Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Καταναλωτισμός

Ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός εξασφάλισε και σας παρουσιάζει ακόμη μίαν αποκλειστικότητα: σε πανελλήνιαν πρώτην παρουσιάζω εις το παρόν ιστολόγιον την νέαν διαφήμισιν του Erwin Olaf για γαλλικόν ηλεκτρονικόν κατάστημα πωλήσεων (όποιος αγνοεί τον καλλιτέχνη, παρακαλείται να εξέλθει πάραυτα του παρόντος ιστολογίου):
Όπως αντιλαμβάνεσθε, η διαφήμισις απέχει παρασάγγας από τας ελληνικάς εις τας οποίας η δημιουργικότης είναι συνήθως συνώνυμον της καφρίλας (ομοίως ανωτέρου επιπέδου είναι και αι πυρηνικαί διαφημίσεις που παρουσίασα προσφάτως).

Την συγκεκριμένην διαφήμισιν την εγνώριζα πριν κυκλοφορήσει εις τον κόσμον και γίνει ορατή από την πλέμπαν, καθότι τυγχάνω πελάτης του συγκεκριμένου καταστήματος και μας το είχε παρουσιάσει εις ειδικήν σελίδα για τα πριβέ μέλη του. Το κατάστημα έχει υψηλόν επίπεδον ποιότητος, αλλά δυστυχώς πωλεί μόνον εντός Γαλλίας. Με αφορμήν λοιπόν αυτό το βίδεο, θα σας αφηγηθώ την περιπέτειάν μου:

Καθότι πλέον διημερεύω εν Αθήναις, έκανα τον Ιούνιον του 2010 παραγγελίαν μπλούζης εις διεύθυνσιν εν Παρισίοις, ώστε να παραληφθεί από ευγενείς που έχω αφήσει εκεί. Κάποτε έφτασε η παραγγελία (ουχί όπως εις το βίδεο, όπου η καβουρομάνα εις το 02:30 δεν δίδει ούτε μισόν ευρώ εις τον μεταφορέα και ουχί σε τέτοιο κουτί που κοστίζει περισσότερον και από το περιεχόμενόν του, αλλά τέλος πάντων). Ύστερα από εβδομάδες, με κάποιον τρόπον έφτασε το πακέτον εις τας Αθήνας. Το ανοίγω, βρίσκω την μπλούζα (εξαιρετική και εις το μέγεθός μου), ώσπου μετά φρίκης ανακαλύπτω ότι εις την πλάτην μου έχει κατσικωθεί ένα άλιεν:


Ναι, αγαπητοί αναγνώσται, αν και ενόμιζα ότι τα είχα προσέξει όλα, δεν είχα δει ότι η μπλούζα φέρει όπισθεν στάμπαν με φτερωτήν εξωγήινην να βάφεται!
Κατόπιν αυτής της συγκλονιστικής αποκαλύψεως που κάνω σήμερον περί τα ενδύματά μου, να έχετε το νου σας: μπορεί ο διπλανός σας που φορά κρεμ μπλούζαν να φέρει όπισθέν του την ως άνω εξωγήινην. Και τότε θα ξέρετε ότι θα πρέπει να πέσετε να προσκυνήσετε και να φιλήσετε την  εικόνα (δεχόμεθα και τάματα).

Ειμί Κωνσταντίνος το άλιεν και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.1: Πάντως από το συγκεκριμένον κατάστημα έχω αγοράσει διάφορα αντικείμενα με καταπληκτικήν επιτυχίαν. Μέχρι και τα χρυσά μου σανδάλια με τον δικέφαλον αετόν από εκεί τα έχω πάρει (φοβερά για τις παραλίες της Μυκόνου - αν συνδυασθούν μάλιστα με την εξωγήινην θα κάνω θραύσιν).
Υ.Γ.2: Η εξωγήινη είναι ακόμη εις την ντουλάπαν και δεν έχει φορεθεί. Μήπως έχει κανείς ιδέας αξιοποιήσεώς της (πλην της δωρεάς της εις την NASA);

15 σχόλια:

  1. Aνακτα εμένα μου αρέσει η εξωγήινη. Μήπως να μου χαρίσετε τη μπλούζα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θεα ο κομμωτης! τελεια διαφημιση κανει τις ελληνικες να θυμιζουν ροδα τσαντα και κοπανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. xaaxxaxa
    Καλά κύριε Καθηγητά όντως δεν την είχατε δει την εξωγήινη ή σας έπιασε κανάς φακός να τη φοράτε κατάσαρκα και με ποστ θέλετε να προλάβετε την καζούρα;;;
    Λέω μήπως σας ακολούθησε και πάλι πουθενά ο Πάγκαλος και σαν αιχμαλώτισε ο φακός κανενός παπαράτσου και σας δούμε δίπλα του κρεμασμένο σε κανένα περίπτερο... Αν χωράει βέβαια ολόκληρη εξωγήινη τέτοιας κλίμακας δίπλα από τον Πάγκαλο στο φόντο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή Αβάδιστη, θα σας την φυλάξω για το ταξίδι που έχουμε προγραμματίσει για το τέλος του 2012 εις το Άστρον του Λαγωού. Έως τότε φροντίστε να ψηλώσετε και να πλατύνετε, για να σας κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ άσωτε, ο κομμωτής μπορεί να είναι θεά, την ταρίφαν του όμως των 500 ευρώ δεν νομίζω ότι θα την κατέβασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητή AnD, κατά πρώτον μάλλον με συγχέετε με τηλεοπτικά αντίγραφά μου που παραμένουν εδώ και 15 σχεδόν χρόνια ακόμα Επίκουροι, ενώ εγώ έχω ανέλθει ταχέως τας κλίμακας της επιστήμης, της τέχνης και της ομορφιάς.

    Η αλήθεια είναι ότι με κυνηγούν διάφοροι: τσάτσοι, παλιάτσοι, μπάτσοι, παπαράτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτη δεν ήταν διαφημιση, ηταν ταινια μικρού μηκους απο τον Αγγελόπουλο. Βαρέθηκα να σου είμαι ειλικρινης. Επίσης πλέον ολα τα packages ακομα και απο τα πιο ακριβα και γκλαμουράτα μπραντς, κατασκευάζονται απο πτωχα ατομακια στην εξωτικη Ασία, αρα οχι το πακέτο δεν είναι πιο ακριβο απο το περιεχόμενο. Ουφ Καντακουζηνε, περιμένω την επόμενη αναρτηση να συμφωνησω μαζί σου..
    DAN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Η εξωγήινη είναι ακόμη εις την ντουλάπα και δεν έχει φορεθεί".

    Έχει όμως πλυθεί και ταλαιπωρηθεί στο στύψιμο (η στάμπα το μαρτυρά).
    Αν συνδυάσουμε τα παραπάνω με το ότι ο ίδιος αποκλείετε τη δωρεά της στη NASA, αντιλαμβανόμαστε ότι η NASA έχει ήδη ασχοληθεί μαζί της!

    Τι ακριβώς συνέβη; Ο Χαρδαβέλας έχει ενημερωθεί; Ο Λιακόπουλος το είχε προβλέψει; Εξηγείστε μας ή έστω παραπέμψτε μας σε βιβλιογραφία επί του θέματος. Μη μας αφήνετε στο σκοτάδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Aνακτα μερσί! Χλωμό να ψηλώσω, χλωμό να πλατύνω. Θα το φορέσω με στιλ όμως! Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ!

    Τα σέβη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητή dsquared, ενδεχομένως να είναι έτσι. Αλλά δείτε το και αλλιώς: η μπλούζα μου είναι ισπανικής εταιρίας και γράφει made in Spain. Επομένως, αν ισχύει αυτό που γράφουν και με δεδομένον ότι εκεί η ανεργία φτάνει το 20%, δίδω απασχόλησιν εις ανθρώπους, άρα υπάρχει ακόμη μία θετική πλευρά της παραγγελίας (εκτός του ότι την πλάτην μου κοσμεί το συγκεκριμένον έργον τέχνης).

    Και για την ιστορίαν, η παραγγελία μου ήρθε εις απλό κυτίον και μάλλον από ανακυκλωμένον χαρτί - για τέτοιους γιούφτους μιλάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ Ανώνυμε, η ανωνυμία σας σε συνδυασμόν με το γεγονός ότι γνωρίζετε πως η μπλούζα μου έχει πλυθεί με τρομάζει:
    μήπως είσθε εξωγήινος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητή Αβάδιστη, τώρα που το σκέπτομαι, δεν χρειάζεται να ψηλώσετε: αν δεν είσθε ήδη κοντά εις το ύψος μου (1.84), αντί για μπλούζα μπορεί να γίνει μίνι φόρεμα εξαιρετικώς σέξι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αχ μεγαλειότατε, προσκυνώ, όχι τόσο για τη διαφήμισις (η οποία καλή ήτο και σας ομιλεί ένας διαφημιστής), όσο για την μικρά εξωγήινη, είναι εξαίρετη, φαντάζει ως ζώσα, σα χαρακτήρας της Ursula Le Guin ή κάτι παρόμοιο (παρακαλώ την Ursula αν διαβάζει το παρόν ιστολόγιο να μη με χαστουκίσει πάραυτα, είναι δευτέρα πρωί και νυστάζω). Μια νεραϊδοεξωγήινη η οποία μπορεί να παραπέμψει στη Barbie νεράιδα, στη νονά νεράιδα, στη γλυκιά Σούκι που όπως αποκαλύφθηκε στο τελευταίο επεισόδιο είναι ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΝΕΡΑΪΔΑ, αλλά σε καμία περίπτωση με τη νεράιδα των δοντιών...

    Εγώ λοιπόν θα πρότεινα μιας και υπάρχουν πολλές παραπομπές στην ελληνική πραγματικότητα να τη φορούσατε για να έρθετε πιο κοντά στο λαό σας, εξάλλου που ξέρετε μπορεί να σας δει καμία γραία στο μετρό και να αναφωνήσει εκστασιασμένη «Α! Η νεράιδα και το παλλικάρι»!!! Και τι παλλικάρι, ε;

    (Συμπέρασμα: αυτά παθαίνουν όσοι ψωνίζουν ρούχα απ το internet, εδω στο μαγαζί είμαστε με το ζωντανό προϊόν στα χέρια και δεν προσέχουμε πολλές φορές τις λεπτομέρειες, θα ξεχασω εγώ που είχα πάρει παπούτσια 2 νούμερα μικρότερα γιατί δεν προλάβαινα να τα δοκιμάσω και την άλλη μέρα έτρεχα να τα αλλάξω κούτσα κούτσα;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ σουρικάτε, μου δίδετε ιδέαν: να δωρίσω την μπλούζαν εις βαφτιστήριόν μου (που δεν διαθέτω) για το Πάσχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. βαφτίστε κι εσείς ένα λοιπόν πανυπερλαμπερότατε, δεν ξέβρετε ποτέ σε τι μπορεί να χρειαστεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας