Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012

Βιβλικαί περικοπαί ΙΙ

Ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός συνηθίζει να κερνά σφηνάκια την εν Βίβλω Προσώπων (αγγλιστί Facebook) εκλεκτήν του πελατείαν. Αν και δεν συγκρίνονται προς το κοκτέιλ σαμπάνιας που σερβίρει εδώ, ωστόσο περιέχουν και αυτά ενίοτε την εύφλεκτον αλκόολην τους.
Μπορεί βεβαίως ορισμένα σφηνάκια να έχουν ξεθυμασμένη αλκοόλη, λόγω παρόδου χρόνου από το σχετικόν γεγονός, συνιστούν ωστόσο αναπόλησιν ωραίων στιγμών που εζήσαμε κατά την περίοδον από 7 Οκτωβρίου 2011 έως  8 Απριλίου 2012. Προς τούτο και η αναπαραγωγή εδώ των εκεί σημαντικοτέρων αναρτήσεων (παλαιοτέρας περικοπάς της Βίβλου Προσώπων έχω αναρτήσει ήδη εδώ):

Η σειρά, όπως και με τις παλαιότερες περικοπές, είναι χρονολογική (από το νεότερον προς το παλαιότερον):1. Πρόεδρος ΣΕΒ προς Γερμανό Αντικαγκελάριο (στην τελευταία παράγραφο): "Μην κατηγορείτε εμάς που βγάλαμε μερικές εκατοντάδες δισ. και κλείσαμε τα εργοστάσιά μας στην Ελλάδα (αφού φυσικά τσεπώσαμε τις επιχορηγήσεις), αλλά τη γιαγιά που έβγαλε τις 5.000 ευρώ από την Τράπεζα και τις έχει στο στρώμα".
Επιτέλους. Κάποιος έπρεπε να πει στους Γερμανούς την αλήθεια για τη μάστιγα των γριών.


2. Ο Κώστας Κεντέρης, αφού τίμησε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς του 2004 και εισέπραττε ζεστά και μετρητά ευρώπουλα από το 2000 ως αξιωματικός, μόλις τον κάλεσαν να δουλέψει γι' αυτό που πληρωνόταν, παραιτήθηκε, γιατί προτιμά να ασχοληθεί με επιχείρησή του, που είναι πιο επικερδής.
Το παράδειγμα των Ολυμπιονικών μας ας σταθεί φωτεινός φάρος για όλους μας. 


3. Μαρίν Λε Πεν για τη νεογέννητη κόρη Σαρκοζύ: "Θα προτιμούσα η μικρή να έχει όνομα γαλλικό παρά ιταλικό" (οι γονείς διάλεξαν το όνομα Giulia).
Είμαι περήφανος που τέτοιες μέρες καταφέρνω να διαλέγω για εσάς τις εκλεκτότερες ειδήσεις.
4. Aaaaaah, this??? Laaast year! (για την ακρίβεια, ούτε καν εξάμηνο):5. Ωραία σκηνικά. Ποια ντεκορατρίς έχει η πατρίς;


6. Χθες είδα τους Αθανάτους σε 3D και μετά διάβασα Κίρκεγκωρ. Σήμερα ζω.
Αθάνατος.


7. 17 Νοεμβρίου 1558: η Ελισάβετ Α' γίνεται βασίλισσα. Στις 17 Νοεμβρίου το κέντρο της Αθήνας θα τιμήσει τη μεγάλη βασίλισσα με κανονιοβολισμούς.


8. "Ο Παντελής Καψής είναι ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος". Ο παλιός δηλαδή ποιος ήταν;


9. Η κυρία Βιβλία Minus θέλει ΠΑΣΟΚ Plus.


10. Νομίζω ότι το πρωτοσέλιδο θα είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν ήταν γραμμένο στην ενεργητική φωνή: "Αδίστακτοι απαγωγείς έσωσαν πασίγνωστο βιομήχανο!"
11. Ψηφίστε το καλύτερο πρωτοσέλιδο αθλητικής εφημερίδας για το 2011 - προσωπικά, ψηφίζω τον σημερινό "Γαύρο":
12. Δεν είναι αυτό που νομίζεις!
13. Επειδή ξέρουμε όλοι πόσο φιλάνθρωπες και ανιδιοτελείς είναι οι ιδιωτικές κλινικές, μου δημιουργείται η απορία: ποιος πληρώνει για τους 2300 Λίβυους τραυματίες;


14. Για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια σας να πάτε στην Πατησίων: πλούσια αγορά, πολλά χάπενινγκς, δώρα για τα παιδιά.


15. Αύριο [25 Δεκεμβρίου 2012] θα εκραγεί το πάρκο Yellowstone (θυμίζω ότι στις 25 Μαρτίου 2011 πήραμε την Πόλη - πάντως ο Ηλίας Ψινάκης είδε όντως περικοπές στην αμοιβή του).


16. Τόσον καιρό χτυπά ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός. Κανείς δεν ακούει να τον απενεργοποιήσει;
[φαίνεται πως η έκλησή μου εισακούσθηκε, αν και όχι με τον τρόπο που ήθελα]


17. Η Αγία Ζώνη πάει σετ με Αγία Τσάντα;
18. Ο πρίγκιπας Κάρολος γιατί δεν παίρνει θέση υπέρ Εφραίμ; Τζάμπα τον ταΐζαμε τόσα χρόνια;
19. O κ. Ράπανος έδωσε πρώτος το παράδειγμα ανοίγοντας μια Dom Pérignon του '53 αντί για του '49.
[προφητικές δηλώσεις του σημερινού Υπουργού Οικονομικών]20. Νίκος Παπανδρέου: "Είναι ο πρώτος και μοναδικός πρωθυπουργός από τότε που θυμάμαι έφυγε οικειοθελώς από την πρωθυπουργία." 
Απορία 1η: Υπάρχει κανείς σ' αυτή την οικογένεια που να μιλάει ελληνικά; 
Απορία 2η: Τα βιβλία του επιτυχημένου συγγραφέως είναι εξίσου καλογραμμένα;21. Θυμίζω σε όσα εγχώρια παιδάκια απλώς και μόνον εκφράσουν την επιθυμία να επαναλάβουν το πρότζεκτ ότι μόλις προχθές γιόρτασα την μνήμη των υπό Ηρώδου σφαγιασθέντων νηπίων.
22. Γνωρίζει κανείς ποιες αθλήτριες πρόκειται να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς του 2012;23. Ανδρέας Λοβέρδος: "η χώρα θα μπει σε τροχιά ανάκαμψης, από την Άνοιξη και μετά, αρκεί να πετύχουμε πρωτογενή πλεονάσματα".
Κωνσταντίνος Καντακουζηνός: "θα γίνετε πλούσιοι, αρκεί να βγάζετε πολλά λεφτά".
Αφού πέρασα τις εξετάσεις μπουρδολογίας, αναμένω την υπουργοποίησή μου.24. Στις ερχόμενες εκπτώσεις η έκπτωση θα είναι σε ευρώ και η τελική τιμή σε δραχμές. 25. Υπάρχει όντως στα γυράδικα νέα ζύμη με όνομα "pitakono" ή έχουν κάνει λάθος στα δύο από τα τέσσερα σύμφωνα; 


26. Μετά την καταπληκτική σημερινή εμφάνιση του Παναγιώτη Ψωμιάδη (http://www.blog.gr/article.php?id=67234&category_id=39), σας καλώ όλους να γίνετε μέλη:
27. Τι άθλια υποσυνείδητα μηνύματα προσπαθείς να μας περάσεις, αγαπητέ SKAI;


28. "πόθεν αίσχες", "του παπού", "μήπως να κάντε": ξέρει κανείς αν υπάρχουν "Χρυσά Βατόμουρα" λογοτεχνίας; Μόλις βρήκα τον νικητή.
29. Πανικός στον άμαχο πληθυσμό: βγήκε προκήρυξη πρόσληψης Ειδικών Φρουρών. 
30. Ντοκιμαντέρ για την καθημερινή, σε κάθε επίπεδο και με κάθε μορφή Cleptocracy θα βγει ποτέ; 
31. Απορία: γιατί κανένα ελληνικό κόμμα δεν μιλά σοβαρά για έρευνα, καινοτομία και τεχνολογίες αιχμής και έχουν όλοι ξεμείνει στα καλτ '70s με τη βαριά βιομηχανία του τουρισμού, την περήφανη αγροτιά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις; 


32. Η Ευρώπη σε συναγερμό - χιλιάδες τα θύματα της βόμβας - σε ελεύθερη πτώση τα διεθνή χρηματιστήρια - κλειστό ΚΑΙ το αεροδρόμιο Koulamoutou της Γκαμπόν:


33. Ο ... δαίμονας απειλεί τη Μητέρα Ευρώπη" - συμπληρώστε το κενό με τη λέξη "εβραϊκός", αν αναφέρεστε στη δεκαετία του 1930 ή "ελληνικός", αν αναφέρεστε στη δεκαετία του 2010.

34. Κάποιοι ζητούν περισσότερο Παπαδήμο και τεχνοκράτες. 
Δεν ψοφάνε με τίποτα. 
35. Σήμερα στις 19.26 ακριβώς βγαίνουμε στις πλατείες για να πανηγυρίσουμε την 5η (ή 6η;) ιστορικής σημασίας απόφαση του Eurogroup που σώζει οριστικά την Ελλάδα. Να είμαστε ΟΛΟΙ εκεί! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ!
[Για μία από τις οριστικές διασώσεις της Ελλάδος, 21 Φεβρουαρίου 2012.]‎36. "Είναι ο πιο σημαντικός, αν όχι ένας από τους σημαντικότερους στόχους..."
Δεν είναι S-300. Είναι η κυρία Εύα Αντωνοπούλου - καθημερινά στον Σκάι.


37. Επιτέλους και ένα καλό νέο:


38. Θαύμα, θαύμα! Εκτός από εικόνες δακρύζουν τώρα και Δήμαρχοι.


39. Φέτος μηδέν 


40. Η Ελλάς είναι ίσως η μοναδική χώρα του κόσμου με υπουργό που γνωρίζει τη γλώσσα των Μάγια (http://www.babiniotis.gr/wmt/webpages/index.php?lid=1&pid=12). Είμαστε πλέον και επισήμως έτοιμοι για το τέλος του κόσμου. 


41. Επειδή απουσίαζα, μπορεί κανείς να με διαβεβαιώσει ότι ο κ. Βενιζέλος μίλησε για "τόπο", "έθνος" και "μεγάλη δημοκρατική παράταξη"; Θέλω να σιγουρευτώ ότι τίποτα δεν θα αλλάξει σ' αυτή τη χώρα. 


42. Η κρίση έχει τσακίσει τον εμπορικό κόσμο: ο φίλος μου ο Cartier ξεφτιλίστηκε προχθές μη μπορώντας να δώσει πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ για μια διαφήμιση διάρκειας 3'31".


43. Τουλάχιστον εξάγουμε δημοσιογραφία:
"Κύριε Ευαγγελάτε, ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω, πέφτω από τα σύννεφα: εδώ δίπλα έμενε, ψώνιζε φουντούνια από το περίπτερό μου, ήταν πολύ καλό παιδί, αν και δεν μιλούσε πολύ με τη γειτονιά. Να, η κυρα-Περμανθούλα από απέναντι του πήγε μια μέρα γαλατόπιτα (έχετε φάει ποτέ γαλατόπιτα της κυρα-Περμανθούλας; χάνετε) και την επόμενη μέρα η κυρα-Αγλαΐα, του κυρ-Παντελή η γυναίκα, που έχει τον φούρνο, ψάχνοντας στα σκουπίδια του βρήκε 4 ολόκληρα κομμάτια γαλατόπιτας."


44. Τέτοια αγωνία είχα να νιώσω από τις προεδρικές εκλογές του Καζακστάν (3.4.2011), όταν ο Πρόεδρος Νουσουρλτάν Ναζαρμπάγιεφ εκλέχτηκε με 95.55%.


45. Το επόμενο μεγάλο στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ θα είναι να καταφέρει να πάρει στις βουλευτικές εκλογές πάνω από 230.000 ψήφους.

46. Παρακαλούνται οι ψηφοφόροι της ΝΔ, πριν πάνε στην κάλπη, να διαβάσουν την ετήσια έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το έτος 2009 (στη φωτογραφία ο εξαπλασιασμός των παράνομων δαπανών έτους 2009 σε σχέση με το 2008, από τη σελ. 18 - όλη η έκθεση εδώ: http://www.elsyn.gr/elsyn/files/etnsia/etisia2009.pdf
Έπεσα πάνω του αναζητώντας το έργο: "Ο πολιτικός αριβισμός στη σημερινή Ελλάδα", διδακτορική διατριβή, εκδόσεις Υπουργείου Οικονομικών, Αθήνα 2011.


48. Γιατί στις 25 Μαρτίου βγάζουμε ελληνικές σημαίες και ποτέ ευρωπαϊκές; Ευρωπαϊκά λεφτά δεν τρώγαμε τριαντατόσα χρόνια;
(Θυμίζω ότι η τότε ΕΟΚ ιδρύθηκε στη Ρώμη στις 25 Μαρτίου 1957). 


49. Σπάνια βλέπει κανείς τόση τραγικότητα μαζεμένη: το βιβλίο (Δ' τόμος κειμένων Χριστόδουλου), το ακροατήριο, η Ελένη Λουκά, η παρέμβαση Ελένης Λουκά, ο Μπαμπινιώτης, η ευφυής απάντηση Μπαμπινιώτη, το χειροκρότημα, η ακόμη πιο ευφυής συνέχεια της απάντησης Μπαμπινιώτη, το ότι έγινε είδηση αυτό το γεγονός, το ότι αναπαράγω αυτό το γεγονός, το ότι θα υπάρξουν σχόλια και like κάτω από την αναπαραγωγή αυτού του γεγονότος:


50. Θερμά συγχαρητήρια στον Σκάι για την πρωτοβουλία του να φτιάξει χάρτη εγκληματικότητας (http://www.skai.gr/crime) και κυρίως για την επιλογή του εγκλήματος της ληστείας για τη Βουλή των Ελλήνων.


51. Από μικρός καίριος και συνοπτικός ο κ. Βενιζέλος (η διδακτορική διατριβή του, σε ηλικία 23 ετών, ήταν μόνον 159 σελίδες):


52. Σωστή η επιλογή του Παύλου Χαϊκάλη ως υποψηφίου βουλευτή με το κόμμα του Π. Καμμένου: ξέρει από κωμωδία.


‎53. - Iγνατία: “Γονείς ή αγόρι; Γονείς ή αγάπη; Μέσα μου κυριαρχεί το χάος. Τι με συμβουλεύετε;”
- Να αλλάξεις όνομα.54. Θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος ποιοι είναι αυτοί, γιατί είναι γεγονός ο χωρισμός τους και κυρίως γιατί διαβάζω τέτοιες ειδήσεις:


55. Ψάχνω εναγωνίως ακόμα και σε μπλογκ για πτερόσαυρους και ακόμη δεν έχω βρει σαφή απάντηση στο ερώτημα: 
Έπινε ή όχι αίμα ο Jeholodopterus;


56. Θα μπορούσε να είναι το τραγούδι των προσεχών εκλογών της 6ης Μαΐου:Ειμί Κωνσταντίνος ο αντιγραφεύς και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.: Η επομένη ανάρτησις θα αποτελεί μπακ-απ των εκεί αναρτηθέντων κατά την περίοδον  Απρίλιος-Ιούνιος 2012 (την έχω έτοιμη, αλλά θα περιμένω καμιά βδομάδα μέχρι να ανοίξετε ΕΝΑΝ-ΕΝΑΝ ΟΛΟΥΣ τους συνδέσμους). Στέι τιούνντ, που λέει κι ο μπάρμπας μου, ο Ιωάννης ΣΤ'.

12 σχόλια:

 1. Αυτή η ανάρτηση ξεφεύγει από τα όρια του "σεντονιού" και συναγωνίζεται σε μέγεθος την Εγνατία οδό (Αυτοκινητόδρομο 2, Α2)!
  Ως εκ τούτου θα περιμένω να μου περάσει το πρώτο σοκ και θα επανέλθω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. πυρόλυση-πυρπόληση24 Ιουνίου 2012 - 9:32 μ.μ.

  Aμαν βρε Κωνσταντίνε πάρα πολλά...Τι γυμνάσια είναι αυτά καλοκαιριάτικα;;;;;;;Θα χρειαστώ μια εβδομάδα τουλάχιστον για να τα δώ και σίγουρα όχι όλα......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. περνώ μεγάλη φάση βαρεμάρας οπότε......καληνύχτα μονο μπορω να ευχηθώ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πολύ ακριβά πληρώνω την επιλογή μου να μην διαθέτω σελίδα στη Βίβλο προσώπων και να μην είμαι ακόλουθός σας εκεί να τα βλέπω την ώρα που τα δημοσιοποιείτε.
  Προς το παρόν έφτασα μέχρι τις προφητείες για το 2011 (και στη showbiz)στο nooz.gr
  Θα επανέλθω δριμύτερη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αδυνατείτε όλοι να διαβάσετε την 675 σελίδων ανάρτηση μου εντός 5 λεπτών.


  Πάντως ομολογώ ότι οι συγκεκριμένου τύπου αναρτήσεις είναι ένα είδος μπακ-απ για προσωπική μου κυρίως χρήση (επειδή μπορεί κάποτε να σβήσω το facebook ή να με πετάξει έξω κλωτσηδόν, θέλω το παρόν ιστολόγιο να γίνει κιβωτός των απανταχού αριστουργημάτων μου).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Όλες τις παραπομπές; Όλες;

  Λατρεμένε, δε βγαίνω σας λέω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Επειδή διαμαρτύρεσθε, για τιμωρία, θα διαβάσετε όλη την παραπομπή 55 και θα εξετασθείτε.

   Διαγραφή
 7. Αφιερώνεις ΚΑΙ στο φέισμπουκ Κωσταντή!
  Τουίτερ πώς και δεν έχεις; Ενδείκνυται το τιτιβίζειν για τέτοιες προσωπικότητες.
  Περιμένουμε και το τρίτο μέρος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Με τα ιστολόγια ασχολούμαι ως αναγνώστης ήδη από το 2004, αλλά μου πήρε 6 χρόνια μέχρι να αποφασίσω να φτιάξω δικό μου ιστοανάκτορο. Ελπίζω με το τουίτερ να είμαι πιο σύντομος.
   Το τρίτο μέρος είναι ήδη έτοιμο και ακολουθεί συντόμως, εκτός αν μεσολαβήσει έκτακτη επικαιρότητα.

   Διαγραφή
 8. Κατόπιν ωρίμου σκέψεως και λόγω του ότι είμαι βαθύτατα επηρεασμένη από τας παραιτήσεις των τελευταίων ημερών, αποφάσισα να παραιτηθώ από την ανάγνωση αυτής της αναρτήσεως!
  Τα σέβη μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η παραίτησίς σας δεν γίνεται δεκτή, οπότε περιμένω απάντηση στο ερώτημα 55:
   Έπινε ή όχι αίμα ο Jeholodopterus;

   Διαγραφή
  2. Φοβάμαι αγαπητέ ότι θα πεθάνουμε και οι δύο με την απορία.
   Δεν μπόρεσα να βρω στοιχεία για το αν έπινε αίμα ο Jeholodopterus!

   Διαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας