Καλωσόρισμα

Εγώ, ο πρωτοπανεντιμοϋπέρτατος Κωνσταντίνος Καντακουζηνός, οι κουροπαλάτιοί μου, οι πρωτοσπαθάριοί μου, οι λογοθέτες μου, η κυρα-Μαριγώ η πλύστρα μου και η Σβετλάνα η μασέζ μου (σιάτσου) σας καλωσορίζουμε εις το ιστολόγιόν μου.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Με ξένα κόλλυβα

Ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός είναι πολύ παρατηρητικός άνθρωπος. Συγκεκριμένα, χρειάστηκε σχεδόν τρεις μήνες για να καταλάβει ότι αυτές οι σακούλες που στοιβάζονται στην είσοδο των σουπερμάρκετ δεν είναι σκουπίδια, αλλά σακούλες που περιέχουν τρόφιμα και άλλα χρειώδη της εκστρατείας "Όλοι μαζί μπορούμε". Και το κατάλαβε, όταν είδε ότι και εν Θεσσαλονίκη στοιβάζονται αντίστοιχες σακούλες. Κάθισε λοιπόν και έψαξε το θέμα και έκανε τις εξής καταπληκτικές παραδοχές:
1. Ο Σκάι έχει αναλάβει την διαφήμιση της κίνησης.
2. Η κίνηση αυτή έχει σκοπό να ενισχύσει τα συσσίτια της Εκκλησίας.
3. Συμμετέχουν όλα σχεδόν τα σουπερμάρκετ.
4. Πληρώνουν οι καταναλωτές.

Ώπα. Στο 4 ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός σταμάτησε, το πήρε ανάποδα και πήρε ανάποδες. Έτσι, αναδιατυπώνει προβοκατόρικα:

Οι χειμαζόμενοι από την κρίση Έλληνες καλούνται να κάνουν πιο πλούσια τα σουπερμάρκετ, προκειμένου η Εκκλησία να κάνει το κομμάτι της με τα συσσίτια, χωρίς να αναγκαστεί να βάλει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Την εργολαβία του προμοταρίσματος της κίνησης έχει αναλάβει ο εγνωσμένων θέσεων Σκάι.

Αφού λοιπόν κατάλαβε καλύτερα το περιεχόμενο της κινήσεως, ο Κωνσταντίνος Καντακουζηνός διατυπώνει τις εξής απορίες:

1. Η Εκκλησία έχει φτάσει στα οικονομικά όριά της, όπως ο λαός από τον οποίον ζητάει βοήθεια; Έχει κάνει καμιά σοκαριστική κίνηση, για να την παραδεχτούμε (π.χ. να την δούμε να λιώνει καμπάνες και Μερσεντές και να πουλάει το μέταλλο για να αγοράσει όσπρια, να ξηλώνει μητροπολιτικές μίτρες και με τα πετράδια τους να αγοράζει ψωμί, να ράβει από τα άμφια σεντόνια, να ξηλώνει τέμπλα και μ' αυτά ν' ανάβει φωτιές για να ζεστάνει ανθρώπους, να πουλάει ακίνητα -ή, καλύτερα, να στεγάζει σε ακίνητά της αστέγους- να κάνει κάτι τέλος πάντων που θα δείξει ότι δεν είναι ένας απλός διαμετακομιστής πόνου); Γιατί θυμάμαι ότι στην εποχή των προγόνων μου η Εκκλησία έλιωνε ιερά σκεύη για να χρηματοδοτήσει εθνοσωτήριες εκστρατείες (τύπου).

2. Η ενίσχυση των σουπερμάρκετ και των μεσαζόντων για ποιον λόγο κρίνεται απαραίτητη; Εξηγούμαι: ας υποθέσουμε ότι μαζεύονται 1.000.000 κουτιά εβαπορέ που κάνουν στο σούπερ-μάρκετ 0,50€. Αν αντί για μεμονωμένες αγορές, αυτό το 0,50 το βάζαμε σε έναν λογαριασμό θα μαζεύονταν 500.000€. Αν λοιπόν πηγαίναμε απευθείας στον παραγωγό του εβαπορέ και του δίναμε 500.000€ θα μας έδινε το εβαπορέ με τιμές χονδρικής και χωρίς μεσάζοντες, δηλαδή όχι με 0,50€ αλλά με 0,25€ ή λιγότερο και θα δίναμε στα συσσίτια τελικά τουλάχιστον 2.000.000 εβαπορέ. Επομένως οι άνθρωποι ή είναι αδιάφοροι ή είναι άσχετοι ή ένας από τους σκοπούς τους είναι να βγάλουν κέρδος τα σουπερμάρκετ. 
Και αναφέρομαι σε απευθείας αγορά από έναν παραγωγό. Δεν μιλάω καν για διαγωνισμό για προμήθεια των τροφίμων (εκεί είναι που θα κάψουν φλάντζες οι ιθύνοντες), ώστε να πετύχουν καλύτερες τιμές.

3. Το να διαφημίζεις μια κίνηση που βοηθά τους εξαθλιωμένους συνανθρώπους σου και να στηρίζεις λυσσαλέα την πολιτική που τους οδήγησε εκεί πόσο ακριβώς χριστιανικό είναι; (500 γραμμάρια; 400; Να το αφήσω; - Καλύτερα άσ'το).

4. Το να ζητάς από αυτούς που εξαθλιώνονται σταδιακά να βοηθήσουν αυτούς που έχουν ήδη εξαθλιωθεί και ταυτοχρόνως να κάνεις μόκο για τα μεγάλα και δύσκολα που μόνο εσύ μπορείς να κάνεις, θύμισέ μου πώς λέγεται; Μήπως φαρισαϊσμός;


Ειμί Κωνσταντίνος ο έχων δύο χιτώνας και ζητών από εσάς έναν τρίτον για να τον δώσει στους πτωχούς και άρτι ωλοκλήρωσα.

18 σχόλια:

  1. Σχετικά με την προβοκατόρικη αναδιατύπωση: η υψηλή νοημοσύνη δεν είναι προβοκάτσια! δεν θα μπορούσες να τα πεις καλύτερα, συμφωνώ 100%
    Η εκκλησία Α.Ε. σε αγαστή συνεργασία με τις πολυεθνικές αγωνιά για την τόνωση της αγοράς (η καρφούρ παίρνει τον πούλο μέχρι το πάσχα) ασκεί και το κοινωνικό της μάρκετινγκ. Βολεύει να μεταφέρονται οι ενοχές στον κοσμάκη, να γεμίζουν και τα παγκάρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εκεί στο βορρά οπου ΕΙΝ όλα χαλαρα
    εκεί η κρίση θα λυγίσει
    κι ο καντακουζιν θα νικήσει
    μας λείπεις βασιλέα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πανυπερλαμπρότατε, είχα ακριβώς την ίδια απορία παρατηρώντας το φαινόμενο. Και κατέληξα λοιπόν στο συμπέρασμα ότι κάποιοι, επικαλούμενοι ανθρωπιστικούς λόγους θέλουν να έχουν και την πίτα ολόκληρη και την μπάκα τους χορτάτη. Δυστυχώς. Δεν είναι θλιβερό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πόσο συμφωνώ με τον συλλογισμό σας δεν λέγεται. Τρέχω να σας διαδώσω στα σόσιαλ μίντια, και το τυπώνω κιόλας για να ξεστραβώσω και την θεία μου (πρωτοπόρα σε κάθε κίνηση με χορηγό την εκκλησία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. majestad, αφού ξέρετε πώς έχουν στην Ελλάδα οι φιλανθρωπίες. Για ρωτήστε και τον μπάρμπα σας, που ασφαλώς θα γνώρισε από κοντά τη μούμια καλής θελήσεως της UNESCO. Μήπως θυμάστε πόσοι τηλεμαραθώνιοι έγιναν για ένα νοσοκομείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άντε καλέ!
    Αφού είναι πτωχή και η εκκλησία!
    Δεν είδατε που έκλεισε μέχρι και τον ραδιοφωνικό της σταθμό;
    Αλλά οι εργαζόμενοι εκεί (οι πρώην εργαζόμενοι) δεν πρέπει να ανησυχούν διότι ο Θεός είναι μεγάλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. όπως είπε και ο πατέρας μου, απλά διαφήμιση για τον δήθεν φιλανθρωπικό σταθμό και τσάμπα φράγκα για τα σουπερμαρκετ. Θα μπορούσαν έστω τα σούπερ μάρκετ να έδιναν αυτά τα προϊόντα που αγοράζονται για φιλανθρωπία σε χαμηλότερες τιμές από τα κανονικά ώστε να πούμε πως συνεισφέρουν κι αυτά. Τώρα απλά κερδίζουν περισσότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μεγαλειότατε θα έλεγα να αγιάσει το στόμα σας αλλά μετα σκέφτηκα ότι και οι παπάδες είναι δημόσιοι υπάλληλοι (!) και θα μείνουν και αυτοί άνεργοι!

    Πως πανλαμπρότατε να τα βγάλουν και αυτοί πέρα;;;

    Η ασκητική ζωή τους δεν τους το επιτρέπει!
    Διότι πως να κάτσει το πετραχήλι, όλα αυτα τα μασκαραλίκια που λένε σταυρούς αν από κάτω δεν υπάρχει η πρέπουσα μπάκα;;;

    Με τι δύναμη θα σηκώνουν το ταπεινό καλυμμαύκι τους;;;

    Ξέρετε πόσο ζυγίζει;; Όχι ξέρετε;

    Και αν αυτοί δεν περιδιαβαίνουν ανάμεσα στους πιστούς, από που θα αντλούν δύναμη οι άνθρωποι;;

    Όσο για το θεάρεστο έργο των σούπερ, μην εναντιώνεστε!!
    Ανήκουν σε αλυσίδες εβραϊκών λόμπι, γνωστά για τις φιλάνθρωπες πράξεις τους!!

    Ε! ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα!!!!


    Εξάλλου έχουμε πίστη!!
    Ο κύριος Βενιζέλος, που να τον έχει ο θεός καλά, βγήκε και είπε θα γεμίσει το καλάθι της νοικοκυράς!!
    Θα ρίξουμε τον ΦΠΑ, θα χαμηλώσουμε τις τιμές!!!

    Όλοι θα τρέχουμε χαρωπά με γεμάτα πορτοφόλια να ψωνίζουμε... άρα;;;;

    Θα λύσουν το πρόβλημα και δεν θα χρειάζονται τα συσσίτια!!!!

    Αφήστε αγαπητέ την εκκλησία στην ησυχία της!

    Τι έχει δηλαδή παραπάνω από το μέσο Έλληνα;;
    Επειδή, δηλαδή, έτυχε,το τονίζω αυτό, έτυχε να έχει κάτι στρεμματάκια παραπάνω;;
    Κάτι τάματα;
    κάτι πετράδια;;
    κάτι offshore εταιρίες;;

    Τρώγονται αυτά πανμέγιστε;;

    Αφήστε την να κάνει το έργο της απερίσπαστη και μας τα ζώα, αμνούς εννοούσα, να κάνουμε το καλό!!!

    Με χαρά και περιμένοντας οι προφητείες του εκλεκτού αδερφού μας Βενιζέλου να γίνουν αλήθεια....

    Σας χαιρετώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάνε το ποστ αφίσα και κόλλα το έξω από κάθε σουπερμάρκετ. Ή μάλλον μια περιίληψη του ποστ γιατί δύσκολα διαβάζει αφίσες ο κόσμος στις μέρες μας. Ή αν δε μπορείς να κάνεις περίληψη βάλε φόντο μια γυμνή γκόμενα. Τότε θα το διαβάσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητοί όλοι,
    εις απάντησιν της αναρτήσεώς μου (προφανώς) ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εδημοσίευσε σήμερον άρθρον εις την εφημερίδα "Καθημερινή" (πάλι στον Αλαφούζο πήγε; Δεν βάζει μυαλό με τίποτα;). Γράφει μια απ' τα ίδια: για τις τεχνητές μας ανάγκες και την προσκόλλησίν μας εις τα υλικά αγαθά (πολύ εμπνευσμένον αυτό: ο πρωτοσύγκελος θα το καθαρόγραψε με την χρυσήν του πέναν, φαντάζομαι), την αγάπην και την ευσπλαχνίαν ως χριστιανικά σπορ, ενώ προσπαθεί να τσιμπήσει πιστούς, διότι η κρίσις και ο ορυμαγδός που βιώνουμε είναι εξαίρετον τάιμινγκ για να στραφούμε εις τον Θεόν. Το καλύτερον όμως όλων είναι ότι κλείνει με καταγγελία των οργανωμένων συμφερόντων.


    (Απάντησις εις την απορίαν μου: τελικά δεν βάζει μυαλό με τίποτα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τοοοσο πολυ ενοχλει η Εκκλησια λοιπον! Μεχρι και για τα συσσιτια λασπη κε βυζαντινοτετοιε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ ανώνυμε, αυτό που με ενοχλεί τοοοσο πολύ είναι η υποκρισία. Αν πλέον ταυτίζεται με την Εκκλησία, δεν είναι δικό μου πρόβλημα αλλά δικό της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ σας στέλνω την καλησπέρα μου. Έχω φυτουλιάσει τόσο πολύ που δεν μπορώ ούτε να σχολιάσω!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υποκρισια ειναι να κατηγορουμε αντι να επαινουμε, επειδη διαφωνουμε ιδεολογικα, τον μονο που ενδιαφερεται για τους αναξιοπαθουντες, την Εκκλησια. Παρα την εναντιον της προπαγανδα, ο κοσμακης ειναι αυτος που δινει τον οβολο του και οχι τα σουπερ μαρκετ, γιατι την εμπιστευεται. Εννοειται πως φαγανε τον Χριστοδουλο που ηταν ο μονος που μπορουσε να συσπειρωσει τον κοσμο και να ανατρεψει το ΚΑΘΕΣΤΟΣ που μας εχουν επιβαλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ είσθε καλά;Χαθήκατε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όταν καταλαβαίνω τι λες, με αρέσει πολύ. Και συμφωνώ.
    Βρε ανώνυμε, έχει ένα δίκιο για την διαχείριση των χρημάτων. Άνοιξε έναν λογαριασμό, πάρ'τα χοντρική. Οι μεσάζοντες μας έχουν φάει.
    Απο την άλλη, αν ο ηγούμενος πάρει ζεστό ρευστό, να σπαρταράει, στα χέρια του, είναι πιο πιθανό να υποπέσει σε πειρασμό, παρά με τα Νουνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ ανώνυμε, τα πράγματα είναι απλά: όταν αποφασίζεις να βοηθήσεις κάποιον διανέμοντάς του κάτι που σου έχει εμπιστευτεί κάποιος άλλος, οφείλεις να φροντίζεις για την μέγιστη αποτελεσματικότητα της βοήθειας, κοινώς να μην πάει ούτε ένα ευρώ χαμένο. Όχι επειδή τα λεφτά δεν είναι δικά σου να τα σκορπάς στους μεσάζοντες.
    Από εκεί και πέρα μού πετάτε έναν Χριστόδουλο που πολεμούσε το καθεστώς και κάπου εκεί χάνω επαφή με την πραγματικότητα.

    Αγαπητή Μικρέ Μπετόβεν, μην υποτιμάτε το ταπεινό Νουνού. Ξέρετε τι αξία μεταπώλησης έχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Απλως εχεις ιδεολογικα κολληματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σεκρετικοί νοτάριοί μου θα παραλάβουν το σχόλιόν σας