Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

Ταξιδεύοντας με τον Πάγκαλο

Εν Παρισίοις, τη 27η Φεβρουαρίου 2011

Όπως γνωρίζετε από την προηγουμένην μου ανάρτησιν, ευρίσκομαι εις την πρωτεύουσαν της μοδός (δεν εννοώ την Κουάλα Λουμπούρ - εις το Παρίσι αναφέρομαι). Ήλθα προ ημερών, συγκεκριμένως την Παρασκευή, οπότε και η μοίρα μού επεφύλαξε την συνάντησιν του τίτλου.
Ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός ταξιδεύει πάντοτε ινκόγκνιτο για δύο λόγους: 1) διότι δεν είναι αναγκασμένος να φορά κορώνες, πρεπενδούλια, διάσημα και λοιπά χρυσά αντικείμενα που πρέπει να αφαιρέσει για να περάσει τον έλεγχον (ήδη ο μπάρμπας μου, ο Ιωάννης ΣΤ', που επιμένει να ταξιδεύει με όλα τα ανωτέρω, έχει κάψει 3 ανιχνευτές μετάλλων) και 2) για να αποφύγει εκδηλώσεις λατρείας των θαυμαστών του - και ενδεχομένως απόπειρες δολοφονίας μανιακών που θέλουν να κλέψουν την δόξαν του.
Εις την συγκεκριμένην πτήσιν εκάθισα ομού μετά της πλεμπαρίας (κοστουμάτη και τακουνάτη quand-même) και υπέμεινα καρτερικώς τον συγχρωτισμόν με τον λαουτζίκον. Ξεκίνησα να μελετώ τα επιστημονικά συγγράμματα που είχα φέρει μαζί μου (Hello, OK,  Very Sorry κτλ.), ώσπου μία κυρία όπισθεν εμού, η οποία ομιλούσε εις το κινητόν, αναφωνεί: "Καλέ, τώρα μπήκε και ο Πάγκαλος!" Σηκώνω την κεφαλήν μου και βλέπω ενώπιόν μου, εις την πρώτην σειράν της business τον κύριον Αντιπρόεδρον μετά της συζύγου, αν διέκρινα καλώς, και ενός τρίτου (όσοι γνωρίζουν, με τον κύριον Πάγκαλον έχω καρμικήν σχέσιν και είναι πλέον θέμα ταμπού για το παρόν ιστολόγιον). Και συνεχίζει η κυρία: "Θέλεις να του πάω να του πω τίποτα; Γιατί μιλάω δυνατά και με ακούει (σημείωσις: όντως μιλούσε δυνατά - μάλλον θα μπερδεύτηκε και θα νόμιζε ότι είναι εντός του τρόλεϊ Κολιάτσου-Παγκράτι). Θα τον ρωτήσω: αφού τα φάγαμε μαζί, γιατί εγώ ταξιδεύω β' θέση και αυτός α';" (Παρολίγον να γυρίσω και να της απαντήσω: "εδώ ταξιδεύει ολόκληρος Καντακουζηνός στην β' θέσιν και θέλει α' ο κώλος σου;")

Τέλος πάντων, έβαλε μπροστά ο πιλότος και ξεκινήσαμε (νομίζω ότι πρέπει να ήτο εκ Δυτικών προαστίων, διότι έκανε στην αρχή μαρσαρίσματα και κωλιές και έβαλε Μάκη Χριστοδουλόπουλο στη διαπασών για να τρίζουν τα τζάμια του αεροδρομίου). Κατά την απογείωσιν οι περισσότεροι έκαναν τον σταυρόν τους, φοβούμενοι ίσως αδυναμίαν απογειώσεως λόγω υπερβολικού φορτίου. Τελικώς απογειωθήκαμε, αν και είχα την αίσθησιν ότι μπατάραμε ολίγον τι. Η πτήσις πάντως δεν ήτο ομαλή: είχαμε συνεχείς αναταράξεις, τις οποίες ο πιλότος απέδιδε εις κενά αέρος, αλλά προσωπικώς νομίζω ότι οφείλονταν εις μετακινήσεις του κ. Αντιπροέδρου. Τότε επέρασε από το μυαλόν μου η ιδέα: "συμφέρει την ανθρωπότητα να πέσει το αεροπλάνον; Θα έχει χαθεί ένας Αντιπρόεδρος και ένας Καντακουζηνός - καλά, για την πλεμπαρίαν, εχέσθημεν" για να καταλήξω ότι σαφώς και δεν την συμφέρει.
Πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον της ανθρωπότητος εσκέφθην ότι θα μπορούσε κάποιος αεροπειρατής να μας οδηγήσει εις την Λιβύην, όπως τας παλιάς καλάς εποχάς, προκειμένου ο κ. Αντιπρόεδρος να δώσει συμβουλές διαχειρίσεως πλήθους εις τον Μουαμάρ Καντα(ι)φι (π.χ. να τον βάλει να πει εις την τηλεόρασιν "μαζί τα φάγαμε" προκειμένου να δημιουργηθούν αισθήματα ενοχής εις του λιβύους και να σταματήσει η εξέγερσις). Βεβαίως ο Μουαμάρ είναι ήδη εις τα χνάρια του, διότι κάτι έχει πει για "αδέσποτα σκυλιά" (αντίστοιχον του "κοπρίτες" του κ. Πάγκαλου). 

Ύστερα από ώρες αγωνίας, προσγειωθήκαμε και απεβιβάσθημεν (εντός σχολίων της ίδιας κυρίας: "Ορίστε! Τελευταίος μπήκε, πρώτος βγαίνει"). Αρχικώς έχασα επαφήν με τον κύριον Αντιπρόεδρον, αλλά τον συνάντησα εις κυλιόμενον τάπητα, όπου ηναγκάσθην να στέκομαι όπισθέν του, διότι με είχε εγκλωβίσει. Και εκεί συνέβη το εξής περιστατικόν:
Νεαρά προσπερνώντας τον κύριον Πάγκαλον γύρισε και του είπε: " Δεν ντρέπεστε; Κάνετε περικοπές στους μισθούς και εσείς ταξιδεύετε στην business;" Εκείνος δεν απάντησε, ωστόσο λίγο μετά συζητώντας με τους συνοδούς του είπε: "Αυτή θα 'πρεπε να ντρέπεται που ταξιδεύει στο Παρίσι!"

Συμπέρασμα: ο κ.  Πάγκαλος απλά ΔΕΝ ΝΙΩΘΕΙ.

Ειμί Κωνσταντίνος ο ιπτάμενος και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.1: Δεν πρέπει όμως να τον αδικούμε: κ. Πάγκαλος ταξιδεύει στην business διότι εκεί η ενδιάμεση θέσις μένει κενή, οπότε μπορεί να την καταλαμβάνει δωρεάν - ενώ, αν ταξίδευε στην οικονομική, θα έπρεπε να κλείνει δύο θέσεις, που κοστίζουν πιο ακριβά από μίαν θέσιν της business. Τι θέλω να πω με τούτο; Ότι εμάς σκέφτεται όταν ταξιδεύει εις την business.
Υ.Γ.2: Τα ανωτέρω που περιγράφω ήσαν μόνον τα προεόρτια. Διότι διαβάζω ότι ο κύριος Πάγκαλος απεδοκιμάσθη αγρίως την επομένην εις εδώ ομιλίαν του.
Υ.Γ.2: Αμα τη επιστροφή μου θα περιγράψω τας εν Παρισίοις δραστηριότητάς μου. Επίσης θα απαντήσω εις τα σχόλια όλων των αναρτήσεων.

Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Λιβύη, Αθήνα, Παρίσι και δυο βαρόνοι (λαϊκιστί: παραλήρημα)

Η κατάστασις εις την Λιβύην συνεχίζει να απασχολεί την διεθνή διπλωματίαν. Η κινητικότης γύρω από το θέμα είναι μεγάλη και απεφάσισα και εγώ να συμμετάσχω, ενεργοποιώντας τας διεθνείς μου επαφάς με απώτερον στόχον να κερδίσω το διεθνές βραβείον για τα ανθρώπινα δικαιώματα Μουαμάρ Καντάφι. Εις την προσπάθειάν μου να αποκτήσω την εύνοιαν του προστάτου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μουαμάρ, σκοπεύω να του μοιάσω: έχω ήδη προμηθευθεί κελεμπίαν, είμαι σε διαπραγματεύσεις για κάτι F-16 με τα οποία θα βομβαρδίσω την Αθήνα (αν δεν τα καταφέρω, θα νοικιάσω μερικούς μπαχαλάκηδες και μια διμοιρία των ΜΑΤ και θα κάνω την δουλειάν μου) και θα ξεκινήσω σειρά ταξιδίων με σκοπόν να ανακαλύψω την μυστικήν συνταγήν της βαφής του Μουαμάρ προκειμένου να βάψω την κόμην μου εις την απόχρωσιν του κατραμιού.
Το πρόβλημα μου όμως είναι ότι υπάρχει σκληρός ανταγωνισμός για το βραβείον: με το συγκεκριμένον ζήτημα (της Λιβύης, όχι της βαφής) ασχολείται και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας βαρόνη Ashton, η οποία προσπαθεί να μας πείσει ότι μαζί της έχουμε την κεφαλήν μας ήσυχην, εκτός από βαμμένην (δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα η βαρόνη μου εμπνέει τόσην σιγουριάν, ώστε, μόλις έμαθα τον διορισμόν της, έφτιαξα πυρηνικόν καταφύγιον - δεδομένης και της συμμετοχής της εν Μ. Βρετανία εις την Επιτροπήν για τον Πυρηνικόν Αφοπλισμόν). Αν δεν γνωρίζετε την βαρόνην και την προσφοράν της εις την Ευρώπην, μπορείτε να δείτε εδώ τας χθεσινάς δηλώσεις της σχετικώς με την Λιβύην και την καταλυτικήν της παρέμβασιν εις την εκεί σφαγήν. Σημειώνω ότι η συγκεκριμένη δεν ανήκει εις γαλαζοαίματην οικογένειαν όπως εγώ, αλλά έγινε βαρόνη κατόπιν προτάσεως του Tony Blair (ακόμη μία επιτυχία του Tony). Βλέποντας την αριστοκρατικότητα και τας ικανότητας της βαρόνης Ashton, ο μπάρμπας μου, ο Ιωάννης ΣΤ', εζήλεψε και θέλει να αποκτήσουμε και εμείς τον δικόν μας βαρόνον Ashton, ο οποίος μάλλον θα τα καταφέρει καλύτερα εις την διπλωματίαν (αφήνω κατά μέρος ότι το πλούσιον βιογραφικόν του περιέχει και υποψηφιότητες για Χρυσόν Βατόμουρον).
Τέλος πάντων, το ζήτημα δεν είναι η διπλωματία των βαρόνων Ashton, αλλά η διπλωματία του πρωτοπανεντιμοϋπέρτατου Κωνσταντίνου Καντακουζηνού και η συνακόλουθος απουσία του ανά τας Ευρώπας για την απόκτησιν του βραβείου Καντάφι. Αφού πάρω και αυτό, επόμενος στόχος μου είναι τα Χρυσά Βατόμουρα.

Προ της αναχωρήσεώς μου εις τας Ευρώπας και δεδομένων των πολλαπλών αισθητικών χτυπημάτων που σας έχει επιφυλάξει το παρόν ιστολόγιον, θα κάνω στροφήν εις την καριέραν μου και θα αναμεταδώσω ένα βίδεο της Αθήνας (από ψηλά και με συνοδείαν μουσικής - αν κατέβαινε ο φακός λίγο πιο κάτω και αν υπήρχε φυσικός ήχος, φοβούμαι ότι θα είχαμε το ακριβώς αντίθετον αποτέλεσμα) και εν συνεχεία ένα άσμα για το Παρίσι (πόλιν που απεχθάνομαι εξίσου με την Αθήνα, αλλά τι να κάνουμε, εκεί με έρριψε η μοίρα):

Το παρισινό άσμα εδώ: http://www.myspace.com/122249132/music/songs/54639706


Ειμί Κωνσταντίνος ο βαρόνος άσ' τον, άσ'τον να πάει, άσ'τον, και άρτι ωλοκλήρωσα.


Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

Τριώδιον

Επειδή είμεθα εντός αποκριάτικης περιόδου, θα σας παρουσιάσω εν συντομία τις καλύτερες μεταμφιέσεις με τα απαραίτητα αξεσουάρ τους για σίγουρην επιτυχίαν:
 
Μουαμάρ Καντα(ί)φι: ομπρέλα διαμέτρου 4 μέτρων, πίσσα για μαλλιά και μούσι, κελεμπία


Πρόεδρος Ολυμπιακού: πολλά κιλά ανοησίας και ειρωνείας (προαιρετικώς δηλώσεις μετανοίας κατόπιν εορτής)

Ιουλία: 2 Μαύροι (η μοναδική μεταμφίεσις που δεν περιλαμβάνει κοστούμι)

Μπάτσος εις την οδόν Ακαδημίας: μαύρα γυαλιά, φραπές, κινητό, hands-free. Η αστυνομική στολή είναι προαιρετική, αλλά προτείνεται για πώλησιν μούρης. Συμβουλή: η γέλη (αγγλιστί gel) στα μαλλιά με μέτρον


Μοντέλου του οίκου Gucci: ένας ίππος και μερικές δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια (η ομορφιά προαιρετική)

Κωνσταντίνος Καντακουζηνός: ιστολόγιον όπου γράφετε ό,τι σας κατέβει

Ειμί Κωνσταντίνος ο μασκαράς και άρτι ωλοκλήρωσα.

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

Διάψευσις


           ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ

             Αυτοκρατορική Γραμματεία
                          --------
                           Γραφείον Τύπου
                                     --------
Διεύθυνσις:  Ιερόν Παλάτιον, 
                    Πτέρυξ "Μιμή Ντενίση" (πρώην Θεοδώρα), 
                    Κτήριον 23, 
                    58ος διάδρομος, 
                    74η στοά, 
                    γραφείον 834
ηλεκτρονικόν ταχυδρομείον: konstantinos.kantakouzinos@gmail.com                                                          ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ                         18/02/2011


Δήλωσις πρωτοπανεντιμοϋπέρτατου Κωνσταντίνου Καντακουζηνού σχετικώς με τας φήμας προσεγγίσεώς του από τον κύριον Ψυχάρην.

Ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός διαψεύδει κατηγορηματικά τας φήμας που κυκλοφορούν σχετικώς με την εμπλοκήν του εις το ζήτημα της προσεγγίσεως από τον κύριον Ψυχάρην γνωστών ιστολόγων, προκειμένου να στελεχώσουν την ιστοσελίδα του "Βήματος".
Δεν θα ήτο ποτέ δυνατόν η ανωτέρω φήμη να αφορά τον Κωνσταντίνον Καντακουζηνόν για τους κάτωθι λόγους:
1) Το γεγονός της συνεργασίας του ΔΟΛ (Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη) με τον ΔΟΚ (Δημοσιογραφικόν Οργανισμόν Καντακουζηνού) δεν θα κυκλοφορούσε απλώς ως φήμη, αλλά θα έβγαινε εις το πρωτοσέλιδον του Βήματος της Κυριακής με τίτλον "Το μετέωρο βήμα του Καντακουζηνού". Η εφημερίς θα συνοδευόταν από διπλόν δίσκον με τον Κωνσταντίνον Καντακουζηνόν να άδει τας μεγαλυτέρας βυζαντινάς επιτυχίας. Επιπλέον, θα πρωταγωνιστούσε εις τας εκπληκτικής εμπνεύσεως συνεισφοράς της Σίβυλλας εις την παγκόσμιον Δημοσιογραφίαν και θα επρότεινε τας βραβευθείσας εις το Byzantine Chef συνταγάς του εις το ένθετον "Βήμα Gourmet": κοτόπουλον με ρύζι στον ατμό, τοστ ζαμπόν-τυρί, ομελέτα "του Κωνσταντίνου" (αβγά, αλάτι, πιπέρι), σαλάτα "βυζαντινή" (μαρούλι, λαδόξιδον, αλάτι) κ.α.
2) Το συγκεκριμένον deal θα μπορούσε να γίνει δεκτόν μόνον αν γινόταν ανταλλαγή μίας μετοχής του ΔΟΚ προς 1.340.000 μετοχάς του ΔΟΛ και εφόσον ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός αναλάμβανε διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ, διευθυντής του "Βήματος" και των περιοδικών "Αρχαιολογία", "Μίκυ Μάους" και ΒημαDonna.
3) Το ρεπορτάζ δεν θα αναφερόταν απλώς εις "γνωστούς blogger", αλλά εις "blogger της αυτοκρατορικής οικογενείας"
4) Το ρεπορτάζ δεν θα έκανε λόγον για "ανεξάρτητη και ταυτόχρονα αξιόπιστη φωνή", διότι είναι γνωστόν ότι ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός είναι φερέφωνον του μπάρμπα του, του Ιωάννου ΣΤ', και η αξιοπιστία όσων γράφει είναι τουλάχιστον επιπέδου Ψυχάρη.
5) Δεν θα ήτο ποτέ δυνατόν ο κύριος Ψυχάρης να προσεγγίσει τον πρωτοπανεντιμοϋπέρτατον Κωνσταντίνον Καντακουζηνόν. Μόνον το αντίθετον θα μπορούσε να συμβεί: με μεγαλείον και αίσθημα ανωτερότητος να καταδεχθεί ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος συγκαταβατικώς να σκύψει επί των προβλημάτων του κυρίου Ψυχάρη και να του προσφέρει (α)φιλοκερδώς την σοφίαν, την γνώσιν και την τσαχπινιάν του, ώστε, μετά το καθημερινόν "Βήμα", να κλείσει και τα υπόλοιπα έντυπα του ομίλου.

Ειμί Κωνσταντίνος ο άγνωστος blogger και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.: Παρά τα όσα αναφέρονται εις το ως άνω Δελτίον Τύπου, με τον κύριον Ψυχάρην συνδεόμεθα καρμικώς: η αποχαιρετιστήριος ανάρτησίς μου εις το ιστολόγιον της δεσποινίδος Ματίνας περιείχε σύνδεσμον που τον αφορούσε.

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

No (more) coal

Ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός έχει ασχοληθεί κατά το παρελθόν με το ζήτημα της απαγορεύσεως του καπνίσματος και μετά μεγάλης θλίψεως δηλώνει ότι είναι κοινή διαπίστωσις πλέον ότι ο νόμος δεν εφαρμόζεται. Παρουσιάζονται διάφοροι λόγοι, όπως επί παραδείγματι ότι είναι φασιστικόν μέτρον ή ότι οι Έλληνες είναι λαός περήφανος και ελεύθερος ή ότι εδώ δεν βάζουν μέσα τον Τσουκάτο και τους υπουργούς της ΝΔ για το Βατοπέδι, το τσιγάρο τους πείραξε ή ότι θα πέσει ο τζίρος των καταστημάτων και άλλα - με μίαν λέξιν: ανοησίες.
Προσεπάθησα να αναζητήσω την αληθή αιτίαν της αποτυχίας του νόμου αλλά ματαίως, ώσπου παρακολουθώντας τυχαίως την ΕΡΤ (μάλλον διάλειμμα από τας ειδήσεις του Star θα έκανα), βρήκα τελικώς τον λόγον, ο οποίος ουχί μόνον δικαιολογεί την απείθειαν των καπνιστών, αλλά κοντεύει να με αναγκάσει και εμένα να το ξεκινήσω:


Ειμί Κωνσταντίνος ο καπνιστής και άρτι ωλοκλήρωσα.

Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

Μεσιτικόν γραφείον


Σάλος έχει προκληθεί με τας δηλώσεις των εκπροσώπων της Τρόικας ότι έχει συμφωνηθεί με την ελληνικήν κυβέρνησιν σχέδιον πωλήσεως κρατικής περιουσίας αξίας 50 δισ. ευρώ έως το 2015. Προσωπικώς πιστεύω ότι οι άνθρωποι δεν έκαναν τίποτε περισσότερον από το να ανακοινώσουν τα συμπεφωνημένα και αντιλαμβάνομαι την έκπληξίν τους - δεν γνωρίζουν από την υψηλήν πολιτικήν της Ελλάδος, όπου ναι μεν ξεπουλάμε, αλλά δεν πρέπει ποτέ να το λέμε, διότι είμεθα σοσιαλισταί.
Επειδή όμως σχόλια επί του ξεπουλήματος και των ξεπουλημένων δεν αξίζουν, δεν θα ασχοληθώ με τας δηλώσεις και τας αντιδράσεις. Αντιθέτως, με υψηλόν αίσθημα ευθύνης απέναντι εις την πατρίδα, θα προβώ εις προτάσεις ξεπουλήματος (ενίοτε δε και σκοτώματος) μερικών τεμαχίων από το στοκ της Ελλάδος (εκπτώσεις μέχρι και 50% - προλάβετε!), διεκδικώντας βεβαίως και την μίζα 10% που μου αναλογεί (τι, τζάμπα τα φοράμε τα στέμματα δηλαδή;).
Όπως αντιλαμβάνεσθε, αγαπητοί αναγνώσται, ανοίγω σήμερον Μεσιτικόν Γραφείον (ή, κατά το παπανδρεϊκότερον "Γραφείον Συμβούλων Επενδύσεων") και προτείνω τους κάτωθι αγοραστάς΅, οι οποίοι θα φροντίσουν για την αρίστην αξιοποίησιν των πωλουμένων αντικειμένων:

1) Πύραυλοι S-300 - αγοραστής: Οσάμα Μπιν Λάντεν
2) Δορυφόρος Hellas Sat - αγοραστής: Βόρειος Κορέα
3) Εθνικόν Κέντρον Πυρηνικής Φυσικής "Δημόκριτος" - αγοραστής: Μαχμούτ Αχμαντινετζάντ
5) Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας - αγοραστής: Steve Wynn (ιδιοκτήτης καζίνο και ξενοδοχείων στο Las Vegas)
6) Νήσος Σπέτσαι - αγοραστής: οικογένεια Νιάρχου (πάει σετ με την Σπετσοπούλα)
7) Καστελόριζο - αγοραστής: Τουρκία (έτσι λύνονται τα προβλήματα της ΑΟΖ και των κοιτασμάτων πετρελαίου - πολύ νιονιό θέλει;) 
8) ΕΡΤ - αγοραστής: Γ. Αλαφούζος (για να πάψει ο Σκάι να τρώει τα λυσσιακά του με την ΕΡΤ)
9) Ελληνική συμμετοχή στην Eurovision - αγοραστής: Star Channel (ή μήπως την έχει ήδη αγοράσει;)
10) Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών - αγοραστής: Άση Μπήλιου - εναλλακτικώς Λίτσα Πατέρα (αν η πρώτη έχει ανάδρομο)
11) Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) - αγοραστής: Άδωνις Γεωργιάδης
12) Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης - αγοραστής: Νάντια Μπουλέ
13) Εθνική Λυρική Σκηνή - αγοραστής: Ελένη Φουρέιρα
14) Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού - αγοραστής: Σταματίνα Τσιμτσιλή
15) Εθνικό Θέατρο - αγοραστής: Ζέτα Μακρυπούλια
16) Παρθενών - αγοραστής: Coca-Cola (για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι)
17) Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) - αγοραστής: Μητροπολίτης Άνθιμος
18) ΟΑΕΔ - αγοραστής: Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ)
19) Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) - αγοραστής: ΔΝΤ (αν αγοράσει μαζί και το χρέος, δεν νομίζω να έχει κανείς αντίρρηση)
20) Εθνική Πινακοθήκη - αγοραστής: Θανάσης Λάλας (παρακαλώ να προσεχθεί ιδιαιτέρως ΑΥΤΗ ΕΔΩ η φωτογραφία με τον καλλιτέχνη, την Προστάτιδα των Τεχνών και το Έργον Τέχνης από πίσω)
21) Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης - αγοραστής: Τζούλια Αλεξανδράτου
22) Ελληνική Βουλή - πολλοί αγορασταί έτοιμοι να αξιοποιήσουν το κτίριον ως Mall, multiplex, ξενοδοχείον κτλ. (αι δυνατότητες αξιοποιήσεως του περιεχομένου παραμένουν ωστόσο εξαιρετικώς περιορισμέναι)

Ειμί Κωνσταντίνος ο μεσίτης και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.1: Απορία: δεδομένου ότι η λέξις "τρόικα" σημαίνει εις τα ρωσικά "έλκηθρον συρόμενον υπό τριών ίππων", μόνον εγώ φαντάζομαι τρία άλογα να τρέχουν αφηνιασμένα και τους επιβάτας να πίνουν, να φορούν κωνοειδή καπέλα και να σκορπούν παντού σερμπαντίνας και κομφετί; Ίσως φταίει η καρναβαλική μου διάθεσις - ή το γεγονός ότι οι διαχειρισταί της εξουσίας, ημεδαποί και αλλοδαποί, είναι καρνάβαλοι.
Υ.Γ.2: Ο απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Ελλάδα λέγεται Κλάους Μαζούχ. Μετά τας ατυχείς δηλώσεις του θα αντικατασταθεί από τον Μαρκήσιον ντε Σαντ.
Υ.Γ.3: Ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, για ακόμη μίαν φοράν πρωτοπόρος, είχε προτείνει ξεπούλημα νήσων από τον Ιούνιον καθώς και μίαν πατένταν που θα μας γλιτώσει από το χρέος και το ΔΝΤ. Η πρότασίς του πέρασε απαρατήρητος και ιδού τώρα τα αποτελέσματα...

Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

Βλέπουν Star στην Αλεξάνδρεια;

Έχω ήδη ασχοληθεί εις την ανάρτησιν "Free Suzanne!" με την κοινωνική αγωνίστρια Σουζάν Μουμπάρακ, η οποία, παρά τις απηνείς διώξεις, στάθηκε εις το ύψος της και τώρα πανηγυρίζει κορνάροντας εις τους δρόμους του Καΐρου. Η απορία μου όμως πάντοτε ήτο: γιατί να γνωρίζούμε την σύζυγον του Χόσνι, Σουζάν; Γνωρίζουμε άραγε την κυρίαν Θαπατέρο ή τον κύριον Μέρκελ; Ουχί. Μόνον την Κάρλα Μπρούνι και την Μισέλ Ομπάμα γνωρίζουμε από συζύγους ηγετών (άντε και 1-2 άλλες). Και όμως, η Σουζάν έχει συχνήν παρουσίαν εις τα ελληνικά δίκτυα και ιδίως εις τα δελτία ειδήσεων του Mega και του Star - και εις την Espresso, που της έχει κάνει προσφάτως αγιογραφίαν
Είναι γνωστόν ότι το Star είναι συμφερόντων Βαρδιάννας Βαρδινογιάννη, κόρης της Μαριάννας και του Βαρδή, ο οποίος διαθέτει ποσοστά και εις το Mega, η δε Espresso ανήκε εις την οικογένειαν, μέχρι να πωληθεί προσφάτως εις τον επιχειρηματίαν Λαυρεντιάδη (περί ιδιοκτησίας των ΜΜΕ εδώ - λέγεται ότι εις το Mega η παρουσία της οικογενείας Βαρδινογιάννη γίνεται μέσω υπερακτίων εταιριών).
Η απορία μου ήτο γιατί η Σουζάν να έχει παρουσίαν εις τα Μέσα Βαρδινογιάννη, ώσπου νομίζω ότι βρήκα μίαν πιθανήν απάντησιν διαβάζοντας αυτό εδώ: ανάμεσα εις τας ελληνικάς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εις την Αίγυπτον είναι και οι πετρελαϊκές Kriti Oil, Vegas Oil & Gas, Motor Oil (όλες του ομίλου Βαρδινογιάννη). Αν προσθέσουμε και την παρουσίαν της Τραπέζης Πειραιώς, όπου η οικογένεια έχει ποσοστόν και τον υιόν Ιωάννη αντιπρόεδρον, καταλαβαίνουμε όλοι την σημασίαν της χώρας αυτής για τα συμφέροντα των επιχειρήσεων της οικογενείας.
Και σειράν πλέον έχουν ο πολιτισμός, οι τέχνες, τα γράμματα και οι φιλανθρωπίες: έχω ήδη αναφέρει εις την ανάρτησιν "Free Suzanne!" (διαβάστε τας εκεί παραπομπάς) ότι η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη ήτο μέλος του δ.σ. της Βιβλιοθήκης της Αλεξανδρείας με πρόεδρον την Σουζάν. Είναι επίσης μέλος  του δ.σ. της Διεθνούς Κινήσεως Γυναικών για την Ειρήνη "Σουζάν Μουμπάρακ" που έκανε φιέστα εις το Ζάππειον.

Δεδομένου ότι η δράσις της οικογενείας περιλαμβάνει (εκτός από τέχνας, γράμματα και φιλανθρωπίες) και Πετρούλα, Τατιάνα, Φώτη και Μαρία, αποκλειστικές δηλώσεις εγχωρίων και αλλοδαπών ανθυποσελέμπριτις, μαλλιοτραβήγματα, ξεκατινιάσματα, σύστριγγλα, απονομές πλατινένιων δίσκων, ρεπορτάζ Αράχοβας και Μυκόνου και άλλα πολλά, διατυπώνω την απορίαν του τίτλου: βλέπουν Star στην Αλεξάνδρεια ή η πολιτιστική δραστηριότης της Ουνέσκο και των Πρεσβευτών της περιορίζεται  εκεί εις Βιβλιοθήκας και λοιπά βαρετά και κρατάνε δι' εμάς τα καλύτερα εκπολιτιστικά τους τεμάχια;


Δεύτερη απορία: αναζητώντας πληροφορίες για τους Πρέσβεις Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο και τα κριτήρια επιλογής τους, είδα ότι, μεταξύ καλλιτεχνών, επιστημόνων, επιχειρηματιών, φιλανθρώπων κ.α., φιγουράρουν ονόματα όπως: Chantal Biya, σύζυγος του Προέδρου του Καμερούν (πρόεδρος από το 1983 - το 1984 ήτο ο μοναδικός υποψήφιος και πήρε μόνον 99,98% των ψήφων), Μehriban Aliyeva, σύζυγος του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν (διαδέχτηκε τον πατέρα του εις την προεδρίαν με εκλογές που έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις), Πριγκίπισσα Lala Meryem (κόρη του βασιλέως του Μαρόκου Χασάν Β', ο οποίος επεφύλασσε ιδιαιτέραν μεταχείρισιν για όσους ήσαν αντίθετοι προς το καθεστώς του - ο υιός του, νυν βασιλεύς Μοχάμεντ ΣΤ', εδημιούργησε επιτροπήν για τα εγκλήματα του προηγουμένου καθεστώτος, αλλά μάλλον για τα μάτια του κόσμου), Πριγκίπισσα Maha Chakri Sirindhorn (κόρη του βασιλέως της Ταϊλάνδης, ο οποίος έχει έντονον παρουσίαν εις τα πολιτικά πράγματα της χώρας και μάλλον ρόλον εις το πρόσφατον πραξικόπημα). Συνεπώς, για να γίνει κανείς Πρέσβης Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο, αν είναι μέλος βασιλικής η προεδρικής οικογενείας, απαραίτητον προσόν, πέραν από την φιλανθρωπίαν και την αγάπην για τα γράμματα και τας τέχνας, είναι και ο σύζυγος, πατέρας κτλ. να έχει διακριθεί εις την αντιδημοκρατικήν δράσιν.


Ειμί Κωνσταντίνος ο Πρέσβης Καλής Θελήσεως του Γκροτέσκο και άρτι ωλοκλήρωσα.


Υ.Γ.1: Χρυσή ευκαιρία για την εκπομπήν του Γιάννη Πρετεντέρη "Ανατροπή" να δικαιώσει επιτέλους τον τίτλον της παίρνοντας συνέντευξιν από τον ανατραπέντα Χόσνι.
Υ.Γ.2: Σκεπτόμενος ότι ο επίσης ανατραπείς Τυνήσιος πρόεδρος Μπεν Αλί και η οικογένειά του κατέφυγαν εις φίλους τους εις την Σαουδικήν Αραβίαν, φοβούμαι μην δω να έρχονται κατά δω τα Μουμπαράκια... Η Σουζάν πάντως, που έχει πάρει τον Μεγαλόσταυρον του Τάγματος του Φοίνικος από τον Πρόεδρον της Δημοκρατίας, μπορεί να αναζητήσει εργασίαν ως Ταγματάρχης στο Κέντρον Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο.
Υ.Γ.3: Η κόρη του Βαρδή και της Μαριάννας Βαρδινογιάννη λέγεται Βαρδιάννα. Η κόρη του Γεωργίου και της Άννας Νταλάρα λέγεται Γεωργιάννα. Συνεπώς ο υιός του ζεύγους Penelope Cruz - Javier Bardem θα πρέπει να ονομασθεί Penelovier αντί για Leo.
Υ.Γ.4: Με σιχαίνομαι, όταν σοβαρεύω. Στην επομένην ανάρτησιν υπόσχομαι να επιστρέψω εις την θεματολογίαν της Ουνέσκο και του Star.
Υ.Γ.5: Ίσως μου πει κάποιος: "Κωνσταντίνε, πρόσεχε, γιατί τα βάζεις με Μεγάλους". Αλλά άμα δεν τους σχολιάσω εγώ που έχω μπάρμπα αυτοκράτορα, τότε ποιος; Η κάθε κιτσαρία που γράφει σε εφημερίδα;

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

Ο Ιωάννης Καντακουζηνός υπερισχύει

Ο μπάρμπας μου, ο αυτοκράτωρ Ιωάννης ΣΤ', είναι συγκλονισμένος: υπάρχει ένας μανιακός εξ Αιγύπτου ονόματι Κωνσταντίνος Καβάφης που δηλώνει ποιητής και ασχολείται συνεχώς μαζί του. Ήδη έχει γράψει ένα ποίημα σχετικώς με την στέψιν του (πρόκειται για το ποίημα "Από υαλί χρωματιστό", ανάλυσιν του οποίου έχω κάνει εδώ). Ο ποιητής επανέρχεται τώρα(;) με ένα άλλο ποίημα υπό τον τίτλον "Ο Ιωάννης Καντακουζηνός υπερισχύει".
Δυο λόγια για το έργον (το ιστορικόν πλαίσιον θα το διαβάσετε εις την ανάλυσιν του πρώτου ποιήματος): λίγο μετά την νίκην του μπάρμπα μου εις τον εμφύλιον με την αυτοκράτειρα Άννα της Σαβο(υρ)ίας, ένας κτηματίας που ανήκει μάλλον εις τους λεγόμενους "Δυνατούς" (νομίζω πως ξέρω ποιος είναι: πηγαίναμε εις το ίδιο γυμναστήριον και εις το πεκ-ντεκ έβαζε διπλάσια κιλά από εμένα), οικτίρει την επιλογήν του να σταθεί εις το πλευρόν της αυτοκράτειρας κατόπιν προτροπής του μητροπολίτου και αγωνιά για την τύχην του.
Είναι προφανές ότι ο παντελώς άγνωστος και ατάλαντος ποιητής προσπαθεί να κλέψει ολίγην από την αίγλην του μπάρμπα μου, για να αναρριχηθεί. Και επειδή πιστεύω πως εδιάβασε την ανάρτησίν μου για το άλλο του ποίημα και το κράξιμον που έφαγε εκεί, αποφάσισε να το γυρίσει εις τα γλειψίματα (π.χ. γράφει ότι ο μπάρμπας μου είναι "λίαν επιεικής" ή βάζει τον άρχοντα να σκέπτεται να προσπέσει εις τα πόδια της θειας μ' της Ρήνως - "ή, στην κυρία Ειρήνη να προσπέσει, να κλαυθεί;"). Ωστόσο, όπως κάθε μανιακός φαν, έτσι και αυτός δεν μπορεί να κρύψει την ζήλιαν του για την δόξαν του μπάρμπα μου: δύο φορές τον αποκαλεί "κυρ Γιάννη", όπως και εις το πρώτον ποίημα (τάχα μου τίτλος βυζαντινός, λες και ο μπάρμπας μου είναι κανένας μπακάλης).
Ο ενοχλητικότατος τούτος τύπος έχει προκαλέσει την οργήν και τον φόβον του Ιωάννου ΣΤ' (συγκεκριμένως φοβάται μην τον δολοφονήσει ο μανιακός του φαν κατά την διάρκειαν της απονομής των Όσκαρ, όταν θα δίδει το χρυσούν αγαλματίδιον εις τον "Κυνόδοντα", γι' αυτό και έχει φαγωθεί να προσλάβει σωματοφύλακα τον Κέβιν Κόστνερ). Μία άλλη του σκέψις είναι να κάνει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του. Εγώ του είπα ότι έχω βάσιμες υποψίες πως ο Καβάφης δεν πρόκειται να γράψει άλλο ποίημα, αλλά ο μπάρμπας μου είναι ανένδοτος. Θέλει μάλιστα να ζητήσει τα ασφαλιστικά μέτρα από το Συμβούλιον της Επικρατείας. "Μα, μπαρμπούλη" είπον εγώ "εις το Πρωτοδικείον πρέπει να πας, ουχί εις το Συμβούλιον της Επικρατείας". "Δεν με ενδιαφέρει" είπε ο αυτοκράτωρ "σιγά μην πάρω το τρόλει να πάω στην Ευελπίδων και να στηθώ στις ουρές μαζί με όλες τις πλεμπαρίες. Άσε που στο Συμβούλιο υπάρχουν ακόμη μερικά δικά μου παιδιά που έχουν λουστεί στα νάματα της Ελληνορθοδοξίας".

Ωστόσο οφείλω να ομολογήσω ότι η ενασχόλησις του αποτυχημένου Αλεξανδρινού ποιητού με τον μπάρμπα μου έχει ξεσηκώσει τους αναγνώστας τού παρόντος ιστολογίου εις την Αίγυπτον (πρώην επαρχία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας - για να μην ξεχνιόμαστε). Χιλιάδες λαού έχουν συγκεντρωθεί εις την πλατείαν Ταχρίρ του Καΐρου και φωνάζουν συνθήματα υπέρ του μπάρμπα μου και εμού προσωπικώς. Η αυθόρμητος αντίδρασις τους κατά του καθεστώτος (της Άννας της  Σαβο(υρ)ίας, εννοείται) συνδυάζεται με την απαίτησιν εγκαθιδρύσεως ενός νέου φιλελευθέρου και σοβαρού καθεστώς, αυτού των Καντακουζηνών (τώρα ξέρετε πώς ξεκίνησε και τι ζητά η εκεί εξέγερσις).
Επειδή φοβούμαι ότι διάφοροι κακεντρεχείς δεν θα με πιστεύσουν, ιδού ντουκουμέντα από τις ογκώδεις διαδηλώσεις υπέρ του Ιωάννου ΣΤ' και εμού:
Πλατεία Ταχρίρ, Κάιρο - ο λαός φωνάζει: "Στρώστε τα λινά, να 'ρθούν τα Καντακουζηνά" και: "Δεν είν' η Πούλια, δεν είν' ο Αυγερινός, είν' ο Κωνσταντίνος ο Καντακουζηνός"


Γκρούπις του μπάρμπα μου αισιοδοξούν για την επιστροφήν της δυναστείας μας


Ειμί Κωνσταντίνος ο υπερισχύων και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.1: Αι ημέραι δόξης των Δυνατών της Αιγύπτου έφτασαν εις το τέλος τους. Ό,τι έφαγαν, έφαγαν. Θα φύγουν μαζί με τον Μουμπάρακ, όπως οι Δυνατοί της Άννα της Σαβο(υρ)ίας. Αλλά έτσι είναι, έπαιξαν και έχασαν: εδιάλεξαν το λάθος στρατόπεδον και τώρα που ο Ιωάννης Καντακουζηνός υπερισχύει, θα αντικατασταθούν από άλλους Δυνατούς - εκτός βεβαίως από όσους είναι τόσο Δυνατοί ώστε να μην τους αγγίζει κανένα καθεστώς.
Υ.Γ.2: Εμελέτησα το έργον του αταλάντου ποιητού και μένω έκπληκτος: καλά, τι κουτσομπόλα είναι αυτή; Δεν έχει αφήσει πρόσωπον για πρόσωπον που να μην το έχει σχολιάσει: από τον Δημάρατον μέχρι τον Ιουλιανόν και από τον Κλεομένη μέχρι τον Μανουήλ Παλαιολόγον. Ήδη η Σταματίνα Τσιμτσιλή τρέμει μήπως ο Καβάφης πάρει την θέσιν της εις το Πολύ Μπλα-Μπλα.
Υ.Γ.3: Αν δεν γίνει δεκτή η αίτησις ασφαλιστικών μέτρων του μπάρμπα μου, υπάρχει και άλλος τρόπος: θα διαδώσουμε για τον Καβάφη ότι ήτο γκέι όπως ο Κολοκοτρώνης.
Υ.Γ.4: Τελευταία φορά που ασχολούμαι με τον συγκεκριμένον ποιητή. Άλλωστε εις το παρόν ιστολόγιον σχολιάζω πολύ σημαντικότερα θέματα - από Τζούλια και κάτω.

Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

Αυτόγραφο

Όπως πληροφορούμαι, η Patty ευρίσκεται ξανά εν Αθήναις για μιαν σειράν συναυλιών. Δεδομένου ότι κατά την διάρκειαν της επισκέψεώς της προ διμήνου έγινε χαμός με τα αυτόγραφα που υπέγραψε, ο μπάρμπας μου, ο αυτοκράτωρ Ιωάννης ΣΤ', είχε την ιδέαν να την προλάβουμε και να διανείμουμε μέσω του παρόντος ιστολογίου τα δικά μας αυτόγραφα, φτιαγμένα ειδικώς για τους αναγνώστας μας.
Το αυτόγραφον που σας παρουσιάζω έχει μοναδικήν ιστορικήν, συλλεκτικήν και (εννοείται) καλλιτεχνικήν αξίαν και η Patty θα φάει την σκόνην μας. Και τούτο διότι είναι το ΠΡΩΤΟΝ και το ΜΟΝΑΔΙΚΟΝ έως σήμερον χειρόγραφον εις το οποίον βυζαντινός αυτοκράτωρ υπογράφει ουχί με πορφυρόν μελάνι, όπως είναι το σύνηθες, αλλά με γαλάζιον (το χρώμα των καισάρων και των σεβαστοκρατόρων - το χρώμα μου δηλαδή). Ο Ιωάννης ΣΤ' επέμενε βεβαίως να χρησιμοποιήσει τον αγαπημένον του πορφυρόν μαρκαδόρον CARIOCA, αλλά του εζήτησα να τον κρατήσει εντός της Μπομπ Σφουγγαράκης κασετίνας του, διότι η κίνησίς του αυτή θα εδημιουργούσε αισθήματα κατωτερότητος εις τηλεοπτικούς αστέρας που μας ανταγωνίζονται εις την σάτιραν. Μου έκανε την χάριν, αν και συνεχίζει να θεωρεί ότι ημείς δεν πρέπει να ασχολούμεθα με τους ανταγωνιστάς μας και να πίπτουμε εις το επίπεδον τους, διότι εκείνοι είναι άγευσται δευτεράντζαι, κοινότοπαι λαϊκούραι, κακοντυμέναι κιτσαρίαι, πτωχαί πλεμπαρίαι και ξιναί μπασκλασαρίαι, ενώ ημείς, συνέχισε ο αυτοκράτωρ, διαθέτομεν και γνώσιν και αρχοντιάν και τσαχπινιάν ("και λεφτά - λεφτά - εμείς έχουμε λεφτά, μπάρμπα", προσέθεσα εγώ διακριτικώς).
Ιδού λοιπόν το αυτόγραφόν μας προς χρήσιν των θαυμαστών μας:


(Το αυτόγραφον συνετάγη ιδιοχείρως υπό του μπάρμπα μου, του Ιωάννου ΣΤ', φέρει δε την μονογραφήν "Ιωάννης Στ'", διότι, αν έβαζε την πλήρη υπογραφήν του, δεν θα υπήρχε χώρος δι' εμέ εις το αυτόγραφον. Τα γράμματά του είναι καλικαντζάρια, διότι οι αυτοκράτορες σπανίως γράφουν, αφού όλα τα υπαγορεύουν εις τους σεκρετικούς νοταρίους της αυτοκρατορικής γραμματείας. Και εννοείται πως το κουκλί δεξιά είμαι εγώ και από κάτω η υπογραφή μου - επομένως, ναι, είμαι υπαρκτό πρόσωπο.)

Το αρχείον είναι αρκούντως μεγάλον, ώστε να μπορείτε να το τυπώσετε σε πόστερ και να το αναρτήσετε επάνω από την κλίνην σας (αποποίησις ευθυνών - βαρβαριστί disclaimer: Δεν ευθύνομαι για τας καυτάς σεξουαλικάς φαντασιώσεις που θα σας δημιουργήσει η εικών μου).
Παρακαλώ, όποιος επιθυμεί να κορνιζώσει το αυτόγραφον, να χρησιμοποιήσει κορνίζαν τουλάχιστον σαν αυτήν εδώ.

Ειμί Κωνσταντίνος ο κάτωθι υπογεγραμμένος και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.1: Τέρμα κάτω εις το ιστολόγιον έχω τοποθετήσει μετρητή επισκεπτών και ο αριθμός με προβληματίζει: αν το τελευταίον διάστημα περίπου κάθε 15 ημέρες το ιστολόγιον παρακολουθείται 1000 φορές (εντάξει, δεν σημαίνει ότι είναι 1000 διαφορετικοί αναγώσται, διότι οι περισσότεροι έρχονται και επανέρχονται), γιατί εσείς οι υπόλοιποι δεν αφήνετε κανένα σχόλιον; Και γνωρίζω "γιατί και πώς ζείτε ανάμεσά μας": κάποιοι εξ υμών μού έχετε αποστείλει ηλεκτρονική αλληλογραφία ή μηνύματα εις την Βίβλον Προσώπων (βαρβαριστί: Facebook). Όπως βλέπετε, τα σχόλια είναι ανοικτά ακόμη και δι' όσους δεν διαθέτουν λογαριασμόν.  Άιντε ντε!
Υ.Γ.2: Παρακαλούνται να δώσουν πλήρη στοιχεία οι επισκέπται μου από το Tuvalu, τους US Educational Institutions και τους International Organizations (έτσι μου τα βγάζει) - αι δύο τελευταίαι κατηγορίαι παρακαλούνται να μου εξηγήσουν και εις ποίον διεθνές εκπαιδευτικόν πρόγραμμα έχει ενταχθεί το παρόν ιστολόγιον. Αν το "International Organizations" σημαίνει ότι μου προτείνεται διαμεσολαβητικός ρόλος σχετικώς με την Αίγυπτον, παρακαλώ ενημερώστε με εγκαίρως, προκειμένου να ραφτώ για την τελετήν των Νόμπελ.
Υ.Γ.3: Να σημειώσω ότι η πλέον αγαπημένη ανάρτησις (μακράν των άλλων) παραμένει η "Πρόβα νυφικού" και τούτο διότι υπήρξε παραπομπή από τα bourdela.com - δι' όσους ενθυμούνται. Τελικώς ο γάμος δεν έγινε: η Ιουλία δεν πήρε τον κύριον Κουτάλα αλλά δύο μαύρους.

Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

Ευλογημένο μπάνιο

Ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, με την απαράμιλλον συνδυαστικήν του ικανότητα και τους λογικοτάτους συνειρμούς του (βλ. την προηγουμένην ανάρτησιν που συνεδύαζε αρμονικώς(;) τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και την Ιουλία Αλεξανδράτου), θα βάλει σήμερον εις το μίξερ του ιστολογίου του τα εξής θέματα: α) Αλκυονίδες ημέρες, β) εξέγερσις εις την Αίγυπτον, γ) Ισλάμ, δ) Χριστιανισμός, ε) μόδα. Εκκινούμε λοιπόν:

Όπως δύναται τις να παρατηρήσει, η θερμοκρασία έχει αρχίσει να ανεβαίνει σε σχέσιν με τας προηγουμένους ημέρας, γεγονός που με κάνει να σκέπτομαι ότι αι Αλκυονίδαι ημέραι είναι παρούσαι. Χωρίς βεβαίως να μπορώ να πω ότι μύρισε καλοκαίρι (αυτό θα γίνει μόνον όταν το Star αφήσει τας ανταποκρίσεις από την Αράχοβαν και ξεκινήσει ειδικάς αποστολάς εις την Μύκονον), η σκέψις μου πηγαίνει εις παραλίας και βουτιάς. Και ενώ εσκεπτόμην ρακέτας, ταπεράκια, καρεκλάκια, κουβαδάκια και λοιπά σύνεργα του ελληνικού θέρους, έπεσα επάνω εις την είδησιν: το καθεστώς Μουμπάρακ, εκτός από την Σουζάν, πολεμά πλέον και την κόρη του Ελ Μπαραντέι κυκλοφορώντας φωτογραφίες της από την παραλίαν με μαγιό (αμφίεσις ανάρμοστη για μουσουλμάνα).
Κατόπιν αυτού ενεθυμήθην ότι υπάρχει λύσις για μια πιστή μουσουλμάνα: ουχί φυσικώς τα δυτικά bikini, monokini, tankini κτλ. αλλά το ένα και μοναδικόν bourqini (εντάξει, δεν είναι ένα: βγαίνει σε πολλά σχέδια για να διαλέξετε). Εις σχετικόν άρθρον του περιοδικού Time (όπου μπορείτε να θαυμάσετε ναυαγοσώστρια με bourqini, αντίπαλον της Πάμελας Άντερσον), διαβάζω ότι το Κοράνι έχει περιορισμούς και για τους άνδρας: δεν επιτρέπεται να εκθέτουν τα μέρη του σώματος που είναι μεταξύ αφαλού και γονάτων (κοινώς, εις την ερώτησιν "μπούτι ή στήθος;" η ορθή απάντησις είναι "στήθος").
Εννοείται φυσικώς ότι η χριστιανική θρησκεία δεν θα μπορούσε να αφήσει αναπάντητον την εξέλιξιν αυτήν. Για τον λόγον τούτο Αμερικανίς δημιουργός ελάνσαρε μαγιό που επιτρέπουν σε όποιον τα φορά να ευλογείται από τον Κύριον (διαβάστε τας δηλώσεις της εδώ) - ωστόσο δεν τα προτείνω εις Ορθοδόξους, διότι πολύς Προτεσταντισμός μου μυρίζει και δεν ξέρω αν έχουν πάρει πιστοποίησιν από τον Άνθιμον.

Προσωπικώς σέβομαι όλας τας θρησκείας και τας επιλογάς των πιστών. Αν με ρωτάτε όμως για την επιλογήν μου, θα σας πω ότι, όσον αφορά την παραλίαν, μία είναι η θρησκεία: η Αληθινή Θρησκεία (αγγλιστί True Religion):


Ειμί Κωνσταντίνος ο πιστός και άρτι ωλοκλήρωσα.

Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011

Το Έθνος απειλείται

Σάλος έχει προκληθεί μετά τις αναρτήσεις ελληνοπρεπών ιστολογίων και το πρωτοσέλιδον της εφημερίδος "Ελεύθερη Ώρα", που αναφέρονται εις το σχόλιον του παρουσιαστού της σειράς "1821", κυρίου Πέτρου Τατσόπουλου, ότι ο Κολοκοτρώνης ήτο γκέι. Βεβαίως, ο κ. Τατσόπουλος αμέσως βγήκε τηλεφωνικώς εις την Φαίη Σκορδά, για να εξηγήσει ότι επρόκειτο περί αστείου. Για να θεωρηθεί όμως λήξαν το θέμα, θα πρέπει ο κ. Τατσόπουλος από βδομάδα να βγει και εις την Τατιάνα Στεφανίδου, το Πολύ Μπλα-Μπλα, την Πρωινή Μελέτη, τον Γιώργο Αυτιά, τον Θέμο Αναστασιάδη κ.ο.κ.
Συμβουλή προς τον κ. Τατσόπουλον: όταν παραδέχεσαι δημοσίως ότι τα αστεία σου είναι ηλίθια, απλώς σταματά να κάνεις αστεία.


Η συκοφαντία όμως κατά του Κολοκοτρώνη δεν είναι τυχαία, αλλά εντάσσεται σε ευρύτερα σχέδια κατά του Ελληνισμού που απεργάζονται σκοτεινά ξένα κέντρα. Απόδειξις; Αι ορδαί των μεταναστών που όχι μόνον καταλαμβάνουν τα πανεπιστήμιά μας και παίρνουν τις δουλειές μας, αλλά τώρα παίρνουν και την Ιουλία Αλεξανδράτου!!! Ναι, αγαπητοί αναγνώσται, το ανοσιούργημα της Ιουλίας Αλεξανδράτου "Τζούλια - 2 Μαύροι" εκυκλοφόρησε χθες. Εννοείται πως ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός το εμελέτησε ολόκληρον για χάριν σας (για να καταλάβετε το μέγεθος των θυσιών που κάνει για τον λαόν του...) και αποφαίνεται ότι η πρώτη ταινία ήτο καλυτέρα.

Ανάλυσις του έργου: Εις την δευτέραν αυτήν ταινίαν (που απειλεί να βγάλει τον Κυνόδοντα από τα Όσκαρ), βλέπουμε την Ιουλία να παίρνει την ροζ Πόρσε (χωρίς αριθμούς κυκλοφορίας - πού είναι η Τροχαία να την γράψει;!) και να κυκλοφορεί κατόπιν εις τους δρόμους γυμνή (πού είναι το Δαφνί να την μαζέψει;!) φορώντας μόνον μια γούνα (πού είναι οι οικολόγοι να την λιντσάρουν;!)
Εν συνεχεία η Ιουλία κρυώνει και επιστρέφει εις τον χώρον των γυρισμάτων, όπου λέγει κάτι ακατάληπτα προς τον εικονολήπτη (θα μας πει πάλι ότι είναι η σχέσις της;) και μετά κάνει σιχαμένα πράγματα, όπως το ότι βάζει ολόκληρον την παλάμην της εις το στόμα της, χωρίς να την έχει απολυμάνει πρώτα με μπεταντίν. Βεβαίως δεν είναι το μόνον πράγμα που βάζει εις το στόμα της, διότι μετά έρχονται οι δύο μαύροι του τίτλου - έχω βάσιμον υποψίαν ότι ούτε τα υπόλοιπα που βάζει εις το στόμα της τα έχει περάσει με μπεταντίν. Οι μαύροι δεν ομιλούν την ελληνικήν, γι' αυτό η Ιουλία μιλά (και βογκά) εις την μητρικήν της γλώσσαν, τα αγγλικά - επίσης τσιρίζει μες στ' αφτιά των μαύρων, τόσο, που κανονικά θα έπρεπε ο τίτλος να είναι "Τζούλια - 2 κουφοί".  Βεβαίως κάποιες φορές κάνει και ταυτόχρονη διερμηνεία για τους θεατάς της: "harder-harder-πιο δυνατά-πιο δυνατά". Απορία: μπορεί να μου εξηγήσει κανείς γιατί καθόλην την διάρκειαν φορά ροζ γόβες, ένα ροζ υπόλειμμα ρούχου και ένα στέμμα; (Για το τελευταίον ανησύχησα, αλλά ερώτησα τον μπάρμπα μου, τον Ιωάννη ΣΤ', και μου είπε ότι δεν είναι το δικό του).

Κατόπιν τούτων εξανίσταμαι: γιατί 2 Μαύροι; Δηλώνει βεβαίως η Ιουλία ότι το κάνει, διότι βαρέθηκε να πηγαίνει με άσπρους, αλλά δεν μας πείθει. Αυτά είναι προσχήματα για όσους βλέπουν το 1821, διαβάζουν Τατσόπουλον και χάφτουν ότι τους λέγουν τα ΜΜΕ.
Απορώ όμως με τους αλλοδαπούς: ώς πού θα φτάσει το θράσος τους; Ήρθαν εις την χώραν μας, πήραν τις δουλειές μας, τώρα παίρνουν και την Ιουλία; Τι στόχον έχει η ταινία; Τι υπονοεί; Ότι δεν ευρέθησαν ούτε 2 Έλληνες πατριώται να ικανοποιήσουν την Ιουλία; Πού είναι οι εγχώριοι πορνοστάρ; Γιατί δεν σκέφτεται ελληνικά η Ιουλία; Επιτέλους, ας γίνει κάτι: δεν είναι δυνατόν δύο μαύροι να βεβηλώνουν τα ιερά και τα όσια της φυλής μας! Πού είναι επιτέλους το Κράτος;
Και σαν να μην έφθανε αυτό το πλήγμα κατά του Ελληνισμού, οι εβραιοσιωνισταί βρίσκουν την ευκαιρίαν να χτυπήσουν εκτός από το γόητρον του Έλληνα ΚΑΙ την Ορθοδοξίαν: όπως αποκαλύπτει ορθόδοξον ιστολόγιον, η Ιουλία φέρει εις το χέρι της τον αριθμόν του Θηρίου (προσωπικώς βρίσκω εξαιρετικόν το δούλεμα που πέφτει εις τα σχόλια). Η άποψίς μου πάντως είναι ότι η Ιουλία έχει απλώς σημειώσει τον αριθμόν εκείνων που την έχουν πάρει (εντάξει, ίσως να έχουν σβησθεί μερικά ψηφία).

Γρηγορείτε πατριώτες! Ο εχθρός είναι εντός των πυλών!

Ειμί Κωνσταντίνος ο πατριώτης και άρτι ωλοκλήρωσα.

Υ.Γ.1: Σχετικώς με τον κύριον Τατσόπουλον, προσωπικώς πιστεύω ότι σφάλλει: όποιος φορά φουστάνια, καλτσόν και έχει μαλλί μέχρι την μέσην δεν λέγεται γκέι αλλά τραβεστί - κατόπιν αυτού του σχολίου μου, θα ήθελα να ενημερώσω τα κανάλια ότι είμαι διαθέσιμος για συνεντεύξεις  και δηλώσεις καθημερινά πλην Δευτέρας που βλέπω το "Νησί", από τις 12.00 έως τις 23.59 (στις 00.00 γίνομαι κολοκύθα), δίχως ραντεβού και η ταρίφα μου είναι 150 ευρώ/λεπτό συνεντεύξεως (η παρουσία μου εις κεντρικά δελτία ειδήσεων έχει προσαύξησιν 50%+ΦΠΑ). E-mail επικοινωνίας: konstantinos.kantakouzinos@gmail.com
Υ.Γ.2: Εις την Βίβλον Προσώπων, όπως μπορείτε να δείτε δεξιά, αποκαλύπτω και εγώ με την σειράν μου ότι το Χάνι της Γραβιάς ήτο το πρώτον ΧΧΧ ξενοδοχείον. Παρακαλώ την Ελεύθερη Ώρα να μην με κάνει πρωτοσέλιδον, διότι, αν προκληθώ, θα βγάλω εις την δημοσιότητα DVD με Σουλιώτισσες.
Υ.Γ.3: Η ροζ Πόρσε της Ιουλίας ονομάζεται Julia, όπως γράφει εις την κορυφήν του παρμπρίζ. Φρονώ ότι έρχεται δεύτερη.
Υ.Γ.3: Το παλαιόν σύνθημα "Έξω οι ξένοι" πρέπει να γίνει: "Έξω οι ξένοι από την Τζούλια"

Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011

Αντιλαλούν οι φυλακέςΟ πρίγκιψ της πίστας δεν παρέστη εις την δίκην. Διά στόματος όμως του δικηγόρου του εξέφρασε την δικαίαν του αγανάκτησιν ερωτώντας τους δικαστάς του: "Τι σας φταίω".  "Αμέτρητα γιατί" προκαλεί η άδικος απόφασις εις τους θαυμαστάς του - ο Τόλης θα ασκήσει, βεβαίως, έφεσιν, αλλά έως την εκδίκασίν της και την τελικήν δικαίωσίν του θα ζούμε όλοι με "Αγωνία".
Η ποινή είναι μεν εξαγοράσιμος, αλλά ο Τόλης είναι προφανές ότι δεν δύναται να πληρώσει το ποσόν, διά τούτο και ανεστέναξε, μόλις επληροφορήθη την καταδίκην: "Ε και να 'χα φράγκα"...
Ορίστε, αγαπητοί αναγνώσται, ποία είναι η ελληνική δικαιοσύνη. Μετά τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τον Πλαπούτα, τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου και τον Νίκο Μπελογιάννη καταδικάζει σήμερον τον Τόλη - όλοι τους "σπουδαίοι άνθρωποι, αλλά..."

Κουράγιο, Τόλη. Εντός της φυλακής θα σε συνοδεύουν οι "Αναμνήσεις" σου και θα χαιρετάς πίσω από τα κάγκελα της φυλακής τα "αδέλφια σου, αλήτες, πουλιά".

Ειμί Κωνσταντίνος ο δισκογράφος του Τόλη και άρτι ωλοκλήρωσα.