Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Πυρηνικές διαφημίσεις

Τρώγοντας ποπ-κορν και φορώντας τα απαραίτητα 3D γυαλιά μου, έβλεπα εχθές τας ειδήσεις, αναμένοντας πότε θα σκάσει και άλλος πυρηνικός αντιδραστήρας. Για την ώρα οι Ιάπωναι το παλεύουν, αλλά μάλλον ματαίως, στερώντας μας από το ηδονικόν συναίσθημα καταστροφολαγνείας που μας διακατέχει ως Έθνος. Κάπου εκεί έπεσαν και αι μίζεραι ελληνικαί διαφημίσεις (παριζάκια, σερβιέτες, εταιρίες κινητών κτλ.) και μου εδημιουργήθη ο συνειρμός ότι κατά το παρελθόν η πυρηνική βιομηχανία είχε λανσάρει μία από τας ωραιοτέρας διαφημίσεις που έχω δει (αναμενόμενον, διότι είναι δημιούργημα της Η5 - να μην γίνεται σύγχυσις, παρακαλώ, με το διεθνούς φήμης ελληνικόν ποπ συγκρότημα Hi-5, γνωστόν για τας επιτυχίας "Ξέρω τι ζητάω", "Άλλο αγάπη και άλλο σεξ" κ.α.) :


Προσφάτως μάλιστα η ίδια κρατική γαλλική εταιρία πυρηνικής ενέργειας ελάνσαρε μία ακόμη πιο ωραίαν διαφήμισιν, που δείχνει την εξέλιξιν της παραγωγής ενέργειας και προτρέπει στο τέλος σε μείωσιν των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακος - ενδεχομένως να έχουμε ολίγην ραδιενέργειαν παραπάνω με τα πυρηνικά εργοστάσια, αλλά νταξ μωρέ τώρα (πάντως να σημειώσω ότι η εταιρία δραστηριοποιείται πλέον και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και εύχομαι να γίνει αποκλειστικότης εις το μέλλον, αλλά τα πυρηνικά εργοστάσια παραμένουν για την ώρα το φόρτε της):


Είναι τόσο ωραίαι αμφότεραι (υπάρχουν και άλλες, αλλά δεν τις βάζω, γιατί από τα πολλά πυρηνικά το ιστολόγιόν μου θα αρχίσει να γίνεται επικίνδυνον), που σκέπτομαι να αγοράσω 3 αντιδραστήρες για τις ανάγκες των ανακτόρων μου. Βεβαίως λείπει η εικόνα με τον αντιδραστήρα να σκάει, αλλά μάλλον αυτό οφείλεται εις το ότι πρόκειται για γαλλική τεχνολογία και δεν καταλαβαίνει τίποτα από σεισμούς 9 ρίχτερ, τσουνάμια, ανθρώπινα λάθη κτλ.


Αλλά ας δούμε τι αντιπαραθέτουν οι συμπαθείς Ιάπωναι ως διαφημίσεις (της Tepco, της ιαπωνικής ΔΕΗ, που είναι η 4η μεγαλυτέρα εταιρία παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος εις τον κόσμον - τα πυρηνικά εργοστάσια δικά της είναι, αλλά εδώ διαφημίζει άλλες υπηρεσίες που προσφέρει εις τους Ιάπωνας και ουχί αυτές που τους κάνουν να φέγγουν στο σκοτάδι):






Λυπούμαι, αλλά με τέτοιες διαφημίσεις, εγώ προσωπικώς το ατύχημα το είχα σίγουρον.

Ειμί Κωνσταντίνος ο πυρηνικός διαφημιστής και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.1: Αυτές τις μέρες σκέπτομαι τους ανθρώπους που δουλεύουν στη Φουκουσίμα και βλέπουν τον έναν μετά τον άλλο τους αντιδραστήρες να καταρρέουν (μόλις έμαθα ότι τους απομάκρυναν προσωρινώς, αλλά ποιος ξέρει τι ραδιενέργεια έχουν φάει). Και θυμάμαι (σε άλλο πλαίσιο βέβαια, αυτό της ιαπωνικής μιλιταριστικής πολιτικής) τους καμικάζι που αυτοκτονούσαν στο όνομα της πατρίδος και του αυτοκράτορος, ακολουθώντας τον κώδικα των σαμουράι. Είναι ένας κώδικας συμπεριφοράς διαφορετικός από τον δικό μας: πίστη, τιμή, καθήκον, αυτοθυσία. Δεν θα τον ακολουθούσα, αλλά τον θαυμάζω.

14 σχόλια:

  1. Η ψυχραιμία και η αξιοπρέπεια αυτού του λαού είναι πράγματι αξιοθαύμαστη. Βέβαια φαντάζουν ίσως πολύ ψυχροί σε μας (δεν μπορώ να φανταστώ Ιάπωνες σε ταβέρνα να ωρύονται ωσάν τον υπέροχο λαό μας - δε νομίζω να με χάλαγε όμως), αλλά απλά δεν μπορώ να διαννοηθώ τι θα γινόταν εδώ σε παρόμοια περίπτωση. Εδώ χιόνισε λίγο την προηγούμενη βδομάδα και τα κανάλια μόνο για Αρμαγεδδώνα δεν μιλούσαν (όλοι αυτοί οι άμοιροι ρεπόρτερ που στήνονταν στο χιόνι παίρνουν βαρέα και ανθυγιεινά;)...

    Βέβαια και για να είμαστε ειλικρινείς αν είχαμε το Ιαπωνικό ταπεραμέντο θα είχαν γραφτεί αριστουργήματα σαν το Μάικ το Φασολάκη; Θα είχε γυριστεί το έπος Τζούλια και 2 μαύροι επιβήτορες; Δε νομίζω.... Έτσι λοιπόν θα επιμείνω ότι έκαστος εφ' ω ετάχθη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα πω αυτο που ειπε η μανα-ηρωιδα τ μου, να μας φυλαει ο θεος απο το σεισμο, αμα γινει στο αιγαιο πανε τα νησακια μας
    και σκεφτηκα ποσο δικιο εχει εμσα στην αφελη ατακα της.
    σοκαριστηκα με τις καταστροες δεν μπορω καν να κανω σχολιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαν να διαφημίζουν μπαταρίες διαρκείας...
    Με την ευκαιρία τρισμέγιστε ,πολυεύσπλαχνε και πολυμίξερ άρχοντά μου ,μήπως έχετε ενημέρωση για κανέναν άλλο πλανήτη να μετακομίσουμε ,εσείς η ακολουθία σας κι εμείς ο λαός σου;
    Σκεφτείτε τι ωραία που θα είναι η ονομασία...
    Βασιλεύουσα στον Αστερισμό του Αιγόκερω

    Την αγάπη μας και τα σέβη μας και η καπετάνισσα τα σχετικά!!!

    (Σταματήστε να τους Ψηφίζετε..."Φτύστε" τους!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξακολουθώ να είμαι πεπεισμένος ότι το τσουνάμι ξεκίνησε όταν κόπηκε το σκοινί που έκανε bunjee jumping ο Πάγκαλος, ανοικτά του Τόκυο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. akrivos epidi egine stin Iaponia den ixame tosa thimata osa tha ixame an ginotan opoudipote allou. ine axiothaumastos laos. opos to les. militaristiki organosi, sira kai akrivia. me kodika samourai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μήπως τελικά χρειαζόμαστε κυβέρνηση Ιαπώνων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα κι αυτοί δίπλα σε 168 ενεργά ηφαίστεια έφτιαξαν πυρηνικούς αντιδραστήρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ Σουρικάτε, κάθε λαός προσφέρει διαφορετικά πράγματα εις την ανθρωπότητα: οι Ιάπωναι προσφέρουν σαμουράι, τεχνολογία και ραδιενέργεια και εμείς προσφέρουμε Ιουλία, χρέη και σκουπίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ άσωτε, πηγαίνετε όσο πιο συχνά μπορείτε εις την Σαντορίνην που σας αρέσει, γιατί, άμα σκάσει τίποτα εκεί, μετά ξεχάστε τα μπαράκια.
    (Την προηγουμένην φορά που έσκασε με δύναμην, υπολογίζουν πως τσουνάμι πάνω από 10 μέτρα έφτασε μέχρι την Αίγυπτον.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ Καπετάνιε, κάτι έχω εις τα υπόψιν από πλανήτες, αλλά θα πρέπει να πάω μόνος μου αρχικώς, ώστε να τα κάνω οικόπεδα και μετά να τα πουλήσω, για να βγάλω λεφτά - αυτό δεν είναι πάντα το ζητούμενον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ Invictus, αυτό αποκλείεται, διότι, όπως αποκαλύπτω εις την σημερινήν ανάρτησιν, κυκλοφορεί ανάμεσά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητή she demon, αν γινόταν προς τα εδώ, απλώς θα ήτο μία καλή ευκαιρία για τριήμερον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ vassiliostales, όπως γνωρίζετε, οι Ιάπωναι έχουν αυτοκράτορα. Αν έχετε ανάγκην από αυτοκρατορική οικογένεια, εδώ είμαστε για να σας σώσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ bear, 168!; Μόνο;


    Πάντως θυμούμαι το επιχείρημα όσων ήθελαν πυρηνικά στην Ελλάδα (λέγω "ήθελαν", γιατί φαντάζομαι ότι τώρα θα άλλαξαν γνώμην):

    "Πάντως το επιχείρημα ότι η Ελλάδα είναι σεισμογενής περιοχή και γι' αυτό δεν μπορεί να έχει πυρηνικό εργοστάσιο στερείται επιστημονικής τεκμηρίωσης. Η Ιαπωνία, που είναι από τις πιο σεισμογενείς χώρες του κόσμου, έχει 60 πυρηνικούς αντιδραστήρες. Εάν τηρούνται οι όροι ασφάλειας, δεν υπάρχει πρόβλημα" (Κώστας Παπαστεφάνου, Καθηγητής πυρηνικής φυσικής - http://www.makthes.gr/news/reportage/11628/)

    Σωστά τα λέει ο καθηγητής. Είδατε εσείς να υπάρχει πουθενά κανένα πρόβλημα;
    (Υ.Γ.: Νομίζω ότι τον συγκεκριμένον τον πήρε το μάτι μου κάπου να ομιλεί για τους κινδύνους από το ατύχημα. Αφού το ξεκαθαρίσαμε: δεν υπάρχει πρόβλημα.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας