Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Διεθνής Έκθεση ΠΑΣΟΚ (tribute)

Λόγω της ημέρας (και επειδή  βαριέμαι να ξαναγράφω για τους ίδιους ανθρώπους) αναπαράγω την περσινήν μου ανταπόκρισιν από Θεσσαλονίκη (διαχρονική η ανάρτησις, όπως όλες - εντάξει, λείπει η κυρία Άννα Νταλάρα φέτος, αλλά πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι υφυπουργός θα'ναι): 



Θεσσαλονίκη 10/09/2010

Αγαπημένοι αναγνώσται,
Μόλις έφθασα εις την Θεσσαλονίκην, διά να παρακολουθήσω την αυριανήν ομιλίαν του πρωθυπουργού εις την διεθνή έκθεσιν. Τα περίπτερα των διεθνών εκθετών (Υπουργείο Εσωτερικών, ΟΠΑΠ, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κ.α.) είναι έτοιμα να σας υποδεχθούν με τρελά χάπενινγκς, όπως η έφιππη τοξοβολία (στόχος θα είναι συνταξιούχοι που δεν πέθαναν ακόμα με τα νέα μέτρα). Τιμώμενη χώρα είναι η χρεοκοπημένη Ουγγαρία, ώστε να έχουμε την ευκαιρίαν να ανταλλάξουμε απόψεις και τεχνογνωσίαν εις το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου και τον περιορισμόν των σπαταλών (μισθοί, συντάξεις, περίθαλψη κτλ).
Όπως ήδη θα γνωρίζετε, το υπουργικόν συμβούλιον μετεφέρθη σύσσωμον εις την συμπρωτεύουσαν της μιας εβδομάδος (11-19 Σεπτεμβρίου 2010). Συνεδρίασε μάλιστα εις αποθήκην κάρβουνου της Διεθνούς Εκθέσεως. Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του έπρεπε πρώτα να μεταφέρουν τα σακιά με το (όχι άλλο) κάρβουνο, με αποτέλεσμα να γίνουν μαύροι: η σημειολογία ήτο ότι είναι φτωχοί πλην τίμιοι υπουργοί της φυλής των Euroba που σηκώνουν τα μανίκια και δουλεύουν ακόμα και σε αποθήκες (οι δημοσιογράφοι βέβαια παρετήρησαν κάτι ρόλεξ και κάτι τσάντες σανέλ, αλλά οι υπουργοί είπαν ότι είναι μαϊμούδες -τα ρόλεξ και οι τσάντες, όχι οι υπουργοί.) Η μόνη λαϊκή φιγούρα του υπουργικού συμβουλίου ήτο η κυρία Άννα σύζυγος Γιώργου Νταλάρα που ο φακός του Κωνσταντίνου Καντακουζηνού εντόπισε και σας παρουσιάζει άνωθεν εις διεθνή αποκλειστικότητα: φορά, όπως βλέπετε, αθλητικά παπούτσια μπάσκετ! Η Εθνική Γυναικών (εις την φωτογραφίαν αυτή που ανεβαίνει εις το πούλμαν είναι η κυρία Χριστοφιλοπούλου -διακρίνεται το σμιλεμένον της πόδι) μετεφέρθη εις τον αγωνιστικόν χώρον (την αποθήκην) με πούλμαν και με τους οπαδούς να ακολουθούν με μηχανάκια και να φωνάζουν: "είναι βαριά η τσάντα της Γεννηματά".
Το πρόβλημα που υπάρχει με την μεταφοράν του πεντηκονταμελούς υπουργικού συμβουλίου, των 600 συμβούλων του και των 30000 παρατρεχάμενων, κομματόσκυλων, δημοσιογράφων (έννοια ταυτόσημη με την προηγούμενην), σεκιουριτάδων, αστυνομικών κ.α. είναι ότι ολα τα ξενοδοχεία είναι κλεισμένα και αναγκάζομαι να φιλοξενηθώ εις την βυζαντινήν εκκλησίαν της Ροτόντας -ο μπάρμπας μου ο Ιωάννης ΣΤ' Καντακουζηνός είναι μέγας ευεργέτης της Θεσσαλονίκης και έπεσαν τα σχετικά τηλέφωνα εις τον Άνθιμον (να σημειώσω εδώ ότι ο Άνθιμος ζήτησε ως αντάλλαγμα να στέψει αυτός τον μπάρμπα μου εις την Αγια-Σοφιά, όταν πάρουμε την Πόλην). Το αποτέλεσμα όλης αυτής της κινητοποιήσεως είναι η απόλυτος επιτυχία της Διεθνούς Εκθέσεως ΠΑΣΟΚ: όλοι οι επισκέπται θα μείνουν ενθουσιασμένοι και θα ανανεώσουν το ραντεβού τους για του χρόνου.
Είναι γνωστή η ευελιξία με την οποίαν κινούμαι εις τον χρόνον (από το 1347 έως σήμερα). Γι' αυτό με συγκίνησιν σας παρουσιάζω ακόμη μίαν αποκλειστικότητα του παρόντος ιστολογίου: βίδεον με ολόκληρην την ΑΥΡΙΑΝΗ ομιλίαν του πρωθυπουργού εις τα εγκαίνια της διεθνούς εκθέσεως (το καλύτερον σημείον είναι εις το 10:40):



Συνοψίζω μερικάς από τας εξαγγελίας του πρωθυπουργού (διότι σιγά μην δείτε όλον το βίδεον -εκτός βέβαια και αν είσθε πορωμένα κομματόσκυλα, αλλά τότε θα είσθε ήδη εις την Έκθεσιν και θα δείτε λάιβ τας εξαγγελίας αύριο): αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμόν, παροχή εκτάκτου επιδόματος αλληλεγγύης, φορολόγησις της Εκκλησίας, καταπολέμησις της ακρίβειας, στήριξις μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, μέτρα για αναθέρμανσιν της αγοράς, επίδομα ανεργίας στο 70% του μισθού και άλλα μέτρα που συγκροτούν την περίφημον επανάστασιν του "α(υτο)νόητου". Επειδή έχω μεγάλες άκρες μέσα εις την κυβέρνησιν (έπαιζα παλιότερα μπάσκετ με την κυρία Άννα σύζυγο Γεωργίου Νταλάρα), σας παρουσίαζω και το κείμενον της ομιλίας εδώ.

Ειμί Κωνσταντίνος ο χειροκροτητής της ΔΕΘ και άρτι ωλοκλήρωσα.

6 σχόλια:

  1. μεγαλειότατε, ετοιμάζουμε μπλογκοσυνάντηση και παρτάκι, εδώ στην αθήνα. θα μας τιμήσετε με την παρουσία σας;
    στείλτε μέηλ με το τηλ για να συννενοηθούμε. το μέηλ μου είναι κάτω από το προφίλ μου στο μπλογκ μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν με παρακολουθείτε. Διότι από όσα έχω γράψει (και μάλιστα προσφάτως) είναι, νομίζω, προφανές ότι η απάντησίς μου σε οποιαδήποτε πρόσκλησιν είναι αρνητική. Παρά ταύτα ευχαριστώ που με σκεφθήκατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν νομίζετε ότι είναι κουραστικό πλέον αυτό το Déjà vu που θα υποστούμε παρακολουθώντας την ομιλία του πρωθυπουργού; Σκέφτομαι για να το αποφύγω να πάρω τα βουνά και να ακούω την ηχώ τους. Φρονώ ότι θα περάσω καλύτερα.

    ΥΓ. Ενδιαφέροντες οι σύνδεσμοι που παραθέτετε - όπως πάντα άλλωστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα γιατί το λέτε αυτό; Το "να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς τουλάχιστον έναν εργαζόμενο" ως εθνικό στόχο το έχετε ξανακούσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. majestad, ολες τις ελπιδες μου τις εναποθετω εις τον ιωαννην μπουταρην: ειτε να καταργησει παντελως την "δ"εθ, ειτε να καταστησει τιμωμενη χωρα το βελγικο κονγκο. Ετσι κι αλλιως η ελλας ελαχιστα διαφερει πλεον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Apos, φέτος τιμωμένη χώρα είναι η Σερβία. Απορώ πώς μας καταδέχτηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας