Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Ταξιδεύοντας με τον Πάγκαλο

Εν Παρισίοις, τη 27η Φεβρουαρίου 2011

Όπως γνωρίζετε από την προηγουμένην μου ανάρτησιν, ευρίσκομαι εις την πρωτεύουσαν της μοδός (δεν εννοώ την Κουάλα Λουμπούρ - εις το Παρίσι αναφέρομαι). Ήλθα προ ημερών, συγκεκριμένως την Παρασκευή, οπότε και η μοίρα μού επεφύλαξε την συνάντησιν του τίτλου.
Ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός ταξιδεύει πάντοτε ινκόγκνιτο για δύο λόγους: 1) διότι δεν είναι αναγκασμένος να φορά κορώνες, πρεπενδούλια, διάσημα και λοιπά χρυσά αντικείμενα που πρέπει να αφαιρέσει για να περάσει τον έλεγχον (ήδη ο μπάρμπας μου, ο Ιωάννης ΣΤ', που επιμένει να ταξιδεύει με όλα τα ανωτέρω, έχει κάψει 3 ανιχνευτές μετάλλων) και 2) για να αποφύγει εκδηλώσεις λατρείας των θαυμαστών του - και ενδεχομένως απόπειρες δολοφονίας μανιακών που θέλουν να κλέψουν την δόξαν του.
Εις την συγκεκριμένην πτήσιν εκάθισα ομού μετά της πλεμπαρίας (κοστουμάτη και τακουνάτη quand-même) και υπέμεινα καρτερικώς τον συγχρωτισμόν με τον λαουτζίκον. Ξεκίνησα να μελετώ τα επιστημονικά συγγράμματα που είχα φέρει μαζί μου (Hello, OK,  Very Sorry κτλ.), ώσπου μία κυρία όπισθεν εμού, η οποία ομιλούσε εις το κινητόν, αναφωνεί: "Καλέ, τώρα μπήκε και ο Πάγκαλος!" Σηκώνω την κεφαλήν μου και βλέπω ενώπιόν μου, εις την πρώτην σειράν της business τον κύριον Αντιπρόεδρον μετά της συζύγου, αν διέκρινα καλώς, και ενός τρίτου (όσοι γνωρίζουν, με τον κύριον Πάγκαλον έχω καρμικήν σχέσιν και είναι πλέον θέμα ταμπού για το παρόν ιστολόγιον). Και συνεχίζει η κυρία: "Θέλεις να του πάω να του πω τίποτα; Γιατί μιλάω δυνατά και με ακούει (σημείωσις: όντως μιλούσε δυνατά - μάλλον θα μπερδεύτηκε και θα νόμιζε ότι είναι εντός του τρόλεϊ Κολιάτσου-Παγκράτι). Θα τον ρωτήσω: αφού τα φάγαμε μαζί, γιατί εγώ ταξιδεύω β' θέση και αυτός α';" (Παρολίγον να γυρίσω και να της απαντήσω: "εδώ ταξιδεύει ολόκληρος Καντακουζηνός στην β' θέσιν και θέλει α' ο κώλος σου;")

Τέλος πάντων, έβαλε μπροστά ο πιλότος και ξεκινήσαμε (νομίζω ότι πρέπει να ήτο εκ Δυτικών προαστίων, διότι έκανε στην αρχή μαρσαρίσματα και κωλιές και έβαλε Μάκη Χριστοδουλόπουλο στη διαπασών για να τρίζουν τα τζάμια του αεροδρομίου). Κατά την απογείωσιν οι περισσότεροι έκαναν τον σταυρόν τους, φοβούμενοι ίσως αδυναμίαν απογειώσεως λόγω υπερβολικού φορτίου. Τελικώς απογειωθήκαμε, αν και είχα την αίσθησιν ότι μπατάραμε ολίγον τι. Η πτήσις πάντως δεν ήτο ομαλή: είχαμε συνεχείς αναταράξεις, τις οποίες ο πιλότος απέδιδε εις κενά αέρος, αλλά προσωπικώς νομίζω ότι οφείλονταν εις μετακινήσεις του κ. Αντιπροέδρου. Τότε επέρασε από το μυαλόν μου η ιδέα: "συμφέρει την ανθρωπότητα να πέσει το αεροπλάνον; Θα έχει χαθεί ένας Αντιπρόεδρος και ένας Καντακουζηνός - καλά, για την πλεμπαρίαν, εχέσθημεν" για να καταλήξω ότι σαφώς και δεν την συμφέρει.
Πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον της ανθρωπότητος εσκέφθην ότι θα μπορούσε κάποιος αεροπειρατής να μας οδηγήσει εις την Λιβύην, όπως τας παλιάς καλάς εποχάς, προκειμένου ο κ. Αντιπρόεδρος να δώσει συμβουλές διαχειρίσεως πλήθους εις τον Μουαμάρ Καντα(ι)φι (π.χ. να τον βάλει να πει εις την τηλεόρασιν "μαζί τα φάγαμε" προκειμένου να δημιουργηθούν αισθήματα ενοχής εις του λιβύους και να σταματήσει η εξέγερσις). Βεβαίως ο Μουαμάρ είναι ήδη εις τα χνάρια του, διότι κάτι έχει πει για "αδέσποτα σκυλιά" (αντίστοιχον του "κοπρίτες" του κ. Πάγκαλου). 

Ύστερα από ώρες αγωνίας, προσγειωθήκαμε και απεβιβάσθημεν (εντός σχολίων της ίδιας κυρίας: "Ορίστε! Τελευταίος μπήκε, πρώτος βγαίνει"). Αρχικώς έχασα επαφήν με τον κύριον Αντιπρόεδρον, αλλά τον συνάντησα εις κυλιόμενον τάπητα, όπου ηναγκάσθην να στέκομαι όπισθέν του, διότι με είχε εγκλωβίσει. Και εκεί συνέβη το εξής περιστατικόν:
Νεαρά προσπερνώντας τον κύριον Πάγκαλον γύρισε και του είπε: " Δεν ντρέπεστε; Κάνετε περικοπές στους μισθούς και εσείς ταξιδεύετε στην business;" Εκείνος δεν απάντησε, ωστόσο λίγο μετά συζητώντας με τους συνοδούς του είπε: "Αυτή θα 'πρεπε να ντρέπεται που ταξιδεύει στο Παρίσι!"

Συμπέρασμα: ο κ.  Πάγκαλος απλά ΔΕΝ ΝΙΩΘΕΙ.

Ειμί Κωνσταντίνος ο ιπτάμενος και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.1: Δεν πρέπει όμως να τον αδικούμε: κ. Πάγκαλος ταξιδεύει στην business διότι εκεί η ενδιάμεση θέσις μένει κενή, οπότε μπορεί να την καταλαμβάνει δωρεάν - ενώ, αν ταξίδευε στην οικονομική, θα έπρεπε να κλείνει δύο θέσεις, που κοστίζουν πιο ακριβά από μίαν θέσιν της business. Τι θέλω να πω με τούτο; Ότι εμάς σκέφτεται όταν ταξιδεύει εις την business.
Υ.Γ.2: Τα ανωτέρω που περιγράφω ήσαν μόνον τα προεόρτια. Διότι διαβάζω ότι ο κύριος Πάγκαλος απεδοκιμάσθη αγρίως την επομένην εις εδώ ομιλίαν του.
Υ.Γ.2: Αμα τη επιστροφή μου θα περιγράψω τας εν Παρισίοις δραστηριότητάς μου. Επίσης θα απαντήσω εις τα σχόλια όλων των αναρτήσεων.

8 σχόλια:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=A9tLCF4rTg0&feature=player_embedded#at=400
    πιστευω οτι εσυ εισαι πισω απ αυτα και τα συγχαρητηρια μου που το οργανωσες χαχα
    πλακα κανω αλλα οταν σε καποια στιγμη ακουγεται ενα διαρκες "αισχος" σα πολεμικη ιαχη, σκεφθηκα
    αυτη η λεξη ειναι μικρη για να περιγραψει το νιωθω για αυτο που ζουμε ως ελληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέθανα με την "πλεμπαρία"!

    Αν η εν λόγω κυρία καθόταν κάπου κοντά μου πραγματικά θα μου ήταν πολύ δύσκολο να μην την πω κομπλεξική! "Γιατί αυτός να ταξιδεύει α κ εγώ β"? Μα είναι δυνατόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανακτα να σας ενημερώσω ότι στην έγκριτον εκπομπήν του Πρετεντέρη, ο κ. Πάγκαλος κατήγγειλε ότι πρόκειται για μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.
    Μετά κατήγγειλε και άλλα, πλην όμως άλλαξα δωμάτιο και δεν τα άκουσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μεγαλειότατε, με τον κύριο Πάγκαλό...μόνον καρμική σχέση θα μπορούσατε να έχετε...ουδεμία άλλη!! Σε αντίθετη περίπτωση θα σας καθαιρούσαμε εκ του θρόνου, με ανάλογα δημοψηφίσματα εν έτει 1974!! Γιατί και η ανωμαλία...έχει τα οριά της... ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ άσωτε, θα ανοίξω γραφείον ταξιδίων που θα ακολουθεί τα μέλη της κυβερνήσεως και θα τα γιουχάρει. Π.χ. πρόγραμμα για Παρίσι:

    1η μέρα: Άφιξη στο Παρίσι - τακτοποίηση στο ξενοδοχείο - Επίσκεψη στο Λούβρο
    2η μέρα: Ημέρα ελεύθερη ώς το απόγευμα - Στις 7 μ.μ. συγκέντρωση στο ξενοδοχείο και μετάβαση με πούλμαν στη φοιτητική εστία - Γιουχάισμα Πάγκαλου - Δείπνο στου Alain Ducasse
    3η μέρα: Επίσκεψη στη Eurodisney
    4η μέρα: Επιστροφή

    Έρχεσθε μαζί μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητή tsougdw, άδικον δεν μπορώ να πω ότι έχετε, αν και είναι πιθανόν η εν λόγω κυρία να χρησιμοποίησε παγκαλική ειρωνεία.
    Πάντως θεωρώ ότι ανώτατα κυβερνητικά στελέχη δικαιούνται κάποιες τιμές και ευκολίες, όπως γίνεται σε όλον τον κόσμον (το αντίθετον το θεωρώ μάλλον λαϊκισμόν). Ωστόσο τα στελέχη αυτά οφείλουν να δείχνουν σεβασμόν προς τον λαόν που τα εξέλεξε (και στις πράξεις και στα λόγια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητή Αβάδιστη, το γνωρίζω. Προσεπάθησα μάλιστα να παρέμβω τηλεφωνικώς εις την εκπομπήν εκ Παρισίων, πλην όμως δεν έβγαζα γραμμήν, πιθανόν επειδή ήξεραν ότι θα κολλούσα εις τον τοίχον τον κύριον Πάγκαλον με τας αποκαλύψεις που κάνω εις την παρούσαν ανάρτησιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ Zero Point, με τον κύριον Πάγκαλον δεν είναι μόνον καρμική η σχέσις μου, διότι έχει δηλώσει εις το παρελθόν ότι έχουμε συμφάγει. Βεβαίως δεν ενθυμούμαι πού και τι ακριβώς (από το μενού πάντως προτιμώ magret de canard - σε καμίαν περίπτωσιν ψωμί κι αλάτι, διότι είναι πολύ μπας-κλας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας