Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Καλή τηλεοπτική χρονιά!

Χθες ήτο μία σημαντική ημέρα. Ουχί μόνον διότι ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά, αλλά κυρίως διότι ξεκίνησε ουσιαστικώς η νέα τηλεοπτική χρονιά. Και ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς (σύμφωνα με την νεότερην παροιμίαν "εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάρτης"): το Kontra Channel (μια ιδέα πάρτε από το βίδεο. Μην το δείτε ολόκληρον, γιατί θα κολλάτε σε λίγο από τα σάλια...)
Δυστυχώς αι αντοχαί του Κωνσταντίνου Καντακουζηνού δεν είναι ατελείωται και δεν κατάφερε να παρακολουθήσει παρά ελάχιστα αποσπάσματα από το δελτίον ειδήσεων του καναλιού (καταγγελτικά πάντοτε κατά των λαμογιών, των πολιτικών και των επιχειρηματιών), το οποίον παρουσιάζει ο Τέρενς Κουίκ (προκειμένου να είναι εις την TV, δεν θα είχε πρόβλημα να παρουσιάσει ακόμη και την κυκλοφοριακήν αγωγήν δια βρέφη του καναλιού 0-6).
Εις το κεντρικόν δελτίον είδαμε τον κ. Γ. Κουρή, τον ιδιοκτήτη αυτού του καναλιού και άλλων πολλών, να εκφράζει τον μέσον Έλληνα και να κατακεραυνώνει Παπανδρέηδες, Σημίτηδες, Καραμανλήδες και ξανά Παπανδρέηδες (με αυτήν την σειράν, διότι με αυτήν την σειράν τους έχει υποστηρίξει ενθέρμως). Είναι σαφές ότι ο κ. Κουρής εκπροσωπεί τον μέσον Έλληνα:  όπως και ο ο μέσος Έλλην, ο κ. Κουρής είναι (εκτός από αγρότης που παλεύει με την γην και το αγιάζι) και φοροφυγάς -απλώς ο κ. Κουρής κατηγορείται για μερικά ευρουλάκια παραπάνω (ναι, αλλά τα λέει ωραία και εκφράζει το κοινόν αίσθημα). Τώρα ο όμιλος Κουρή (παλαιότερα στοιχεία για τους διαφόρους ομίλους εδώ) έχει περισσότερα μέσα για να εκφράσει τον μέσον Έλληνα: την παραδοσιακήν αγαπημένην Αυριανήν, το σοβαρόν (;) Άλτερ (επηρεάζοντας και την Real News), το Extra 3 ("τον Παπαγιάννη τον έχω για να μου κάνει τις δουλειές", σύμφωνα με την επιστολή του μακαρίτου Γκιόλια) και τώρα το νέον απόκτημα, τον σταθμόν Kontra (ή Contra; όταν αποφασίσουν, ας μας πουν). 
Ευχές εις τον κύριον Κουρή εξέφρασε όλος ο καλός ο κόσμος, όπως ο Νίκος Ευαγγελάτος και ο Νίκος Χατζηνικολάου (με πάσαν επιφύλαξιν το αναμεταδίδω, αν και η πηγή είναι εξίσου αξιόπιστος με τους New York Times). Επίσης εκπομπήν θα έχουν και τα εξής φρέσκα και άφθαρτα πρόσωπα: Δημήτρης Μάρκος, Αλέξης Κούγιας, Βάνα Μπάρμπα, Γρηγόρης Βαλιανάτος, Βίκυ Μιχαλονάκου και Ανδρέας Ανδριανόπουλος. Οι οντισιόν συνεχίζονται. Προτείνω να αναλάβουν εκπομπάς και τα εξής άστεγα (και επίσης νέα και άφθαρτα) τηλεοπτικά πρόσωπα: Ανδρέας Μικρούτσικος, Γρηγόρης Αρναούτογλου, κυρία Βέφα, Μαρία Αλιφέρη, Τένια Μακρή, Πέπη Τσεσμελή, Κατερίνα Λάσπα και από πρώην υπουργούς ο Γιώργος Κατσιφάρας και η Ελισάβετ Παπαζώη ("η ποια;" ρωτάει ο μπάρμπας μου ο Ιωάννης ΣΤ'. "Αυτή" του απαντώ).

Πάμε εις έτερον νέον κανάλιον (ποιος είπε ότι η τηλεόρασις παρουσιάζει κρίσιν;). Το Nickelodeon ξεκίνησε και εκπέμπει κανονικώς. Όπως βλέπετε και εις την φωτογραφίαν που κοσμεί την σημερινήν ανάρτησιν (η πηγή της είναι εδώ), έχει πρόγραμμα ανταγωνιστικόν του Kontra Channel. Όχι, δεν εννοώ ότι εις το δελτίον ειδήσεων του Kontra θα βλέπουμε καρτούν, αλλά ότι εις το Nickelodeon θα βλέπουμε πολιτικάς δηλώσεις. Εις την φωτογραφίαν, παραδείγματος χάριν, ο Δήμαρχος (τι θα πει ποιος Δήμαρχος; Ένας είναι Δήμαρχος εν Ελλάδι, ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, όπως και ένας είναι Νομάρχης, ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης) κάνει δηλώσεις για την υποψηφιότητα Ψινάκη, στεκόμενος ανάμεσα εις τους πολιτικούς του μέντορας: τον Μπομπ Βουλγαράκη και την Ντόρα Μπακογιάννη την μικρή εξερευνήτρια. Ο κ. Ψινάκης, όταν αναλάβει αντιδήμαρχος Πολιτισμού, έχει υποσχεθεί το τάλεντ σόου "Αθήνα έχεις ταλέντο" σε κάθε γειτονιά και σεμινάρια καλών τρόπων εις τα οποία θα διδάξει ο ίδιος, ώστε να υποδεχθούμε καταλλήλως το ερχόμενον καλοκαίρι τον άγγλον τουρίστα που θα ρωτά πού είναι αι στήλαι του Ολυμπείου Διός: "Τυφλή είσαι, μωρή ηλίθια αγγλίδα; Μπροστά σου είναι οι στήλες, όρθιες και σε περιμένουν".

Ειμί Κωνσταντίνος ο ιδιοκτήτης καναλιών και άρτι ωλοκλήρωσα.

4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα αγαπητέ μετρ!
    Καλησπέρα αγαπητή αβάδιστη!
    Πείτε μου μετρ γιατί δεν κάθεστε ήσυχος;
    Πείτε μου μετρ γιατί το περνάμε αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καταρχάς να σου πω ότι θα βλέπω φανατικά το Contra (ή Kontra, whatever) μόνο και μόνο γιατί θα έχει Μιχαλονάκου. Thumbs up επίσης και το Κουικοδελτίο, μπράβο, μπράβο, μπράβο. Nickelodeon βλέπουμε ήδη 24/7 σπίτι, ένεκα του μωρού. Λες να πάρουν και τη καημένη τη Βάσια που έμεινε άστεγη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλα το συμβολικο του μπομπ του σφουγγαρακη το καταλαβαινω και την υποψηφιοτητα της θεας ψινακη, την ντορα την εξερευνητρια? δε το καταλαβαινω
    παντως η κακλαμανης ειναι ο απολυτα χειροτερος νδημαρχων ολων των εποχων που περασε απο την αθηνα, και ας του πει καποιος οταν βγαινει τηλεροαση , στην ηλικια του να μη φορα ροζ καρω γαλαζο πουκαμισακι,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή Αβάδιστη, τέτοια παράκρουσιν σας προεκάλεσαν αι συγκλονιστικαί ειδήσεις και μονολογείτε;

    Αγαπητή Pink_Fish, Contra να βλέπετε. Το γέλιο είναι ψυχωφελές διά τα βρέφη (άλλωστε το δελτίον του εις βρέφη απευθύνεται).

    Αγαπητέ άσωτε, την Ντόρα Μπακογιάννη την μικρή εξερευνήτρια δεν υποστήριξε ο Δήμαρχος εις τας εσωκομματικάς εκλογάς; Όσο διά τας ενδυματολογικάς toy επιλογάς, αυταί οφείλονται εις το ότι νομίζει ότι οι ψηφοφόροι είναι τηλεθεαταί της Nickelodeon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας