Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Διεθνής Έκθεση ΠΑΣΟΚ

Θεσσαλονίκη 10/09/2010

Αγαπημένοι αναγνώσται,
Μόλις έφθασα εις την Θεσσαλονίκην, διά να παρακολουθήσω την αυριανήν ομιλίαν του πρωθυπουργού εις την διεθνή έκθεσιν. Τα περίπτερα των διεθνών εκθετών (Υπουργείο Εσωτερικών, ΟΠΑΠΠεριφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κ.α.) είναι έτοιμα να σας υποδεχθούν με τρελά χάπενινγκς, όπως η έφιππη τοξοβολία (στόχος θα είναι συνταξιούχοι που δεν πέθαναν ακόμα με τα νέα μέτρα). Τιμώμενη χώρα είναι η χρεοκοπημένη Ουγγαρία, ώστε να έχουμε την ευκαιρίαν να ανταλλάξουμε απόψεις και τεχνογνωσίαν εις το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου και τον περιορισμόν των σπαταλών (μισθοί, συντάξεις, περίθαλψη κτλ).
Όπως ήδη θα γνωρίζετε, το υπουργικόν συμβούλιον μετεφέρθη σύσσωμον εις την συμπρωτεύουσαν της μιας εβδομάδος (11-19 Σεπτεμβρίου 2010). Συνεδρίασε μάλιστα εις αποθήκην κάρβουνου της Διεθνούς Εκθέσεως. Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του έπρεπε πρώτα να μεταφέρουν τα σακιά με το (όχι άλλο) κάρβουνο, με αποτέλεσμα να γίνουν μαύροι: η σημειολογία ήτο ότι είναι φτωχοί πλην τίμιοι υπουργοί της φυλής των Euroba που σηκώνουν τα μανίκια και δουλεύουν ακόμα και σε αποθήκες (οι δημοσιογράφοι βέβαια παρετήρησαν κάτι ρόλεξ και κάτι τσάντες σανέλ, αλλά οι υπουργοί είπαν ότι είναι μαϊμούδες -τα ρόλεξ και οι τσάντες, όχι οι υπουργοί.) Η μόνη λαϊκή φιγούρα του υπουργικού συμβουλίου ήτο η κυρία Άννα σύζυγος Γιώργου Νταλάρα που ο φακός του Κωνσταντίνου Καντακουζηνού εντόπισε και σας παρουσιάζει άνωθεν εις διεθνή αποκλειστικότητα: φορά, όπως βλέπετε αθλητικά παπούτσια μπάσκετ! Η Εθνική Γυναικών (εις την φωτογραφίαν αυτή που ανεβαίνει εις το πούλμαν είναι η κυρία Χριστοφιλοπούλου -διακρίνεται το σμιλεμένον της πόδι) μετεφέρθη εις τον αγωνιστικόν χώρον (την αποθήκην) με πούλμαν και με τους οπαδούς να ακολουθούν με μηχανάκια και να φωνάζουν: "είναι βαριά η τσάντα της Γεννηματά".
Το πρόβλημα που υπάρχει με την μεταφοράν του πεντηκονταμελούς υπουργικού συμβουλίου, των 600 συμβούλων του και των 30000 παρατρεχάμενων, κομματόσκυλων, δημοσιογράφων (έννοια ταυτόσημη με την προηγούμενην), σεκιουριτάδων, αστυνομικών κ.α. είναι ότι ολα τα ξενοδοχεία είναι κλεισμένα και αναγκάζομαι να φιλοξενηθώ εις την βυζαντινήν εκκλησίαν της Ροτόντας -ο μπάρμπας μου ο Ιωάννης ΣΤ' Καντακουζηνός είναι μέγας ευεργέτης της Θεσσαλονίκης και έπεσαν τα σχετικά τηλέφωνα εις τον Άνθιμον (να σημειώσω εδώ ότι ο Άνθιμος ζήτησε ως αντάλλαγμα να στέψει αυτός τον μπάρμπα μου εις την Αγια-Σοφιά, όταν πάρουμε την Πόλιν). Το αποτέλεσμα όλης αυτής της κινητοποιήσεως είναι η απόλυτος επιτυχία της Διεθνούς Εκθέσεως ΠΑΣΟΚ: όλοι οι επισκέπται θα μείνουν ενθουσιασμένοι και θα ανανεώσουν το ραντεβού τους για του χρόνου.
Είναι γνωστή η ευελιξία με την οποίαν κινούμαι εις τον χρόνον (από το 1347 έως σήμερα). Γι' αυτό με συγκίνησιν σας παρουσιάζω ακόμη μίαν αποκλειστικότητα του παρόντος ιστολογίου: βίδεον με ολόκληρην την ΑΥΡΙΑΝΗ ομιλίαν του πρωθυπουργού εις τα εγκαίνια της διεθνούς εκθέσεως (το καλύτερον σημείον είναι εις το 10:40):



Συνοψίζω μερικάς από τας εξαγγελίας του πρωθυπουργού (διότι σιγά μην δείτε όλον το βίδεον -εκτός βέβαια και αν είσθε πορωμένα κομματόσκυλα, αλλά τότε θα είσθε ήδη εις την Έκθεσιν και θα δείτε λάιβ τας εξαγγελίας αύριο): αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμόν, παροχή εκτάκτου επιδόματος αλληλεγγύης, φορολόγησις της Εκκλησίας, καταπολέμησις της ακρίβειας, στήριξις μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, μέτρα για αναθέρμανσιν της αγοράς, επίδομα ανεργίας στο 70% του μισθού και άλλα μέτρα που συγκροτούν την περίφημον επανάστασιν του "α(υτο)νόητου". Επειδή έχω μεγάλες άκρες μέσα εις την κυβέρνησιν (έπαιζα παλιότερα μπάσκετ με την κυρία Άννα σύζυγο Γεωργίου Νταλάρα), σας παρουσίαζω και το κείμενον της ομιλίας εδώ.

Ειμί Κωνσταντίνος ο χειροκροτητής της ΔΕΘ και άρτι ωλοκλήρωσα.

10 σχόλια:

  1. Τώρα να πω ότι έχεις άδικο, δεν θα το πω υπερεντιμότατε. Δεν μας φτάναν οι 45 μάστορες και οι 60 μαθητάδες, έχουμε και τη μισή Ελλάδα παρατρεχάμενους, δια να είναι ευέλικτον το κυβερνητικόν σχήμα. Διότι αν θέλαμε να το πηδ@#$%%με εντελώς θα το είχαμε με 100 βασικά στελέχη (εξειδικευμένα βεβαίως βεβαίως- από 3 διδακτορικά έκαστος στον τομέα του)και τους υπόλοιπους Έλληνες γραμματείς και φαρισαίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή Ηώς, καταρχάς καλωσήρθατε εις το ιστολόγιόν μου και εις την Θεσσαλονίκην (διότι έχω μεταφέρει και το ιστολόγιον επάνω όπως ο πρωθυπουργός το υπουργικόν συμβούλιον). Η δική μου απορία είναι τι τους χρειαζόμεθα τόσους υπουργούς, συμβούλους και λοιπούς, όταν οι αποφάσεις είναι προειλημμένες και άνωθεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά κάνει και φοράει αθλητικά, μπορεί να τους πάρουν στο κυνήγι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο δραπετης με καλυψε, πειτε και στον γιωργακη που "το χει" το αθλητικο να φορεσει κανα Nike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ δραπέτα, αγαπητέ άσωτε, ένας Έλλην πρωθυπουργός δεν φορά ποτέ μπροστά στις κάμερες αθλητικά (από πίσω ας πάει με κανό και εις την Κρήτην): υπάρχει ο κίνδυνος είτε να σπάσει πόδι παίζοντας μπάλα (βλ. Καραμανλής) είτε να σπάσει δάχτυλο βάζοντάς το εν κινήσει στην αλυσίδαν του ποδηλάτου (βλ. Παπανδρέου) (ειδικώς το τελευταίον είναι πλέον στην ύλη των εξετάσεων IQ της Mensa).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η διαμονή εις την Ροτόντα είναι πάρα πολύ σικ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κωνσταντίνε, θα σας μαλώσω (και πάλι)!
    Αποκρύπτετε εντέχνως ότι, δια λόγους οικονομίας, οι κυρίες Νταλάρα και Χριστοφιλοπούλου, εβολεύθησαν (sic) με έναν και το αυτόν μονΔελάκιον!
    Δείτε την φούσταν της κ. Χριστοφιλοπούλου, κάνει ανσαμπλάκι (ξανα-sic) με το μπλουζάκι της κ. Νταλάρα (και μην ακούσω για διαφορετικά μεγέθη, διότι θα σας ξανα-ματα-μαλώσω!)

    Αθάνατο animal-print (έστω και b/w... σαν τις μέρες μας!...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητή πασταφλώρα, έμεινα εις την Ροτόντα, διότι όλαι αι ροτόνται είναι σικ (και τα τραπέζια του γάμου Νικολάου-Τατιάνας άλλωστε ροτόνται ήσαν).
    Αγαπητή κυρία Ντρουσίλα, ομολογώ ότι είσθε παρατηρητικότερη εμού και ντρέπομαι που η παρατήρησίς σας αυτή έλειπε από το αντικειμενικόν ρεπορτάζ μου. Αναρωτιέμαι μήπως μία από τις πολλές καινοτομίες του ανασχηματισμού είναι η θεσμοθέτησις στολής διά τους υπουργούς (εκτός και αν το έκαναν αυτοβούλως αι δύο κυρίαι ενθυμούμεναι σχολικάς εκδρομάς όπου φορούσαν εντός του πούλμαν στολάς και τραγουδούσαν "έχω ένα μυστικό").

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ πρωτοκαθήμενε, η απορίας σας με ξενίζει τα μάλα. Ως γνωστόν, οι υπουργοί, σύμβουλοι και λοιποί δεν λαμβάνουν αποφάσεις, απλά χαμογελούν στις κάμερες. Ως εκ τούτου το μόνο προσόν που απαιτείται δια την υπουργοποίηση κάποιου είναι η φωτογένεια. Δια τούτον τον λόγο δεν δυνάμεθα όλοι να θέσομεν υποψηφιότητα. Όσον δε αφορά το πλήθος αυτών, ε, τί να γίνει, είναι πολλά τα ΜΜΕ την σήμερον ημέρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητή Ηώς, μόλις αναθερμάνατε τας ελπίδας που τρέφω για ανασύστασιν της Αυτοκρατορίας και κατάληψιν του θρόνου. Ήτοι: είμαι κουκλί ο πανεντιμοϋπέρτατος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας