Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ευτυχισμένο το 2004

Εισαγωγή άσχετη με το θέμα: Κατά πρώτον, γενικώς απέχω, διότι έπεσε πολλή δουλειά - ήτοι πήρε φωτιά το Κορδελιό, για να μην είπω τι έτι χειρότερον που αρχίζει με την ίδιαν συλλαβήν. Κατά δεύτερον, βλέπω να κυκλοφορούν διάφορα βραβεία και πήρε το μάτι μου τρεις ιστολόγους που με εβράβευσαν, την Coula (υπό 9 - μωρή, πόσους βράβευσες;), τον άσωτο γιο και την sewsome  (αν και απέχω, εστι Κωνσταντίνου οφθαλμός ος τα πανθ' ορά - ίσως όχι τα "πανθ", διότι μπορεί να είναι και άλλοι που με εβράβευσαν). Αφού ευχαριστήσω τους βραβεύσαντες, οφείλω να επαναλάβω ότι σιχαίνομαι τα βραβεία και μισώ οτιδήποτε έχει να κάνει με λουλουδάκια, γλυκά λογάκια, φιλάκια, αγαπουλινίτσες, ζωάκια, παιδάκια, σκυλάκια, γατάκια, παπάκια και οτιδήποτε ροζ, ρομαντικόν και υποκοριστικόν.




Δεν θα ήτο δυνατόν, παρά τας υποχρεώσεις μου, να μην σχολιάσω το σημερινόν θέμα που είναι βεβαίως η επιστροφή εις το 2004.
Ήδη εις το Ολυμπιακόν Στάδιον ξεκίνησαν πρόβες για την τελετή ενάρξεως των Ολυμπιακών Αγώνων με ορισμένες αναγκαίες μετατροπές: εις την λίμνην θα βυθίζεται το ευρώ και θα εμφανίζεται απαστράπτουσα η δραχμή, το ερωτευμένον ζεύγος δεν θα πλατσουρίζει αμέριμνον αλλά θα ετοιμάζει βαλίτσες για Αυστραλίαν, ενώ το υπερτρισχιλιετές υπερθέαμα της ελληνικής ιστορίας θα σταματά αποτόμως εις τον κ. Παπανδρέου - ζωντανή απόδειξις ότι ο Φουκουγιάμα είχε δίκιον όταν ομιλούσε περί του "τέλους της ιστορίας" (εις τον ρόλον του ιπταμένου Έρωτος: ο ερωτικός ποιητής Θεόδωρος Πάγκαλος). Πάντως, παρά τας προσπαθείας του πολιτικοοικονομικού μας συστήματος να αντικατασταθεί η Bjork, η ισλανδή τραγουδίστρια πρέπει να εμφανισθεί, ώστε να θυμίσει ότι κάποιες χώρες που το θέλησαν κατάφεραν να βγουν από την κρίσιν - και είναι τόσο αποφασισμένες να τιμωρήσουν κάποιους από τους ενόχους, ώστε φτάνουν να καλούν μέχρι και επιτυχημένους ξένους εισαγγελείς για να βοηθήσουν στις έρευνες.
Ο αιφνιδιασμός βεβαίως της επιστροφής εις το 2004 χαρακτηρίζεται απαράδεκτος, διότι δεν ξέρουμε αν η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου θα προλάβει να ετοιμαστεί. Το επιτελείον της όμως, πάντοτε σε ετοιμότητα, έχει την λύσιν: για μεγαλυτέραν ταχύτητα εις το ρεκτιφιέ, η ράφτρα της θα χρησιμοποιήσει βελόνες εμβαπτισμένες σε μπότοξ.
Επιπλέον ο Κώστας Κεντέρης και η Κατερίνα Θάνου ξεκίνησαν προπόνησιν, ώστε να είναι έτοιμοι για τους αγώνες - για να είναι σίγουροι για την επιτυχίαν τους, αντί να τρέχουν με τα πόδια, προτιμούν την μηχανή.
Σημασία πάντως έχει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004/2011 θα γίνουν και θα είναι "οι καλύτεροι Αγώνες που έγιναν ποτέ". Παρά την γκρίνιαν ορισμένων μίζερων για τα έξοδα, η οργανωτική επιτροπή υπολογίζει τα έσοδα της Ελλάδος από πωλήσεις γραμματοσήμων, μεταλλίων, καπέλων, μπλουζακίων και λούτρινων Φοίβου και Αθηνάς σε μερικά δισ. ευρώ - χωρίς να υπολογίζεται η οικονομική σημασία του γεγονότος ότι μέχρι και ο βεδουίνος της ερήμου θα μιλά για την χώραν μας και θα διδαχθεί τας υψηλάς ηθικάς αξίας των Αγώνων (ντόπα, μίζα, πλιάτσικο).

Δεν πρέπει να ξεχνάμε βεβαίως και την επιτυχίαν της Εθνικής μας (και δεν αναφέρομαι εις την ομώνυμον τράπεζαν, της οποίας η μετοχή τιμάται σήμερον όσο και μια σοκολάτα Lacta), η οποία θα μας κάνει υπερήφανους με το EURO 2004 (το οποίον για τας ανάγκας της νέας παραγωγής θα ονομασθεί DRACHMA 2012 με τους Έλληνες να φωνάζουν: "Είναι βαριά του τσολιά η αφραγκιά").

Ταυτοχρόνως ο μέχρι τώρα μουγγός κ. Καραμανλής ξεκινά εντατικά μαθήματα αποκαταστάσεως ομιλίας, ώστε να αναλάβει πρωθυπουργός. Εν όψει της πρωτοφανούς κρίσεως σκέπτεται να μονιμοποιήσει μερικές χιλιάδες συμβασιούχους, ενώ οι υπουργοί του, όπως ο κ. Σάββας Τσιτουρίδης, θα φροντίσουν για την μεταγραφήν των τέκνων τους, ουχί όμως πλέον σε καλύτερον εγχώριον πανεπιστήμιον, αλλά όσο γίνεται πιο μακριά από την χώραν. Έτερος υπουργός, ο κ. Αλογοσκούφης, θα προβεί εις απογραφήν - εύκολη δουλειά: παντού θα γράψει 0 και στα χρέη 360 δισ.

Με αγωνίαν οι Έλληνες αναμένουν την ταινίαν "Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η επιστροφή του Βασιλιά" - η αγωνία δικαιολογημένη: αναμένουν να επιστρέψει ο Βασιλιάς μπας και φέρει κάνα ψιλό, αλλιώς θα πρέπει να σκοτώσουν στη μαύρη το Δαχτυλίδι. Όσκαρ επίσης θα κερδίσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την ταινίαν του "Χαμένος στη Μετάφραση". Από εγχώριες παραγωγές, θα σαρώσουν οι "Νύφες" με εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνίδες να συνωστίζονται εις το κάστινγκ, μπας και καταφέρουν να φύγουν για την Αμερικήν.

Ωστόσο, παρά το γενικευμένον κλίμα ευφορίας, η επιστροφή του 2004 κρύβει και φόβους για παγκόσμιον επιδημίαν από μόλυνσιν που μπορεί να προκαλέσει μια νέα  "γρίπη των πτηνών".
(Στον ρόλον της πάπιας: ο Γιώργος Παπανδρέου. 
Στον ρόλον της αθώας περιστεράς: ο Αντώνης Σαμαράς.
Στον ρόλον του μπούφου: ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Στον ρόλον του γύπα: η Άνγκελα Μέρκελ.)

Ειμί Κωνσταντίνος ο  επιστρέψας εις το 2004 και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.1: Δεν ξέρω γιατί ο κ. Βενιζέλος προτίμησε το 2004. Αν το διάλεξε επειδή τότε η ΝΔ με τον κ. Ορφανό χάρισε χρέη των ΠΑΕ, νομίζω ότι θα ήταν καλύτερη επιλογή να μας μιλήσει για το 2001, όταν το χάρισμα των χρεών το έκανε ο ίδιος ως Υπουργός Πολιτισμού με τον νόμο 2947/2001 - ψιλοπράγματα βεβαίως: χάρισε μόνον 50 εκατομμύρια ευρώ (δεν ξέρω αν είναι τα ίδια που χθες πήρε από εσάς). Πάντως του αναγνωρίζω ότι ήταν μεγάλος χουβαρδάς: ο ΠΑΟΚ (της εκλογικής του περιφέρειας παρεμπιπτόντως) αντί για 21.000.000 ευρώ πλήρωσε μόνον 200.000. Αυτά ως μικρή συμβολή για το πώς φτάσαμε ώς εδώ (μια μεγαλύτερη και άκρως ενδιαφέρουσα εδώ).
Υ.Γ.2: Δεν θα μπορούσε να λείπει από την παρούσαν ανάρτησιν το απόλυτον χιτ του 2004, το "Μπλουζάκι" της Στέλλας Μπεζαντάκου:

24 σχόλια:

  1. αγαπητέ εγώ θα σας βραβεύω σας αρέσει δεν σας αρέσει εις τον αιώνα τον άπαντα!
    προτείνω αντί για φοίβο και αθηνά, φοίβο και χαρούλα από ρετιρέ (ακόμα καλύτερο το 1990 από το 2004)
    ΟΛΑ τα θυμάσαι, σα να ήταν χτες αλλά το 2004 ήτο ένδοξο γιατί κοιμήθηκε ο θεός και πήραμε το γιούρο (γίναμε τσαμπιόνια) και γιατί ο σάκης ερμήνευσε το σέηκ σέηκ σέηκ μη αμόρρρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κάτι ήξερες εσύ που έλεγες: εμπρός πίσω. εμπρός πίσω...

    εβλεπες πολύ μπροστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 2004 ε? λες? κανονικά θα έπρεπε να απορρίψω την επιστροφή αλλά ο εγκέφαλος μου επεξεργάζεται το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αγαπουλινι μου γιαυτο σε βραβευσα για να στη σπασω χαχα!
    2004 τι χρονια,ισως η μονδικη στην συγχρονη ιστορια που νιωσαμε χαρουμενοι,υπερηφανοι και σεβαστηκαμε αυτη τη πολη, ψευτικα παντα ομως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ, νοστάλγησα τους παλιούς καλούς καιρούς του 2004... Φυσικά θα το πληρώνουμε μέχρι το 2024...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χαχαχα αυτοκρατορική ανάρτηση! Στο είναι βαριά του τσολιά η αφραγκιά μου ξέφυγε κι ένα νευρικό γέλιο και οι υπόλοιποι στη δουλειά με κοίταξαν λίγο περίεργα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σερί θα σας έκανα ζουζουνιές για να σας τη σπάσω αλλά εχω τα νεύρα μου σήμερα. Κάνω πρόβα για την επιστροφή στο 2004, καταλαβαίνετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητή sewsome, ο Φοίβος του Ρετιρέ θα έρθει με τις επόμενες περικοπές. Είναι έτσι προγραμματισμένο, ώστε εντός ολίγου καιρού θα κάνω αφιέρωμα στην Ντιριντάουα και στον Αττίκ.

    Αγαπητή ria, την συγκεκριμένην ρήσιν μου δεν την θυμούμαι. Πάντως ναι, βλέπω πολύ μπροστά (ή πίσω - όπως το πάρει κανείς).

    Αγαπητή Μάνα, μήπως η καθυστέρησις εις την επεξεργασίαν του θέματος οφείλεται στο ότι χρησιμοποιείτε εγκέφαλο του 2004 στα 744 MHz;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ άσωτε, ένα γλυκόλογο ακόμα και θα φάτε μπαν.

    Αγαπητέ Patatouli, εσείς, αν θυμάστε, το 2004 απορρίπτατε το σχέδιον Ανάν. Αν το υπερψηφίζατε, θα σας έλεγαν το 2024 για τα τωρινά κοιτάσματα οι γείτονες "μαζί τα φάγαμε". Επομένως, καλά είστε και μη μιλάτε καθόλου.

    Αγαπητόν μου paidi, διαβάζετε ιστολόγια εν ώρα εργασίας; Μην το μάθουν αυτό οι Γερμανοί, διότι θα μας πάνε στο 1204 (Άλωση Κωνσταντίνουπόλεως από τους Σταυροφόρους - ωραία σκέψις για επομένην ανάρτησιν).

    Αβαδίστ, ευτυχώς που δεν μου κάνετε ζουζουνιές, διότι το φλιτ για τα ζουζούνια το έχω πάντοτε πρόχειρον. Για το 2004 να προβάρετε το Μπουμ Μπουμ των Καρβέλα/Βίσση (εντάξει, του 2003 είναι, αλλά νομίζω ότι ταιριάζει, ειδικώς αν το Μπουμ Μπουμ το κάνετε με αληθινές βόμβες κρότου-λάμψης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. xa xa mu ftiaxes tin vdomada , se filo andy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μεγαλειότατε, ευτυχώς που μου το επισημάνατε εγκαίρως δια να προλάβω να ράψω κάτι για την περίσταση.
    Τα σέβη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γρίφος: Ποιος καβαλησε καλάμι κρυφά; Και σνομπάρει;;;; Ε; ε; ε;

    Ο νικητης του γρίφου κερδίζει, όχι βραβείο γιατί ειναι πασέ πια, αλλά προσκύνημα στη Παναγία της Μυροβλήτισσα!

    πφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητή andy, μπορεί να έφτιαξα την εβδομάδα σας αλλά η δική μου έχει χαλάσει. Αλλάζουμε;

    Αγαπητή Αθηνά, προτείνω κάτι λιτόν και απέριττον: το 900 τετραγωνικών μέτρων ολυμπιακόν φόρεμα της Bjork (αυτό αλήθεια το έχουμε ξεχρεώσει ή πληρώνουμε ακόμα;)

    Αγαπητή Coula, ελησμόνησα να αναφέρω ότι εκτός από τα βραβεία σιχαίνομαι και τους γρίφους. Ο συγκεκριμένος πάντως σίγουρα δεν με αφορά, διότι σνομπάρω πάντοτε στα μούτρα. Επίσης αυτό το σχετλιαστικόν "πφ" το οποίον ακολουθεί την φράσιν "προσκύνημα στη Παναγία της Μυροβλήτισσα" αφορά το ανυπόφορον της οσμής ή το ασύντακτον της φράσεως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δύσκολο να πιστέψω πως τόσο καιρό δεν διάβαζα αυτό το blog!!
    Οι νοτάριοί να σας στείλουν τα σέβη μου, κύριε αυτοκράτορα Καντακουζηνέ. Αμέσως.

    (που νόμιζα ότι ήταν Κατακουζηνός) (θα μορφωθώ από τον ιστότοπο, το δίχως άλλο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. το παραδέχομαι ότι με έπιασε μια στεναχώρια... όσο το διάβαζα τόσο φοβόμουν ότι αν ξεκινούσε μια επιστροφή δεν θα σταματούσε στο 2004 αλλά κάπου στο 1897 και αυτό με τρόμαζε ακόμα περισσότερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητή Yuna, καλώς ορίσατε. Τους νοταρίους τους έθεσα προσωρινώς εις εφεδρείαν, γι' αυτό και αργούν αι απαντήσεις μου. Επίσης να σημειώσω ότι ένα ακόμη πράγμα που απεχθάνομαι είναι να με λένε "Κατακουζηνό" (με "ντ" είναι το ορθόν, όπως νταλίκα, νταούλι, ντουβάρι, ντουγρού). Εσκεπτόμην να κάνω λίσταν με τα πράγματα που απεχθάνομαι, αλλά με παρεκάλεσαν από την Google να μην την αναρτήσω, διότι θα πέσουν οι σέρβερς της.


    Αγαπητέ vassiliostales, άπαξ και ξεκίνησε η επιστροφή δεν θα σταματήσει. Επομένως και το 1897 θα ξαναζήσωμε, και το 1821 και το 1347 που κυβερνούσε ο μπάρμπας μου, ο Ιωάννης ΣΤ'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. πυρόλυση-πυρπόληση16 Οκτωβρίου 2011 στις 11:48 π.μ.

    Λίστα με πράγματα που σας αρέσουν υπάρχει;;;;;Κάτι μου λέει πως με το ζόρι να φτάνει μέχρι τον αριθμό 4- άντε με δυσκολία το 5!!!
    Επιμένω( αυτό το έχετε καταλάβει!!):γκρίνιας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. πυρόλυση-πυρπόληση16 Οκτωβρίου 2011 στις 6:44 μ.μ.

    Πάντως Κωνσταντίνε γεμίσαμε πτηνά!Αθώες περιστέρες και γεράκια!

    Σημ.:Ξέρω!Υπερβολή!2(δύο)σχόλια σε μια ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. majestad, θα ήτο πράγματι ενδιαφέρον να ακούσομεν και πάλι τον Ζάχο τον Ρογκ (τον Βέλγο) να μιλά απταίστως την ελληνικήν. Αναρωτιέμαι τι θα πει: «efkaristoume troika»?
    Πώς φτάσαμε ως εδώ λέτε, ε? Δεν βαριέστε. Στη χώρα της κοντής μνήμης βρίσκεστε. Η πιο πιθανή απάντηση είναι: Δεν θυμάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Που είστε αγαπητέ;
    Εχάθημεν!
    Άντε, να τελειώσει ο Οκτώβριος να μαζευτείτε επιτέλους. Παρεμπιπτόντως, ακόμα το χρωστάμε το φόρεμα της Μπγιόρκ!
    Σας ασπάζομαι εκ δεξιών και εξ ευωνύμων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πού είσαι ωρέ Κωσταντή;
    Μην είσαι για βρούβες Βρυξέλλες μεριά;
    Μήπως οι εξελίξεις σε έχουν κάνει να μην ξέρεις τι να πρωτοσχολιάσεις και έχεις απηυδήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Όπως βλέπετε, επέστρεψα!
    Apos, Αθηνά, μη μου πείτε ότι χρωστάμε και στον κ. Ρογκ. Νομίζω ότι αυτόν τον έχουμε ξεπληρώσει και με το παραπάνω - διαφορετικά να του δώσουμε το φόρεμα της Μπγιορκ να έχει ύφασμα να ντύνει μέχρι και τα τρισέγγονά του.
    AnD, για τας Βρυξέλλας ναι, το πετύχατε - βλ. σημερινήν ανάρτησιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σε ειπε ο ασωτος αγαπουλινα;;;;

    ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΙΔΑ

    ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μου δίδετε την ευκαιρίαν να προσθέσω ακόμη ένα πράγμα που δεν μου αρέσει:
    ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας