Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Εκ-λογικά

Πάντοτε πίστευα ότι η Ελλάδα είναι πολύ μικρή για να έχει 11.309.885 καταγεγραμμένους κατοίκους (και κάποια εκατομμύρια μη καταγεγραμμένους). Επιθυμία μου είναι να γίνει η χώρα μας Ισλανδία, όπου σε παρόμοια γεωγραφική έκταση κατοικούν περίπου 320.000 άνθρωποι. Φαντασιωνόμουν σχέδια μαζικής εξόντωσης του πληθυσμού (γενοκτονία, επιδημίες, πολέμους, πυρηνικές βόμβες), ωστόσο όλες οι επιλογές είχαν σημαντικά μειονεκτήματα. Επιτέλους λύση βρέθηκε: εκλογές.
Ομολογώ ότι έχω ενθουσιαστεί με την προοπτική - είχα ήδη πάρει μια γεύση βλέποντας εικόνες από πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές. Άνθρωποι στήνονταν στην ουρά για να ψηφίσουν και φανταζόμουν ότι είναι συνταξιούχοι και άνεργοι που πήγαν μπας και τους χώσουν πουθενά. Είναι τόσο συγκινητικό να βλέπεις όλους αυτούς να παρακαλάνε για την εξόντωσή τους: δεν χρειάζεται κανένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας τελικά. Μπορούν και μόνοι τους.
Είμαστε λίγες μέρες πριν από την ημέρα των εκλογών και ο ενθουσιασμός μου είναι απερίγραπτος. Βλέπω τηλεόραση αχόρταγα, αλλά θέλω περισσότερους υποψηφίους των κομμάτων στα πάνελ, θέλω περισσότερη φλυαρία, θέλω κι άλλες υποσχέσεις σωτηρίας, θέλω να συζητάνε για το πόσο σημαντική πολιτικά πράξη είναι η "συγγνώμη", θέλω να ακούω λύσεις του τύπου "ανάπτυξη-ανάπτυξη-ανάπτυξη" (φαίνεται πως είναι μαγικό ξόρκι: λες τρεις φορές την λέξη "ανάπτυξη" και η χώρα αναπτύσσεται). Θέλω να λένε συνεχώς για τις "θυσίες του ελληνικού λαού που δεν πάνε χαμένες": φαντάζομαι Έλληνες σφαγμένους στο βωμό του Χρέους με τα σκυλιά της εξουσίας να στριμώχνονται για να γλείψουν το αίμα που στάζει.

Καταγγέλλω την τρόικα ως ανεπαρκή. Της αναθέσαμε ένα έργο και αυτή χρονοτριβεί. Δεν ξέρω για ποιους λόγους διστάζει και έχει αφήσει τη δουλειά μισοτελειωμένη. Ίσως τώρα που θα ανανεώσουμε την εμπιστοσύνη μας σ' αυτήν να σταματήσει τα μισόλογα, να πάρει το δρεπάνι και να αρχίζει επιτέλους να θερίζει. Είχε ειπωθεί ότι θα ματώσουμε αλλά δεν έγινε ακόμη τίποτα σπουδαίο. Θέλω να δω αίμα.
Περπατώ στην παραλία της Θεσσαλονίκης και βλέπω τις καφετέριες ασφυκτικά γεμάτες. Νιώθω ότι ζω στη Σμύρνη του 1920: υπάρχει μια διάχυτη ανησυχία στην πόλη, αλλά οι άνθρωποι συνεχίζουν να κάνουν ανέμελα τη βόλτα τους στην παραλία, χωρίς να μπορούν να φανταστούν την πόλη τους νεκρή και τον εαυτό τους φτωχό ή μετανάστη. Θέλω επιτέλους να τελειώσει αυτός ο λαός του φραπέ, του γυαλιού ηλίου και του τακουνιού. Θέλω να δω κόσμο να ζητιανεύει με τρύπια Cavalli. Θέλω να μην έχουν λεφτά να ζήσουν τα παιδιά τους, θέλω να σταματήσει να αναπαράγεται αυτή η φυλή που δεν προσφέρει πια τίποτα και είναι η ντροπή των προγόνων της. Θέλω να  δω ομαδικούς τάφους.
Ήδη η Ελλάδα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ελπίζω να μη με απογοητεύσει αυτός ο λαός και να ψηφίσει όπως πρέπει. Είναι πολύ ωραίο να φαντάζεσαι ότι σε λίγα χρόνια θα υπάρχουν ολόκληρες γειτονιές χωρίς ρεύμα και νερό, ότι το επάγγελμα του ρακοσυλλέκτη θα είναι το πιο διαδεδομένο, ότι τα παιδιά θα μαζεύονται σαν τις μύγες γύρω από τους πλούσιους τουρίστες, ότι θα μπορείς να αγοράζεις τους πάντες και τα πάντα με πενταροδεκάρες.
Θέλω η Ελλάδα να επιστρέψει στη φυσική της θέση. Είμαστε μια νησίδα Δύσης στη γειτονιά μας, δηλαδή στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή. Είμαστε  η μοναδική χώρα από όσες δημιουργήθηκαν στα εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που κατάφερε να γίνει κομμάτι της Δυτικής Ευρώπης. Αρκετά με αυτή την ανωμαλία. Ώρα να γυρίσουμε στο βαλκανική και μεσανατολική μοίρα που μας αξίζει.
Θέλω επιτέλους να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι. Δεν με νοιάζει ποιος ακριβώς είναι ήρα και ποιος στάρι, άλλωστε η φυσική επιλογή είναι νόμος της φύσης και ας επιβιώσει όποιος μπορέσει - οι υπόλοιποι ας ψοφήσουν ή ας αυτοκτονήσουν. Σημασία έχει να αραιώνουμε σιγά-σιγά.
Έντεκα εκατομμύρια είναι πάρα πολλά.

17 σχόλια:

  1. ανατριχιασα!!!!!μηπως εισαι βρυκολακας ,μεταμορφωμενος σε ανθρωπο;;;;νιωθω κατι να ρεει στον λαιμουδακο μου...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Original since 1347, αν σας λέει κάτι. Είναι η συσσωρευμένη εμπειρία που μιλά.

      Διαγραφή
  2. πυρόλυση-πυρπόληση29 Απριλίου 2012 στις 3:39 μ.μ.

    Σκιάχτηκα.....αμάν αγαπητέ Κωνσταντίνε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Χώνω όσο μπορώ, αλλά για να φτάσουμε από 11.000.000 στους 320.000 πρέπει να χώσουμε πολλούς.

      Διαγραφή
  4. καντακουζινα μολις ακουσα το τσιπα να δινει συνεντευξη τυπου και οπως καταλαβαινεις δε μπορω αν σχολιασω μ εχει πιασει το νερυικο μου γελιο!
    αλλα σας αγαπω οπως την πρωτη βροχη του χειμωνα το ξερετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τον συγκεκριμένο έχω εκνευριστεί πολύ, διότι θέλει να χαλάσει το όραμά μου για την Ελλάδα (στα λόγια τουλάχιστον).

      Διαγραφή
  5. Για αυτοκτονίες, πάρτε χαρτάκι από το ριγέ μηχάνημα στη γωνία, δεξιά.
    Για τον (κακό) ψόφο, από το πουά μηχάνημα στη γωνία, αριστερά.
    Το "δεξιά" και το "αριστερά" είναι καθαρά τοπικοί και όχι κομματικοί προσδιορισμοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρειάζεται συλλογική προσπάθεια και ομολογώ ότι ο καθένας βοηθάει με τον τρόπο του, γι' αυτό και τους ευχαριστώ όλους.

      Διαγραφή
  6. Αυτό το πράγμα, που είσαστε πάντα με τον καλό τον λόγο, με εξιτάρει!
    Τα σέβη μου!!!

    ΥΓ. Θα σας μαλώσω. Γιατί μόνον ένας σύνδεσμος σήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. majestad, μην γελιέστε. Η μόνη λύσις είναι η Παλινόρθωσις. Η επανεμφάνισις και μόνον της ΑΜ βασιλίσσης Φρειδερίκης ομού μετά των Ιωάννας Αγγελοπούλου και πρέσβειρος Μαριάννας καλής θελήσεως, θα λύσει κάθε πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχα σκεφθεί να φτιάξω πατριωτικό κόμμα που θα ευαγγελίζεται, μεταξύ άλλων, και την Παλινόρθωση - το κείμενο δηλαδή είναι έτοιμο, ωστόσο δεν πρόλαβα να το δημοσιεύσω.
      Ο τίτλος του κόμματος: ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. (=Πατριδοκάπηλα Δειλά Ανθρωπάκια).

      Διαγραφή
  8. Κι εγώ τον άνοιξα πανυπερλαμπρότατε

    Πέραν του αστείου είναι από τα πιο σοβαρά κείμενα που έχω διαβάσει για το θέμα. Εύγε. Με κάνατε και ανατρίχιασα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με απογοητεύετε: όποιος ανατριχιάζει, δεν ανήκει στους 320.000 εκλεκτούς.

      Διαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας