Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Ο αυτοκράτωρ-ιχθυολόγος

Τα γεγονότα της Ιαπωνίας έφεραν εις τας οθόνας μας τον αυτοκράτορα Ακιχίτο, ο οποίος προ ημερών απηύθυνε διάγγελμα προς τον ιαπωνικόν λαόν. Επειδή δεν υπάρχει άλλος αρμοδιότερος εμού να ασχοληθεί μαζί του, αντικείμενον της παρούσης αναρτήσεως είναι το πρόσωπόν του. Οφείλω πάντως να αποκαλύψω ότι η ανάρτησις προεκάλεσε την αποδοκιμασίαν του μπάρμπα μου, του Ιωάννου ΣΤ', διότι θέλει να πιστεύει πως είναι ο μόνος αυτοκράτωρ - άλλωστε θεωρεί την αυτοκρατορίαν της Ιαπωνίας γιαλαντζί και δεύτερη.

Ο αυτοκράτωρ Ακιχίτο είναι υιός του περίφημου Χιροχίτο, του αυτοκράτορος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ανέλαβε το 1989 και έκτοτε είναι αυτοκράτωρ εις τον "θρόνον των χρυσανθέμων" (καλά λέει ο μπάρμπας μου ότι είναι γιαλαντζί: αντί για θρόνον στολισμένον με διαμάντια και χρυσάφια, αυτός κάθεται πάνω σε χρυσάνθεμα - κάτι τέτοια βλέπει η Άντζελα Δημητρίου και θέλει να λέγεται "λαίδη", αφού πατάει πάνω σε γαρίφαλα). Ο ρόλος του είναι θεσμικός, αν και ο πατήρ του μέχρι τον Β' Παγκόσμιον Πόλεμον διέδιδε ότι ήτο θεός, απόγονος του θεού του ήλιου Αματεράσου (ναι, και εγώ είμαι απόγονος της Καίτης Ντιριντάουα - τίποτα άλλο;). Πάντως μ' αυτά και μ' εκείνα, μια χαρά πουλάει το παραμύθι από το 660 π.Χ. Αφήνω δε ότι ο Ακιχίτο έχει ένα τσαρδί 7,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ο αυτοκράτωρ πάντως δεν διαθέτει περιουσίαν (είναι δηλαδή κομμουνιστής), ωστόσο έχει 1100 υπηρέτες, τους οποίους πληρώνει το κράτος. Υπό αυτάς τας συνθήκας δέχομαι να μετονομασθώ εις Κωνσταντίνο-Τσε Καντακουζηνό-Μαρξ.
Διαβάζω διάφορα στοιχεία για τον αυτοκράτορα και μένω εις το ότι οδηγεί ένα Honda 15 ετών (ήδη τον έχω ειδοποιήσει να το φέρει στην Ελλάδα για την απόσυρση της Μπιρμπίλη) και μάλιστα τηρεί πιστά τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εις τους άδειους δρόμους των κήπων του ανακτόρου του. Αι κακαί γλώσσαι του Τόκυο λέγουν πως εξηφανίσθη για 5 ημέρες, ώσπου τελικώς τον βρήκαν κολλημένον ενώπιον ενός STOP. Ο αυτοκράτωρ είναι παντρεμένος με την αυτοκράτειρα Μιτσίκο (παρακαλώ να μην συγχέεται με τις παντόφλες, αν και πρέπει να σημειωθεί ότι η εν λόγω δεν έχει αριστοκρατικόν αίμα, καθότι πλεμπαρία που είχε την τύχην να γίνει αυτοκράτειρα).

Η wikipedia αναφέρει ως occupation του Ακιχίτο τα εξής: "emperor, ichthyologist". Μπορεί να σας φαίνεται περίεργον, αλλά τέτοιοι συνδυασμοί είναι εξαιρετικώς συνηθισμένοι εις την αριστοκρατίαν: π.χ. γνωρίζω έναν βασιλιά-ρεφλεξολόγο, τρεις δούκες-ηλεκτροσυγκολλητές, δέκα πρίγκιπες-παιδωτορινολαρυγγολόγους, δώδεκα μαρκησίες-λουλουδούδες και επτά σουλτάνους-εκπαιδευτές σκύλων  (απορία: ο υποψήφιος αυτοκράτορας-ιχθυολόγος πρέπει να κάνει πρώτα έναρξη στην Εφορία πριν ασκήσει το επάγγελμα και, αν ναι, τι βιβλία πρέπει να τηρεί;) Ο Ακιχίτο ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του, ο οποίος υπήρξε αυτοκράτορας-βιολόγος (υπάρχει σχετική σκηνή εις την ταινίαν "Ο Ήλιος" του Σοκούροφ - η ταινία αναφέρεται εις τον Χιροχίτο κατά τας τελευταίας ημέρας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και, μολονότι θέλει μάλλον να τον γελοιοποιήσει, τελικώς κάνει μίαν αγιογραφίαν του, καθώς τον βγάζει παντελώς ανεύθυνον και ακαταλόγιστον για ό,τι έκανε η Ιαπωνία εις τον πόλεμον).
Ο Ακιχίτο λοιπόν είναι αυτοκράτορας-ιχθυολόγος ειδικευθείς εις καυτόν αντικείμενον της ιχθυολογίας: το ψάρι goby και η ταξινόμησίς του (προ ετών μάλιστα πήγε και εις το Λονδίνο για να μιλήσει σχετικώς - εδώ μπορείτε να δείτε και το μενού του δείπνου προς τιμήν του εις το Μπάκιγχαμ, αλλά δυστυχώς δεν σέρβιραν ψάρια goby, γιατί είχε πανσέληνον, και δεν μπόρεσα να βρω και σχετικήν συνταγήν, ωστόσο υποθέτω ότι η αυτοκράτειρα Μιτσίκο μάλλον τηγανητά θα τα κάνει). Υπάρχει μάλιστα και είδος ψαριού goby που λέγεται Ακιχίτο. Παρακαλώ τους βιολόγους το επόμενον είδος γουρουνιού που θα βρουν να το ονομάσουν Καντακουζηνό - κάτι παραπάνω ξέρω.
Ολοκληρώνω το αφιέρωμα με ολίγην ποίησιν: η αυτοκρατορική οικογένεια ειδικεύεται εις ένα είδος ποιημάτων που ονομάζεται waga και κάθε τόσο γράφουν και από ένα. Συλλογή εις την επίσημον σελίδα του αυτοκράτορος εδώ. Τώρα, να σχολιάσω ή να το βουλώσω; Θα σχολιάσω, γράφοντας το δικό μου waga:

Τα κουκουνάρια
μου θυμίζουν
πως οι άνθρωποι
όταν είναι με ομοίους τους
βγάζουν φλύκταινες

(φύση, αναμνήσεις, μεταφορά, κοινωνικό μήνυμα, μπουρδολογία, κοινοτοπία: αυτή δεν είναι η συνταγή ενός καλού waga;)

Ειμί Κωνσταντίνος ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος-ιστολόγος και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.: Με την παρούσαν ανάρτησιν το ιστολόγιον αναστέλλει την λειτουργίαν του έως τουλάχιστον το τέλος Μαΐου λόγω φόρτου εργασίας. Ενδεχομένως βεβαίως να κάνω εν τω μεταξύ ανάρτησιν σε περίπτωσιν εκτάκτων και εξαιρετικώς σημαντικών γεγονότων (π.χ. δηλώσεις της Ευγενίας Μανωλίδου, αλλαγή χτενίσματος της Ελεονώρας Μελέτη, αποκαλύψεις του Kontra Channel, νέο γιαούρτωμα Πάγκαλου κτλ.) Όπως αντιλαμβάνεσθε, μάλλον δεν θα μπορέσω να καλύψω τον γάμον του πρίγκιπος Ουίλλιαμ και της Κέητ, αλλά σας έδωσα σήμερον ισχυράν δόσιν αριστοκρατίας με Ακιχίτο και Μιτσίκο (καλά, τι έχουν πάθει όλοι οι γαλαζοαίματοι και παίρνουν πλεμπαρίες; Πάντως μη σας μπαίνουν ιδέες ότι μπορείτε να παντρευθείτε τον Κωνσταντίνο Καντακουζηνό, διότι έχει δηλώσει ότι θα συνάψει γάμον μόνον με μέλος της οικογενείας Λάσκαρη - αυτήν εδώ εννοώ, ουχί της Ζωίτσας).
Έως την επιστροφήν μου σας χαιρετώ όπως ο συνάδελφός μου:

9 σχόλια:

  1. majestad, τι τα θέλετε; Πέρασαν εκείνες οι χρυσές εποχές με αυτοκράτορες όπως της Περσίας (με τις τρεις γυναίκες) ή της Αιθιοπίας (με το πρωτοποριακόν άφρο μαλλί). Κάτι κουμμουνιστικά παρτάλια μάς έμειναν τώρα σαν τον εν λόγω.
    Δεν βαριέστε. Πάλι με χρόνους με καιρούς...
    ΥΓ Πάντως και ο «σύντροφος» Καντάφι, τηρουμένων των αναλογιών, αυτοκράτωρ είναι.

    Καλή σας επάνοδον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καρμικό δε ξέρω αν είναι!
    Αλλά εσυ ξερεις που θα με βρεις.

    Καλή επιστροφή να εχουμε με ορεξη και χρονο!

    φιλια πολλα Κων Καν μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Επειδή δεν υπάρχει άλλος αρμοδιότερος εμού να ασχοληθεί μαζί του"

    Όλα τα λεφτά η ατάκα σας σεβαστέ Καντακουζηνέ!

    Δεν ηξεύρω την ποσότηταν της εργασίας που έχετε να παράξετε (που φτάσαμε να εργάζονται οι γαλαζοαίματοι), αλλά αρνούμαι να δεχτώ ως δεδομένον ότι δεν θα επανέλθετε ως ειδήμων δια να ενημερώσετε δια τους γάμους εν Ιγγελτέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μα τι σας εχει πιασει εσενα τη Coula α μη μαφηνετε μονο λυγγμμμμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φαντάζομαι οι εργασίες σας έχουν να κάνουν με την εύρυθμη λειτουργία της Αυτοκρατορίας και το καλό του λαού...
    Ως εκ τούτου καλή επιτυχία στο έργο σας πολύφωτε(!!!) άρχοντα.
    Την αγάπη μας

    (Σταματήστε να τους Ψηφίζετε.."Φτύστε" τους!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σερί μην ανησυχείτε θα τους ενημερώνω εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η απουσία μου (από ιστολόγιον και βίβλον προσώπων) είναι επιβεβλημένη, αλλά είναι για καλό (νομίζω δηλαδή). Το πολύ-πολύ να αναρτήσω κανένα σχόλιον εις είδησιν της επικαιρότητος, αλλά έως εκεί.
    Δυστυχώς δεν υπάρχει χρόνος ούτε καν να ραφτώ για τον πριγκιπικόν γάμον, γι' αυτό αρκεστείτε εις το déjà-vu που απολαύσαμε το καλοκαίρι εις τας Σπέτσας: http://konstantinoskantakouzinos.blogspot.com/2010/08/blog-post_26.html

    Πάντως θα κυκλοφορώ ανάμεσα σας ως διαδικτυακός (βρυ)κόλαξ - μπορεί να ρίχνω και καμιά δαγκωνιά εις τα σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αχ μεγαλειότατε αν το ξανανοίξω το μαγαζί θα σας ενημερώσω... θα μου λείψετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας