Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

(Εl)lada Samara

Μετά το τεράστιας επιτυχίας προεκλογικόν σποτ του Αρχηγού της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά, εκυκλοφόρησε μόλις το αντίστοιχον μετεκλογικόν σποτ του με τίτλον (El)lada Samara, το οποίον σας παρουσιάζω σε παγκόσμια αποκλειστικότητα:


Επειδή, όπως καταλάβατε, για την ώραν ελανσαρίσθη μόνον εν Γαλλία (προς υποστήριξιν του κ. Σαρκοζί που έχει αύριον εκλογάς), θα σας παρουσιάσω το βίντεο, μέχρι να γίνει η επίσημος ελληνική μετάφρασις.
Πρόκειται για εικόνα της Ελλάδος του 2013, όπου υποχρεωτικώς όλα τα αυτοκίνητα (τα 60 δηλαδή που θα υπάρχουν) θα φέρουν το επώνυμον του εγγονού της Πηνελόπης Δέλτα - σημειωτέον ότι είναι ρώσικα Lada, δηλαδή ορθόδοξα, που μας δώρισε ο επίσης ορθόδοξος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν με την μεσολάβησιν του ορθοδόξου Ηγουμένου Εφραίμ. Δώσατε ιδιαιτέραν προσοχήν εις την προσεκτικήν επιλογή της ερήμου ως σκηνικού της διαφημίσεως.

Η υπόθεσις του σποτ: μια πρώην υποψηφία βουλευτής με πλούσια προσόντα και βιογραφικόν, προσφάτως διορισθείσα πρόεδρος σε ΔΕΚΟ, όπως φαίνεται και από το συνολάκι Vassilios Kostetsos που φορά, συναντά τυχαίως μιαν κυρίαν της Κηφισιάς (παλαιάν πρόεδρον φιλανθρωπικού ιδρύματος, μέλος του Εκάλη Κλάμπ και γειτόνισσαν του Αντώνη Σαμαρά), η οποία, λόγω της αύξησης της τιμής της βενζίνης στις 15.000 δρχ./λίτρο, κάνει oτοστόπ μαζί με τον μπάτλερ της και τον σοφέρ της μήπως καβαντζωθεί σε κανέναν περαστικόν. Η πρόεδρος της ΔΕΚΟ σταματά, διαπραγματεύεται μέχρι τελικού ξεζουμίσματος, αλλά η προσφορά της είναι εξωφρενικά ακριβή ακόμη και για τα δεδομένα της κυρίας, η οποία θα προτιμήσει το σύνηθες για την Ελλάδα του 2013 μεταφορικόν μέσον: την γκαμήλα (αυτό για την άρχουσα τάξιν, διότι η πλέμπα περιορίζεται εις μουλάρια, γαϊδούρια και κάρα). Η πρόεδρος της ΔΕΚΟ διαλέγει το τεκνό, που, αν και άφραγκος, είναι κύριος και είναι εντάξει εις τας οικονομικάς του δοσοληψίας χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει.

Όπως καταλάβατε, το βίντεο περνά πολλά κωδικοποιημένα μηνύματα: π.χ. προβάλλεται στο 0:19 ότι το αυτοκίνητο έχει μεγάλο coffre (που μεταφράζεται στα ελληνικά(;) ως "πορτ-μπαγκάζ" αλλά και "προβοσκίδα" και "χρηματοκιβώτιο" - η διαφήμισις θέλει δηλαδή να πει πως ό,τι ρουφιέται με την προβοσκίδα πάει αμέσως σε χρηματοκιβώτια). Επίσης παρουσιάζει την τιμήν εις γαλλικά φράγκα, για να αρχίζουν να συνηθίζουν και οι Γάλλοι σιγά-σιγά την ιδέαν της ζωής χωρίς ευρώ.

Υ.Γ.: Υπάρχουν και άλλα μετεκλογικά σποτ, όπως π.χ. το ακόλουθον, που προβλέπει ότι οι Έλληνες θα χάσουν τα σπίτια τους και θα μένουν μέσα σε ένα Lada Samara (έχει και τραγούδι για τον Αντώνη):

16 σχόλια:

  1. Πρώτον να καταθέσω ότι το σποτ της Νέας Δημοκρατίας - Αντώνης Σαμαράς - Η Ελλάδα θα τα καταφέρει (;) με έπεισε ως τα μύχια της ψυχής μου. Πραγματικά. Βλέποντας αυτόν τον Σπουδαίο Άνδρα να μου μιλά προσωπικώς κοιτώντας με στα μάτια, ένα ρίγος διαπέρασε το κορμί μου και δεν συνεχίζω γιατί θα κολαστούμε και δεν κάνει.

    Επίσης αν και το πρώτο σποτάκι είναι στυλιστικά εξαίσιο θα προτιμήσω το δεύτερο γιατί και η μουσική με παροτρύνει να χορέψω όλο το βράδυ αλλά και ταυτίστηκα με το χαρούμενο πλήθος που περιτριγυρίζει το Σαμαρά. Σαμαρά (γκλουν γκλουν) Σαμαρά και ξερό ψωμί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ tremens, η αλήθεια είναι ότι το δεύτερον μετεκλογικόν σποτ είναι πιο αισιόδοξον: στο 0:23 δείχνει ότι τουλάχιστον δεν θα μας πάρουν και τα βρακιά.

      Διαγραφή
  2. εγω βαρεθηκα την πρασιναδα και τις πεδιαδες οποτε μου φανταζει τελειο το καινουριο σκηνικο!!!!θα το προτιμησω...επισης ως κουρασμενη νοικοκυρα μου αρεσει η ιδεα του σπιτιου-αυτοκινητου!!!!!θα με ξεκουρασει απο πολλες δουλειες!!ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ στον Σαμαρα που σκεφτεται τοσο τους Ελληνες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ. Άλλωστε έχω πει εις το παρελθόν ότι η λύσις εις το πρόβλημα της λειψυδρίας είναι η πυρηνική βόμβα και βλέπω ότι η πρότασίς μου επιτέλους υιοθετείται.

      Διαγραφή
  3. Καταπληκτική ομοιότητης της πρωταγωνιστρίας του δευτέρου, με την απλή, λιτή κι απέριττη μπουρλοτιέρισσα της αισθητικής, Björk, τη βαρώνη του Ρέυκιαβικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ομοιότης δεν είναι τυχαία: άλλωστε η εν λόγω Ισλανδή ευθύνεται για μεγάλο μέρος του χρέους μας. Θυμηθείτε μόνον το φόρεμά της εις τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

      Διαγραφή
  4. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!ΜΕ αυτά τα σποτ ο Σαμαράς έχει τη νικη στο τσεπάκι του!!Ελπίζω να μην κολλήσει το χέρι του Σαμαρά στην τσέπη του και δεν μπορέι να την βγάλει έξω!!

    Εχω να καταγγειλω όμως ότι στο 0.33 του δεύτερου βιντεο η φωτο που φιλα η κοπέλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ!!!!Αυτό είναι Ε-Ξ-Ο-Ρ-Γ-Ι-Σ-Τ-Ι-Κ-Ο!!!!!

    Παρακαλώ να διορθωθεί από τους δημιουργούς του βίντεο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η φωτογραφία δεν είναι του Σαμαρά αλλά υποψηφίου της Πολιτικής Άνοιξης στη Β' Αθήνας.

      Διαγραφή
  5. σορρυ ο σαμαρας δεν γερνει λιγο σαν να μπαζει νερα στο σποτ? η μου φαινεται εμενα?
    α δε μαρεσει θελω καποιον πιο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θέλετε κάτι σε αδιάβροχο, να πάτε στο ΚΚΕ που είναι απολύτως στεγανό κόμμα.

      Διαγραφή
  6. Και μόλις τελειώσες να φανταστώ....
    Καλά, τη ζωή σε αυτοκίνητο μια χαρά τη φαντάζομαι. Τη ζωή χωρίς Καντακουζινό όμως ποτέ!
    Μμμααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουπς, παράλειψίς μου:
      ειμί Κωνσταντίνος ο οδηγός του Samara και άρτι ωλοκλήρωσα.
      Σας ευχαριστώ διά την ψήφον εμπιστοσύνης.

      Διαγραφή
  7. Εμένα μου άρεσε μια δήλωση που έκανε ο Σαμαράς τελευταίως:
    "Ο νόμος θα επιστρέψει στις πόλεις".
    Φυσικά όταν την πρωτοάκουσα νόμιζα ότι το είχε πει ο Κλιντ Ήστγουν σε γουέστερν ταινία, αλλά τελικώς είχα λαθέψει.
    Το είχε πει ο Σαμαράς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Αντώνης Σαμαράς μου θυμίζει τον Λούκυ Λουκ. Είναι ο άνθρωπος που παπαρολογεί πιο γρήγορα και από τη σκιά του.

      Διαγραφή
  8. μια και μιλάτε και τον αντώνιο δείτε και αυτό εδώ το σποτ! χαχα
    http://www.dailymotion.com/video/xqahbr_yyyyyyyyyyy-yyyyyy-yy_fun#from=embediframe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν προλαβαίνουν να βγάλουν αυτό το σποτ τώρα, οπότε θα κυκλοφορήσει ευρέως μετά τις εκλογές.

      Διαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας