Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Ένας χρόνος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός

Σήμερον συμπληρούται ένα έτος από την πρώτην μου ανάρτησιν και νιώθω περίεργα. 
Πριν εξηγήσω γιατί, ας σημειώσω ότι διαθέτω δύο επετείους: μία η σημερινή (ένα έτος από την πρώτην μου ανάρτησιν) και η άλλη τον Ιούνιον (ένα έτος από την δημιουργίαν του παρόντος ιστολογίου) - τούτο διότι, δι' όσους το αγνοούν, από τον Φεβρουάριον ώς τον Ιούνιον 2010 έγραφα εις το ιστολόγιον της δεσποινίδος Ματίνας, προτού ανοίξω το παρόν.
Όποιος πάει να ρίξει μια ματιά εκεί, θα διαπιστώσει ότι επί μήνες ούτε αναγνώστες είχα ούτε σχόλια ούτε ουδέν. Έγραφα απλώς και μόνον γιατί μου άρεσε, ως παράλληλη δραστηριότητα, σπανίως διάβαζα άλλα ιστολόγια και σπανιότερα άφηνα σχόλια. Όταν όμως εδημιούργησα το παρόν, τα πράγματα άλλαξαν: αφενός διότι δεν ήμουν πλέον φιλοξενούμενος, αλλά είχα την πλήρη και αποκλειστικήν διαχείρισιν του ιστολογίου, με αποτέλεσμα να πάρω πιο ζεστά το ζήτημα των αναρτήσεων και αφετέρου διότι οι διπλωματικές μου επαφές ήσαν πιο ενεργείς.
Κοιτάζω την χθεσινήν μου ανάρτησιν και βλέπω ότι είχε την ίδιαν ανταπόκρισιν με την πρώτην μου: ένα μόνον σχόλιον. Η κατάστασις βεβαίως έχει εξελιχθεί αρκετά: πλέον είμαι πιο ευγενικός και απαντώ εις τους αναγνώστας μου, διαθέτω βίβλον προσώπων, παραπομπάς από άλλα ιστολόγια, εγγεγραμμένους αναγνώστες κτλ. Το περίεργον όμως είναι ότι τότε που έγραφα για μένα και για 1-2 ανθρώπους που τυχαίως με είχαν βρει, δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό μου να σταματήσω. Πριν από έναν μήναν όμως, όταν το παρόν ιστολόγιον ήτο εις τα ντουζένια του, είχα έντονον το συναίσθημα της απογοητεύσεως.

Τώρα νιώθω ότι έναν χρόνον μετά επιστρέφω νοερώς εκεί από όπου ξεκίνησα: εις το μικρόν ιστολόγιον της δεσποινίδος Ματίνας, όπου έγραφα 8-9 κείμενα το μήνα (όχι ιδιαιτέρως μεγάλα), χωρίς να αφήνω σχεδόν πουθενά αλλού σχόλια. Δεδομένου μάλιστα ότι οι επόμενοι μήνες (έως τον Μάιον τουλάχιστον) θα είναι εξαιρετικώς δύσκολοι δι' εμέ και ο χρόνος μου ελάχιστος, η παρουσία μου εις την μπλογκόσφαιραν θα περιοριστεί δραστικώς και θα έχει έναν και μόνον σκοπόν:
να γράφω ξανά για μένα.
Για ιστορικούς λόγους και για συγκρίσεις με τις πρόσφατες αναρτήσεις μου, αναδημοσιεύω αποσπάσματα της πρώτης μου αναρτήσεως υπό τον τίτλον "Νέα Βαυαροκρατία;" (το πλήρες της κείμενον εδώ) - σημειώνω ότι εις την πρώτην ανάρτησιν ανεζητούσα αλλοδαπόν βασιλέα, ενώ πλέον ο διάδοχος είμαι εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος:







[...] Πληροφορίες εκ της γερμανικής καγκελαρίας κάνουν λόγον περί παλινορθώσεως της βασιλείας εν Ελλάδι, ώστε να διασφαλίσουν την επιστροφήν των χρημάτων τα οποία θα μας δανείσουν (λέγομεν νυν). Συγκεκριμένως, ο μεταμφιεσθείς εις χουλιγκάνον της Βέρντερ Βρέμης καγκελοκρατών ανταποκριτής μας μας μετέφερε εκ της καγκελαρίας τα εξής: αναζητείται απόγονος του Βασιλέως Όθωνος και της Βασιλίσσης Αμαλίας δια να αναλάβει τον ελληνικόν θρόνον! Ο μοναδικός απόγονος λέγεται ότι πλένει πιάτα εν ελληνικώ εστιατορίω εις Δύσσελδορφ, αλλά δεν επιθυμεί να έλθει εις την Ελλάδα διότι, ως εδήλωσεν, ως λαντζέρης έχει μεροκάματα, ενώ εν Ελλάδι ακόμη και ως βασιλεύς κινδυνεύει να μείνει ύφασμα προς ύφασμα (λαϊκιστί πανί με πανί). Προς τούτο αναζητείται έτερος γαλαζοαίματος και από φόβον μήπως αρχίσουσι οι Γερμανοί πολίται να κόβουν φλέβας δια την Ελλάδα, απεφασίσθη χιλιάδες γερμανοπαίδων ενδεδυμένων Όθων και Αμαλία να περνούν από ακρόαση (βαρβαριστί audition) από πενταμελείς επιτροπές ανά τας γερμανικάς πόλεις. Όσοι αντέξουν τα σχόλια του Γερμανού συνθέτου Georg von Gottschein (ελληνιστί Γιώργου Θεοφάνους) περί την αμφίεσίν των, θα διαγωνισθούν εις τα εξής: ανάγνωση (εις τα γερμανικά), απαγγελία (εις τα γερμανικά), γραφή (εις τα γερμανικά) και κατανάλωση αλκοόλης (α λα γερμανικά) δια να διαπιστωθή εις πρώτην φάσιν αν οι διαγωνιζόμενοι κατέχουν την ελληνικήν παιδείαν και πολιτισμόν. Οι επιτυχόντες θα περάσουν από δευτέρα φάση με καλεσμένο αστέρι (guest star) την βαρόνην Βίκυ Λέανδρος (από βαρόνους αυτήν διαθέτομεν) και θα ψηφίσει το κοινό μέσω κινητών τηλεφώνων για τον επόμενον βασιλέα της Ελλάδος. Στο συγκεκριμένο υπερθέαμα με τίτλο «Greece’s next German King» θα διαγωνισθούν εις την εξόντωσιν του Πλαπούτα και του Κολοκοτρώνη εις βιντεοπαίγνιον RPG και εις τον έλεγχον των κοτζαμπάσηδων εις βιντεοπαίγνιον στρατηγικής. Ο νικητής θα στεφεί βασιλεύς με το όνομα Όθων ο Β’ και θα διαμένει εις το διαμέρισμα Αμαλίας και Όθωνος γωνία, τρίτος όροφος (το κουδούνι γράφει «Rex»), έως ότου αδειάσει το απέναντι κτήριον το οποίον τώρα στεγάζει την Βουλήν των Ελλήνων. [...]

 Στο μεταξύ το ελληνικόν υπουργείον των Εξωτερικών ετοιμάζει την άμυναν της ελληνικής πλευράς προκειμένου να αποφευχθεί η έλευσις γερμανού βασιλέως. Συγκεκριμένα θα προβληθεί το γεγονός ότι πλείστοι Έλληνες πολιτικοί διατηρούν γερμανίδας συζύγους προκειμένου να εγκατασταθεί δια του τρόπου αυτού Έλλην απόγονος εις τον Ελληνικόν Θρόνον (δεν θα μας μάθουν οι Γερμανοί τι εστί οικογενειοκρατία!). [...] άλλη λύσις είναι να παρουσιαστεί ως υποψηφία η Ελίζα Βόζεμπεργκ. Η περίπτωσις ταύτη έχει τα εξής πλεονεκτήματα, σύμφωνα με τους υποστηρικτάς της: έχει ήδη γερμανικότατον όνομα και είναι ήδη γνωστή παγκοσμίως από την παρουσία της εις την ταινίαν «Η Ρένα είναι οφσάιντ» (προφανώς έχουν κατά νουν το επιτυχές προηγούμενον της μεταπηδήσεως της Χαρούλας (όχι Αλεξίου αλλά) Κέλλυ εις τον θρόνον του Μονακό μετά την καριέραν της εις το Ιερόν Δάσος - αγγλιστί Hollywood).

Τα σέβη μας, Μεγαλειοτάτη!

Ειμί Κωνσταντίνος και άρτι ωλοκλήρωσα

11 σχόλια:

  1. Ε όχι και δεν είχε ανταπόκριση η χθεσινή...!
    Δε νομίζω οτι έχει να κάνει αυτό με σχόλια που γίνονται. Πάντως το να γράφεις μόνο για σένα είναι ό,τι καλύτερο και αυτό περνάει στους αναγνώστες//δημιουργεί καλό κλίμα στα καμαρίνια το οποίο περνάει στον κόσμο :))
    Όσο έχεις όρεξη να γράφεις και μεις να απολαμβάνουμε το απίστευτο χιούμορ σου.
    Ούτε χρειάζεται διπλωματικές σχέσεις παρά μόνο φιλικές επισκέψεις όταν έχεις όρεξη και όπου θέλεις με ή χωρίς σχολιασμό.
    Η Μανταρινάκη να υποθέσω οτι ήταν στο κλίμα της σειράς με την προσωπικότητα γεροντοκορης και αναρτήσεις τύπου τι φταίω, γιατί δε με προσέχει κανείς το αόρατο μυρμηγκάκι; Λίγο που είδα το μπλογκ βρήκα μόνο δικές σου αναρτήσεις. Πλάκα θα είχε πάντως. θα ξαναπεράσω να δω τι κάνατε εκεί μέσα.
    Καληνύχτα και καλή επέτειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ότι θα κλείναμε μαζί τον εναν χρόνο παρουσιας στο νετ δε το πιστευα!


    Καλες αναρτησεις μ περισσοτερο γελιο και λιγοτερα λογια!

    φιλια πολλα

    αγαπημενε

    Coulita

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α μεγαλειοτατε, μακαρι να μπορουσα να σχολιαζω καθημερινα τις υπεροχες αναρτησεις σας, βλεπετε εγω γευτηκα για λιγο τις χαρες της μπλογκοσφαιρας και μοιραστηκα για λιγο μαζι σας τις σκεψεις μου και απεχωρησα για προσωπικους λογους, μολαταυτα σας παρακολουθω καθημερινα και ειναι βεβαιο οτι οπως και η αξιεραστος Πασταφλορα, ετσι κι εσεις θα μου λειψετε αν διακοψετε - εστω και για λιγο... Σας ευχομαι υγεια, μακροημερευση και παντα να εχετε το κουραγιο και το πνευμα να μας μιλατε για σας και οχι μονο... ειναι πραγματικα μια απ τις καθημερινες μου απολαυσεις

    Με ειλικρινη εκτιμηση
    πρωην Σουρικατος Ορθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν ειχε , λεει γιατι δεν εγραψα σχολιο εγω, χαχα!\ενας χρονος ε?
    καλυτερα ενας χρονος στο μπλογκ καντακουζινας\παρα 40 χρονια στα σκελια της ματινΑς\ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΩ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟ 2012?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα να έχουμε κάνει τη "βουτιά" στο μπλογκ την ίδια μέρα??? Τιμή μου...Εγώ θα σου ευχηθώ να συνεχίσεις να γράφεις κυρίως για σένα και όσο αυτό είναι αληθινό δεν υπάρχει περίπτωση να μην αγγίζει και άλλους. Εξάλλου, έχετε αποδείξει αγαπητέ μου ότι είστε ιδιαίτερη, φωτεινή περίπτωσις εις το μπλογκοχωριό ;))
    *σκαμπανεβάζω μεταξύ ενικού και πληθυντικού τώρα που έμαθα ότι είμαστε "συνομήλικοι"....χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σας ευχόμεθα χρόνια πολλα, γεμάτα περισσότεραι βυζαντυνολογήσεις. Άντε και του χρόνου που θα κλείσετε τα δύο, να έρθετε στον βρεφικό σταθμό να κάνουμε παρεάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φαίνεται πως αυτήν την εποχήν παρατηρείται έξαρσις δημιουργίας ιστολογίων, αφού ήδη η Coula και η kovo voltes έχουν επίσης επέτειον.
    Αυτό που γράφει η Αβάδιστη, Back 2 the Basics υπήρχε ως φράσις όταν έγραφα την ανάρτησιν, αλλά δεν ήξερα πώς μεταφράζεται στα βυζαντινά. Δεν σημαίνει ότι κλείνω το ιστολόγιον, όπως παρενοήθη, απλώς πλέον δεν θα είμαι διαρκώς κατά πάνω ούτε θα παρακολουθώ τας εξελίξεις της μπλογκόσφαιρας (θα αφήνω ωστόσο σχόλια αραιά και πού αν έχω κάτι να πω). Και λέγοντας "γράφω για μένα" εννοώ ότι δεν έχω στο επίκεντρον πλέον την αναγνωσιμότητα. Όποιος με διαβάζει και του αρέσει, εννοείται πως είναι ευπρόσδεκτος.

    AnD, η Ματίνα έγραφε τον πρώτον καιρόν εις το ιστολόγιόν της (Ιανουάριο-Μάρτιο 2010). Διαβάστε την, κακώς διέκοψε να γράφει, νομίζω.

    Σουρικάτε, πολύ χαίρομαι που συνεχίζετε να με διαβάζετε, διότι υπήρξατε ένας από τους πρώτους αναγνώστες του παρόντος ιστολογίου πριν αποφασίσετε να κλείσετε το δικό σας.

    Άσωτε, δεν ισχύει ακριβώς αυτό που λέτε, διότι η ιστολόγος δεσποινίς Ματίνα υπήρξε reloaded και σεξομανής. Ωστόσο μπορείτε άνετα να κάνετε διεθνή καριέραν.

    Ellinaki, θα έρθω στον βρεφικόν σταθμόν (ελπίζω να δέχονται ηλικίες άνω των 660 ετών), αλλά εννοείται πως δεν θα πληρώνουμε. Τι, κορόιδα είμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αν γράφατε και σπανιότερα θα προλαβαίναμε να σας διαβάσουμε μεγαλειότατε. Αλλά μια δυο μέρες να λείψουμε και βρίσκουμε 5 νέες αναρτήσεις. Ούτε ο Ιουστινιάνειος κώδικας δεν είχε τόσα κεφάλαια χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχετε δίκιον, αλλά τι να κάνω που η επικαιρότης τρέχει και δεν με αφήνει ν' αγιάσω. Π.χ. η σημερινή μου ανάρτησις (6/3/2011) δεν θα μπορούσε να περιμένει, γιατί αύριον Καθαρά Δευτέρα θα ήτο εκτός Αποκριάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας