Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Τα αληθινά πρακτικά του Προεδρικού


Η μακρά απουσία του Κωνσταντίνου Καντακουζηνού από τα ιστολογικά του καθήκοντα οφείλεται εις το ότι το τελευταίον διάστημα ασχολείται με τα κοινά (Μεσημεριανή Μελέτη, Ελλάδα έχεις ταλέντο, Big Brother South Africa κτλ.). Μεταξύ αυτών των ασχολιών του συμπεριλαμβάνεται και η πιστή τήρησις των πρακτικών των συναντήσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά των πολιτικών αρχηγών. 
Τις τελευταίες ημέρες εκυκλοφόρησαν ανά το διαδίκτυο αποσπάσματα από δήθεν πρακτικά των συναντήσεων αυτών, ωστόσο, διαβάζοντας κανείς τις μπούρδες που καταγράφονται εκεί, αντιλαμβάνεται αμέσως ότι δεν είναι τα αληθή. Τούτο μπορώ να σας το επιβεβαιώσω και εγώ - απόδειξις το ακόλουθον απόσπασμα που δημοσιεύω σε διεθνή αποκλειστικότητα (παρακαλώ το Spiegel να αναφέρει την πηγή, όταν θα τα αναδημοσιεύσει):


ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Κύριοι, πριν ξεκινήσουμε τη σημερινή διάσκεψη, θα ήθελα να σας εκθέσω με δυο λόγια την κρισιμότητα της κατάστασης, γι' αυτό ζητώ την προσοχή σας - κύριε Σαμαρά, μπορείτε να αφήσετε για λίγο τα Playmobil;

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας): Με συγχωρείτε κύριε Πρόεδρε, αλλά έβγαλαν καινούργια σειρά, το "Χαρούμενες στιγμές στο Μέγαρο Μαξίμου".

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος Ανεξάρτητων Ελλήνων): Κύριε πρόεδρε, ακόμη μια απόδειξη ότι ο κ. Σαμαράς τα έχει βρει με την κυρία Μέρκελ: τα Playmobil είναι γερμανικά. Λέγε ρε, η Siemens σού τα χάρισε; Με τι αντάλλαγμα;

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Έλεγα λοιπόν, ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Δεν είναι δυνατόν η χώρα να μένει ακυβέρνητη τη στιγμή που ο διαγωνισμός της Εurovision πλησιάζει. Νομίζω ότι από τη σημερινή μας συνάντηση πρέπει να εκπέμψουμε ένα σταθερό μήνυμα προς την Ευρώπη ότι στηρίζουμε όλοι μας την Ελευθερία Ελευθερίου και το Aphrodisiac.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Πρόεδρος Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος): Κύριε πρόεδρε, ήδη πριν από τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ, ως δύναμη ευθύνης, δύναμη προοπτικής, είχε στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τον ιερό αγώνα του έθνους για την Ελευθερία. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι επί δικής μου υπουργίας επελέγη το συγκεκριμένο τραγούδι.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Ξεχνάτε όμως εσείς ότι μόνον επί Νέας Δημοκρατίας και Έλενας Παπαρίζου κέρδισε η Ελλάδα στον διαγωνισμό. Ποια κυβέρνηση λοιπόν μπορεί να εγγυηθεί την αταλάντευτη πορεία της χώρας στην Eurovision; Επ' αυτού θα ήθελα να τοποθετηθεί ξεκάθαρα και ο κύριος Τσίπρας: μέσα ή έξω από την Eurovision; Σκοπεύει να καταγγείλει την αποστολή μας στο Μπακού;

ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς): Ως τι θέλετε να σας απαντήσω; Ως Τσίπρας, ως Γλέζος, ως Δραγασάκης, ως Στρατούλης, ως Λαφαζάνης ή ως Κωνσταντοπούλου;

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Απαντήστε ως ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρος: θα καταγγείλει την αποστολή μας στο Μπακού αλλά είναι κατά τα 23/35 υπέρ της συμμετοχής μας στην Eurovision - τα υπόλοιπα 12/35 είναι οι συνιστώσες που προτιμούν τον Διαγωνισμό Τραγουδιού Θεσσαλονίκης και τάσσονται κατά της Eurovision.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μας διώξει από την Eurovision, να μην αφήσει την Εθνική να πάει στο Euro, να σταματήσει τα πρωινάδικα και τα μεσημεριανάδικα, να μας πάρει τις τηλεοράσεις, τα DVD, τα home cinema, τα σκρίνια, τους καναπέδες, τις ντιβανοκασέλες, να ξηλώσει τις κεραίες και να οδηγήσει τους Έλληνες στην απόλυτη εξαθλίωση. Προειδοποιώ τον ελληνικό λαό ότι αν εφαρμοστεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο χρόνια η τηλεόραση θα έχει μόνον δύο κανάλια που θα παίζουν ντοκιμαντέρ και εκπομπές λόγου και τέχνης.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Συμφωνώ με τον κύριο Βενιζέλο. Δηλαδή κανονικά δεν συμφωνώ, αλλά, εδώ που φτάσαμε, συμφωνώ. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μας οδηγεί ευθέως έξω από την Eurovision.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Και τι προτείνετε;

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Κύριε πρόεδρε, ο τόπος έχει ανάγκη από μία κυβέρνηση, η οποία θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος αυτής της τεράστιας ευθύνης - αυτοδυναμία ή ξανά εκλογές. Γι' αυτό το λόγο, η Νέα Δημοκρατία -αυτοδυναμία ή ξανά εκλογές-  αταλάντευτα πιστεύει στην ανάγκη μιας κυβέρνησης συνεργασίας -αυτοδυναμία ή ξανά εκλογές. Προτείνουμε λοιπόν μια κυβέρνηση με συμμετοχή όλων των κομμάτων -αυτοδυναμία ή ξανά εκλογές- προκειμένου να αποφύγουμε νέες εκλογές -αυτοδυναμία ή ξανά εκλογές.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Κύριε Σαμαρά, γιατί λέτε συνέχεια "αυτοδυναμία ή ξανά εκλογές";

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Με συγχωρείτε κύριε πρόεδρε, το είπα τόσες φορές προεκλογικά που μου έμεινε τικ.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Κύριε Κουβέλη, η Δημοκρατική Αριστερά θα συμμετάσχει σε μια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ;

ΦΩΤΙΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ (Πρόεδρος Δημοκρατικής Αριστεράς): Η Δημοκρατική Αριστερά στηρίζει κάθε προσπάθεια που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, εφόσον η λύση αυτή είναι σταθερά προσανατολισμένη στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της χώρας. Η Δημοκρατική Αριστερά, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό, θέτει όλες τις δυνάμεις της στην υπηρεσία επίτευξης μιας δημοκρατικά νομιμοποιημένης λύσης η οποία θα δώσει προοπτική στον τόπο και θα οδηγήσει την χώρα στην ανάπτυξη, ώστε να μπορέσει να ξεπεράσει -

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Ευχαριστώ πολύ. Σαφής όπως πάντα. Εσείς κύριε Καμμένε; Ισχύει το σχέδιο που μου δώσατε;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σε ποιο σχέδιο αναφέρεσθε, κύριε Πρόεδρε; Γιατί έχουμε ένα σχέδιο 7 σημείων, ένα άλλο 27 σημείων και ένα τρίτο 143 σημείων. Αν ενώσει κανείς τα 7 σημεία, βγαίνει η λέξη "ΟΧΙ". Αν ενώσει τα 27, βγαίνει η λέξη "ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ". Αν ενώσει τα 143, βγαίνει "ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ".



Ειμί Κωνσταντίνος ο στενογράφος του Προεδρικού και άρτι ωλοκλήρωσα.

15 σχόλια:

  1. Και κάτι μου έλεγε ότι δεν ήταν δυνατόν να είναι αυτά τα αληθινά πρακτικά!!Κάτι μου βρωμούσε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. α !τωρα θα αρχισει να εκνευριζεται;;;;τερας ηρεμιας ο Παπουλιας!!!να παμε να μας κανει μαθηματα γιογκας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΙχαλολιάκος : να ξεβρωμίσει η γιουροβίζιον από αλβανούς και μουσουλμάνους. κανένα 12άρι σε αλλόθρησκο. και να στέλνουμε σεμνές κοπέλες, όχι σαν και αυτές που δείχνουν τα πορνοκάναλα. επίσης για να είμαστε σίγουροι να τις περνάμε και από τεστ ντι εν έι ελληνικότητας. φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους.
    ο καιάδας έχει και εμπειρία στο στέιτζ. να το ξανασκεφτούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ακριβως ετσι ομως,δυστυχως! αυτα ειναι τα αληθινα πρακτικα
    περιμενω και τη συζητηση μερκερ παπουλια χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε Μέρκελ μού έχει μείνει στοκ μόνον με Ομπάμα και Σαρκοζί. Νέες παραλαβές από Ιούνιο.

      Διαγραφή
  5. πυρόλυση-πυρπόληση20 Μαΐου 2012 στις 1:14 μ.μ.

    Αγαπητέ Κωνσταντίνε:
    1.αυτή την φορά την γλιτώσατε και δεν πρόλαβα να ρωτήσω την κλασική πια ερώτηση "είστε καλά;χαθήκατε"...
    2.με κάνατε και γέλασα και το χρειάζομαι απίστευτα πολύ!!!!(δεν έχω φράγκο και δεν νιώθω πια καθόλου καλά...λες να παίξω και εγώ με playmobil μπας και έχω κανένα τυχερό;;;)
    3.Χρόνια πολλά για αύριο(επειδή υπάρχει περίπτωση να το ξεχάσω λόγω αδυναμίας συγκέντρωσης του μυαλού μου λόγω έλλειψης ρευστού...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τη βρίσκω ιδιαίτερως αστεία την ανάρτηση, αλλά άμα σας αρέσει...

      Διαγραφή
  6. Ότι δηλαδή τα αυθεντικά πρακτικά είναι λιγότερο αστεία θες να μου πεις μεγαλειότατε....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτά είναι πρακτικά! Μα τι λεει για ολα αυτα ο Τύπος;

    Τι ποιος τύπος; Μη μπερδευεσαι παιδί μου, δεν εννοώ κανεναν άνθρωπο, τα ΜΜΕ εννοω!

    Καλημερα και πολύχρονος για το Κων...Καν!

    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://coulakaicoula.blogspot.com/2012/05/blog-post_21.html

      Διαγραφή
    2. Καθυστερημένως ευχαριστώ και εδώ. Ο τύπος έχει δουλειές με φούντες με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με τα πρακτικά.

      Διαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας