Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Πρότυπα


Ανεκοινώθησαν προ ημερών οι νικηταί των Αριστείων "Έλληνες Πρότυπα για τη Νέα Γενιά" του "Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Κινητικότητα των Νέων στην Έρευνα και την Τεχνολογία" ("του ποιού;" πετάγεται ο μπάρμπας μου, ο Ιωάννης ΣΤ').
Επειδή ομολογώ ότι αγνοούσα και εγώ περί τίνος πρόκειται, ανεζήτησα πληροφορίες. Οι ελληνικές σελίδες, αν και άσχετες μεταξύ τους, ήσαν πλείστες (ΑΝΤ1, Έθνος, Real.gr, gossip-tv, Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, dalaras.com κτλ.), καθώς εβραβεύθησαν στυλοβάται της διανόησης, της τέχνης και της κοινωνικής προσφοράς. Αν όμως ψάξετε εις την γκούγκλαν το πλήρες όνομα του Συμβουλίου εις τα αγγλικά, θα οδηγηθείτε σε άσχετα αποτελέσματα - αν μάλιστα βάλετε εισαγωγικά, δηλαδή "european council for youth mobility in research and technology", θα οδηγηθείτε εις μίαν (1) και μοναδικήν σελίδα, που μας πληροφορεί ότι η Ελλάς δεν είναι τελικώς τόσον απαξιωμένη: προεδρεύει του σημαντικοτάτου αυτού θεσμού.

Οι βραβευθέντες ήσαν οι συνήθεις ύποπτοι: Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Μαρί Κυριακού, Μίκης Θεοδωράκης, Σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης, Γιώργος Νταλάρας, Γιάννης Σμαραγδής, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, Πύρρος Δήμας, Νίκος Γκάλης (;), Βούλα Πατουλίδου (;;;) και άλλοι (μεταξύ τους και 2-3 επιστήμονες για ξεκάρφωμα). Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν να βρω τους λόγους βραβεύσεως για όλους, γι' αυτό και αναπλάθω τους κατά Καντακουζηνόν αληθείς λόγους για μερικούς εξ αυτών:

- Μαριάννα Βαρδινογιάννη: για την προβολήν του κοινωνικού έργου της αγωνιστρίας Σουζάν Μουμπάρακ και την συνακόλουθον υποστήριξίν της προς το κοινωνικά επωφελές καθεστώς του συζύγου της

- Μαρί Κυριακού: για την συγγραφήν του πονήματος "Μάικ ο Φασολάκης - θα σε γαργαλήσω" - αναμένονται τα σίκουελ "Παριζάκι Υφαντής - θα σε φάω" και "Μπεμπέ Λιλή - θα σε πνίξω" (απορία βασισμένη εις τας δύο κυρίας: για να πάρει βραβείον κάποιος, πρέπει απαραιτήτως να έχει παντρευτεί καναλάρχη ή είναι ιδέα μου;)

- Γιώργος Νταλάρας: για την στήριξίν του προς τον θεσμόν της οικογενείας (θυμίζω: σύζυγος Υφυπουργός και κόρη πρωταγωνίστρια εις το Εθνικόν Θέατρον)

- Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: για την απερίφραστον καταδίκην μισαλλόδοξων κηρυγμάτων Αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος (Αμβρόσιος, Σεραφείμ Πειραιώς, Άνθιμος κ.α. - απορία: οι συγκεκριμένοι Αρχιερείς μήπως μπερδεύτηκαν και ηγούνται λάθος θρησκείας; Γιατί κηρύγματα τύπου τζιχάντ, απ' όσο ξέρω, γίνονται λίγο πιο ανατολικά, κατά Αφγανιστάν μεριά).

- Μίκης Θεοδωράκης και Σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης: για την αναπαραγωγήν προτύπων, όπως η πτωχή πλην τιμία Ελλάς και λοιπών κλισέ.

- Πύρρος Δήμας: για την στήριξίν του προς τον Χρήστο Ιακώβου εις το σκάνδαλον ντόπινγκ της Εθνικής Ομάδος Άρσης Βαρών (η Σου Λι -δι' όσους ενθυμούνται- γιατί δεν έχει βραβευθεί ακόμη;)

- Βούλα Πατουλίδου: γιατί πρώτη είπε για τον πρωθυπουργόν ότι άλλα υπόσχεται και άλλα κάνει, για να λάβει την κλισέ απάντησιν ότι "η συμμετοχή μας στα κοινά αποβλέπει αποκλειστικά στο δημόσιο συμφέρον, μακριά από ιδιοτέλειες, εγωισμούς, σκοπιμότητες και προσωπικά συμφέροντα", κοινώς:  όλοι για την Ελλάδα, ρε γαμώτο! (όπως αντιλαμβάνεσθε και από το όνομα του Νίκου Γκάλη, οι αθληταί εβραβεύθησαν με χρονοκαθυστέρησιν, γι' αυτό αναμένω να αποκατασταθεί η αδικία και του χρόνου να βραβευθεί επιτέλους και ο Μίλων ο Κροτώνιος).

Κατόπιν των ανωτέρω, ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός είναι ήσυχος ότι η νέα γενιά έχει πρότυπα και το μέλλον της Ελλάδος διαγράφεται ελπιδοφόρον (καλού-κακού πάντως έχει και ένα εισιτήριον ανοικτόν για Νέα Υόρκη και καταθέσεις στην Ελβετία).

Ειμί Κωνσταντίνος το πρότυπον και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.1: Είναι ενδιαφερον πώς γίνεται η προβολή των βραβείων από κάθε σελίδα: π.χ. το Real.gr έχει φωτογραφίες μόνον από την κα Βαρδινογιάννη και σχεδόν αποκλειστικήν αναφοράν εις την βράβευσίν της. Αντιστοίχως ο Αnt1 προβάλλει την κα Μαρί Κυριακού, ενώ το Έθνος τον αρθρογράφον του κ. Βασίλειο Μαρκεζίνη - για να μην μιλήσω για το dalaras.com και το archdiocese.gr. Και εννοείται πως σχετικά ρεπορτάζ μπήκαν στα δελτία ειδήσεων του Mega και του Ant1.
Υ.Γ.2: Κάποια στιγμή πρέπει να ανακοινώσω και τα Αριστεία ΜΠΟΥΡΔ.ΕΛ.Α. (Μπουρδολογία και Ελληνική Ανοησία) του "Ιδρύματος Ιωάννου και Κωνσταντίνου Καντακουζηνού για την Προώθησιν της Τέχνης, του Πολιτισμού και της καριέρας της Ζέτας Μακρυπούλια".

9 σχόλια:

  1. Να προσθέσω κάτι που μόλις παρετήρησα εις την σελίδα του θεσμού: αλλού γράφουν "european council for youth mobility" κτλ. και αλλού αντί για "for" έχουν "on". Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι, όταν αποφασίσουν πώς ονομάζονται, να με ενημερώσουν, αλλιώς θα ακυρώσω την τελετήν και θα αφαιρέσω το βραβείον από τις κυρίες Βαρδινογιάννη και Κυριακού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτω τα χέρια από τη Μπεμπε Λιλή!!!

    Μηπως σας βρίσκεται πρόχειρο ένα βραβειακι μεγαλειότατε...εξοχοεξοχότατε;

    Μόλις διαπίστωσα ένα κενό στη βιβλιοθήκη μου και δεν έχω με τι να το καλύψω...

    Αν μπορούσατε;
    Θα ήταν πολύ ωραίο να το κοιτάζω με τις φίλες μου ανάμεσα σε τέια, κουλούρια και μπιριμπα...

    Τι λέτε;


    Σκύβω ασπάζομαι κτλ κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπεμπε Λιλη να το πνιξωωωωωωωωωωωω
    χαχαχαχα

    Εγω ποτε θα βραβευτω για την υπομονη μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To arxaiotero epaggelma den ine afto tis poutanas telika alla tis sizigou.. e kati prepei na kanei kai afto to ginekio filo gia na ta piasei ki afto..
    gmt!
    O lamogiso sizigos kai to poutanaki sizigos.. afta ine ta arxegona ellinika protipa...
    ΔΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή Καπετάνισσα, αγαπητή Coula, θα σκεφθώ αν θα σας απονείμω ένα από τα Αριστεία ΜΠΟΥΡΔ.ΕΛ.Α., διότι υπάρχει πλειάδα σελέμπριτις που προηγούνται εις την επετηρίδα.

    Αγαπητέ ανώνυμε, ντροπή σας να εκφράζεστε έτσι για την κοινωνική αγωνίστρια Σουζάν Μουμπάρακ και τον σύζυγόν της, οι οποίοι αποτελούν διεθνές πρότυπον επιτυχημένου ζεύγους σε όλους τους τομείς (πολιτική, μπίζνες, φιλανθρωπία), όπως μας έχουν διδάξει τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημερώσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχ τι καλά, τι καλά επιτέλους εβραβεύθη η γλυκυτάτη, ωραιοτάτη γεροντολάγνος! Επιτέλους το κορίτσι, μόνο η γηραιά μούμια σ΄αυτή τη χώρα θα σαρώνει τα βραβεία; Μην ξεχνάμε ότι το πόνημά της (βλ. Μάικ ο Φασολάκης - θα σε γαργαλήσω θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για Νόμπελ λογοτεχνίας).

    Αλήθεια βραβείο για φω αρρεβωνιαστικιά θα δωθεί στη Μακρυπούλια ή να βάλω τις φωνές σαρακοστιάτικο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπερεκλαμπρότατε θα οφείλατε νομίζω να κάμετε έν σχόλιον περί της μη βραβεύσεως της ερασμιοτάτης και φιλτάτης Ιουλίας η οποία ημπορεί να μη συνέγραψεν επί χαρτίου Α4, δια τον φασίολον Μάικ αλλά έγραψεν επί του ντιβιντέος με νταβραντισμένον
    Γάλλον αστέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ σουρικάτε, γεροντολάγνος; Μάλλον αναφέρεσθε εις κάποιον ρόλον της που αγνοώ, διότι, από όσο γνωρίζω, είναι νυμφευμένη με τον συνομήλικόν της υιόν Κυριακού (γκουγκλάρω τώρα και η γκούγκλα γράφει ότι είναι με τον πατέρα, αλλά είναι προφανές ότι κάνει λάθος).
    Όσο για την δίδα Μακρυπούλια, γιατί φω; Επειδή δεν έχουν λογοδοθεί ακόμη τα παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ syn-epikoyre, εννοείται ότι η εν λόγω θα λάβει τιμητικόν αριστείον ΜΠΟΥΡΔ.ΕΛ.Α. στην κατηγορίαν "Lifetime Achievement".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας