφεύγοντας την χρήσιν υπό τρεχούμενου ύδατος ή κρατώντας τα υπολείμματα σαπουνιού), διότι κάποτε θα αναπολεί το Badedas που κάποτε εσνόμπαρε εις το σουπερμάρκετ. Να σημειώσω ότι φαίνεται πως η έλλειψις σαπουνιού τούς έγινε μάθημα, γι' αυτό και εφρόντισαν εις τον Β' Παγκόσμιον Πόλεμον να διαπρέψουν εις την παραγωγήν του.



"Μπολσεβικισμός σημαίνει ότι ο κόσμος θα πνιγεί στο αίμα" (πηγή εδώ). Ακούς Μανώλη Γλέζο που δεν σου αρέσουν τα Μνημόνια; Ακούω, να λες.



"Δεν θα ανεχθούμε την αναρχία. Θα προστατεύσουμε τα γυναικόπαιδα" από αυτούς που μας θέλουν εκτός ευρώ (πηγή εδώ).



"Εργασία: η προστασία απέναντι στην αναρχία", βρομοτεμπέληδες Έλληνες (στην αφίσα απάντησε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης) - πηγή εδώ. Κουίζ: βρείτε την συγγένεια της αφίσας με το "Η εργασία απελευθερώνει" και κερδίστε μια βδομάδα στο Άουσβιτς (εισιτήριον ουάν-γουέι).



Η αφίσα παροτρύνει τα διεθνή funds να δώσουν το τελευταίον χτύπημα εις το θηρίον που λέγεται Ελλάδα καλώντας ταυτοχρόνως τον κόσμον να αγοράσει CDS (πηγή εδώ)



Διαφήμισις της εκθέσεως λαφύρων από την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες του Νότου εις τον Ζωολογικόν Κήπον του Βερολίνου (θα εκτεθούν και τα νέα αποκτήματα του Ζωολογικού Κήπου στο ίδιο κλουβί: πέντε τίγρεις, τρία λιοντάρια και δυο Έλληνες άνεργοι - ή ό,τι απέμεινε) - πηγή εδώ


Η κυρία Μέρκελ οδηγεί τον γερμανικόν λαόν σε νικηφόραν κάθοδον προς τον Νότον (πηγή εδώ) - ο αετός της φωτογραφίας είναι μέλος της Task Force: ό,τι αρπάξουμε.



Και δύο αγαπημένα:

"Οι Γερμανίδες διαμαρτύρονται για την έγχρωμη κατοχή στον Ρήνο" (πηγή εδώ)

Η αφίσα προτρέπει τους Γερμανούς να τα δώσουν όλα στον πόλεμο, διότι, αν χάσουν, θα γίνουν σκλάβοι των Γάλλων υπό την επιστασία των αράπηδων Ελλήνων (πηγή εδώ)


Έχουν ένα θεματάκι με τους μη Άρειους και δη τους Αράπηδες ή είναι ιδέα μου; Βέβαια και εμείς δεν πάμε πίσω: βλ. π.χ. την φράσιν "θα σε δώσω στον Αράπη" (λέγεται ακόμη η απειλητική αυτή φράσις, αν και σήμερον λιγότερον συχνά - αφήνω δε ότι ορισμένοι επιθυμούν σφόδρα να τους πάρει ο Αράπης).


Ειμί Κωνσταντίνος ο αφισοκολλητής και άρτι ωλοκλήρωσα.


Υ.Γ.1: Ευχαριστώ το γερμανικό τμήμα της ιστοσελίδος World War 1 Propaganda Posters που δεν μου έδωσε την άδεια να αναδημοσιεύσω το ως άνω υλικό και αντιστοίχως δέχομαι τις ευχαριστίες του για τους εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες που θα το κατακλύσουν λόγω της τιμής που του έκανα σήμερον.
Υ.Γ.2: Εις απάντησιν των αφισών (εκτός βεβαίως της θαρραλέας δηλώσεως του Μιχάλη Χατζηγιάννη), κλείνω με προπαγανδιστικόν άσμα της απέναντι πλευράς με κάποιον σχετικώς γνωστόν συναδέλφον του Μιχάλη, τον Enrico Caruso:

19 σχόλια:

  1. Αγαπητε μας αυτοκράτορα εκτός του ότι είσασθε απαιχτος πρέπει να ομολογήσω ότι με διαφωτίσατε σε πολλά πράγματα,οι δε αφίσες είναι κάτι παραπάνω από αληθινές!!Όσο για το κουιζ ομολογώ πως δεν γνωρίζω και άρα δεν θα έχω την τυχη να επισκεφθώ το Αουσβιτς χώρο-μνημείο της εργασίας για το 4ο Ράιχ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ρασκόλνικοφ, το παρόν ιστολόγιο επιτελεί διπλή λειτουργία:
      αφενός εκπαιδευτική και αφετέρου προπαγανδιστική (=να συνηθίζουμε σιγά-σιγά αυτό που έρχεται).

      Διαγραφή
    2. Τι έρχεται;;;Ας κάνετε μια αναρτηση για να μας ενημερώσετε!!!!Πάντα είστε μπροστά,μα πάντα!!

      Διαγραφή
  2. αν ειναι να λειπεις και να γραφεις οσο 10 ποστ ασε μας αγαπη μου! θα σε διαβασω αυριο βαριεμαι εχει ηλιο σημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ άσωτε, μην μου πείτε ότι είναι μεγάλη η ανάρτησις! Έχει πολλές εικόνες, γι' αυτό. Και ενόμιζα ότι εκτιμάτε την παρουσίαν των εικόνων που αλαφρώνει τον όγκο κάθε παιδικού βιβλίου.

      Διαγραφή
  3. Όχι στους μαυροκέφαλους, όχι στους αράπηδας! Ναι στον Μιχαλολιάκον.

    Ο Γιαχβέ μεθ' ημών, όξω οι Οβριοι.

    Ζήτωσαν ζύθοι οι ιεροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ pølsemannen, σας κατανοώ πλήρως: η δικτατορία των μελαχρινών φθάνει εις το τέλος της. Ημείς οι ανοιχτόχρωμοι είμεθα έτοιμοι να στελεχώσωμε τα νέα Τάγματα Ασφαλείας.

      Διαγραφή
  4. εγώ θα σταθώ σε ένα σημείο μόνο... βρε λες να γίνουμε πρωτεύουσα τελικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ vassiliostales, μα έχετε γίνει πρωτεύουσα από την στιγμήν που ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός απεφάσισε να ζήσει ανάμεσά σας.

      Διαγραφή
  5. Εξυπακούεται ότι θα τα διαβάσω σε δόσεις.
    Πάω επάνω δεξιά να θυμηθώ την δοσολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Αθηνά, σε δόσεις ναι, αλλά προσέξατε και την ημερομηνίαν λήξεως: αι αναρτήσεις μπαγιατεύουν ταχέως.

      Διαγραφή
  6. πφφφ κι εγώ που νόμιζα ότι θα δω γερμανικές σημαίες να καίγονται.
    σε ποια σημεία της ελεύθερης θεσσαλονίκης κυκλοφορείτε να πάμε να τις πυρπολήσουμε και να διαμαρτυρηθούμε γυμνοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ tovenito, μη νομίζετε ότι θα ενδώσω έτσι ευκόλως: πρέπει να σπαμάρετε το μέηλ μου (konstantinos.kantakouzinos@gmail.com) με εκατοντάδες αιτήσεις για συνάντηση μέχρι να σας απαντήσω - έχω βάλει αυτόματη απάντηση "ναι, δέχομαι".
      Μην πυρπολήσετε τίποτα, διότι τα έχετε και ακριβά τα διαμερίσματα εδώ πάνω. Εκτός αν εννοείτε ότι παίρνουν φωτιά αλλιώς.

      Διαγραφή
  7. πυρόλυση-πυρπόληση5 Μαρτίου 2012 στις 11:53 μ.μ.

    Πολλά γκαπ γκουπ αγαπητέ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καπ καπ κατ κατ κατ καν γκαπ γκαπ
      (=κάπου κάπου κάτω κάτω κάτι κάνει γκαπ γκαπ).

      Διαγραφή
  8. majestad, εκτιμώ ότι στη θέση του ναυάρχου, θα δείτε την ναυαρχέσσαν πρόεδρον της Βραζιλίας «Ντζιούλμα».
    Εξαιρετικαί αι αφίσαι. Απουσιάζει μόνον η ανιψιά του Kaiser, Φρειδερίκη να μοιράζει τα βιβλιάρια απόρων κορασίδων εις Έλληνες επιχειρηματίες.

    (έτσι κι αλλιώς, μια ζωή κρατικοδίαιτοι υπήρξαν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ apos, η προεδρέσσα δεν μου ταιριάζει, δεν είναι αρκούντως σικ. Ενώ ο Ναύαρχος - δείτε παράστημα.

      Υ.Γ.: Προσδοκώ επάνοδον Κοκού και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.

      Διαγραφή
  9. πυρόλυση-πυρπόληση14 Μαρτίου 2012 στις 12:21 μ.μ.

    Παράπονο:Από τότε που πήγατε Θεσ/νίκη μας ξεχάσατε!Αραιά και που γράφετε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χρειάζεται σε κάθε ανάρτηση να με ρωτάτε πού είμαι, τι κάνω και πότε θα γράψω.
      Όταν θελήσω να γράψω κάτι, θα το κάνω.

      Διαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας